Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- Claas Lexion vélemények új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Kukorica vetőmagok új
- Búza gyomirtása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
183 hozzászólás
Válasz #31. hozzászólásra
Ha betétlapra nem írod be és volt bevételed, akkor az nem kedvezményesen fog adózni.
Mit kell beírni? Ha felvásárlási jegyre értékesítesz és megkapod a kompenzációs felárat.
Ha például a nyugtára adsz el terményt.
Amit beírsz a betétlapra azt valamilyen bizonylattal alá kell támasztani.
Ha például van otthon nyugtád és megfelelő dátummal állítasz ki 3 évre visszamenőleg és évenként 600 ezer alatt maradsz, akkor megtudod csinálni, hogy 3 évre visszamenőleg kitöltöd a betétlapokat.
A 600 ezres értékhatár azért fontos, mert ez alatt nem kellett a NAV felé jelenteni.
A lényeg a betétlapon szereplő bevételeket bizonylattal alá kell támasztani.
Ha nem érted kérdezz!
Válasz #31. hozzászólásra
Nem igazán helyes, de így jártál, gyakorlatilag nem ellenörzi senki,de ha kapsz egy NAV ellenörzést és üres a betétlap akkor gondban vagy
Válasz #29. hozzászólásra
de ha nulla volt eddig betétlapokon, most meg beírnak utólag az elmúlt 3 évre, 3 lapra bevételt 0-600e között az helyes?
az a kérdésem, hogy ezeket a betétlapokat évente be kell jelenteni hatóságnak vagy mi alapján van ez "ellenőrizve"?
Ha valaki összefoglalná a jelentkezés gyakorlasti megvalósítását, az szuper lenne.
Esetleg a falugazdászok közül, vagy aki már túl van rajta. Esetleg megye feltüntetésével is, mert mint tapasztlajuk, hogy több monden megyénkét nem egységes értelmezést kap.
Válasz #28. hozzászólásra
Minden bevételt be kell írni a betétlapba, még ha a bevétel nem haladta meg a 600.000Ft akkor is!!
kérdésem lenne erről az őstermelői igazolvány betétlapokról.
ezekre ha nulla szöveg van felírva, nem értékesített valójában, utólag ki lehet tölteni?
vagy ha amúgy is határ alatt volt évente a bevétel azt nem kellett bejelenteni a hatóságoknak mondjuk minden évben?
Nem. NAV adó/jövedelem igazolást elfogadnak helyette. Legalábbis itt elfogadták.
Üdv,elveszett az értékesitési betétlap,kérhetö új?
Hát most eléggé ideges vagyok..., de inkább bepótoljuk ma vagy holnap, s akkor probléma nem lehet belőle :) reméljük..
Válasz #23. hozzászólásra
Az a szerződés még a régi törvény szerint volt kifüggesztve arra a 62 napra, szerintem ahhoz még nem kérhetik!!
Sziasztok!
ÉS akkor mi a teendő, hogy ha nem vagyok még bejelentve földművesnek, de a föld adásvétel még április 30.-án létrejött, de a földhivtalalban az átírás már átcsúszik májusra? Ilyenkor is kellene? Mert ha igen elcsúsztunk... Vagy lehet még pótolni, mert nincs megszabva, hogy meddig lehet bejelentkezni földművesnek :S
Válasz #21. hozzászólásra
Köszí !
Illen papírt a helyi ügyfélszolgálati irodába is képesek lehetnek adní?
Mondjuk hétfőn úgyis kiderül.
Válasz #19. hozzászólásra
Írsz egy pár soros levelet a megyei NAV-hoz, cég adatok, földművessé nyilvántartás miatt kéred az igazolást, ők majd visszaválaszolnak és küldenek egy nyilatkozat nyomtatványt, amit neked kell kitölteni 2011-2012-2013 évi mérlegadatok alapján, mellékelni amit kérnek /úgy emlékszem a mérlegből az eredménykimutatást a 3 évre vonatkozóan/ és ez alapján adják ki az igazolást.
A földhivatalnál beadhatod máris a kérelmet és majd hiánypótlásként a NAV igazolást pótlólag beadod.
Válasz #19. hozzászólásra
Talán kérdezd meg az ingyenszámukon.
Esetleg arról vki. vmit., hogy a navtó milyen módon kő az igazolást kérni?
Válasz #17. hozzászólásra
Köszi
Válasz #16. hozzászólásra
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=165909.254942
Itt tudod megnézni.
Válasz #14. hozzászólásra
hol lehet megnézni azokat az okj számokat?
hogyan tudom visszaigényelni az aranykalászos árát és hol?
Válasz #13. hozzászólásra
Nincs semmi jogvesztő határidő, annak fontos máj 1-ig bejelentkezni aki földhasználatot jelentett be, mert akkor nyilatkozott arról, hogy földműves. Azért aki gazdálkodik annak érdemes bejelentkeznie. Akinek ezüstkalászos van nézze meg a rendelet mellékletében szereplő OKJ számok és a bizonyítványában szereplő számot, mert pl az én /régi/ ezüstkalászosom nem volt jó a földműves bejelentkezéshez, marad a 3 év őstermelői betétlap beadása.
Válasz #12. hozzászólásra
Utólag is be lehet adni,vagy ilyenkor mi a helyzet?
köszi,
Válasz #11. hozzászólásra
Az a helyzet, hogy nem vagy még regisztrált földműves. Internet nincs, csak személyesen vagy levélben. Ha levélben akkor közjegyző által hitelesített papírok kellenek, míg a földhivatalban ezt elintézik helyben.
Én nem regisztráltam magam,akkor ilyenkor mi a helyzet?Vagy még holnap interneten el lehet intézni?
Válasz #3. hozzászólásra
Nyugi, utána sem!
Én beadtam, tíz napon belül meg is kaptam a választ.
A következőt: földművesként való nyílvántartásba vétel iránti kérelmét érdemi intézkedés nélkül függőben tartják.
Indoklás, hogy " Tekintettel arra, hogy a földműveseket, a mezőgazdasági termelőszövetkezeteket, valamint a mezőgazdasági üzemközpontokat nyílvántartó program a Földmérési és Távérzékelési Intézetnél még nem készült el, annak elkészültéig kérelmét függőben tartom".
Mire az elkészül, addig minden föld tulajdon és bérlet gazdát cserél. Valószínúleg úgy ahogy a törvény megalkotásakor eltervezték!
Válasz #7. hozzászólásra
Figyelj oda, mert bérelni sem bérelhetsz újabb területet és ha lejár a jelenlegi bérleted nem tudod meghosszabbítani.
Ha van időd és tényleg gazdálkodni akarsz, akkor csinálj meg egy aranykalászost 100% vissza tudod igényelni a tanfolyam árát.
Válasz #7. hozzászólásra
Jól tudod.
Akinek mindene meg van, az sem vesz földet, mert áremelés előtt a "nagyok" (csókosok), mindent visznek.
Én úgy gondolom.
de azért a "remény hal meg utoljára."
Sajnos érdekelet vagyok, így figyelem a témát. Van még az eladott föld árából és nem biztos, hogy sikerül földet venni érte.
Sebaj, elköltjük a lakodalomra.
ha jól tudom ha nincs szakirányú végzettségem, akkor 3 év mg tevékenység kell.
1 éve vagyok őstermelő. ha még 2 évig csinálom akkor nem kell szakirányú???(addig meg nem veszek földet)
Én a múlthéten küldtem be postán!
Válasz #3. hozzászólásra
Ok!Köszönöm a gyors választ.
Válasz #3. hozzászólásra
Ok!Köszönöm a gyors választ.
Válasz #1. hozzászólásra
Bármikor bejelentkezhetsz, csak amíg ezt nem tetted meg, május1 után nem vehetsz földet.
Meddig kell regisztrálni,mint földműves?
Tudja valaki meddig kell leadni a földművesként való nyilvántartást a földhivatalokban?
Előre is köszönöm a választ! :)