Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.69 FtUSD395.41 FtCHF442.09 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #7304. hozzászólásárahuhh, régi ügy. nem bántani akartam, eszembe nincs, dehogy ez nem azért ilyen, mert szántásnélküliség, azt biztos. lehet alsógatyát elásni, és mutogatni, nála olyan, másnál másmilyen. és ebben a legkisebb tényező, amit ő tett, vagy a másik tett, már aki igyekszik odafigyelni, és gondolkodni. tudom, vannak akik egyiket se teszik, de kopnak is ki rendesen, szerntem. és vannak olyan talajok, amin bármit csinálsz is lesz 150 mázsa, és vannak olyan tájegységek, ahol megint mindegy mit csinálsz, mert van 650 mm eső. a többiek nagy része pedig gondolkodik szerintem. de ne ez legyen az egyik minta, mert ez kiskerti hobbi, ahogy írod, és nem gazdálkodás. ha ebből kéne megélnie, igen hamar felkopna az álla.
Válasz termelo #7287. hozzászólásárade ebből ne már azt tanulja meg valaki, hoy a szántás nélküliség az egyenlő ezzel a szarral! ez lehet hogy nem volt szántva, de ilyen talajon ilyen mocskot csinálni, nemhogy tanuljunk a szarból, ez szégyen. ettől csak szarabb talajok vannak, és ettől csak jobb kelések. ennek semmi köze se a talajkészítéshez, se a vetéshez, se a növényvédelemhez. ez kiskertbe elmegy, ahol lusta a mama meg a papa, de gazdálkodás címén ezt előadni szerintem szégyen.
mert már itt is olvasható volt, hogy ha ilyen akkor a szántásnéléküliség, akkro inkább szántok. nem, ebből nem ez a tanulság.
Válasz Radocz #7294. hozzászólásáraVolt nekem is mikor őriztem egy évig.
Volt mikor nemvolt nagy üzlet.
De általában nemrossz.
Igaz sok kapcsolat és álandó piacképes árú kell hozzá!
A gyommal mi is harcászkodunk de általában elfogatható csak mostsem fogjuk tudni bekapáltatni.
Gépesítve túlvagyunk volt tábla amiben 4x voltunk.
Spec vetőgép és sorközművelő.
De közbeszólt a eső.
De inkább így mint 22ben.
Válasz Radocz #7295. hozzászólásáraAzzal a vetett tökkel lesszis mit játszani.
Vagy kétszer megfog büdösödni a tiéd is mire rendbe teszed!
Fajta vagy hibrid?
Válasz Radocz #7277. hozzászólásáraRégóta csinálod a tököt?
Én kb 25éve.
Az biztos ha töközünk a napraforgót elfelejtjük!
Nekem 12-11évig nemvolt napraforgóm.
Tavaj volt de legalább 2-3évig nemszántok utánna.
Egyébként is csak a kukoricát szántom.
Van olyan földem ami nemvolt 6éve szántva.
Viszont sokkaltöbb művelet kell hozzá.
Vagy vegyszer de azt inkáb hanyagolom, csak ha nagyon indokolt!
Mutatóban van egy kis kukoricám, lazított földbe lett vetve, április 8án. Most 150-170cm. De ha most se lesz eső, akkor kb lehet silózni. A szántás után, egy nappal később vetett az felényi. Még a végén abból lesz valami, az enyémből még semmi.
A lényeg, mi 10 éve nem szántunk. Teljesen jól működik a dolog pedig a szerszámaink is messze vannak még az ideálistól.
Válasz termelo #7287. hozzászólásáraVisszaolvastam,de azt,hogy tök most se látom,vagy még korábban van?De nem is az a lényeg,szerintem senki nem akarta bántani,csak próbáltuk megfejteni,hogy mi az.Nekem se sikerül minden.
Válasz Igazi Földönfutó #7279. hozzászólásáraEz inkább disznóparéj . Én sem tudom mit akar bemutatni itt a kolléga. Talaj ugyanúgy lecserepesedve eső után, pont amivel a szántott területeket vádolják mindig.
Válasz rtamas76 #7278. hozzászólásáraFogós kérdés.Talán napraforgó?De milyen eredmény hoz ez ,bármi is legyen benne?Nem nagyon győz meg ,hogy szántás nélkül gazdálkodjak.
Válasz Mtz 550E #7271. hozzászólásáraHa már a forgatás nélküli topikban tetted fel a kérdést, egy gépalja kontrollt illik hagyni.
Művelesi mélység maximum a vetés mélység mínusz 1 cm legyen.
Nem vagyok jövőbe látó, de jobb lesz.
Kárpótláskor, annyi idő volt, hogy eke, majd spc berena, és kukorica kultivator.
Nem lett rossz.
Időnként egy-egy fotót kérek! (és elegendő csapadékot!)!
Válasz Mtz 550E #7271. hozzászólásáraAz első barázda megmondja..ha nem fogod tudni szétverni..nem lesz normális talajod. Nagy eséllyel egy levegős-rögös rossz vízháztartású talajod lesz. Itt is szántottk hasonló talajt ütik-verik tárcsával..de csak nem akar igazi lenni. Nézd meg egy szondával..lehet ez neked tűnik keménynek. Valójában az még ha érték határon is de lemegy 30cm-ert akkor ott nagy gond nem lehet.
Válasz Gandhy #7267. hozzászólásárasemmi, mi lenne, bukta. mi fogja ebbe belevetni? oké, hogy lezúzod, meg glifózod, meg ami csak van, de mi rakja bele a magot a talajba egyenletes mélységbe?
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHello
Ez a terulet eleg lazanak tunik. SPC-vel vetettem ettol sokkal rosszabb teruletbe. Igaz az SPC-t be kell allitani, laza logo lancokkal, nyeklo nyaklo kocsikkal, full kopott csoroszlyakkal persze nem fog menni. De ha van egy jobb kepu tarcsas nodet a kozelbe az mar ramaty allapotba is beveti ezt. Igy keprol itelve igencsak igy tunik, ettol tartani nem kell.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHa nem dunántúlon laksz akkor ne mozgasd, ki fog száradni, ha ott akkor mindegy, mert úgyis megázik.
Amúgy szerintem a mi fekete földünk az őszi lazítás után is sokkal keményebb és tömőrebb most , mint ez a homokos így ahogy van.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraNálunk azt mondják addig szárad ameddig megpiszkálod!
Én simán direktbe 2nap mulva 4-5l glifozát lehet még gyomirtanod sem kell utánna.
A tököt is szoktuk így. Sokkal jobb mint a forgatás!
Válasz Mtz 550E #7259. hozzászólásáraVetés előtt 1 nappal szántsd fel és kombinátorozd meg 3x. Másnap reggel vetés, este meg henger. Itt a mi földjeinken soha nem rosszabb az ilyen az őszi szántástól, sőt. Csak kapacitás nincs rá.
Válasz Mtz 550E #7260. hozzászólásáraHa kemény csak tárcsa ahányszorcsak kell hapuhább kombinátorrozd meg akár többszöris.
Vagy direktbe ha eltudod valakivel húzatni! (Valami jó direktvetőgéppel) gilozátod le
Oszt gatya.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHa van sávtisztító a vetőgépen akkor direktbe. Ha rövid tárcsa van frankó hengerrel. Akkor az egy 10cm-en..hogy takarítson és visszazárjon. Vagy egy jó kapaosztású magágykészítő...bár kicsit szőrős marad a tábla. Az a direktvetéskor is fenn ál..viszont némi totállal utólag orvosolható.
7405 hozzászólás
Válasz ..,-:) #7304. hozzászólásárahuhh, régi ügy. nem bántani akartam, eszembe nincs, dehogy ez nem azért ilyen, mert szántásnélküliség, azt biztos. lehet alsógatyát elásni, és mutogatni, nála olyan, másnál másmilyen. és ebben a legkisebb tényező, amit ő tett, vagy a másik tett, már aki igyekszik odafigyelni, és gondolkodni. tudom, vannak akik egyiket se teszik, de kopnak is ki rendesen, szerntem. és vannak olyan talajok, amin bármit csinálsz is lesz 150 mázsa, és vannak olyan tájegységek, ahol megint mindegy mit csinálsz, mert van 650 mm eső. a többiek nagy része pedig gondolkodik szerintem. de ne ez legyen az egyik minta, mert ez kiskerti hobbi, ahogy írod, és nem gazdálkodás. ha ebből kéne megélnie, igen hamar felkopna az álla.
Válasz envagyok2 #7301. hozzászólásáraSzaktanácsadó még ráadásul……igazi non plus ultra……..
Válasz envagyok2 #7301. hozzászólásáraNe bánzsd!
Fizetünk már szerintem tanulópénzt mindanyian!
Csak nemtetük ki az ablakba!
Válasz Radocz #7294. hozzászólásáraDe miért ragaszkodsz akkor ennyire ehhez a nyüves tökhöz,ha 30 év alatt egyszer jött be?Türelmes ember vagy.
Válasz termelo #7287. hozzászólásárade ebből ne már azt tanulja meg valaki, hoy a szántás nélküliség az egyenlő ezzel a szarral! ez lehet hogy nem volt szántva, de ilyen talajon ilyen mocskot csinálni, nemhogy tanuljunk a szarból, ez szégyen. ettől csak szarabb talajok vannak, és ettől csak jobb kelések. ennek semmi köze se a talajkészítéshez, se a vetéshez, se a növényvédelemhez. ez kiskertbe elmegy, ahol lusta a mama meg a papa, de gazdálkodás címén ezt előadni szerintem szégyen.
mert már itt is olvasható volt, hogy ha ilyen akkor a szántásnéléküliség, akkro inkább szántok. nem, ebből nem ez a tanulság.
Válasz Radocz #7299. hozzászólásáraNekem ha azt mondták volna 1x is hogy játékos, elmentem volna papnak. Nem hogy magamra mondjam ezt.
Válasz mtz1221 #7298. hozzászólására"Mindenki magából indul ki".
Válasz Radocz #7295. hozzászólásáraEsetleg volt 40 éve ???
Válasz Radocz #7294. hozzászólásáraVolt nekem is mikor őriztem egy évig.
Volt mikor nemvolt nagy üzlet.
De általában nemrossz.
Igaz sok kapcsolat és álandó piacképes árú kell hozzá!
A gyommal mi is harcászkodunk de általában elfogatható csak mostsem fogjuk tudni bekapáltatni.
Gépesítve túlvagyunk volt tábla amiben 4x voltunk.
Spec vetőgép és sorközművelő.
De közbeszólt a eső.
De inkább így mint 22ben.
Válasz Radocz #7295. hozzászólásáraAzzal a vetett tökkel lesszis mit játszani.
Vagy kétszer megfog büdösödni a tiéd is mire rendbe teszed!
Fajta vagy hibrid?
Válasz rtamas76 #7285. hozzászólásáraSzép a tökod.
Az enyém inkább játékos.
Válasz rtamas76 #7292. hozzászólására1992 körül volt szárított tökmag.
Nem jött be.
Egyszer volt héj nélküli tökmag, amit nem vettek meg, csak két évvel később.
Három évvel ezelőtt volt. Az hozott hasznot.
Most küzdök a gyommal, és az esővel.
Egyszer már meg lett húzva kultivatorral.
Megrendeltem a második sort is, de esett az eső????.
Marad a tolizas.
Válasz termelo #7287. hozzászólásáraMiért is kudarc?
Te már tudsz olyat, amit én nem?
Akkora eső volt, hogy a talaj szelvény megsüllyedt.
Hétfőn délután lefotózom.
Válasz Radocz #7277. hozzászólásáraRégóta csinálod a tököt?
Én kb 25éve.
Az biztos ha töközünk a napraforgót elfelejtjük!
Nekem 12-11évig nemvolt napraforgóm.
Tavaj volt de legalább 2-3évig nemszántok utánna.
Egyébként is csak a kukoricát szántom.
Van olyan földem ami nemvolt 6éve szántva.
Viszont sokkaltöbb művelet kell hozzá.
Vagy vegyszer de azt inkáb hanyagolom, csak ha nagyon indokolt!
Válasz termelo #7290. hozzászólásáraNa így meg van,most is tanultam valamit,sose vettem volna észre.
Válasz Igazi Földönfutó #7288. hozzászólásáraKépre rákattintasz és bal felső sarokban látható.
Mutatóban van egy kis kukoricám, lazított földbe lett vetve, április 8án. Most 150-170cm. De ha most se lesz eső, akkor kb lehet silózni. A szántás után, egy nappal később vetett az felényi. Még a végén abból lesz valami, az enyémből még semmi.
A lényeg, mi 10 éve nem szántunk. Teljesen jól működik a dolog pedig a szerszámaink is messze vannak még az ideálistól.
Válasz termelo #7287. hozzászólásáraVisszaolvastam,de azt,hogy tök most se látom,vagy még korábban van?De nem is az a lényeg,szerintem senki nem akarta bántani,csak próbáltuk megfejteni,hogy mi az.Nekem se sikerül minden.
Válasz Igazi Földönfutó #7286. hozzászólásáraTök eső után, odaírta képcímnek csak nem olvastátok.
Szerintem hasznos ha valaki a kudarcot is megosztja elvégre a közmondás szerint az okos ember más kárán tanul nem a sajátján...
Válasz trikolor5 #7280. hozzászólásáraLehet,hogy örök rejtély marad,de hátha megmondja a kolléga.Most mégegyszer ránagyítottam,de nem jutottam előrébb.
Válasz Gumóka #7283. hozzászólásáraHamár forgatásnélküli.
A tököm!
150es sortáv
Válasz Gumóka #7283. hozzászólásáraMint a magyarórán…..mire gondolt a költő !?
Válasz rtamas76 #7278. hozzászólásáraÉn néha azt sem tudom kitalálni, mit is akart írni, vagy mire gondolt közben...
Válasz Radocz #7277. hozzászólásáraEz csak egy hobby/pénztemető szarakodás…..
Válasz Radocz #7274. hozzászólásáraSzemélyautóval húzgálod !?
Válasz Igazi Földönfutó #7279. hozzászólásáraEz inkább disznóparéj . Én sem tudom mit akar bemutatni itt a kolléga. Talaj ugyanúgy lecserepesedve eső után, pont amivel a szántott területeket vádolják mindig.
Válasz rtamas76 #7278. hozzászólásáraFogós kérdés.Talán napraforgó?De milyen eredmény hoz ez ,bármi is legyen benne?Nem nagyon győz meg ,hogy szántás nélkül gazdálkodjak.
Válasz Radocz #7277. hozzászólásáraOk
De ez milyen kultúra?
Mert akárhogy nézem nemtudom kitatalálni!
Válasz olasz_kapo #7276. hozzászólásáraÉs a kontroll milyen?
Az eső......
A szomszédos kukoricát nem annyira.
Bár ő sem szánt, csak mélyebben művel, és nem direkt vetett.
Sziasztok!Hól vagytok? Mindenki szánt hát aki akar az tegye! nekem ilyenek a növényeim!
2 kom
binator után !
Vásárosdombó és Margitmajor között ha valaki erre jár és érdekli.3.3ha.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraMindíg az első ötlet a legjobb!
Kontroll csak kombinator, sekélyen.
És előbb a kukoricát vetni, majd a napraforgót!
Ön dönt.
Válasz Mtz 550E #7271. hozzászólásáraHa már a forgatás nélküli topikban tetted fel a kérdést, egy gépalja kontrollt illik hagyni.
Művelesi mélység maximum a vetés mélység mínusz 1 cm legyen.
Nem vagyok jövőbe látó, de jobb lesz.
Kárpótláskor, annyi idő volt, hogy eke, majd spc berena, és kukorica kultivator.
Nem lett rossz.
Időnként egy-egy fotót kérek! (és elegendő csapadékot!)!
Válasz Mtz 550E #7271. hozzászólásáraAz első barázda megmondja..ha nem fogod tudni szétverni..nem lesz normális talajod. Nagy eséllyel egy levegős-rögös rossz vízháztartású talajod lesz. Itt is szántottk hasonló talajt ütik-verik tárcsával..de csak nem akar igazi lenni. Nézd meg egy szondával..lehet ez neked tűnik keménynek. Valójában az még ha érték határon is de lemegy 30cm-ert akkor ott nagy gond nem lehet.
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!
Úgy döntöttem hogy szántás és utána kombinátor lezárás és nem szárad ki!
Így azért nem merem bevetni mert kemény a föld és nem fog a gyökérzet lefelé menni meg csak sínylődik!
Válasz envagyok2 #7268. hozzászólásáranem glifózom, megtárcsázom, kap egy kompaktort, amúgy tarlórépa
Válasz Mtz 550E #7259. hozzászólásáraSzánrtás,utána rögtön tárcsa,vetés előtt egy-két nappal kombinátor és mehet az spc.
Válasz Gandhy #7267. hozzászólásárasemmi, mi lenne, bukta. mi fogja ebbe belevetni? oké, hogy lezúzod, meg glifózod, meg ami csak van, de mi rakja bele a magot a talajba egyenletes mélységbe?
Nekem tökig érő zöldtenger a kifagyós takarónövény. Zöld mulcsba még nem vetettem kukoricát, 'ebbű' mi lesz?
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHello
Ez a terulet eleg lazanak tunik. SPC-vel vetettem ettol sokkal rosszabb teruletbe. Igaz az SPC-t be kell allitani, laza logo lancokkal, nyeklo nyaklo kocsikkal, full kopott csoroszlyakkal persze nem fog menni. De ha van egy jobb kepu tarcsas nodet a kozelbe az mar ramaty allapotba is beveti ezt. Igy keprol itelve igencsak igy tunik, ettol tartani nem kell.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHa nem dunántúlon laksz akkor ne mozgasd, ki fog száradni, ha ott akkor mindegy, mert úgyis megázik.
Amúgy szerintem a mi fekete földünk az őszi lazítás után is sokkal keményebb és tömőrebb most , mint ez a homokos így ahogy van.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraNálunk azt mondják addig szárad ameddig megpiszkálod!
Én simán direktbe 2nap mulva 4-5l glifozát lehet még gyomirtanod sem kell utánna.
A tököt is szoktuk így. Sokkal jobb mint a forgatás!
Válasz Mtz 550E #7260. hozzászólásáraHa még tudod oldani, egyik nap ki szántod el munkálod másnap, vagy minél hamarabb el veted
Válasz Mtz 550E #7259. hozzászólásáraVetés előtt 1 nappal szántsd fel és kombinátorozd meg 3x. Másnap reggel vetés, este meg henger. Itt a mi földjeinken soha nem rosszabb az ilyen az őszi szántástól, sőt. Csak kapacitás nincs rá.
Válasz Mtz 550E #7260. hozzászólásáraHa kemény csak tárcsa ahányszorcsak kell hapuhább kombinátorrozd meg akár többszöris.
Vagy direktbe ha eltudod valakivel húzatni! (Valami jó direktvetőgéppel) gilozátod le
Oszt gatya.
Válasz Csavarkulcs #7257. hozzászólásáraFüggesztett tárcsa kombinátor és eke van!
Én csak kicsibe csinálom az egészet!
Válasz R Sándor #7258. hozzászólásáraGruber az még nincs gondolat hogy venni kéne eggyet!
De lehet megszántom 20cm és utána rögtön lezárom!
Kukorica meg napraforgó menne bele!
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraMit akarsz bele vetni? Ha kukorica akkor mélyen gruber.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraHa van sávtisztító a vetőgépen akkor direktbe. Ha rövid tárcsa van frankó hengerrel. Akkor az egy 10cm-en..hogy takarítson és visszazárjon. Vagy egy jó kapaosztású magágykészítő...bár kicsit szőrős marad a tábla. Az a direktvetéskor is fenn ál..viszont némi totállal utólag orvosolható.
Válasz Mtz 550E #7255. hozzászólásáraGrubber helyett ekét akartam írni!