Hirdetés
Fórum
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
1537 hozzászólás
Válasz #30. hozzászólásra
Szerintem azt lásd magad elött hogy ha ezeknek megér valami 100M is Akor aban a bizniszben csak lehet valami..Ekora pénzt csak ugy nem szoktak csak úgy egy bukó üzltbe bele rakni..
Válasz #34. hozzászólásra
Volna 1-2 5letem, de az már nem fórumtéma
Van élet mezőgazdaságon túl is(nem is akármilyen)
Ha nem adod el, akkor is megmarad az 100 millió érték neked mint vagyon! Plussz az a 100 milla tőke még pénzt is hoz. Gondolj a fiadra.
Mit csinálnál most 100 misivel?
Megszaporítani nem lenne egyszerű a mai körülmények között.
Ha belelendülnél a pénzelqrásba akkor meg onnan nincs visszaút.
Válasz #31. hozzászólásra
Nem hinném. Akkoriban 20-30 ezer huf volt kint 1 heki, mikor itthon már 3-600 ezer, most mennyi kint?????
Olyan dejavuuuuuu érzésem van........
Válasz #26. hozzászólásra
Mostanra nagyot buktál volna.
Akkor ne adjam el??
Mondjuk nem állok rosszul (semmi hitel meg ilyenek), de nem jönne rosszul 100 miller!
Válasz #26. hozzászólásra
Nyugodj meg megtete azt más!!
Válasz #25. hozzászólásra
Ugyan ez az agrárhitel !! (2002)
Ha volt egy kis jó kapcsolatod a jegyzővel akkor beírta az ak értéket 5 helyett 8-10-be. Most meg 20-25-30 az ak. Ha valaki bukott az elmúlt években az legalább a dupláját vagy 3X-osát bukta el és vannak ilyenek.....
Válasz #24. hozzászólásra
Tiszta és világos, jó a meglátásod
Válasz #20. hozzászólásra
Nekünk is adott a dolog, hogy 1000 km-el arrébb vegyünk termőföldet(Bulgária), csak hát a magyar nem csak birka, hanem bexari, mert hát a történelemben is sokszor akart nagyott lépni, de rábaxott mindig.
Romániában 10 évvel ezelőtt meg lehett volna 30-40 X-ezni az akkoroi területeim és mégsem másztam bele......
10 éve vettünk fel hitelt 12h termőföld vásárlásra.Fedezetként kérte a bank a területet,és még pluszba ugyanannyit a saját tulajdonból!Ha buktuk volna időközben az akciót akkor elbúcsúzhattunk volna 24ha termőföldtől és az addig befizetett pénztől.Az volt az első és utolsó hitelünk
Ha valakinek már nagyon sok pénzt adtál kölcsön,egyre hangosabban tudod követelni tőle.Ha van egy kis földje amire fáj a fogad,még több pénzt adsz neki és előbb utóbb csak elé nyomod az adásvételit h. írja alá.Ugyanez van nagyban is.A nyugatiak látják hogy ez a bírka magyar nép csak dőzsölni akar és nem dolgozni.Adnak hát hitelt neki még többet is mint kéne,és mikor már teljesen egyértelmű h. nem tudja visszafizetni,benyujtják a számlát:vehessen külföldi is földet.Utána már csak pár év és gazdaságilag víz alá nyomják a még megmaradt gazdaságokat (már most se nagyon tudjuk eladni a termékeinket)és simán megveszi az összes földet alólunk.
Én a környéken elég sok ojan embert ismerek aki -- a földeladásával megütöte a fönyereményt!!Mármint ezt ö gondolta csak igy és egy néhány ember aki körül vete öket!!Majd szépen lasan apadni kezdett a mesés pénzöszeg mert ugye könyen jött!!Mára már anyi nincs belöle mint azelöt a föld meg oda!!Az egyik hietetlen nagyot szakitó embert a télen valószinü el is árverezik.. Szoval a pénz elmegy de a föld az megmarad söt szépen lasan értékesebbé válik..
Válasz #21. hozzászólásra
A szaporodó államadósság.
Azért mert olyan kormányaink vannak, akik mindenhova nyalnak, előrébb vannak a külföldiek mint a magyarok.
Ha a termőföldünket is eladjuk mi marad?
Válasz #19. hozzászólásra
Persze majd leirom!! De ez igy müködik!!Egy fickó a szemem látára csinálta meg igy a válalkozás meg sokszorozását!!A Végeredmény pazar kb 1000ha!!
Válasz #18. hozzászólásra
Hát most a beszédet egy kissé töröm.....majd emilen esetleg, vagy egy más nap !
Válasz #17. hozzászólásra
Én már látam ijet!! Jol látod a kérdést!!Ha van kedved privátba mesélek rola..
Válasz #14. hozzászólásra
A másik: volt itt tegnap 1 fórum amin elhangzott töbek közt az, hogy a nyugati gazdának a hekinkénti össz hozzáadott értéke(föld ár, gépek, telep, infrastruk, gazdaság,stb.....) hekinként átlag 100 millió forint !!!!!! Nos ők arra játszanak, hogy ha lejár a földmoratórium akkor eldják az saját 50-70-100 hekijüket és ide jönnek a maguk 5-10 milliárdjukkal és felvásárolják a területeket bagóért úgy, hogy legalább a meg 100X-zák a területüket ! Ezen is el kéne gondolkodni.......
nem semmi,eladni a magyarföldet..Külföldinek
Válasz #1. hozzászólásra
a te földjeidért az tényleg kiemelkedö ár!!
Válasz #1. hozzászólásra
A helyzet az, hogy cca 3 éve én is adtam ennyit hekire vetítve, de más megoldás nem volt, jobbról balról én voltam és idegesített....ezt jól tudta !!!! Ma már nem bánom.
Válasz #7. hozzászólásra
Veszel dzsipót másnap ellopják vagy összetörik és kampec. A pénz meg annyit ér amennyibe az előállítási költsége kerül!!!!!!! Nézd meg a MAGYAR földön hány nemzet taposott keresztül és mindig föld maradt,AKI A FÖLDET ÁRULJA AZ A HAZÁJÁT ÁRULJA!!!!!!!!!!
Próbálj a ....knál földet venni a pofádba röhögnek!!!!!!!!! Már négy éve nálam is próbálkoztak eggyik nagy gépforgalmazó egyik juda tulajdonosa de tudtam nemet mondani!!!!! És remélem hogy nem kell eladni nekik!!!!!!!!!!
Moderálta: (3932) 2013-10-29 14:53:11
Cézár az ország melyik szegletében volt ez???
Válasz #1. hozzászólásra
Ave Cézár.
Izraeli befektetőknek,MAGYAR FÖLDET?
Ha a föld kicsúszik a lábunk alól,tényleg nem marad semmink,és szolgák lehetünk a saját országunkban.
A pénz nem minden,a termőföld nem amortizálódik.
Ne add oda sem nekik se másnak!
Válasz #8. hozzászólásra
Lehet. De az is lehet, hogy csak mi ringatjuk magunkat egy álomvilágba, és Mad Max jövő vár ránk, amiben a legnagyobb kincs a benzin lesz, és bárkit lelőnek az utcán 1-2 liter benyáért.
Erre bezzeg azt mondják, hogy "Enni mindíg kell" és "A termőföld a legnagyobb érték", de pl. Afrikában naponta hány ember hal éhen? És ez hány embert érdekel a feljlett országokban?
Válasz #6. hozzászólásra
Állítólag egy kongresszuson hangzott el, hogy ha olyan folyóbol 6km-lenne nekik mint nekünk, megmutatnák a magyar
gazdáknak hogyan kell termelni.Valószinű hogy erre fáj a foguk.
Válasz #7. hozzászólásra
A pénz előbb utóbb tönkremegy,temeg mehetsz a fórumkocsmába utánna.
Az miért van, hogy 1.5millio Ft 1 hektár föld, viszont ami terem rajta az senkinek sem kell? Ha nekem a földekért 1.5-öt adnának hektáronként, azonnal odaadnám, és a pénzből életem végéig nyugodtan élnék. Nem kellene kínlódni, és még dzsipóra is jutna. :-)))))
"Izrael mezőgazdasága fejlett, a termőföld és az öntözővíz hiánya miatt igen belterjes. A főként kivitelre termesztett jaffa-narancs, grapefruit, banán, egzotikus déligyümülcsök, primőráruk mellett kiemelhető az iparszerű baromfitenyésztés, illetve a világon a legmagasabb tejhozamot adó tehenészet."
Szal kell egy jó termöföldekkel rendelkező ország.
Válasz #1. hozzászólásra
én nem adnám,már elvből nemadom geci ...nak
Moderálta: (3932) 2013-10-29 14:53:29
Jah, és a nyugati hátárszélen már most bármikor el lehet adni ennyiért földet.
Földet, külföldinek adni hatalmas vétség.
Ők már előre látják, hogy néhány éven belül 2-3x-os földárak lesznek. Ne dőljünk be.
Válasz #1. hozzászólásra
Én őszintén odaadnám,annyiért,de visszavenném legalább 20 éves bérletre,és az árán vennék gyorsan 3X annyit.
Ma ajánlottak 1.5 misit hektáronként az összes földemre ( ez az én esetemben közel 100 miller) és utána baráti áron bérbe adnák.
(valami izraeli befektető cég)
Valakinek van hasonló tapasztalata?