Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 413.74 Ft USD 403.39 Ft CHF 440.14 Ft GBP 493.34 Ft

Fórum

Földvétel, elővásárlási jogok

Létrehozta: Géza , 2008-07-24 21:20:53

Kedvencekhez Segítség

8784 hozzászólás
#1234 .Ropi
2013-01-19 17:00:40

Válasz #1233. hozzászólásra

Attól függ. Ugye itt Nógrádban javarészt dombok vannak, de a Zagyva völgyében, ahol mi vagyunk, lapos homok és öntés talajok vannak, 25-35 aranykoronásak. Olyan 30000/aranykorona áron mennek ezek, de a művelhetetlen dombokért is kérnek lassan 600-700 körül hektáronként. A spekulánsok nagyon felverték az árakatsmile hammer

#1233 (Claastra)
2013-01-19 16:50:40

Válasz #1232. hozzászólásra

És mennyi arra a föld ?smile confusedsmile confusedsmile confused

#1232 .Ropi
2013-01-19 16:46:33

Válasz #1229. hozzászólásra

Köszi a segítségetsmile cowboy Ügyvéd felszólítja az eladót és ha nem jelentkezik, akkor be lesz nyújtva a kereset ellene. Mégegyszer köszismile rolleyes

Nincs profilkép
#1231 Ádám05
2013-01-19 16:35:34

Válasz #1230. hozzászólásra

Jól hitted a jegyző ezt mind elvégzi, és továbbküldi az eladónak/jogi képviselőjének majd az eladó és a vevő ezeket a papírokat egyben (kifüggesztés-ajánlat-jegyző által küldött anyag) viszi be a földhivatalba.Földhivatal nem fog semmit bejegyezni ha nincsenek meg ezek a hivatalos papírok

Nincs profilkép
#1230 Hubcika
2013-01-19 15:58:32

Válasz #1228. hozzászólásra
Azt hittem hogy a jegyző állít ki minden vackot ( pecsételi a kifüggesztést, a beérkezettek közül kikiáltja a győztest), és ott kap meg minden papírt ami kell az ügyvédhez és a földhivatalhoz a továbbiakhoz. Vagy legalábbis kap belőle egy példányt. Így cumi hogy az eladónál landolnak a papírok, de akkor a földhivatal hogy veszi be és jegyzi be a tul.jogot, ha nem a győztes szerepel rajta???

Nincs profilkép
#1229 Ádám05
2013-01-19 12:54:54

Válasz #1220. hozzászólásra

és még valami: fontos iratok amik kellenek:
- kifüggesztési ajánlat (hivataltól kéred)
- kifüggesztési ajánlat a http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/-ról printscreenelve (ez csak egy plusz opció ha lejárt már nem kereshető vissza)
- te ajánlatod azon példánya amit leadtál hivatalnak és lepecsételtél és visszakaptál
- hivatal által kiküldött levél amit az eladónak vagy eljáró jogi képviselőjének küldtek (hivataltól kéred) ennek tértivevény másolata!

ezen három irat alapján elindítható a kereset és a sunyi hivatalok miatt a tértivevényes dolog és a te másolatod lepecsételt példánya szokott lenni mindig a kritikus pont..

NE HAGYD MAGAD!smile thumbupcool

Nincs profilkép
#1228 Ádám05
2013-01-19 12:22:17

Válasz #1223. hozzászólásra

nem pontos amit írsz, kijavítom:
1. Amikor a kifüggesztés megtörténik a jegyző által akkor ők nem igazán foglalkoznak vele mi van a kifüggesztésben, az az eladó és a vevőjelölt felelőssége.
2. Amikor lejár a kifüggesztés, a jegyző iratjegyzéket készít, összeszedi a beérkezett ajánlatokat, ezt pedig elküldi eladódnak vagy annak jogi képviselőjének.
3. Ezen kipostázott csomag tértivevényes időpontja lesz az érvényes adásvétel időpontja annak aki a legmagasabban helyezkedik el a sorban a Földtörvény 10§ (1) és (2)bekezdése alapján
4. A nyertest nem az önkormányzat hirdet, erre nekik nincs képességük, hanem az eladó és jogi képviselőjének kell eljárni. Ha simlisség van benne akkor a jogilag támadható, az eladó ellen kereset, és/vagy a jogi képviselője ellen is indítható egy szép történet, nem hiszem, hogy ezt sok ügyvéd megkockáztatná egy esetleges kamarai kizárással.
5. Kell egy tökös, jó tudású ügyvéd!

Nincs profilkép
#1227 Ádám05
2013-01-19 12:08:21

Szerintem igazatok van.
Törvény nem tudom, hogy rendelkezik ilyen esetekben, de keress egy ügyvédet!

1. Ügyvéd hívja fel eladót vagy annak jogi képviselőjét, szabsz egy időintervallumot pl, ha 48 órán belül nem válaszol és indítja el veletek a birtokba jutást, a helyi bíróságon keresetet nyújtatok be az eladó ellen.
2. Keresethez 6% illetéket le lerónotok (ez soknak tűnik, a föld értékének 6% a per értéke illetékként) de ennek 90%-a visszajár ha bíróságon nyersz. Illetve illetékbélyeget sem kell azonnal megvenned és keresethez ráragasztanod bíróságon leadva, hanem bemész a helyi apeh-nav irodába a keresettel és ott elindítod az illeték kirovást, leadod a kereset egy példányát nekik, egyet pecsételnek ezt viszed a bíróságra, leadsz még két plusz példányt bíróságon, és még kettőt is lepecsételésre, hogy átvették ez a te és ügyvéded két példánya amit magaddal visszahozol, tehát 6 darab keresetet kell készíteni.
3. Kereset végébe még beleírjátok, hogy bíróság állapítsa meg ügyvéded költségét az eladó-alperes számára, a perköltség,a peres eljárás költsége mind alperesé, aztán kb ennyi.
4.Ha igazatok van, és törvény is mellettetek van, ezt majd a fogadott ügyvéded eldönti és elindítjátok a kereset leadását, ezt kipostázva az eladó alperesnek, itt lesz pár nap míg gondolkodnak és értékelik a helyzetet aztán eldöntik, hogy még is megegyeznének veled, vagy okés, menjünk bíróságra. Viszont ha eladóék vesztenek, az összeg amit a földért kell fizetnetek nekik csökkenni fog a fent említett költségekkel. Ezt is mérlegelnie kell majd eladónak, hogy belemegy e a bírósági eljárásba.
5. keress egy ügyvédet aki a földben képben van.
6. Számolj be a következményekről!smile rolleyes

#1226 .Ropi
2013-01-19 09:03:02

Válasz #1225. hozzászólásra

Nekem meg attól fordul fel a gyomrom, hogy ilyenek vesznek földet mint például ez a tag, van 50 hektárja, felveszi a támogatást, nem műveli, mikor meg kérném bérbe aztmondja hogy a támogatásért odaadja a 15 aranykoronás földet... Meg lehet nézni melyikünk gazdálkodik ténylegesen... A helyi gazdák nem tudnak földet vásárolni, egyrészt anyagi okok miatt, hiszen csak 10-20 hektáros gazdák vannak, másrészt mert minden földet felvásároltak a spekulánsok. 20km-es körzetben 2db 3000 hektáros és 1db 1200 hektáros cég működik. A bérelt földjeiket sem engedik ki a kezükből, ha lejár nem fizetik ki a bérleti díjat, csak ha újra az övéké lesz. Na és az a kevéske föld ami maradt, azt meg mind fölvásárolja egy bizonyos H.N., kb 40000 hektár földet vásárolt össze az elmúlt 5 évben különböző nevekre. Most vett például 45 hektár domboldalt 60 millióért, nem jó semmire max lucernára. És a legszebb, hogy ki sem volt függesztve, nem értem hogy lehetett megoldani, de akinek minden földhivatalban van embere biztos meg tudja oldani valahogy. Na akkor szerinted mi is az undorító??

#1225 Vasutas01
2013-01-19 07:24:30

Válasz #1213. hozzászólásra

csak nekem fordul fel a gyomrom az ilyen módszerektől? bocs, nem személyeskedés....

#1224 Radocz
2013-01-19 05:53:15

a 15 nap az már 60 nap.

Ha műtétre kell a föld ára, addigra rég eltemetnek.

Jó ez nekünk???

smile cowboy

Nincs profilkép
#1223 Hubcika
2013-01-18 23:08:20

Ropi !
Még azt nem értem, hogy a polg.hivatal érvényesnek ítélt titeket kifüggesztés során?
A polg. hivatal levélben vagy személyes átvétellel adott / küldött értesítést a kifügg. elnyerésről?
Kit neveztek meg "győztesnek"?
Amit mi elbuktunk földet, azt levélben megküldte a p.h a mi ügyvédünknek is, tehát valami más papír is csak van a kezetekben, hogy ti nyertetek, nem?

#1222 kutyalaci
2013-01-18 22:51:26

Válasz #1212. hozzászólásra

Én ehhez annyit fűzék hozzá,hogy egy ismerősünk a napokban ment bejelenteni a földjét és mind a két féle bejelentőt a kezébe nyomták.Nekünk azt mondták minden m2-t be kell az új adatlapon jelenteni!!

Nincs profilkép
#1221 Hubcika
2013-01-18 22:37:25

Válasz #1219. hozzászólásra
Te is azt mondod amit én, csak én kombináltam ( hangosan gondolkodtam mi a fenébe kötött bele az ügyvéd) tovább. Folyt:
De az iktatószám nem lehet későbbi, azaz a tulajdon bejegyzés napja számít, az van később. Ha benne van a 15 napban, akkor rendben.
Üdv

#1220 .Ropi
2013-01-18 22:29:25

Válasz #1217. hozzászólásra

Köszi a segítséget, remélem igazad lesz. Küldtünk már tértivevényes levelet a tulajdonosnak, de semmismile nonono Elvileg már foglalót is adott a vevő neki, már le volt zsírozva az üzlet. Nem tudom mi lesz belőle... Köszi mégegyszersmile cowboy

#1219 2266
2013-01-18 22:26:22

Válasz #1218. hozzászólásra

Véleményem szerint meg nem...smile sweatdropsmile sweatdrop Én már nyertem meg azért ügyet mert azt az idöpontot tekinteték elfogadhatónak amikortól a földhivatal a tulajdonjogot be jegyezte..!!!! Mert az csak attól szól..A többi csak szerzödés meg hivatkozás !!! smile oopssmile oopssmile oopssmile oopssmile oopssmile oops Tulajdon jogot is csak a földhivatal tud le igazolni tól -igsmile tonguepsmile tonguepsmile tonguepsmile tonguep Csak a hétköznapokban ere nem térnek ki az ügyvédek mert ez csak formalitás..

Nincs profilkép
#1218 Hubcika
2013-01-18 22:20:34

Válasz #1217. hozzászólásra
100% biztos ebben az országban senki sem lehet smile wacko
Nem vagyok ügyvéd, de a tul.lapon szerepel a földhivatali bejelentés napja (iktatószámban) a bejelentés az ajándékozásról, és hogy mikortól tulaj édesapád.
Ha minden klappol ( egybeesik a kifüggesztéssel), nincs az az ügyvéd aki azt merné mondani, hogy nem a szomszéd vagy.

Nincs profilkép
#1217 Hubcika
2013-01-18 22:00:45

Példa:
2012.01.01-én kitesznek valamit a falra, elvileg a 15 munkanap és az első- utolsó nappal is 18 munkanap, azaz ( csak példa) kb 2012.01.27 körül ( nem számoltam ki)lejár a kifüggesztés.
Ha a tul.lapon engem 2012.01.10-én szomszéd tulajdonosként bejegyeztek, akkor én a SZOMSZÉDOD vagyok, nem???? Azaz elővásárlási sorrendben eléggé közel leszek a tűzhöz.
Tulajdoni lapon be lett jegyezve fater? Ha igen ott a bizonyíték, kész.
Az ő ügyvédje nem tudom mibe köt bele, ott a tul.lap, oszt mehet a levesbe.
Tértis levelet küldjetek ügyvéddel az eladónak, polgármesteri hivatalnak, földhivatalnak stb...
Asszem ha eláll( na) az eladástól kifüggesztés után ( nem teheti), akkor szép summa ütheti a markod. Írjatok neki, vagy különben jogi úton hajtod be rajta.
Mennyi simlis...
Üdv

#1216 .Ropi
2013-01-18 20:52:18

Válasz #1215. hozzászólásra

És ez 100% hogy így van?? Mert az ő ügyvédjük az ellenkezőjét állítja, a mi ügyvédünk meg azt amit Te is mondasz. Bátyám Pestre jár egyetemre és ott van a levelezési címe így nem helyben lakó, és nem is őstermelő mert akkor nem kaphatna ösztöndíjat.
Semmilyen feltétel nem volt a kifüggesztésen, szerintem ilyen miatt nem tarthatják vissza.

Nincs profilkép
#1215 Hubcika
2013-01-18 20:36:57

Válasz #1214. hozzászólásra
Annyit még az előzőhöz, hogy sokszor tartalmazza a kifüggesztés, hogy milyen feltételekkel eladó a föld / ingatlan. Vigyázz, nehogy arra játsszon az emberke, hogy az legyen a kifüggesztésben: kifüggesztés napja után a vételárat a vevő 5-10 napra köteles megfizetni ( vagy hasonló tartalmú szöveg).
Mert akkor bukta.

Nincs profilkép
#1214 Hubcika
2013-01-18 19:28:00

Válasz #1213. hozzászólásra
1., Miért nem tesód ugrott rá, bár semmi közöm hozzá :)
2., Tök mindegy hanyadik kifüggesztési napon, de fater tulajdon bejegyzésének napja ha a kifüggesztés időtartalmában benne van, akkor "no problem", mert a földhivatal bejegyezte, akkor fater hivatalosan szomszéd és nyerésre álltok.
Szerintem, de mást nem tudok elképzelni pl: túl friss szomszéd smile lol.
A földhivatali tulajdon bejegyzés napja a döntő.
Megnézed, lefénymásolod és az orra alá dugod smile karateka.
Üdv

#1213 .Ropi
2013-01-18 17:31:43

Lenne egy kérdésem, eddig minden földhivatal mást mondott. Tehát van egy föld eladásra kifüggesztve. A kifüggesztés napján még nem volt fater szomszéd, de tesóm elajándékozta neki a szomszédos területet. Miután bejegyezték a földhivatalban az ajándékozást, helybenlakó szomszéd előjogon be is adta fater a jelentkezést. Most azzal támadnak, hogy még a kifüggesztés napján nem volt fater tulajdonában a szomszéd terület, ezért nem érvényes az elővásárlási jog. Már három hete húzzák az ügyet, se földhivatalba nem viszi be a szerződést a magát nyertesnek gondoló tag, a tulajdonos nem jelentkezik, pedig fel lett szólítva. Szóval kinek van igaza??

Nincs profilkép
#1212 Hubcika
2013-01-18 10:29:55

Ide is berakom, mert van kapcsolat:

A földhasználati nyilvántartás fontosabb változásairól2013. január 17. 16:33.A földhasználati nyilvántartási eljárásra vonatkozó szabályok 2013. január 1-jével megváltoztak, illetve 2013. február 1-jével változni fognak. Közlemény.
A termőföldről szóló törvény 2013. február 1-jével kötelező adatszolgáltatást ír elő a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. A magánszemély földhasználónak a személyi azonosítóját (személyi szám) és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználónak pedig a statisztikai azonosítóját (törzsszám) kell bejelentenie az ingatlanügyi hatóság felé.

Ezen rendelkezés a 2012. december 31-ig földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földhasználókra vonatkozik. Adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2013. március 30. napjáig azonosító adatközlési adatlapon tehetnek eleget, melyet a használt földterület fekvése szerint illetékes járási földhivatalhoz kell benyújtani. Ez a kötelezően használandó adatlap a földhivatalok hivatalos honlapjáról (www.foldhivatal.hu) a „nyomtatványok” menüpontból letölthető. Az adatközlési bejelentéssel indult eljárás díjmentes akkor, ha azzal együtt változás bejelentésére nem kerül sor.

Ha a földhasználó több járási földhivatal illetékességi területéhez tartozó termőföldet használ, úgy a bejelentését kizárólag egy földhivatal felé kell megtennie azzal, hogy az adatlapon fel kell tüntetnie azoknak a településeknek a nevét, amelyeken a nyilvántartásba vett földhasználatával érintett földrészletek vannak.

A földhivatal földhasználati bírsággal sújthatja azt a bejegyzett földhasználót, aki adatszolgáltatási kötelezettségének határidőn belül nem tesz eleget.

2013. január 1-jével a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld, valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük a földhivatal felé.

A használat, a használatban bekövetkezett változás, valamint a használat megszűnése bejelentésekor a magánszemély földhasználók kötelesek megadni – az eddigi adatokon túl – a személyi azonosítójukat és az állampolgárságukat, a gazdálkodó szervezet földhasználók pedig a statisztikai azonosítójukat, illetve cégek esetében a cégjegyzékszámukat.

Kötelező a formanyomtatvány használata a földhasználatban bekövetkezett változásoknak, illetve a használat megszűnésének bejelentésekor is.
Az új formanyomtatványok szintén a www.foldhivatal.hu honlapról tölthetők le, és ezeket 2013. január 1-jével kell használni, de kötelező használni azon folyamatban lévő eljárásokban, ahol a bejelentés már megtörtént a földhivatal felé, de a használat bejegyzésére, a változás átvezetésére vagy a használat törlésére nem került sor 2012. december 31-ig, valamint a megismételt eljárásokban.

2013. február 1-jét követően a cégek esetében a cégkivonat benyújtása nem kötelező; az aláírási címpéldányt, illetve az aláírás-mintát pedig csak akkor kötelező benyújtani a földhivatalhoz, ha azt a cégjegyzék nem tartalmazza.

Az azonosító adatok kötelező bejelentése a földhasználati nyilvántartás országos személyi adatbázisa létrehozásának, illetve a 2013. július 1-jét követően új adatszolgáltatási forma, a földhasználati összesítő szolgáltatásának lehetőségét készíti elő. Az összesítő a földhasználó által az ország egész területén használt egyes földterületek területét és aranykorona értékét tartalmazza majd jogcímenkénti bontásban, illetve országosan összesítve, megjelölve a használt földterületek fekvése szerint illetékes földhivatalokat is. A földhasználati összesítő igénylésére a földhasználó is jogosult lesz, annak érdekében, hogy mint hatósági bizonyítványt becsatolhassa, azt felhasználhassa az őt érintő eljárásokban.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Üdv

Nincs profilkép
#1211 Hubcika
2013-01-18 08:33:56

Válasz #1207. hozzászólásra
Sokan nem nézegetik, sőt nincs net otthon, vagy nem az internet világában nőtt fel (idős). Itt errefelé még mindig van olyan emberke, akinek ez már napi megszokott dolog, utána megy a kávézóba.

Nincs profilkép
#1210 Hubcika
2013-01-18 08:30:53

Válasz #1205. hozzászólásra
Igen, a postára adás dátuma számít.
Azaz mindegy mikor érkezik be, ha a kifüggesztés ideje / dátuma benne van az intervallumban.

Nincs profilkép
#1209 Ádám05
2013-01-17 21:20:38

Válasz #1203. hozzászólásra

ezentúl használd a http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/ -t, meg elég lesz havonta egyszer bemenni hirdetőtáblákat olvasgatni

Nincs profilkép
#1208 Ádám05
2013-01-17 21:18:03

Válasz #1201. hozzászólásra

Ez egy szerencsétlen eset így, én is lejárat előtt egy nappal vittem be, gondolom nem hagyom az utsó napra, de lehet egy nappal később viszem be már késő lett volna..
Mindegy is, nekem most a bíróságra kell készülnöm, lévén nem fogadták el ajánlatomat a vevőnél, én meg azt gondolom de igen én megadtam mindent, döntsön a jog.

Nincs profilkép
#1207 Ádám05
2013-01-17 21:14:37

Válasz #1199. hozzászólásra

nyugodtan mondd ki, van olyan kifüggesztés ami csak virtuálisan létezik, hogy ne lássák, mert a neten úgy sem fogják megkeresni..:)

Nincs profilkép
#1206 Ádám05
2013-01-17 21:13:03

Válasz #1197. hozzászólásra

hm ez igaz lehet..

Nincs profilkép
#1205 Ádám05
2013-01-17 21:12:20

Válasz #1196. hozzászólásra

szerintem az utolsó napos postára adott levelek is számítanak!
azaz a 9.én feladott ajánlatok is!

Nincs profilkép
#1204 Hubcika
2013-01-17 20:02:51

Válasz #1203. hozzászólásra
Biztos karácsony környékén mással voltak és Te is elfoglalva az emberkék.
Tudod, hogy a magyar ember mindig talál kiskaput.smile whistling

#1203 ..MZ/X..
2013-01-17 16:57:51

Válasz #1200. hozzászólásra

Nem volt kifüggesztve. Sőt ilyenkor télen kicsit ráérősebb a napirend, kb 2-3 naponta körbe szoktam nézni a környező települések hirdetményeit. Ezt konkrétan 8.-án találtam meg. Úgy, hogy folyamatosan nézegetem őket. Magyarán valamikor akkortájt került fel...
Nem kicsit bosszantó a dolog.
Van ahol nincs kint a táblán az ajánlat, van ahol a netre nem teszik fel. A legjobb ahol egyik sincs meg.

#1202 ..MZ/X..
2013-01-17 16:52:10

Válasz #1199. hozzászólásra

Most itt az asztal lapja takarta el. Bent volt a fiókban.
Több társával egyetemben. Van olyan amit most kerestem, dec 19. lett "kifüggesztve" ma azt mondták, hogy a kollegina elfelejtette kirakni. Nagy kegyesen kitűzte az utolsó előtti napon.smile glare
Egy ügyvéd küld be heti 5-6 adásvételt. A komplett települést felvásárolta a saját meg az asszony nevére, mint családi gazdálkodó. 66 éves, traktort talán akkor látott mikor elment a háza előtt és utána feljelentette, hogy hangos, koszos, büdös. Nyomorult strohmann smile cursingsmile karateka

#1201 ..MZ/X..
2013-01-17 16:44:51

Válasz #1197. hozzászólásra

Az érdekes az, hogy eddig a környező önkormányzatok elfogadták a netes lejárati dátum napján történő bejelentkezést.smile rolleyes
Most már okosabb vagyok. Legközelebb nem fogok ilyen miatt lecsúszni. Csak ez most kicsit fájt.

#1200 smart
2013-01-17 16:34:27

Ha a hirdetőtáblán nem volt kifggesztve az gáz!

A kormányzati portálon a kifüggesztés tényéről kell TÁJÉKOZTATÓt közzétenni, de a tájékoztató nem minősül az ajánlat közlésének.

Nincs profilkép
#1199 Hubcika
2013-01-17 16:33:05

Volt már olyan, hogy eltakarta "véletlen" egy másik kifüggesztés, olyan is ami egy fiókban lapult, meg olyan ami véletlen beesett a szekrény mögé ( 18 nap múlva tudták kivenni onnan).
A netes meg hiányos...
Sok a véletlen.
Nem mondok semmi rosszat, csak hangosan gondolkodok.

Nincs profilkép
#1198 Hubcika
2013-01-17 16:28:37

Válasz #1195. hozzászólásra
Jobbat nem tudok, naptárt elő és számold ki a munkanapokat.
Amúgy igen, az első és az utolsó nap nem számít egésznek, így 18 napot szoktak írni, hogy a földhivatal ne vágja vissza.
Üdv

#1197 smart
2013-01-17 16:27:57

Nem a kifüggesztés ideje alatt, hanem a kifüggesztés kezdőnapját követő 15 munkanapon belül tehetsz elfogadó nyilatkozatot. Dec. 12-i kifüggesztés esetén ez jan. 8-ig volt erre lehetőség (jan.9. már a 16.(!)munkanap volt).

#1196 ..MZ/X..
2013-01-17 15:49:26

Nos!
Voltam bent a hivatalban. Elég rendszertelen az ügyintézés.smile angry
A 2004 évi CXL törvény 65.§. (1.) bekezdésre hivatkoznak.
"A napokban vagy munkanapokban megállapított határidőbe nem számít bele a határidő kezdetére okot adó cselekmény vagy körülmény bekövetkezésének, továbbá a közlésnek, a kézbesítésnek, a hirdetmény kifüggesztésének és levételének a napja."
Tehát valójában a kifüggesztések +2 nappal tovább vannak kint, amiken már nem lehet bejelentkezni.
A kifüggesztés nem volt kint a hirdetőtáblán. "mert valamelyik kollegina elfelejtette, de az internetre sikerült feltennie."
Ráadásul nem jól töltötték ki a netes hirdetményt, de ez csak alaki hiba szerintük. A lejárat napjának 8.-nak kellene lennie, a levétel pedig 9. A kettő nem egyezik meg.
Na erre varrjatok gombot.smile rolleyes
KÉP

#1195 ..MZ/X..
2013-01-17 11:58:01

Újabb bonyodalomba sikerült kerülnöm.smile biggrin
Adott egy adásvételi ajánlat, kifüggesztve 2012 dec 12.-től 2013 jan 09.-ig. 8.-án vettem észre a kifüggesztést a neten. Aznap délután be is mentem a hivatalba, hirdetőtáblán nem volt kint a kifüggesztés. Lévén ügyfélfogadási nap nem volt így nem tudtam beszélni ennek ügyében senkivel. Így az online hirdetmény alapján beküldtem az elfogadó nyilatkozatot 9.-én tértivel. 10.-én át is vették.
Most jött meg a levél, hogy elutasította a jegyző az ajánlatot. Hivatkozik a 16/2002 (II.18.) Kormányrendeletre. 2§ (2) bekezdésre. Majd azt írja "A 15 munkanapba a kifüggesztés és a levétel napja nem számít bele. Az Ön adásvételi nyilatkozata 2013. január 9.-én került feladásra, mely nap már a 15 munkanapon túli levétel napja."smile karateka
A rendelet ilyent nem ír. Eddig mindig átvették, befogadták az utolsó nap.
Mit érdemes tenni? Megtámadható az ügymenet?

Nincs profilkép
#1194 Ádám05
2013-01-15 13:38:20

Válasz #1193. hozzászólásra

én csak 15 napos határidőket látok a 2013as kifüggesztéseknél:) ezek mind lapát lesz.

Nincs profilkép
#1193 Hubcika
2013-01-15 11:31:08

Válasz #1191. hozzászólásra

Ha hamarabb lett kifüggesztve, mint az új eljárás hatályba lépett, akkor az még a régi 15 munkanap szerint kell hogy menjen. Arra nem vonatkozik.

Nincs profilkép
#1192 Hubcika
2013-01-15 11:28:13

Válasz #1189. hozzászólásra
Úgy hogy a tul.lapra felkerülsz széljegybe, és a másik ember is rajta lesz, mint régi tulaj.
Nagyon sok tanya volt földdel eladó, amiből már csak az épületek nem lettek értékesítve, de úgy meg a kutyának nem kell.
Szerintem.

Nincs profilkép
#1191 Hubcika
2013-01-15 11:24:48

Válasz #1190. hozzászólásra

Lehet hogy a földhivatal visszadobja újra.

Nincs profilkép
#1190 Ádám05
2013-01-15 11:19:14

Válasz #1188. hozzászólásra

Egyébként az tény, hogy a mostani kifüggesztéseket én is csak 15 napra látom, holott már 60 napra kellene legyen.
Magyarul megy vissza az egész a földhivatal nem fog sehol dönteni ezen esetekben, újra ki kell majd rakni, 60 napra.
Ha csak addigra le nem szedik a 15 munkanapos határidősöket.

Nincs profilkép
#1189 Ádám05
2013-01-15 11:16:50

Válasz #1187. hozzászólásra

hogy tudnál már eladni egy külterületi mezőgazdasági ingatlant ami több alrészletet jelöl darabokban? Földhivatalban csak az egészre tudsz tulajdoni bejegyzést csinálni, darabokra nem!

Nincs profilkép
#1188 Hubcika
2013-01-15 10:38:10

Válasz #1185. hozzászólásra

3 hetente is elég volt, mivel 15-18 munkanapig volt kint.
Az NFA miatt van az egész, hogy legyen idejük áttekinteni a beérkező vételi ajánlatokat.

Nincs profilkép
#1187 Hubcika
2013-01-15 10:35:32

Válasz #1184. hozzászólásra
De el tudsz adni egy hrsz alatt több dolgot, ilyenkor keletkezik több tulajdonos.
Ha a többi alrészletet is meghirdetik, elővásárlási jogod lesz, mint tulajdonos társ.
Ennyi előnye van.
Sajnos nem minden a Tiéd a hrsz alatt, mint magad is írtad korábban, hogy: a kifüggesztésben csak a föld szerepelt.
Szerintem.

#1186 pamko
2013-01-15 09:59:20

Válasz #1185. hozzászólásra
az internet lefedettség, még hagyján...de nálunk ,pl, egészen tegnapig ,dec 28-as kiirás volt a legfrissebb,aztán ma ,15.-én, felkerültek a 3.-án kifüggesztett ajánlatok .....a naprakész jelző ,egy kicsit erős
smile lol

Nincs profilkép
#1185 Ádám05
2013-01-15 09:46:48

Válasz #1171. hozzászólásra

inkább az életszerűség talán, hetente kell bemászkálni a hirdetőtábláig.
Persze, magyarorszag.hu/hirdetmeny-ben is kint van de hát nem 100%-os az internet lefedettség

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
Hogyan juttassam ki a nitrogénműtrágyát, és melyik műtrágyát válasszam?
GÖRGŐS VÁLOGATÓASZTAL
GÖRGŐS VÁLOGATÓASZTAL

420.000 Ft

KAWECO 300 / 90 VÍZTURBINÁS ÖNTÖZŐDOB
KAWECO 300 / 90 VÍZTURBINÁS ÖNTÖZŐDOB

1.400.000 Ft

ÁPOLÓKERÉK,  MŰVELŐKERÉK 1PÁR 11.2-48 JOHN DEERE STB. TRAKTORRA
ÁPOLÓKERÉK, MŰVELŐKERÉK 1PÁR 11.2-48...

390.000 Ft

TRAKTORKERÉK 380/85R30 méretben MICHELIN gumival
TRAKTORKERÉK 380/85R30 méretben MICHELIN...

450.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]