Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És vajon a törvényhozó egyáltalán tudja hogy hogyis működik akkor minden én akármit megkérdezek a kifüggesztés kapcsán a FH mást mond az ügyvéd mást mond a jegyző mást mond.
Figyelj vitatkozhatunk mi ezen csak nincs értelem, egyszerűen értelmezési kérdés az egész, ezért írtam oda, hogy jegyzője válogatja. Nálunk volt olyan, hogy az ajánlatot vissza akarták vonni, de már nem ment. Egyszerűen tulajdonba került az elővételre jogosult és kész. Nem volt lükverc. Persze lehet, hogy máshol másképp működik ez, de én már nem kísérleteznék. Ha lehet elkerülöm az ilyen helyzetet, és ha nála van lehetőség először osztatlanba kerülni, akkor az a tuti megoldás, még ha többe is kerül.
Január 1 -től nemkell kifüggeszteni,a vételt.Előtte kikelett,mert az 1 helyen áll a nemzeti földalap.Most is felkell ajánlani,egy levélben.Bérletnél sem kell kifüggeszteni,ha nemvolt előtte bérlő.Ha volt,kikell,mivel 1 helyen a bérlő van.
EZ jegyző függő, a kifüggesztést elméletileg nem vonhatja vissza az eladó (mert Ő függeszti ki az ajánlatot). Az elővételre jogosult a kifüggesztett ajánlattal mindenben egyező ajánlatot tesz, tehát mire hivatkozva nem írja alá a szerződést az eladó? Mindenben ugyanazt kapja, mint az eredeti ajánlattevő esetében, csupán a hatályos törvényeknek megfelelően az veszi meg, akit a törvény elővásárlásra jogosultnak tekint.
De sokat vitatkoztunk már ezen itt mi is, hogy visszavonható-e egy kifüggesztett vételi/bérleti ajánlat, vagy sem. Tudok olyan jegyzőt, aki engedi és tudok olyant is, aki nem. De én ezzel nem kísérletezgetnék.
ez az óriás piár, nekem sem hiányzott,még legalább egy év nyugalom kellett volna nekem ,hogy megveszegessem azt a mennyiséget amit akarok....nem azért mert hatalmas a mennyiség,csak mert az enyémek körüli aprókat ,könnyebb csendes időbe összeszedegetni
Na pont még egy ilyen ügyvéd hiányzik ide is, nem elég az osztrák, meg az imént említett befektetőnk. Mondjuk, az szar ügy, mikor az ember alól eladják a földet, tavaly én is buktam el ilyent. De ilyet még nem b..szott európa. Kifüggesztettük az adásvételit, megjött rá az ajánlat, közben rájöttünk, hogy az ügyvéd elcseszte, mert elfelejtette beleírni az adásvételibe a haszonélvezőt, mert az is volt. Erre kitalálta, hogy akkor a tulajdonjog átszáll, viszont, mivel a haszonélvezet továbbra is fennáll, gyakorlatilag továbbra is az eladó rendelkezik a föld felett. Így a muksó megvette a földet + bérbe vette a haszonélvezőtől, méghozzá évi 95 ezer Ft/hektáros árfolyamon. Hát nem semmi!
nem ,mi köze a kettőnek 1 máshoz?
a lényeg a 15 munkanapon van.
mi van ,ha postán küldték,vagy a szerződés másnapján vitték be,teljesen életszerű.......
ugy mint a tulajdonjogot,csak mondjuk 10%-áért?
bárki vehet haszonélvezetet,sem rokoni,semmilyen kapcsolat nem kell?
simma adásvételit kell be binni a FH-ba?
8784 hozzászólás
Ez se rossz...
Válasz #330. hozzászólásra
Változott a törvény, most más pennával írnak.
Majd,ha lejárnak a régi bérleteid,rohangálhatsz te is.
örülj neki,és inkább a papir legyen kifüggesztve mint mi
Válasz #328. hozzászólásra
nekem bérlet még soha nem volt kifüggesztve
Válasz #312. hozzászólásra
nekem egy már elment kifüggesztés miatt. most ha necces, akkor trükközök én is
Válasz #320. hozzászólásra
Most beszéltem a földhivatal mezőgazdászával,mindent ki kell függeszteni,az ösztatlan közös bérletét is,ha volt előtte bérlő ha nem.Nálunk ez van.
És vajon a törvényhozó egyáltalán tudja hogy hogyis működik akkor minden én akármit megkérdezek a kifüggesztés kapcsán a FH mást mond az ügyvéd mást mond a jegyző mást mond.
Válasz #325. hozzászólásra
Figyelj vitatkozhatunk mi ezen csak nincs értelem, egyszerűen értelmezési kérdés az egész, ezért írtam oda, hogy jegyzője válogatja. Nálunk volt olyan, hogy az ajánlatot vissza akarták vonni, de már nem ment. Egyszerűen tulajdonba került az elővételre jogosult és kész. Nem volt lükverc. Persze lehet, hogy máshol másképp működik ez, de én már nem kísérleteznék. Ha lehet elkerülöm az ilyen helyzetet, és ha nála van lehetőség először osztatlanba kerülni, akkor az a tuti megoldás, még ha többe is kerül.
Válasz #323. hozzászólásra
A kifüggesztés.De nem az adásvételi.
Válasz #322. hozzászólásra
jan. 1 től jogszabályváltozás volt!
Válasz #321. hozzászólásra
De mondjuk alá van dátumozva, nem?
Válasz #320. hozzászólásra
Nálunk mindent ki kell függeszteni, kivéve az osztatlan közöst! Az NFa első a sorban, de utána még van egy pár sor.
Válasz #319. hozzászólásra
De a kifüggesztésbe nincs dátum.Mondjuk az,hogy mikor akarja eladni a tulaj.
Válasz #316. hozzászólásra
Január 1 -től nemkell kifüggeszteni,a vételt.Előtte kikelett,mert az 1 helyen áll a nemzeti földalap.Most is felkell ajánlani,egy levélben.Bérletnél sem kell kifüggeszteni,ha nemvolt előtte bérlő.Ha volt,kikell,mivel 1 helyen a bérlő van.
Válasz #317. hozzászólásra
Ja és az én ügyvédem szerint az ajánlat gyakorlatilag egyenértékű a szerződéssel, hiszen a felek mindketten aláírták, akárcsak egy szerződést.
Válasz #317. hozzászólásra
EZ jegyző függő, a kifüggesztést elméletileg nem vonhatja vissza az eladó (mert Ő függeszti ki az ajánlatot). Az elővételre jogosult a kifüggesztett ajánlattal mindenben egyező ajánlatot tesz, tehát mire hivatkozva nem írja alá a szerződést az eladó? Mindenben ugyanazt kapja, mint az eredeti ajánlattevő esetében, csupán a hatályos törvényeknek megfelelően az veszi meg, akit a törvény elővásárlásra jogosultnak tekint.
De sokat vitatkoztunk már ezen itt mi is, hogy visszavonható-e egy kifüggesztett vételi/bérleti ajánlat, vagy sem. Tudok olyan jegyzőt, aki engedi és tudok olyant is, aki nem. De én ezzel nem kísérletezgetnék.
Válasz #315. hozzászólásra
Mér kényszeríthetik az eladót, hogy írja alá a szerződést vagy mi?
Válasz #306. hozzászólásra
Nálunk ha társtulajdonos vagy akkor is ki kell függeszteni,az ügyvédem állásfoglalást kért a kamarától,mert neki is zavaros volt.
Válasz #314. hozzászólásra
Mert ha valaki belenyúl, akkor buktad a történetet.
Mér kellene sopánkodni?
Válasz #311. hozzászólásra
Jobban jársz ha felvállalod a dupla ktget, mert utólag már hiába sopánkodsz!
Válasz #311. hozzászólásra
Neked kell eldönteni,mekkora a föld ,mennyire kell,bevállalsz "kis" többletköltséget,vagy megkockáztatod kifüggesztéssel.
Nekem 2-t martak el ,eddig a kezemről ,ami már ki volt függesztve,nálunk bolondok háza van most,én tudom melyik mellett döntenék
Válasz #310. hozzászólásra
Akkor egyszerűbb ha kifüggesztem mert így kétszer fizetek az ügyvédnek és a FH-nak
Válasz #309. hozzászólásra
akkor válsz tulajdonossá az osztatlanba ,ha már megvetted/kaptad a mamádét és onnantól vagy elővásárló mint tulajtárs.
A bejegyzést(1-2 hónap) nem biztos ki kell várni,ezt kérdezd meg a FH-ba
Válasz #308. hozzászólásra
Akkor nem értem mért nem megy egy szerződéssel?
Előbb a mamáét lerendezem és utánna a másikat?
Válasz #307. hozzászólásra
csak a sorrendre figyelj ,egy szerződéssel nem fog menni
Válasz #306. hozzászólásra
Rendben az a lényeg, hogy nem kell kifüggeszteni Köszönöm
Válasz #305. hozzászólásra
Akkor mamától megveszed, vagy neked ajándékozza. Az élettárstól mivel tulajdonos társ az osztatlanban simán megveszed. Egyiket sem kell kifüggeszteni.
Válasz #275. hozzászólásra
Igen egy helyrajzi szám alatt van a föld, fele a mamámé fele az élettársáé.
Köszönöm
Válasz #300. hozzászólásra
Már azt hittem, csak én kapok idegrángást ezektől a cikkektől
ez az óriás piár, nekem sem hiányzott,még legalább egy év nyugalom kellett volna nekem ,hogy megveszegessem azt a mennyiséget amit akarok....nem azért mert hatalmas a mennyiség,csak mert az enyémek körüli aprókat ,könnyebb csendes időbe összeszedegetni
itt is 100ha majdnem svájci kézbe került csak felhívta vki az öreg figyelmét 13-után háromszorosát fogja érni.
így vár
Válasz #299. hozzászólásra
honnan tudod előre?
ha eszük van ki se függesztik és mehetsz a 3,14 csába !
Válasz #299. hozzászólásra
teli a tököm,a tegnapi sajtóban 2oldalas(szétnyitós rendes nagy ujság)legjobb befektetés a föld,levezetve 3-4 év alatt megduplázódik az értéke,
Nekem is lesz 1 nagy meccsem hamarosan....durván 60 km-ről ide jönnek földet venni...........
Válasz #296. hozzászólásra
Na pont még egy ilyen ügyvéd hiányzik ide is, nem elég az osztrák, meg az imént említett befektetőnk. Mondjuk, az szar ügy, mikor az ember alól eladják a földet, tavaly én is buktam el ilyent. De ilyet még nem b..szott európa. Kifüggesztettük az adásvételit, megjött rá az ajánlat, közben rájöttünk, hogy az ügyvéd elcseszte, mert elfelejtette beleírni az adásvételibe a haszonélvezőt, mert az is volt. Erre kitalálta, hogy akkor a tulajdonjog átszáll, viszont, mivel a haszonélvezet továbbra is fennáll, gyakorlatilag továbbra is az eladó rendelkezik a föld felett. Így a muksó megvette a földet + bérbe vette a haszonélvezőtől, méghozzá évi 95 ezer Ft/hektáros árfolyamon. Hát nem semmi!
Válasz #295. hozzászólásra
ja köszi akkor az a lényeg hogy mátol 15 napig kell kifüggeszteni
Válasz #294. hozzászólásra
nem, akkor majd fog,nevet itt nem ,de telón bármikor,végül is nem is őrá haragszom hanem aki neki adta,600 t trágyám volt a földön
Válasz #293. hozzászólásra
nem ,mi köze a kettőnek 1 máshoz?
a lényeg a 15 munkanapon van.
mi van ,ha postán küldték,vagy a szerződés másnapján vitték be,teljesen életszerű.......
Válasz #292. hozzászólásra
Róbert barátunk és csapata?
Válasz #290. hozzászólásra
NEM AZON A NAPON KELLENE KIFÜGGESZTENI AMIKOR A DÁTUM NAPJA VAN???
Válasz #291. hozzászólásra
de a felesége
Válasz #289. hozzászólásra
Itt eddig csak egy valaki alkalmazza ezt a módszert, de ő nem ügyvéd, erősen gondolkodunk egy bírósági perben ezzel kapcsolatban.
Válasz #285. hozzászólásra
mi vele a gondod?
Válasz #287. hozzászólásra
jó de má b@szhatom,ott is kavar szerintem ez az illető
Válasz #284. hozzászólásra
ugy mint a tulajdonjogot,csak mondjuk 10%-áért?
bárki vehet haszonélvezetet,sem rokoni,semmilyen kapcsolat nem kell?
simma adásvételit kell be binni a FH-ba?
Válasz #286. hozzászólásra
majd lesz!
Válasz #282. hozzászólásra
megnéztem a tulajdoni lapot holtigtartó haszonélvezeti jog van bejegyezve rá,kifüggesztés nem volt
bocs el nyomtam szoval ki raktak ma egy ajánlatot mult pénteki dátummal a MO.HU RA helyes ez így