Hirdetés
Fórum
Fortschritt 524 kombájnról vélemények, tapasztalatok.
Létrehozta: Trakiszaki , 2008-11-10 20:00:59
Kedvencekhez
Segítség
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Direktvetés, no-till. új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Körbálázót, de milyet? új
999 hozzászólás
Válasz #98. hozzászólásra
Én az utángyártott tárcsákkal jártam úgy,hogy annyira csúsztak,hogy magasabb dombra nem bírtam felmenni 2.-al.Az Agromotívnál kaptam eredeti gyári tárcsákat,meg szerkezetet,ezzel tökéletes.
Válasz #97. hozzászólásra
ja!A faterom van ott a képen,ugyanis süllyedt a földön a gép én meg nyomtam neki mimnt a hülye oszt csak azon vettem észre hogy oldalt döl a füst,szevasz kuplungtárcsa.Ott kuplungoztuk,megbetéteztük mert sokkal jobb a gyári az egy fosssss.
Válasz #90. hozzászólásra
Itt tengelykapcsolót javítassz?
Válasz #95. hozzászólásra
ajjaj!Az szar lehetett,de ennek semmi hálaistennek pedig szegény kapta az ivet most is mikor sokszor olyan gödröket fogtam hogy csak úgy pattogott le fel az asztal.azt hittem leszakad minden.
Válasz #94. hozzászólásra
Ezt azért kérdezem,mert nekem az ősszel pont eggy ilyen 516-oséból készített féltengely tört ki.Ez már a második ilyen tengely,de az elsőnél a peremrésze tört le,és ezt észrevettem,még mielőtt kibukott volna a kerék.A másodiknál tőből letört a tengely.Minden előjel nélkül.Vitte a dobtengelyt,kalászvisszahordót,oldalburkolatokat,stb.Arra a megállapításra jutottam,hogy a méretremunkálás után nem hőkezelték a tengelyt.
Válasz #93. hozzászólásra
Nem tudom mert igy vettük márezt is.Úgyhogy passsz.De valami kis esztergálást kellett csinálni.
Válasz #91. hozzászólásra
Az 516-os féltengelyt az 524 es méretére munkálták,vagy más megoldással tettétek bele?
na ennyi most
Válasz #89. hozzászólásra
nem zúzós sajna de most akarunk rá venni mert volt alatta csak nem adták vele,a féltengelyek kivannak cserélve 516-osra igy semmi gond nincs.
Válasz #87. hozzászólásra
Ez zúzós asztal?Nem nehéz a gépnek?Már súlyra értem.Neked volt már féltengelytörésed?
FIGYELEM E-kombáj tulajdonosok!!!!!
E512-töl E527-ig mindenfajta KÍVÁLÓ MINÖSÉGÜ alkatrészek beszerezhetöek nálam!!
Postai utánvételell is megoldható a szállitás!!!
Kiemelt ajánlatom: Konzolcsiga bedobóujjak, CLAAS rendszerü!!!!!!
*********MINÖSÉGI TERMÉKEK!!***********
********BEDOBÓUJJ PERSELYEK, BEDOBÓUJAK, MOTOLARÚGOK, SZILENTEK******
taszinger@freemail.hu
30/747-28-97
Válasz #84. hozzászólásra
Üdv.
Nekünk is van egy 524esünk. Immár 6 éve aratok vele. Az első évben nagyon megszivatott. Meg akartrunk szabadulni tőle, de később sok minden kiderült javítgattuk így manapság semmi gond vele. Igazából alkatrészből nincs hiány még mindig be lehet szerezni mindent hozzá és olcsóbb mint a CLaas és John deere meg a NEwholland, de erőssebb a 514-nél bírja a 6 soros nast és orost elméletileg a 5 soros zúzós kukoricaasztalt. Idén 150 ha búzát és 50 ha naprát vágott. Legfőbb gondok: törte a kaszát: a hajtásba erősebb csapágyat tettünk(silószecskázóét kétsoros önbeállós), motor gyenge volt(adagoló), nem volt rajta szecskázó rá kellett tenünk, a elektronika nagyon egyszerű csak régi, tehát 86ban tervezték és 89 ben befejezték a gyártást, meg NDKs alkatrészekből alkották ami nem baj csak ha 1x elromlik nehéz kitalálni hogy mi mi.A hidraulika vezérlésben egy szál elszakad, mindent csinált de mégse. Sokáig tartott mire rájöttem. Mej kis idővel később a visszajelzés is elszált. Sokba került, de most hálisttennek tökéletes. Amugy Mezőtúron van vki akinek gyári tester-je van hozzá, minednt megjavít. A variátortengelyről: a borda már 2002ben ritka volt rajta, felheggesztettük szépen, kicsit kattog, de ha nem terheled nagyon tökéletes. Nem szoktam nagyon eröltetni ha elakad. Az irányítókar szintén cinkes de ha belevágsz, összehúzod tökéletes. Idén az ürítőcsiga munkahengerének leszakadt a szimeringje, és valszeg a vezértömben elakadt,ezért ha kinyitod lassan becsukja, de semmi más. A vezértömböt nem mertem még szétszedni.
Hogy ne csak szidjam, 160 lovas hossz keresztirányú kupír az asztalon ami mechanikus és sose romlik el(két nagy rugó) de sztem nagyonjó és szép a munkája. Eddig csúnyán dolgozott, de kicseréltük a felső rostát az 514esére(másabb a billenőrosta mérete) igy sztem kurvaszépen lehet vele dolgozni.(farmphoton látható), jah és bármilyen claas asztalt fel tud venni persze keretcsere után de a 516-os ét is. Mi kell még? Én szeretem, már nem adnám 514 esért ,pedig az is nagyon jó avval is arattam de sztem az 524es jobb kényelmesebb erősebb minden fordulatot csúszást visszajelez mint a nagyok (dob,utánverő,szelelő,felhordók,asztal, hektárt mér stb.,
bk kérdezzetek
http://www.youtube.com/watch?v=FLZLM_TwRVU
Válasz #60. hozzászólásra
Igen, de 1988-ben újat- 1989-ben gyenge a motort, később megéget talán elektromos hibát vagy gázolajcsővet folyás miatt.
Gumibakok nem volt csere, de maradt újat
Kivenni E-512 1976-évjáratből. Ez "tetőfülkés" volt.
Másik MDW E-514 1990-es még soha szétszerelni a motort. 2008.nyáron elkelt.
Válasz #81. hozzászólásra
jaja!Nem kell blokk dehogy is,elég olaj hütö csere,oszt annyi.
Válasz #79. hozzászólásra
Ok, aua azolajhűtési rendszere, mint a W50-nek..szal max kell rá (alá) egy olajteknő....
Válasz #79. hozzászólásra
Ok, köszi az infót! gyűlnek azért a kiszemelt gépek...Tiszacsege, Biri, esetleg "hazafelé jövet" debrecen mellé belépni egy topiktárshoz:P Olajhűtőbe fagyott víz...hmm..megnézem már, hogy mennyire közös az olajhűtő a blokkal...tehát blokkot kell-e cserélni miatta, mert a fémragasztózásnak(epokitt, folyékony fém, stb) nem nagyon vagyok híve...
Válasz #73. hozzászólásra
Helló!Ma hallottam hogy van egy eladó tiszacsege mellett valahol,524-es kuki asztal nélkül,annyi baja van hogy a viz belefagyott az olajhütöbe.igy 1milla.
Válasz #77. hozzászólásra
A szelelő felszedi a kuki levelét és állandóan eldugul, ha kitakarítjuk akkor egy darabig tisztán dolgozik. Az asztalon nincs rajta a szárzúzó, mert nem találtam háromsoros ékszíjtárcsát a ferde felhordóhoz. A vízpumpa csere óta nem fogy a víz.
Válasz #76. hozzászólásra
BE KELL jól állitani aztán nme lesz koszos,miénket lefedtük a toklászolót,és még igy is elég tiszta.a motor király semmi vizfogyasztás.
Válasz #75. hozzászólásra
A kukit lomosan vágja, búzát, naprát viszont tisztán, a fogyasztás jobb mint a 512-nek. Vízpumpa csere, bal hátsá irányítókar megfordult a bordán, 2db hengerfejtömítés csere. A hidraulika gumi csöveket sorban kell cserélni mert öregek (könnyeznek).
Válasz #74. hozzászólásra
és? mesélj már már a tietekröl:)
Sziasztok,
Nekünk is 524-esünk van.
Szerintem a Biriben lévő nem igazán tuti, már a tavaly nyáron is hirdette. A régebbi hirdetések között is van egy eladó.
Én is Szabolcsi (Szatmári) vagyok.
Alkatrészeket lehet szerezni.
A mienken 5 soros kuki asztal van.
Válasz #71. hozzászólásra
Számom:+36-20-462-0023
MOst menenm kell, örülök, hogy jót beszélgettünk! Nyugodalmas jó éjt mindnkinek!
Válasz #70. hozzászólásra
nem baj,össze hozzuk vaalhogy:) a számod ad meg.
Válasz #69. hozzászólásra
Most 7vége sajna tuti nem jó....temetésre kell mennem, ilyenek..:(
Válasz #68. hozzászólásra
gyere el a hétvégén,van itt még egy kis kuki .
Válasz #67. hozzászólásra
Amikor lesz ráalkalmam, és télleg komolyan írod, sort kerítünk rá...
Válasz #66. hozzászólásra
na!gyere már el hozzám4Most komolyan irom:)Nem olyan messze van az.
Válasz #65. hozzászólásra
Meg kéne valamikor..a Biriben lévőre gondoltál, ugye, nem a tiedre?
Bár azt is megnézném,csak kissé messze van..
Válasz #64. hozzászólásra
ja!egyedi jócsávó.Na meg nézed a 24-est?
Válasz #59. hozzászólásra
Lehet, sztem Alesi az egyetlen élő magyar lexikon, de én azért csípem a búráját igy a neten keresztül, mondjuk soxor többször kell elolvasnom vmit, hogy megértsem, de no problemo
Válasz #62. hozzászólásra
Akkor az Izsák Gyula bácsit se ismered?:-))
Válasz #61. hozzászólásra
Megnevettettél..ezexerint télleg félreinformálható vagyok a nicknevem után...
Válasz #57. hozzászólásra
valami vén totty-ra gondoltam :-)))
Válasz #58. hozzászólásra
Öreg motor, öreg gumibakokon, lehet vmi nem állt síkban..előferdül az ilyen..Hogy lehet egy motort megégetni, felforralni, 5letem sincs...
Válasz #58. hozzászólásra
mi vagy te?lexikon?
Tsz-én egy zöld 514-es 88-as évjárat, de egy év múlva megéget a motort. Teljes motort elromlott, aztán motorcsere E-512-es 1976-ből kivenni. Összerakni nem jó és túl erős zajos, rezgés....1999-ben kiselejezeni.
Válasz #56. hozzászólásra
Szaki csak öreg ember lehet?:D
Válasz #52. hozzászólásra
akkor megtévesztő a neved:-))
Válasz #54. hozzászólásra
Egy kicsit minden diesel lök indításkor, de nem annyit, hogy utána azt hiszed beesteledett...
Válasz #51. hozzászólásra
erre már nem nagyon emlékszem,de nézzd meg ha megvan még,ja lesz ott egy kombájnos aki hajtotta olyan hülye mint a segg,aztmondja hogy autószerelö de semmi kööze hozzá.miért kérdezed hogy nem lök e sok fekete füstöt inditáskor?mert az enyém az lök de melyik nem?
Apám azt mondták, hogy Tsz-én régi E-512, E-301, E-280-esek csak kék színű sok bajot és sok javítottak. Másik barna és zöld színű kevés és nem volt problémát.
Válasz #47. hozzászólásra
Én 87-ben kezdtem az ovit.
Válasz #46. hozzászólásra
Variátortárcsa gondolom rossz csapágy, vagy elgörbült tengely(ez inkább valószínű) miatt állhat ferdén, ha egy henger nem megy, az télleg szokott olajosodást okozni kipuff oldalon, olyankor ha csak gyűrűtöréses, akkor eszi az olajat is az a henger, de van kartelgáz is olyankor...lehet csak a porlasztó volt ott rossz..amugy indulni jól indul, nem lök túl sok fekete füstöt?
Válasz #49. hozzászólásra
ki kell takritani,meg elszokott oxidálódni.