Hirdetés
Fórum
Fortschritt 524 kombájnról vélemények, tapasztalatok.
Létrehozta: Trakiszaki , 2008-11-10 20:00:59
Kedvencekhez
Segítség
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Direktvetés, no-till. új
- Körbálázót, de milyet? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Massey Ferguson traktorok új
Cikkajánló
Kis- és középvállalkozások figyelem! Új támogatási program indul
A pontozásos rendszernek megfelelően a legjobb cégek részesülnek majd...
Hirdetés
999 hozzászólás
Válasz #147. hozzászólásra
Válasz #147. hozzászólásra
hello
persze küldök neked,Debrecen mellett lakunk Debrecenből szoktunk hozzá venni cuccot ha kell.Leginkább ez a variátor szij necces mert drága de szerintem szar is.Más meg nem nagyon van.
Válasz #146. hozzászólásra
Korni!
A menetvariátor ékszíj spanolójáról tennél fel nekem képeket? Nekünk is meg kell csinálni, mert lehet, hogy baj lesz ősszel...
Ti merre szerzitek be hozzá az alkatrészeket??
Előre is köszi!
Na itt van.
Válasz #143. hozzászólásra
Válasz #143. hozzászólásra
hello holnap lefényképezem neked.
vagy hivj fel 30-as 9741705
Sziasztok!
Olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy 524 kombájn motorjáról kellene fénykép az olajteknőről a motor felfüggesztéséről és a hajtás kivezető oldalról. Segítségeteket előre is köszönöm. A képeket a szasza36@freemail.hu címre küldjétek.
Tisztelt Urak!
A Forschritt 524 kombájn elektromos kapcsolási rajza érdekelne.Ha valaki tud írjon.
Tisztelettel:
Nacsa Ferenc
Válasz #135. hozzászólásra
Na mi volt lyukas az mtzbe?
Itt én vagyok a gépemmel.
Válasz #134. hozzászólásra
Azzal a roncsal nem csodálom
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-01-19 07:41:03
Válasz #126. hozzászólásra
ez mire irtad?
Válasz #134. hozzászólásra
Nálunk azért tovább tart eggy kicsit,de eggyre több a gép.Na lépek aludni mert reggel lessz eggy 80-as MTZ.Folyik az olaj a kipufogóból.Ezt kell megszüntetni,ez lessz a holnapi munkám.Jó éjjt mindenkinek.
Válasz #133. hozzászólásra
Náluk is nehéz kenyér ez.
4-5 nap a és nincs búza sehol.
Ebből már nem könnyű megélni.
Válasz #132. hozzászólásra
Az nem kifejezés.Annakidején,mikor elkezdtem,ezt a munkát,a 80-asévek végén,eggy kis CLAAS MATADOR kombájnnal,hát az autószervízhez képest maga volt a nyugalom!!!Most az ember több évet öregszik egyy szezon alatt.
Válasz #131. hozzászólásra
És még stresszes meló is.
Válasz #130. hozzászólásra
Én főként bérmunkában dolgozom.Saját földem 10ha van.Így,hogy az ember vállalkozóként dolgozik igen sokat kell menni,hogy jusson is,meg maradjon is.
Válasz #129. hozzászólásra
Bérmeló, mi?
300-400km-vonulás? akkor tényleg sokat megy
Válasz #128. hozzászólásra
500-600ha évente.Az adapter 1000000,volt zúzóval.Ránézésre eggy kicsit viseltes,de szerkezetileg nagyon jó.Ezzel,az 5-600ha-ral,csak az a baj,hogy kis darabkákból áll.Ehez a területhezkb.300-400km-vonulás tartozik.E helyett arathatna is a gép.
Válasz #127. hozzászólásra
Akkor már megkereste az árát párszor mi?
Sokat megy?
A kuk adapter mennyi volt?
Válasz #120. hozzászólásra
2004-ben vettem 3500000 voltaz ára gabonaasztallal.
Válasz #125. hozzászólásra
Nem hát!
Ha én fateromnak is ilyenje lett volna, mikor ilyen kölök voltam, már hol tartanánk...
Válasz #114. hozzászólásra
mióta írtad, nem meri saját képeit felrakni, pedig nem kell itt szégyenkezni
Válasz #123. hozzászólásra
ez az enyém.
http://www.youtube.com/watch?v=tDsnn6WmqlQ&feature=fvsr 524-es
2010-01-19 07:40:57
Ezt meg csak ugy hogy megmujtassam nem szakadt!Az irigyeknek!
Válasz #118. hozzászólásra
Te mennyiért vetted?
Válasz #117. hozzászólásra
Az király!
Válasz #116. hozzászólásra
Berettyóújfalu.Voltunk megnézni.Az VOLVO motoros H-s.Túl sok a hibája az árához viszonyítva.
Válasz #113. hozzászólásra
Ebben 6 hengeres turbós interkuleres PERKINS motor van.Három dobos 5ládás,axiálventillátoros,Más vágóasztal,PRO-DRIVE kaszahajtás,váltvavágó kasza,süllyesztőautomatika,elektrohidrauliks talajkopírozás,hidraulikusan előre-hátra billenthető asztal,nagyobb magtartály,más elektronika.Nagyjából ennyi.De lehet,hogy kihagytam eggy két dolgot.
Válasz #112. hozzászólásra
hirdetnek egy ilyet valahol a HBihar megyében , de nem ugrik be a település neve,
2010-01-19 07:41:30
Na ez jól néz ki!!
Nem olyan szakadt, mint kormi apjáé
hasonló az enyémhez söt külalak ugyanaz,csak ebben milyen motor van?Meg abelseje miben is különbözik,bocs de mindig elfelejtem.
Válasz #90. hozzászólásra
Néhány kép a gépemről:A szecskázó,és az asztal friss szerzemény.Még nem volt időm lefesteni,de jól működtek.
Válasz #109. hozzászólásra
ja 1ha olyan 14körül mozog.
Válasz #109. hozzászólásra
itt sok kombájn van aránylag ugyhogy jut böven,annyira nem idegeskednek,van nálunk egy nagy malom ami mindenkitöl megvesz mindenféle gabonát.elég lazák itt nem szarakodnak hogy piszkos vagy nem piszkos.nekünk most csak triti van.
Válasz #106. hozzászólásra
Egyébként arra felétek milyen az aratás?Ott is sík ideg mindenki?Főleg gabonaaratáskor?Mennyiért aratjátok ha-ját?Hogyan megy a terményátvétel-minősítés?
Válasz #105. hozzászólásra
Nem olvastam vissza bocs.
Válasz #104. hozzászólásra
Az volt a baj,hogy,mint írtam a tányérrugó átbillent,és annyira befelé állt,hogy nem akart rendesen kiemelni,és csúszott is eggyben.Ugye mikor kell az ilyet csinálni,hát a szezon közepén.Most hirtelen 2 megoldás volt lehetséges:vagy leesztergálok 4 mm-t vagy hézagolót esztergélok a nyomólap alá.Az utóbbit választottam.Így kiemelt,de csúszott.Ekkor hoztam bele gyárit ezzel jó lett.Azt mondta a kereskedő,hogy azokra a tárcsákra sokan panaszkodtak már.Csak tudnám,hogy miért gyártják őket?
Válasz #104. hozzászólásra
az már nem fér bele.
én is azt irtam hogy a gyárinál jobbat csináltak nekem itt Debrecenben.4000ft darabja.
Válasz #103. hozzászólásra
Értelek, bár nekem úgy magyarázta a felújító ha jól emlékszem, hogy van az 5milis és utána a javítóméret a 6mm. Bár a felhasznált anyag biztos változik kisiparosonként.
De a ha 5mm milis helyet 8ast ad, akkor azt nem is tudom, hogy 1általán be lehet-e állítani hozzá a kuplungot
Válasz #102. hozzászólásra
Biztosan van ehez is mert az eredeti,még az azbeztos korszakból való,de mivel jól működik nem néztem utánna.Egyébbként az is baj az utángyártottal,és a felújítottal is legalábbis amit felénk lehet kapni,hogy 8mm vastagok, szemben a gyári 6mm-errel.Ez a 2 tárcsánál már 4mm eltérés,és átbillen a tányérrugó.
Válasz #101. hozzászólásra
Csak mert pl zt-hez a gyári tárcsánál jobb anyag is van.
Válasz #100. hozzászólásra
Biztosan lehetne,de mivel kaptam eredetit ezzel jól működik.
Válasz #99. hozzászólásra
Nem lehet felújítani valami faja anyaggal?