Gázolaj árak 630 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 412.88 Ft USD 390.32 Ft CHF 442.87 Ft GBP 497.02 Ft

Fórum

Forgatás nélküli talajművelés

Létrehozta: cukorrépa , 2009-07-10 14:00:43

Kedvencekhez Segítség

7405 hozzászólás
#6305 Gandhy
2023-02-17 20:14:54

Szia Uram! Diploma érdekel? smile pimp

#6304 Bárány
2023-02-17 20:11:10

Légyszi, írjátok ide, kinek, mekkora farka van!
Csak hogy tudjuk, kinek van igaza...smile thumbupcool

Nincs profilkép
#6303 MTZ1221.3
2023-02-17 20:04:25

Válasz DDT #6300. hozzászólásárasmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup A stílusos ember megnyilvánulása. Köszönjük Emese smile thumbup
A kretént te tolod itt, vagány vagy a diplomádra, lenézed a szakmunkásokat. Pedig leírták itt többen a megvett diplomád mennyit is ér. Ne légy irigy, csinálj te is youtube csatornát.
Én diploma nélkül is embernek érzem magam, de te túlkompenzálsz az látszik a Holdról is smile thumbup
Vetess még 2 diplomát anyuval és apuval, hátha akkor nem érzed magad frusztráltnak. Nyugodj meg attól, hogy ilyen kis pukkancs vagy segít mindenki a dolgokban, csak kérdezz nyugodtan. A fórum ezért van. smile thumbup
smile offtopic

#6302 mtz1221
2023-02-17 20:02:57

Nincs profilkép
#6301 MrPoke
2023-02-17 19:49:11

Válasz DDT #6290. hozzászólásáraIgen ezt ismerem, személyesen Dr Bíró Borbálát is. A tananyagot Kökény Attilával rakták össze. Az nekem semmi újjat nem mondana. Ráadásul kellene előtte egy főiskolai képesítés amire nem vagyok hajlandó :)

Nincs profilkép
#6300 Moderátor
2023-02-17 19:38:17

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-20 07:36:26

#6299 Hús Futár
2023-02-17 19:09:15

Válasz DDT #6295. hozzászólásáraAzért nem esnék annyira hasra a felsőoktatásból kiesett uriemberek előtt mert az én kis szerény technikumommal is simán megcáfoltam egy főiskolai gépész oktatót mikor a birkája órán leadta tananyagként a motorok kopásánál hogy trapéz alakúra kopik egy henger , Vagy ugyan ez a bírka nem tudott külömbséget tenni a a soronkénti leadagolású és központi leadagolású pneumatikus gabona vetőgépek között . Szóval siplomás oktatóként baromságot tanítok és azt is kérem számon akkor akinek nincs előképzettsége az simán be is veszi ezt mind .
Úgy hogy szerintem nem kell hasra esni senki előtt attól hogy diplomás .

Nincs profilkép
#6297 Moderátor
2023-02-17 18:59:54

Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-20 07:46:09

Nincs profilkép
#6296 MTZ1221.3
2023-02-17 18:37:41

Válasz DDT #6295. hozzászólásárasmile thumbup Koszonom!!! Remelem tartod is! smile thumbup
Ha van annyi penze apukadeknak akkor szivesen. Persze nalatok max elore utalassal mennek meg izzot is cserelni. Mert eleg fura csaladod lehet, ha ilyen nevelest kaptal apudektol. Olvasasertes meg mindig gyenge igy az egy tombolas diploma biztos megvan, elhiszem neked. smile thumbup Gondolom sokat fizettek a szuleid. Jo egészséget nekik, mert nelkuluk ehen maradsz. smile crying

Nincs profilkép
#6295 DDT
2023-02-17 18:22:34

Válasz MTZ1221.3 #6291. hozzászólásáraAzért álljon már meg a menet!!! Én mindig csak kijavítom, ha hülyeséget beszélsz (elég gyakori), nyilván annak is köze van hozzá, hogy egyetemet csak kívülről láttál, de egy fralazos marketing szövegre hivatkozni, amit valószínűleg valami marketinges, vagy gépész írt, akinek fingja sincs semmiről, az mindennek az alja. Lehet itt okoskodni, hogy mi mennyire talajkímélő, de azért ordas nagy faszságokat nem kéne állítani, mert ha idetéved valami kezdő, tudatlan, pályaelhagyó szakmunkás (volt már ilyen), aki semmit sem tud az agráriumról, talajművelésről, az csont nélkül bekajálja. A másik meg hogy jössz te ahhoz, hogy tanult, diplomás, több diplomás, idegen nyelveket beszélő, tapasztalt emberekből viccet csinálsz?? Fingod nincs róla, hogy ki mennyi munkát tett abba bele, hogy képezze magát, akár munka, család mellett, lehet, hogy aki nem volt jó tanuló, még fizetett is érte, nem keveset, fogalmad sincs, ki mennyi áldozatot hozott azért, hogy legyen diplomája. Aztán itt a komáddal beleálltok a tanult emberekbe, miközben lehet, nektek csak szakközépiskolátok van!!

Ezentúl figyelmen kívül hagylak, csak akkor javítalak ki, ha megint hülyeséget beszélsz, viszont ha izzót kell cserélni a traktorban, téged foglak keresni, mert az a te szakterületed!!! smile thumbup

#6294 Csavarkulcs
2023-02-17 18:13:35

Évek óta figyelem az USA területén az Európai gyártók is kezdenek jelen lenni a conser till stílusú szerszámokal. Nem egy gazdaság gép parkjában conser till jellegű szerszám..valamint sima x tárcsa elmunkálóval..és megy a vetés. Az hogy nálunk van 4 féle talajtípusom 4 féle szerszámmal..olyat ott nem látni a prezentációk alkalmaval. Melós emberek de a pénzt is szeretik,főleg nem elverni minen féle vakaróra..munkaeszközre. Amint látom nagyjából pár szerszámmal igyekeznek kompromisszumot kötni. Számomra az is érdekes a szemes műtrágyát van ki bérbe szóratja ott kint is, nagy önjáró gépekkel. Célirányosan gépesít és nem érdeke egy komplett flottát fentartani..azaz minden műveletre egy komplett gépsort. Nálunk jól élnek a kereskedők,ha valami új,sokan lelkesen komplett gépsorba beleállnak. Majd valami okból ott végzi a fácánosba. Ebben az a szép mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Nem utolsó sorban,mindenki igyekszik a talajához-időjáráshoz és a profithoz igazítani a megoldásait.

Nincs profilkép
#6293 MTZ1221.3
2023-02-17 17:59:27

Válasz Drisa #6292. hozzászólásárasmile thumbup
Igy van, magyar viszonylatban a legjobb. 2 fele szarny is van hozza, igy minden talajra megvan az optimalis megoldas.
Amit a cikkben irnak olyat lattal mar? Marmint, hogy egyenes keses verzional a henger elott vannak beszerelve Reptill kapak. Az vajon, hogyan dolgozik?

#6292 Drisa
2023-02-17 17:49:16

Válasz MTZ1221.3 #6271. hozzászólásáraA fralaz egyenes késes lazítója a lazító, mindig használható. 10-15 cm-t emel a talajon. Szemre, jó talaj mellett "szebb" a munkája a C késnek, de valakinek a fekete föld a szép, jó mélyen felszántva.

Nincs profilkép
#6291 MTZ1221.3
2023-02-17 17:38:19

Válasz DDT #6289. hozzászólásáraNe izgulj. smile thumbup
Nem vagyok influencer. Sosem voltam, sosem leszek. Aki kerdez annak segitek ennyi. Bemutatom, hogy csinalom, ha esetleg valaki most kezdi es fel tole, de ennyi. Neked nyilvan nincs szukseged a videok megtekintesere, mert mindent tudsz, de hatha mast erdekel, igy kerlek gorgess tovabb.
Az, hogy te milyen hangnemben “tarsalogsz” az a te dolgod. En Bandinak belinkeltem egy cikket, amiert feltett egy nyitott kerdest. Azt is irtam, hogy a gruber is pont olyan rossz mint az olaszos lazito. Mar regebben is leirtam, hogy egyik sem jobb, az amcsi konvencionalisnak hivja mindet. (a gruber megnevezese ott chiesel plow) Te kotottel belem, en nem eroszakoskodtam. Szerintem Bandit nem sertettem meg, igy ne keverjuk bele a mi szemelyes kis vitankba. Amit nem a szamai, hanem a szemelyes ellenszenv vezet reszedrol. Igaz mar tobbszor ajanlottam, hogy rendezzuk szemelyesen, de mar nem is mondom. smile offtopic
Itt ezen a platformon is ha nem vagy kivancsi az irasaimra csak gorgess tovabb, en is azt teszem a te irasaidnal nagyreszt. Semmi szukseg a szemelyeskedo, szurkalodo irasokra. Ez a platform is inkabb az egymas segiteserol szol nem pedig a szemelyes ellentetekrol.

Nincs profilkép
#6290 DDT
2023-02-17 17:26:43

Válasz MrPoke #6287. hozzászólásáraBiológiai-talajerő gazdálkodási szakmérnök

A képzés célja: A képzés célja az intenzív műtrágya- és peszticid-felhasználás helyett alternatív és környezetbarát és olcsóbb megoldások alkalmazásának bemutatása az ez iránt érdeklődő szakemberek részére, az ökológiai gazdálkodásra történő átállás lehetőségeinek bemutatása. A képzés azon földhasználók részére is hasznos ismereteket nyújt, akik a földhasználatuk racionalizálását, talajaik javítását, a talajdegradációs folyamatok megállítását, megelőzését tűzték ki célul.

Képzés munkarendje:

levelező

Képzési idő:

2 félév

Költségtérítés díja levelező munkarenden:

250000 Ft/félév

Virtuális képzési központ:

MATE ENVI-NAT

Szakirányú továbbképzéseink elektronikus jelentkezési felülete a meghirdetéseket tartalmazó gyűjtőoldalon érhető el.​​​​​​​

Képzésért felelős intézet: Környezettudományi Intézet

A képzés célja: A képzés célja az intenzív műtrágya- és peszticid-felhasználás helyett alternatív és környezetbarát és olcsóbb megoldások alkalmazásának bemutatása az ez iránt érdeklődő szakemberek részére, az ökológiai gazdálkodásra történő átállás lehetőségeinek bemutatása. A képzés azon földhasználók részére is hasznos ismereteket nyújt, akik a földhasználatuk racionalizálását, talajaik javítását, a talajdegradációs folyamatok megállítását, megelőzését tűzték ki célul.

Képzési terület: agrár
Kreditek száma: 60 kredit
Képzés indításának féléve: tavaszi félév
Képzési hely: Budapest
Munkarend: levelező
Képzés nyelve: magyar
Finanszírozási forma: önköltséges
Önköltségi díj: 250.000 Ft/félév
Képzési idő: 2 félév
Minimális indítási létszám 10 fő
Maximális felvehető létszám: 30 fő

Hajrá!! smile thumbup

Nincs profilkép
#6289 DDT
2023-02-17 17:20:49

Válasz MTZ1221.3 #6288. hozzászólásáraEbből a stílusból kéne visszavenni, ha az életed nagy teljesítménye, hogy amperhuszárként agrár-influencernek gondolod magad azért, mert néhány bárgyú videót feltöltöttél a YouTube-ra. Mesélj léccike, már tiktokker is vagy??? Úgy izgulok!!! smile laughsmile laugh

Nincs profilkép
#6288 MTZ1221.3
2023-02-17 17:10:27

Válasz MrPoke #6287. hozzászólásáraEzek szerint a vasak bemutatasa is feladja a lecket egyeseknek. Ha mar megismer egy lazitot az mar komoly szaktudas. De legalabb buszke a diplomara smile thumbup Elete teljesitmenye valoszinu ennyi, hogy a szulok vettek egy diplomat neki. smile thumbup Remeljuk tovabbra is sikeres lesz!

Nincs profilkép
#6287 MrPoke
2023-02-17 16:57:45

Válasz DDT #6285. hozzászólásáraÉn csak olyat tudnék ott tanulni amit nem alkalmazok a gazdaságomban.
Talajegészség mint téma nagyon kevés helyen fordul elő. A vasak ismertetése csak egy dolog.

#6286 Drisa
2023-02-17 16:55:42

Válasz MrPoke #6277. hozzászólásáraMi 6-7 éve nem szántunk és csak jó tapasztalatunk van. Tavaly pl 6-700 kilóval is több termett kukoricából. Nekünk volt 1500 kg/hektár :) A diploma önmagában csak egy papír. Saját területen kell kitapasztalni mindent.

Nincs profilkép
#6285 DDT
2023-02-17 16:38:05

Válasz MrPoke #6275. hozzászólásáraNem ismerem az összes szak tantervét, de számos tantárgy foglalkozik a témával, a művelési rendszerekkel. Többek között agrártörténet, földműveléstan, agrotechnika, sőt, nálunk még gépészet 1. tantárgynál is előkerült a téma, hogy melyik munkagép mit is csinál, forgat, kever, tömörít, lazít, porhanyít, stb. Lehet, hogy nem késő még beiratkozni, jó pap is holtig tanul! smile thumbup

Nincs profilkép
#6283 DDT
2023-02-17 16:20:10

Válasz MTZ1221.3 #6273. hozzászólásáraElhiszem, hogy villanyszerelőként vannak hiányosságok, csak akkor nem kell ez a kioktató stílus, ha tudatlan, tanulatlan vagy az agrár témák nagy részében.

Nem arról volt szó, hogy az ívelt késes lazító talajkímélő munkagép, hanem arról, hogy nem forgat, ahogy azt a fralazos marketinges, vagy gépész megírta! Továbbá ahogy a nálad sokkal többet látott, tapasztaltabb, tanultabb Bandi kolléga is leírta, ahány ilyen talajlazító munkagép, konstrukció létezik, annyi féle munkát is végeznek különböző talajokon különböző állapotok mellett.

Elhiszem, hogy te itt most nagyon elhiszed magadról, meg oktatni próbálsz másokat, viszont a nálad tanultabb, tapasztaltabb embereket nem tudod bevinni a zsákutcába.

Változtass a stíluson, és lehet, hogy egyszer, nem is sokára felkerülsz az elit, feketeöves listára!!! smile thumbup

Nincs profilkép
#6281 MrPoke
2023-02-17 15:33:12

Válasz #bandi #6278. hozzászólásáraAholl nem kever egy ilyen vas, ott felesleges elhúzni.

Nincs profilkép
#6280 MrPoke
2023-02-17 15:32:28

Válasz #bandi #6279. hozzászólásáraNem rendelkezek agrár diplomával, de szoktam beszélgetni frissen végzett agrármérnökökkel.......

#6279 #bandi
2023-02-17 15:17:33

Válasz MrPoke #6277. hozzászólásáraMiért, milyennel rendelkezel?

#6278 #bandi
2023-02-17 15:16:06

Válasz MTZ1221.3 #6271. hozzászólásáraGépe vàlogatja. Amit használunk, állítom nem kever jobban mint neked a vakaró 40-es késsel. És nem is “forgat” többet. Nemtudom melyik része az ami forgat. A szárny az egy mélyen lévő kis szögben megdöntött laposvas ami csak emel egyet mint a szuperlazítókon. Arról nem tehetek hogy van már olyan vésőeke, amin végig van engedve egy 80as anyag a késszáron, meg meredek is, és túr mint az állat. Meg amikor kilazítasz söröstekesz méretű rögeket, ész nélkül, az csak azért végez rosszabb munkát mint az eke, mert az ekét el sem tudod húzni akkor mert szétszakad. Tehát a semmi valóban hasznosabb művelet olyankor amikor beton a talaj.

Nincs profilkép
#6277 MrPoke
2023-02-17 14:58:06

Válasz Rabó001 #6276. hozzászólásáraNekem más a tapasztalatom.... :D

Nincs profilkép
#6276 Rabó001
2023-02-17 14:29:51

Válasz MrPoke #6275. hozzászólásáraAzért egy agrár diploma nem csak annyit ér, hogy a szántáshoz ért és semmi máshoz meg nem.

Nincs profilkép
#6275 MrPoke
2023-02-17 13:22:49

Válasz DDT #6272. hozzászólásáraMond már el melyik az az iskola, aholl kiemelten tanítják a forgatás nélküli talajművelést és elvetik az ekét....
Mert megyek és beíratkozok.
Mikor valaki elhaggya a szántást ott tüzelje el a diplomáját mert tüzelőn kívül másra nem jó.

De a fő probléma a forgatás nélküli talajművelés megnevezés. Az angol jól megfogalmazta Van a konvencionális és a MIN-TIL. És konvencionális a vésőeke, topdown, ásógép, eke, stb.....

Nincs profilkép
#6274 MTZ1221.3
2023-02-17 13:07:42

Válasz MTZ1221.3 #6273. hozzászólásárajav.: Segíthet a fórumon bárki.

Nincs profilkép
#6273 MTZ1221.3
2023-02-17 13:03:29

Válasz DDT #6272. hozzászólásáraMrPoke hozzászólását áttanulmányoztad? smile thumbup
Mondjuk olvasás megértésben mindig is gyengélkedtél. smile thumbup
Nincs túlbonyolítva semmi. Ha valamit nem értesz kérdezz. Segítek a fórumon bárki.

Nincs profilkép
#6272 DDT
2023-02-17 12:46:16

Válasz MTZ1221.3 #6271. hozzászólásáraAki ezt így megírta, az valószínűleg nem szerzett agrár területen diplomát. Az ilyen talajlazítók még mindig nem forgatnak, csak kevernek.

Forgatás (egyszerű, mindenki számára érthető) definíciója: ami alul van, fentre kerül, ami fent van, alulra kerül.

Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani, szélsőséges irányba elmenni, dacoskodni, mint egy sértődött kisgyerek, mert ezért nem fog senki sem komolyan venni, nem azért, mert nem kerültél fel az elit, feketeöves listára. smile laughsmile laugh

Nincs profilkép
#6271 MTZ1221.3
2023-02-17 12:38:06

Válasz #bandi #6270. hozzászólásáraSzakirodalom hívja így vésőekének. Lehet nem megfelelő a kifejezés sőt biztos, mert az amerikai a kultivátorokat is ide sorolja (chiesel plow). Ami szerintem igaz is, bár én nem vagyok a 23 ember közt.
A Framest ezt írja a "C-késes" verziójáról: "Ha a teljes lazítani kívánt talajszelvényt át is akarjuk forgatni, keverni, akkor kell a vésőeke-kés (FRALAZ-nál C kés). Ez a teljes keresztmetszetben kever, forgat, túr. Ha jó a talajállapot, kiváló munkát végez szántás helyettesítésére. De ha száraz a talaj, túl darabos, nagyon rögös marad a réteg, rengeteg vizet elvisz a talajból (a mögé rakott henger vajmi keveset segít ekkor). Ha nedves a nehéz talaj, nézzük meg a gyúrás kártételét. Jó kell dönteni, választani."

"TALAJMŰVELÉS JÓL ÁTGONDOLVA – MEGFONTOLTAN" - Axiál szakcikke

#6270 #bandi
2023-02-17 10:51:27

Válasz .grün #6260. hozzászólásáraKi mit tart mintillnek? Amúgymeg aki vésőekének elnevezte, az gondolom nagy talajvédő lehet smile laugh Egyébként van sok tipus belőle, késkialakításban, szárnyak elhelyezésében, ezek döntöttségében, talajállapotban, szóval igen, van olyan hogy jól fel lehet dúrni a talajt ezzekkel is, de gondolom a másfélméteres szalonnákra való szántással nem akarod összehasonlítani

Nincs profilkép
#6269 MrPoke
2023-02-17 08:11:43

Válasz .grün #6260. hozzászólásáraTalajgyílkos... Mindet be kellene olvasztani.

Akkor nem forgat ha nedves a föld. De akkor meg minimálisat lazít.

A fő probléma, hogy az első sorban elhelyezett lazítókések álltal meglazított talajt a hátsó késsor átforgatja. Kiborítja a rögöket stb.
Amennyiben ez a jelenség nem jelentkezik akkor felesleges húzni mert a talaj nem igényel lazítást.

#6268 Csavarkulcs
2023-02-16 17:34:39

Válasz .grün #6260. hozzászólásáraKöltséghatékony...minimum 3 művelet egyben, még egy gázolaj faló 4755-el is extrén esetben hektáronként 33 literből 45-50 cm mélyen a szárnyak 20-25 cm-en mennek nálam. Mivel állítható a pozíció. Jah és nem hozza fel a vadföldet-homokot. Mondom úgy hogy emelőrendszerűről váltottam. Vetés előtt kap egy magágyat és vetés. Tavaly április 20 előtt esélyem nem volt talajt csináni..mert csorgott a víztől..Még más a por szárazba már 10-dikén vetett. Annyi hogy ez nem nyári szerszám inkább késő őszi,amikor még ideális. Akkor szépen dolgozik és nem rögösíti a talajt mint nyáron. Nyáron nyaralni kell,és szalmakalapot csinálni a tarlóra.smile laugh Kb két évente tér vissza a területre..közben rt-vagy gruber. Köztes nyövényekkel való keccsölést befejeztük..itt délen szezonban a szahara a menő lassan. Szóval minden vízre szükség van.

#6266 szanberg
2023-02-16 16:07:44

Válasz MTZ1221.3 #6263. hozzászólásáraJó lenne, de nem olyan minőségben mint volt itt. A segítségét hagyjuk, mert mindenért lépten nyomon pénzt várt és kért, neki a biznisz volt a fontos.
Szakmailag annyi, hogy semmilyen valós gazdálkodási tapasztalata nem volt, sem üzem szervezési, irányítási. Ezek ki is derültek, mert az ilyen pozíciókba kerülése után mindegyikben megbukott....
Ő osztotta az észt,mert szerinte neki volt csak, de ha olyan dolgot írtunk amiből már 20 éve megjöttünk, az nem.....á arra adni semmit, csak hurrogni tudott....

Nekem a sláger dumája amit nem mellesleg személyesen mondott, hogy két év alatt kifárasztotta az acatot sekély műveléssel, két kukorica között smile lol

De én meg te voltunk a hülyék....

Nincs profilkép
#6265 MrPoke
2023-02-16 11:22:26

Válasz Zoli 63 #6264. hozzászólásáraHát igen, azért jó üzletek is kellenek a nyereséges termeléshez. De nem osztottam volna meg ha én vettem volna meg.

#6264 Zoli 63
2023-02-16 10:55:19

Válasz MrPoke #6262. hozzászólásáraNe titkold hogy lecsaptál rá , ezért tudsz olcsóbban termelni, mert elcsaklizod mások elől a nagy üzleteket . smile lol

Nincs profilkép
#6263 MTZ1221.3
2023-02-16 08:10:25

Válasz endypapa_20120 #6261. hozzászólásáraNem igazán jól emlékszel, ha Netparasztra gondoltál. A 23 ember közül elég sokkal vitája volt, így mivel hiteltelenné tette a sok vita (idegenek számára), így nem folytatta itt a tevékenységét. De igazából, ha kíváncsi vagy Netparaszt tevékenységére, vagy írásaira a facebookon kövesd be. Ott nagyon sokmindent megoszt és segít is. Krisztalos16245 kollega nemigen vitatkozott Netparaszttal. De ha visszaolvasol akkor megtalálod miért tűnt el, javaslom nekik ródd fel és ne annak akiknek köze nincs hozzá. Egyébként szerintem is jó lenne, ha a fórumon is itt lenne Netparaszt.
smile offtopic

Nincs profilkép
#6262 MrPoke
2023-02-16 07:42:50

Válasz A.I. #6256. hozzászólásáraJó áron is volt. :) Nem csodálkozok, hogy elvitték. Csak a jutalék nem jött meg a hírdetőtől.... :D

#6261 endypapa_20120
2023-02-16 07:28:00

Válasz Krisztalos16245 #6245. hozzászólásáraA korábbi értelmetlen trollkodást felváltani szándékozó, segítő szándékú kezdeményezésemre történt hozzászólásokat látva, csodálkozol? smile lol Én azon csodálkoznék, ha ezek után valamelyikük tanácsot adna. Így sikerült kigolyóznotok Attilát is. Nem hiányzik ez senkinek. Mától én is elengedem ezt a témát.smile cowboy

Nincs profilkép
#6260 .grün
2023-02-16 07:14:21

Válasz endypapa_20120 #6224. hozzászólásáraVésőekések olaszos lazitósok hova sorolják magukat? mert szerintem az közelebb van a szántáshoz mint a mintillhez.

Nincs profilkép
#6259 A.I.
2023-02-16 06:25:08

Válasz Kémlelő #6258. hozzászólásáraNem vagyok felsorolva, nem is szeretnék listákra felkerülni, nem kell az ide.
Szerintem ha valaki kérdez valamit kap egy választ, majd valaki más meg majd megerősíti vagy megcáfolja és indulhat a "vita".
Egyébként tanácsot adni és megfogadni is veszélyes egy az egyben, mert mindenkinek adaptálni kellene a saját gazdaságára.
2 traktor lehet egyforma, az gyárban készült, két föld.... A lokális időjárási dolgokról nem is beszélve.

#6258 Kémlelő
2023-02-16 05:54:42

Válasz A.I. #6243. hozzászólásáraIgazad van.

Te fel vagy sorolva a 23 bátor embernél?

Van egy rövid video a szántott és évek óta nem szántott kontroll:

Illetve még sincs, mert ....
Ez 2021-ben készült.
Ha be tudok menni gyaloggal, akkor készítek fényképet.

2021-ben csak video felvétel volt, amin az látszik hogy februárban minden szántott területen áll a víz.
A forgatásnélkülin illetve műveletlen területen nincs vízállás.

smile cowboysmile cowboysmile cowboy

Nincs profilkép
#6256 A.I.
2023-02-15 21:15:57

Válasz MrPoke #6254. hozzászólásáraNem semmi, fél órával később már törölve amit betettél példának!
Hirdetés egy két dolgot, nem linkelnéd példának be, háthasmile thumbup!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
22 termék nyerte el ezt a fontos védjegyet!
22 termék nyerte el ezt a fontos védjegyet!
A HÍR védjegy pályázaton hagyományos és tájjellegű termékekkel lehet részt...
Captain 263 4WD kistraktor ÚJ
Captain 263 4WD kistraktor ÚJ

3.400.000 Ft

Eladó traktorgumik
Eladó traktorgumik

5.000 Ft

Akác oszlop
Akác oszlop

1.500 Ft

FOGASBORONA 8,4
FOGASBORONA 8,4

1.900.000 Ft