Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gabika82 #2646. hozzászólásáraA szalmarázó ládához lehet kapni javító rácsbetétet. A kiszakadt maradványait ki kell flexelni és a javító betétet CO hegesztővel be kell hegeszteni. A cséplődob és az utánverő csapágya műanyaggal zárt csapágy. Ha jó minőségű ( SKF,FAG,KOYO ) és jó a dob kiegyensúlyozása akkor sok évet kibír. A fülke és a magtartály közé én padlódeszkából vágattam
ki a megfelelő szélességű lécet. Kissé ék alakú alul keskenyebb. Hosszú 6-os csavarral fogattam össze a fülkét és a magtartályt közé téve a lécet. Előtte a léc két oldalát megkentem szilikongumival.
Válasz gabika82 #2645. hozzászólásáraüdv lenne egy olyan kérdésem hogy az egyik szalmarázóládának a teteje beszakad és nincs is meg ezt mivel tudnám helyetesiteni vagy kikel cserélnem az egészet??ja és még anyi hogy pl a a cséplődob tengelynél lévő csapágy nál meg az utánverő csapágyánál nincs zsirzógomb de még helye sem olyan zárt csapágy szerintetek ??
Válasz gabika82 #2640. hozzászólásáraTegyel oda szivacsot,amugy valami szovetes anyag volt talan vagy gumi,de teljesen mindeggy mit teszel oda csak ne engedje be a port.
Válasz gabika82 #2636. hozzászólásáraok, mert nekem át van alakítva olyanra mint az 514-esé . és nekem megmaradt pár alkatrészem ehhez a meghajtáshoz . majd dobok fel képet és ha kell akkor szólj .
Válasz gabika82 #2623. hozzászólásáraGratulálok hozzá ! Biztosan be fog válni . Vágóasztalon a kasza meghajtásod át van alakítva olyanra mint az 514-esen vagy még az eredeti ?
köszönöm mindenkinek hát elég jó álapotban van a korához képest rohadás szinte nincsen rajta,igazábol nem kel rá költenem most ,, asztán majd meglátjuk,, kérdésekkel majd biztos elárasztalak benneteket mert kezdő vagyok ebben a témában na de majd belejövök remélem idővel!! mégegyszer köszönöm
Válasz gabika82 #2618. hozzászólásáraGratula hozza,keprol nemnez ki rosszul,esetleg ha valami alkatresz erdekelne,valamim meg van ?! az a laposszij csere az meg jo megoldas,azzal nemlessz gondod,az jo hogy attcsinalltak rajta.
Válasz gabika82 #2618. hozzászólásáraSzia! Keresd meg a gépkönyvek és más gépszerelési könyvek topicot, és ott a 440-es válaszban Mirrdin feltöltötte nekem a kezelésit, és az alkatrész katalógust is. Én ezeket nyomtattam ki, de ha visszanézel pár oldalt ha jól emlékszem ide is feltette. Amúgy sok sikert a géphez!! Az ősszel én is lábon hoztam, mondjuk az csak kb 45km volt.
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásáraÉn 80 ról hoztam, előző tulajnak volt zöld rendszáma rá , és a gép is olyan állapotban volt hogy el mertünk indulni de a stressz az ott volt Út közben csak ilyen finomságokra gondoltam hogy eltörik a csapágy a lehajtásban pl :))
Ha ez egy most vásárolandó kombájn, akkor én mindenképp a tréleres hazahozatalt javasolnám.Belekerül vagy 50.000 ft ba, de legalább nem eszed a kefét egész úton.
Mert lehet hogy félúton beüt valami gixer, és akkor már nagyon nehéz trélert leszervezni, meg az út közepén tökölni.Ráadásul ha véletlen meghúzol vele egy 20 millás mercit, akkor mindennek legálisnak kell lenni.
Gépkezelői jogosítvány, kötelező biztosítás, rendszám, műszaki állapot stb.
4846 hozzászólás
Válasz gabika82 #2646. hozzászólásáraA szalmarázó ládához lehet kapni javító rácsbetétet. A kiszakadt maradványait ki kell flexelni és a javító betétet CO hegesztővel be kell hegeszteni. A cséplődob és az utánverő csapágya műanyaggal zárt csapágy. Ha jó minőségű ( SKF,FAG,KOYO ) és jó a dob kiegyensúlyozása akkor sok évet kibír. A fülke és a magtartály közé én padlódeszkából vágattam
ki a megfelelő szélességű lécet. Kissé ék alakú alul keskenyebb. Hosszú 6-os csavarral fogattam össze a fülkét és a magtartályt közé téve a lécet. Előtte a léc két oldalát megkentem szilikongumival.
Válasz gabika82 #2645. hozzászólásáraüdv lenne egy olyan kérdésem hogy az egyik szalmarázóládának a teteje beszakad és nincs is meg ezt mivel tudnám helyetesiteni vagy kikel cserélnem az egészet??ja és még anyi hogy pl a a cséplődob tengelynél lévő csapágy nál meg az utánverő csapágyánál nincs zsirzógomb de még helye sem olyan zárt csapágy szerintetek ??
Válasz dr.T #2643. hozzászólásárajah vagy lehet kinyomom purhabbal ujra!! egy darabig csak jólessz!!
Válasz lovasnorbi #2642. hozzászólásáraa fülke meg a magtartály között kb 5cm hézag !!
Válasz gabika82 #2640. hozzászólásáraTegyel oda szivacsot,amugy valami szovetes anyag volt talan vagy gumi,de teljesen mindeggy mit teszel oda csak ne engedje be a port.
Válasz gabika82 #2640. hozzászólásáraarra gondolsz ahol a fülke a magtartályhoz van fogatva kb 4 csavarral ?
Válasz dr.T #2638. hozzászólásáraMár úgy vettem átalakítottan , csak a múltkor kaptam a régihez alkatrészeket .
üdv valki megtudná mondani mivel van kitömitve a fülke és a magtartály közötti rés nekem purhabbal volt de megette a nap aztán kikotortam !!
Válasz lovasnorbi #2637. hozzászólásáraokés köszi!!
Válasz lovasnorbi #2637. hozzászólásáraMikor csinalltattad att? vagy mar ugy vetted?
Válasz gabika82 #2636. hozzászólásáraok, mert nekem át van alakítva olyanra mint az 514-esé . és nekem megmaradt pár alkatrészem ehhez a meghajtáshoz . majd dobok fel képet és ha kell akkor szólj .
Válasz lovasnorbi #2634. hozzászólásáraolyan int ez tehát 512 esé!!!
Válasz lovasnorbi #2634. hozzászólásáraez pedig eredetileg az 512-esé .
Válasz lovasnorbi #2632. hozzászólásárailyen az 514-esé . neked ilyen ? ( bocsi Medi de csak a tiedet találtam )
Válasz gabika82 #2630. hozzászólására
Válasz gabika82 #2630. hozzászólására délután rakok fel képet
Válasz lovasnorbi #2624. hozzászólásáraszia!! nem tudok neked erre válaszolni mert nem tudom mi a külömbség??
Válasz Hogel #2625. hozzászólásárahát igazad van ugyis használat köbe jönnnek elő a hibák
Válasz Hogel #2627. hozzászólásáraAzt is fizetni kell!
Válasz medikus #2626. hozzászólásáraAmelyik bérbe vág ? :)
Válasz Hogel #2625. hozzászólásáraMelyikre nem?
Válasz gabika82 #2623. hozzászólásáraHát azért ne bízd el magad nagyon.Az E-512 re MINDIG kell költeni.
Válasz gabika82 #2623. hozzászólásáraGratulálok hozzá ! Biztosan be fog válni . Vágóasztalon a kasza meghajtásod át van alakítva olyanra mint az 514-esen vagy még az eredeti ?
köszönöm mindenkinek hát elég jó álapotban van a korához képest rohadás szinte nincsen rajta,igazábol nem kel rá költenem most ,, asztán majd meglátjuk,, kérdésekkel majd biztos elárasztalak benneteket mert kezdő vagyok ebben a témában na de majd belejövök remélem idővel!! mégegyszer köszönöm
Válasz gabika82 #2618. hozzászólásáraGratula hozza,keprol nemnez ki rosszul,esetleg ha valami alkatresz erdekelne,valamim meg van ?! az a laposszij csere az meg jo megoldas,azzal nemlessz gondod,az jo hogy attcsinalltak rajta.
Válasz gabika82 #2618. hozzászólásáraSzia! Keresd meg a gépkönyvek és más gépszerelési könyvek topicot, és ott a 440-es válaszban Mirrdin feltöltötte nekem a kezelésit, és az alkatrész katalógust is. Én ezeket nyomtattam ki, de ha visszanézel pár oldalt ha jól emlékszem ide is feltette. Amúgy sok sikert a géphez!! Az ősszel én is lábon hoztam, mondjuk az csak kb 45km volt.
Válasz gabika82 #2619. hozzászólásáraSokat átalakítottak időközben. Egyébként Grat! Jó lesz ez, kitartást hozzá!
az érdekesége az hogy a 12 eseknek egy laposzij viszi át a hajtást ennek már a 514 es féle 3 szijas megoldása van!!
na ö lenne az!! valakinek nincs véletlen hozá gépkönyve??
Válasz dr.T #2616. hozzászólásáraüdv lábon, hát mertem kockáztatni de sikerült hazaért épségbe, :)
Válasz gabika82 #2615. hozzászólásáraMivel sikerult hazahoznod?
na uraim örömel tudatom hazaérkezett a kombájnom majd teszek fel képeket!!
Válasz gabika82 #2613. hozzászólásáraszélesség szállítási helyzetben:2893mm
meghajtó kerekek nyomtáva:2378mm
súly vágószerkezet nélkül:5900kg
üdv valaki megtudná mondani a 5122 es suját kb meg a keréknyomtávát??
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásáraTrélerrel úgy számolj, hogy hat számjegyű összeg alatt nem igazán állnak szóba veled!!
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásáraÉn 80 ról hoztam, előző tulajnak volt zöld rendszáma rá , és a gép is olyan állapotban volt hogy el mertünk indulni de a stressz az ott volt Út közben csak ilyen finomságokra gondoltam hogy eltörik a csapágy a lehajtásban pl :))
Ha ez egy most vásárolandó kombájn, akkor én mindenképp a tréleres hazahozatalt javasolnám.Belekerül vagy 50.000 ft ba, de legalább nem eszed a kefét egész úton.
Mert lehet hogy félúton beüt valami gixer, és akkor már nagyon nehéz trélert leszervezni, meg az út közepén tökölni.Ráadásul ha véletlen meghúzol vele egy 20 millás mercit, akkor mindennek legálisnak kell lenni.
Gépkezelői jogosítvány, kötelező biztosítás, rendszám, műszaki állapot stb.
Válasz gabika82 #2605. hozzászólásáraA legtöbb hasonszőrű kombájnnak nincs rendszáma. Még is közlekednek velük. Sárgavillogó jótékony hatású :)
Válasz gabika82 #2605. hozzászólásáraKeress egy embert P rendszámmal fizesd meg ültesd rá, oszt gó.
Válasz gabika82 #2605. hozzászólásáraAz NAGYON nehéz lesz!!!
Válasz gabika82 #2605. hozzászólásáraGo okmányiroda és nyomsz rá egy zöldet, aztán mehet a buli.
köszi a válaszokat!! csak azzal vagyok meglőve hogy nincs rendszáma!!
Válasz magyartarkás #2603. hozzászólására60x0.6=36lityi!!!
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásáraNemrég 60 km-ről hoztam haza saját lábán,35-40 literbe került!
Válasz gabika82 #2599. hozzászólására6dcl/Km!!
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásárabiztos kevesebbet mint amennyi a fuvar lenne
Válasz gabika82 #2599. hozzászólásáraSimán!
üdv szerintetek 70 km eröl lábon haza lehetne hozni egy 512 est?? és kb menyit enne!
Válasz lovasnorbi #2596. hozzászólásáraMond nekik,hogy van még 2 szűrő benne!