Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #3141. hozzászólásáraIdén kevés a jó minőségű szép sárga szalma. A legnagyobb probléma,hogy még az aratással sem végeztem.Van még 7heki búza,meg 30 zab.Két laza nap lenne,ha az időjárás,vagy az asszony nem szólna közbe.
Győrtől 30km.Rábaszentmiklós.
Válasz medikus #3138. hozzászólásáraAz a baj, hogy a gyári szecskázó, amit vettem, az sem fújja annyira szét... Hátra igen, de a 2 belső terelőlemez már totál keresztbe van, így elfogadható már, viszont egy komolyabb bableves után el tudom fingani egy oldalra a cuccot...
Válasz medikus #3138. hozzászólásáraÉn is láttam...épp itt áll az udvaron...Tegnap előtt vettem
Csak kombinoval túl 1xű lenne...
Haver 4 rotoros 3.5-4m rendterítővel szétdobattatta, majd 220-as Y-messer szárzúzóval megdarálta.
Nálam a technológia az lesz: JF CR-320-al felezem a rendet(ez nem szórja úgy szét, így feleznem kell), majd rámegyek a szecskázóval... Igaz a késeket meg kéne forgatni már, de így is viszi... A "sógor", akitől vettem, 10mm-el rövidebb kasza pengéket applikált fel rá, gondolom, az volt otthon, de így is van azért 15-20mm átfedés az ellenkéseknél... A furcsa az, hogy így sem ráz különösebben...
Válasz csoppika #3134. hozzászólásáraNekem kellene... Tarlómagassággal tudod azért szabályozni,hogy mennyi legyen a letakarítandó szalma renden...
Meg szecskázóval is így működhetne. Magas tarlót hagysz,akkor nem szenved a gép,a többit a tárcsa elintézi.Gond akkor adódna,ha dőlt gabonában kopírozni kell.
Válasz Bandita29 #3132. hozzászólására14-es van felesbe...de a táltosodás ott maradt 88-ban... Csak kíváncsi lennék őszinte tapasztalatokra...persze a legtöbben majd dícsérik úgy is...
Srácok!
Kinek hogy viszi az öreg 12-es a szecskázót??? Marad erő a lendületes haladásra? Vagy halott 5let felszerelni ilyet ezekre...60-70q-ás nagy szalmájú búzában...
Válasz Myrrdin #3123. hozzászólásáraMár végeztünk az aratással ez az egy képem van csak. Lehet hogy még lesz 3Ha béraratás akkor majd csinálok ha nem felejtem el.
Válasz Szem Howkinsz #3118. hozzászólásáraAzért a szártepőt meg a kombájnt ne említsd egy lapon. Gondolom valahol kint van a világ végén, szóval vonulni kell. Másrészt még a 12esen is asztal fel, asztal le. Ez is idő. Így számolj. Jól mondja medikus,majd ha a környékén van kombájn leszedi.
Válasz Szem Howkinsz #3118. hozzászólásáratudod az van,hogy annyiért nem éri meg odamenni!!!Régen még húzatást is számoltunk!!Majd ha jár a közeledbe gép,akkor levágják!Addig meg nyugi!
Válasz medikus #3117. hozzászólásáraHát nincs de az még semmi,abból kévébe kell kötni és ki kell csépelni,akkor minek van a kombány,ha nem vágják le mert nincs egy hold,én meg mikor megyek szártépőzni levágom a kicsit is 5ft ölje =14000ft/ha =8000ft /hold ,ha szar vagy olyan a föld egy kicsit többet kérek
Válasz medikus #3112. hozzászólásáranem volt szzaga neki de érdekes hogy csak hátrafele h belementem egy barázdába szinte ki se ment de elöre azért ha megázoltam kiment
Válasz medikus #3102. hozzászólásáraokés köszönöm még annyit hogy milyen szijat ajánlana rá mert rubena van rajt de bele van szakadva !!sokat nem ment max 3 szezont
Válasz gabika82 #3101. hozzászólásáraAz a dobtengelyen van!Ide nem kell lehúzó valószínű.Attól függ,hogy a variátor tengelyen mozog e a tárcsa agyrésze.Vagy leveszed a kereket,és a 3 hosszú 10-es csavarral szét engeded a váltón levő tárcsát.
Válasz gabika82 #3098. hozzászólására Lehet nem a kuplung csúszik hanem a variátor szíj próbáld meg azt ha nem akar menni variálj feljebb ha ugy elindul akkor variátor beállítás hiba.
üdv lenne egy olyan kérdésem ami a váltórol hajt variátorszijat hogy kell kicserélni és mi a mérete, másik kérdésem multkor kérdeztem hogy csuszuk a kuplungom ha belemegy egy barázdáb a a gép szinte ki se megy namost mit és hol cseréljek ki válaszokat köszönöm
4846 hozzászólás
Válasz Bandita29 #3143. hozzászólásáraMennyiért megy felétek a szalma?
Válasz medikus #3144. hozzászólásáraIgen, ilyen...
Válasz csoppika #3142. hozzászólásáraErre gondoltam!
A tied is ilyen?
Válasz csoppika #3141. hozzászólásáraIdén kevés a jó minőségű szép sárga szalma. A legnagyobb probléma,hogy még az aratással sem végeztem.Van még 7heki búza,meg 30 zab.Két laza nap lenne,ha az időjárás,vagy az asszony nem szólna közbe.
Győrtől 30km.Rábaszentmiklós.
Válasz medikus #3138. hozzászólásáraAz a baj, hogy a gyári szecskázó, amit vettem, az sem fújja annyira szét... Hátra igen, de a 2 belső terelőlemez már totál keresztbe van, így elfogadható már, viszont egy komolyabb bableves után el tudom fingani egy oldalra a cuccot...
Válasz Bandita29 #3136. hozzászólásáraAz a gond, hogy sodorni kellett volna...így nem éri meg bálázgatni...
Merre vagy Győr körül amúgy?
Válasz medikus #3138. hozzászólásáraEhh... az enyém olyan, mint egy szánkó, és függesztett
JF SH160
Válasz medikus #3138. hozzászólásáraÉn is láttam...épp itt áll az udvaron...Tegnap előtt vettem
Csak kombinoval túl 1xű lenne...
Haver 4 rotoros 3.5-4m rendterítővel szétdobattatta, majd 220-as Y-messer szárzúzóval megdarálta.
Nálam a technológia az lesz: JF CR-320-al felezem a rendet(ez nem szórja úgy szét, így feleznem kell), majd rámegyek a szecskázóval... Igaz a késeket meg kéne forgatni már, de így is viszi... A "sógor", akitől vettem, 10mm-el rövidebb kasza pengéket applikált fel rá, gondolom, az volt otthon, de így is van azért 15-20mm átfedés az ellenkéseknél... A furcsa az, hogy így sem ráz különösebben...
Válasz csoppika #3134. hozzászólásáraSzét dobatod szárzúzóval,vagy rendsodróval,és tárcsa!De árulnak itt vontatott szecskázót,épp minap láttam!
Válasz csoppika #3131. hozzászólására Egy haveromnak 180 le motor van a class kombájn ba de azt mondja nagyon fogja a szecskázó, az asztal 4.es.
Válasz csoppika #3134. hozzászólásáraNekem kellene... Tarlómagassággal tudod azért szabályozni,hogy mennyi legyen a letakarítandó szalma renden...
Meg szecskázóval is így működhetne. Magas tarlót hagysz,akkor nem szenved a gép,a többit a tárcsa elintézi.Gond akkor adódna,ha dőlt gabonában kopírozni kell.
Válasz csoppika #3131. hozzászólásáraAbban nem haladsz te akkora(lendülettel)!
Elviszi,de egész nap nem biztos!
Válasz Bandita29 #3132. hozzászólásáraAz a helyzet, hogy a kutyának sem kell a szalma....
Válasz Bandita29 #3132. hozzászólására14-es van felesbe...de a táltosodás ott maradt 88-ban... Csak kíváncsi lennék őszinte tapasztalatokra...persze a legtöbben majd dícsérik úgy is...
Válasz csoppika #3131. hozzászólásáraÍgy megtáltosodott a motor,hogy szecskázó kell még rá?
Srácok!
Kinek hogy viszi az öreg 12-es a szecskázót??? Marad erő a lendületes haladásra? Vagy halott 5let felszerelni ilyet ezekre...60-70q-ás nagy szalmájú búzában...
Válasz Myrrdin #3123. hozzászólásáraMár végeztünk az aratással ez az egy képem van csak. Lehet hogy még lesz 3Ha béraratás akkor majd csinálok ha nem felejtem el.
Válasz medikus #3128. hozzászólásáraIgen, működött a dolog amit mondtál! Mégegyszer köszi!
Válasz ÖSzabi #3121. hozzászólásáraSikerült?Jó lett?
Válasz erzso0914 #3126. hozzászólásáraA használt olyan lehet,mint a tied!Elrohadt peremmel!
Koszonom. Es hasznaltat is lehet kapni?
Válasz erzso0914 #3124. hozzászólásáraTraktorker Felsőzsolca.
Sziasztok
Tudna nekem segiteni valaki abban, hogy hol talalok kettos csigahazat Miskolc kornyeken?
Válasz ÖSzabi #3121. hozzászólásáramajd tehetnél fel képet az aratásról ha nem gond
Válasz Szem Howkinsz #3118. hozzászólására Felénk már egy hekisbe se akarnak belemenni 20m volt a konbány a földtől elment melete!
Mégy egyszer köszönöm a pénteki telefonos segítséget Medikus!
Válasz Szem Howkinsz #3118. hozzászólásáraAzért a szártepőt meg a kombájnt ne említsd egy lapon. Gondolom valahol kint van a világ végén, szóval vonulni kell. Másrészt még a 12esen is asztal fel, asztal le. Ez is idő. Így számolj. Jól mondja medikus,majd ha a környékén van kombájn leszedi.
Válasz Szem Howkinsz #3118. hozzászólásáratudod az van,hogy annyiért nem éri meg odamenni!!!Régen még húzatást is számoltunk!!Majd ha jár a közeledbe gép,akkor levágják!Addig meg nyugi!
Válasz medikus #3117. hozzászólásáraHát nincs de az még semmi,abból kévébe kell kötni és ki kell csépelni,akkor minek van a kombány,ha nem vágják le mert nincs egy hold,én meg mikor megyek szártépőzni levágom a kicsit is 5ft ölje =14000ft/ha =8000ft /hold ,ha szar vagy olyan a föld egy kicsit többet kérek
Válasz Szem Howkinsz #3116. hozzászólásáraAzt kézi kaszával is levághatnád!!Nincs 1 hold!
Válasz bogec76 #3115. hozzászólásáraoké nálam van 0,46ha és nincs aki levágná,az se kis terület !
Válasz Szem Howkinsz #3114. hozzászólásáraÜdv!Vidéke válogatja!Itt felénk Csongrád megyébe 20-30 ezer/hektár.
Területfüggőis,mert a kissebb darabokat drágábban,pl.1000/lánc.
Nem tudjátok mennyiért kományolnak egy hektár és hogy számolják ki m2?
köszi E512 kombányal
Válasz medikus #3112. hozzászólásáranem volt szzaga neki de érdekes hogy csak hátrafele h belementem egy barázdába szinte ki se ment de elöre azért ha megázoltam kiment
Válasz gabika82 #3110. hozzászólásáraValószínű az ékszíj csúszott ott! Ha kuplung lett volna,annak jellegzetes szaga van!!!!
Válasz gabika82 #3110. hozzászólására Nézd meg va e holjáték nem e támaszt ki a nyomcsapágy.
Válasz gabika82 #3098. hozzászólásáravalaki esetleg még a kuplungcsuszásra valami tipp??
Válasz medikus #3108. hozzászólására40 körül van az Optibelt!
Válasz gabika82 #3107. hozzászólásáraKörül.Régen vettem,akkor még 12!!! volt!!0 körül van az Optibelt!!!!
Válasz medikus #3106. hozzászólására20 ezer?
Válasz gabika82 #3105. hozzászólásáraÁÁÁÁÁÁÁ!!2-
Válasz medikus #3104. hozzászólásáraköszönöm még anyit kb milyen árba lehet 30-40 ezer??
Válasz gabika82 #3103. hozzászólásáraEgy egyszerű Sava is sokáig bírja!
Válasz medikus #3102. hozzászólásáraokés köszönöm még annyit hogy milyen szijat ajánlana rá mert rubena van rajt de bele van szakadva !!sokat nem ment max 3 szezont
Válasz gabika82 #3101. hozzászólásáraAz a dobtengelyen van!Ide nem kell lehúzó valószínű.Attól függ,hogy a variátor tengelyen mozog e a tárcsa agyrésze.Vagy leveszed a kereket,és a 3 hosszú 10-es csavarral szét engeded a váltón levő tárcsát.
Válasz medikus #3100. hozzászólásáraés eszt nem nehéz szétszedni mert aszt halottam valameklyikhez kell lehuzató mert vann benn egy rugó
Válasz gabika82 #3098. hozzászólására50x20x2850.Valamelyik tárcsát szét veszed.egyszerűbb,ha a variátor tengelyen levőt veszed szét.Elöl meg csak ráakasztod.
Válasz gabika82 #3098. hozzászólására Lehet nem a kuplung csúszik hanem a variátor szíj próbáld meg azt ha nem akar menni variálj feljebb ha ugy elindul akkor variátor beállítás hiba.
üdv lenne egy olyan kérdésem ami a váltórol hajt variátorszijat hogy kell kicserélni és mi a mérete, másik kérdésem multkor kérdeztem hogy csuszuk a kuplungom ha belemegy egy barázdáb a a gép szinte ki se megy namost mit és hol cseréljek ki válaszokat köszönöm
Sziasztok!Végre sikerűlt regisztrálnom,mostmár nemcsak olvasóként vagyok itt.