Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Megvan a menettengely. Húztak bele új nútot (14-est). Tegnap már vissza is ment a helyére.
Csak azt nem vágom, hogyan lehet a variátort légteleníteni. Járó motornál ugye forog az is, és hát oda mögé benyúlkálni ..... Pedig valamikor gumigyűrűztük, de már nem emlékszem. Vagy kidogozza magától? Esetleg le kell dobni a szíjakat, és úgy?
Válasz dracke #8815. hozzászólásárapattog az úton/nagyon/és ne gondold hogy jó az asztal oldalankénti súlyelosztása,méretezd túl.nézd meg a gyári tengelycsonkot,erősebb mint a kombájné.
Sikerült a dob csapágy csere,hő stresszre leugrottak a tengelyröl.Még a daráló tuning van hátra,Szotyi-tengeri műveletbe kiköpött egy darabot a láda fedö lemezböl és az hála leamortizálta a szecskázót újra kell gondolni az egészet.Most ez a kis esö ad időt hogy elkészüljön.
Én úgy szoktam hogy az ékszíj vezetö lemez szélével párhuzamos a szíjtárcsa külsö pereme és igy jó nem rúgja le nem mászik el és kapcsol lazul ahogy kell.Mondjuk nem egy mérnöki bravur hogy mindég bontani kell szezon váltás elött.De legalább az orros retesz fütty szóra jön kifelé magától.
Válasz lorant90 #8827. hozzászólásáraFektess a külső szélére egy egyenes(vonalzó) lemezt, vasat,Az megmutatja a vonalát!De ha az neked elég 4cm a tengely végétől!
Üdv az uraknak. Olyan problemaval fordulok hozzatok, hogy atcsinaltam az 512 kombajnom cseplohajtasat bordas szijasra es a szij a nagy tarcsan egy bordat at ugrik... Mar bejjeb tettem a tarcsat is. Az volna a keresrm h valaki megmerne h a tengely vegetol hány mm re van a kerék. Koszonom
Hajdú-biharban van valakinek szecskázós 514-es?
Azért kérdezem, mert szeretnék megtekinteni egy szecskázót úgy egyben a kombájnon, hogy mi hol merre megy, mert itt fórumon láttam már több megoldást is, ha volna rám pár perce valakinek.
Válasz atisgyulai #8821. hozzászólásáraHa nagyon ráfeszítesz az ürítő csigára,akkor is elgörbül!Ha ékpályát csináltatsz bele,vigyél egy új éket,és a variátor agyat is!Csak olyan mély ékpályát csináljanak bele,(mérjék ki)hogy az ék magassága beszorítsa az agyat!!!Magyarul az ék ne tudjon billenni!!!Az a baj az új tengellyel is,hogy az ékpálya nem méretre van legyártva,csak ahogy sikerül!!!Ha az ék kimozdul,a következő évben megint dobhatod el a tengelyt!!!!
Válasz medikus #8819. hozzászólásáraA variátor felöl megtud ez görbülni, vagy "csak" eltörni szokott?
Ékpálya gatya benne, most került el javításra, csak félek azzal fogadnak majd, hogy görbült, és nem javíató.
Válasz sanyi1965 #8813. hozzászólásárahát egy ducatto vagy hasonló nagyobb dobozos hátsó futóműve azért csak el bírja mert maga a kocsi is elvisz 15q minimum plusz a önsúly
es a vágóasztalkocsi?
mert kereket akarok a vágóasztalra tenni agyal együtt és hogy milyen t tegyek rá. mert valami ducatto hátsó kerék és kerékagyára gondoltam.
Üdv kesdves tagok! Éredklődők azzal kapcsolatba,hogy tud-e valaki E514 vágóasztalcsigához a bedobó legéyhez perselyt, és a szemcsapágyhoz lemezt,aki tud kérem jelezze! Köszönöm!
Válasz medikus #8802. hozzászólásáraMegéri megpontozgatni azt a dobtengelyt ami neked is megvolt kopva ?? Tudom hogy nem nagy munka ,de ha eddig elment még egy szezont kibírhatna es jövőre kicserélem a komplett tengelyt....eltörni nemtörhet avégett..ugye??
Válasz dracke #8796. hozzászólásáraMeglehetne probalni levagni csavarokat és odanyitelni az ujj gumit ,idéglenesen az is jo megoldas szerintem.....majd télen rakol bele csavarokat ha lessz idod.
Válasz dracke #8792. hozzászólásáraAzt a gerendát amibe az oldalburkolatok kapcsolódnak fellazítod és hátrébb húzod!Utána kiveszed a 4db 12-es csavart a tartó lábakból,a szelelő végén a csigavályúból kiveszed a 8-as csavarokat,és ketten hátrafelé húzva leemelitek az egészet a tartófülekről!
13739 hozzászólás
Válasz atisgyulai #8823. hozzászólásáraÜdv!
Megvan a menettengely. Húztak bele új nútot (14-est). Tegnap már vissza is ment a helyére.
Csak azt nem vágom, hogyan lehet a variátort légteleníteni. Járó motornál ugye forog az is, és hát oda mögé benyúlkálni ..... Pedig valamikor gumigyűrűztük, de már nem emlékszem. Vagy kidogozza magától? Esetleg le kell dobni a szíjakat, és úgy?
Válasz Gyurkesz1 #8838. hozzászólásáraVékony olajnyomás cső megy az oldal deknire! Ha nem,akkor 6dl!Van nívó az Ac előtt,és a szabályzó oldalán!!!
Válasz medikus #8837 hozzászólára
Ugy tudom hogy nem az....miről álapítom meg hogy közpönti kenésü vagy nem??
Válasz Gyurkesz1 #8836. hozzászólásárakózponti olajzásos nem?
Válasz medikus #8835. hozzászólásáraVégül maradtam a sima M6AD-es olajnál....az adagolóba menyi kell??
Válasz Gyurkesz1 #8834. hozzászólásáraSzét veti az olajnyomás csövet!
Akkor 20w40es turbos olaj mehet a motorba meg az adagolóba is?? Lessz valami külömbség az olajnyomásban mivel hogy ez ritkább mint a sima M6 os olaj.
Válasz sanyi1965 #8832. hozzászólásáravan ducato itthon,nem egy kategória.
Válasz dracke #8815. hozzászólásárapattog az úton/nagyon/és ne gondold hogy jó az asztal oldalankénti súlyelosztása,méretezd túl.nézd meg a gyári tengelycsonkot,erősebb mint a kombájné.
Sikerült a dob csapágy csere,hő stresszre leugrottak a tengelyröl.Még a daráló tuning van hátra,Szotyi-tengeri műveletbe kiköpött egy darabot a láda fedö lemezböl és az hála leamortizálta a szecskázót újra kell gondolni az egészet.Most ez a kis esö ad időt hogy elkészüljön.
Én úgy szoktam hogy az ékszíj vezetö lemez szélével párhuzamos a szíjtárcsa külsö pereme és igy jó nem rúgja le nem mászik el és kapcsol lazul ahogy kell.Mondjuk nem egy mérnöki bravur hogy mindég bontani kell szezon váltás elött.De legalább az orros retesz fütty szóra jön kifelé magától.
Válasz medikus #8828. hozzászólásáraKoszi. Tettem en mar melle. Most a vazhoz van beallitva nekem olyan 4,5 cm
Válasz lorant90 #8827. hozzászólásáraFektess a külső szélére egy egyenes(vonalzó) lemezt, vasat,Az megmutatja a vonalát!De ha az neked elég 4cm a tengely végétől!
Válasz medikus #8826. hozzászólásáraUtovero tengelyen 3 as szijtarcsa
Válasz lorant90 #8825. hozzászólásáraMelyik tengely,melyik kerék?
Üdv az uraknak. Olyan problemaval fordulok hozzatok, hogy atcsinaltam az 512 kombajnom cseplohajtasat bordas szijasra es a szij a nagy tarcsan egy bordat at ugrik... Mar bejjeb tettem a tarcsat is. Az volna a keresrm h valaki megmerne h a tengely vegetol hány mm re van a kerék. Koszonom
Szisztok!
Hajdú-biharban van valakinek szecskázós 514-es?
Azért kérdezem, mert szeretnék megtekinteni egy szecskázót úgy egyben a kombájnon, hogy mi hol merre megy, mert itt fórumon láttam már több megoldást is, ha volna rám pár perce valakinek.
Válasz medikus #8822. hozzászólásáraTermészetesen új ékkel és az aggyal menet!
Akkor csak remélni tudom a legjobbakat.
Köszi!
Válasz atisgyulai #8821. hozzászólásáraHa nagyon ráfeszítesz az ürítő csigára,akkor is elgörbül!Ha ékpályát csináltatsz bele,vigyél egy új éket,és a variátor agyat is!Csak olyan mély ékpályát csináljanak bele,(mérjék ki)hogy az ék magassága beszorítsa az agyat!!!Magyarul az ék ne tudjon billenni!!!Az a baj az új tengellyel is,hogy az ékpálya nem méretre van legyártva,csak ahogy sikerül!!!Ha az ék kimozdul,a következő évben megint dobhatod el a tengelyt!!!!
Válasz medikus #8819. hozzászólásáraA variátor felöl megtud ez görbülni, vagy "csak" eltörni szokott?
Ékpálya gatya benne, most került el javításra, csak félek azzal fogadnak majd, hogy görbült, és nem javíató.
Válasz dracke #8818. hozzászólására15 sor vászonnal!Arra számolni kell,hogy az egész pattog az úton!
Válasz atisgyulai #8816. hozzászólására40-50?
Válasz atisgyulai #8817. hozzászólásáraMaga a kocsi meg jb 3-400kg kb de max akkor az egesz 15q annyit meg elkene h birjon nem ?
Válasz dracke #8815. hozzászólásáraA zöld asztal tábla szerint 1015kg.
Egy menettengely mi pénz manapság?
Lehet cserés lesz még munka előtt.
Válasz sanyi1965 #8813. hozzászólásárahát egy ducatto vagy hasonló nagyobb dobozos hátsó futóműve azért csak el bírja mert maga a kocsi is elvisz 15q minimum plusz a önsúly
Válasz dracke #8811. hozzászólásáraNincs teljesen 10 q!!!!!!!!
Válasz dracke #8811. hozzászólásáraaz kevés lesz!
Válasz dracke #8811. hozzászólására20q???
hány kg lehat a gabona vágóasztal? (4.2)
es a vágóasztalkocsi?
mert kereket akarok a vágóasztalra tenni agyal együtt és hogy milyen t tegyek rá. mert valami ducatto hátsó kerék és kerékagyára gondoltam.
Válasz Gyurkesz1 #8808. hozzászólásáraHardt Oil-ZEUS TD SAE 20W50!
Sokkal jobb mint a MOL olajok.
Válasz Gyurkesz1 #8808. hozzászólásáraNormális! 15W40 Mol turbódísel!
Melyik a legjobb olaj amit vehetek az IFA motorba??
.....
multéven olaj cserekor mikor már levolt engedve a régi ,a papír filter háznak az aljában maradt kb 2,5deci olaj...az normális??
Válasz medikus #8805. hozzászólásáraBőven!
Válasz Gyurkesz1 #8803. hozzászólásáraEl nem törik!
Válasz szikszaipeter72 #8804. hozzászólásáraBócsa,Soltvadkert!Nagy traktor!Elég lesz?
Üdv kesdves tagok! Éredklődők azzal kapcsolatba,hogy tud-e valaki E514 vágóasztalcsigához a bedobó legéyhez perselyt, és a szemcsapágyhoz lemezt,aki tud kérem jelezze! Köszönöm!
Válasz medikus #8802. hozzászólásáraMegéri megpontozgatni azt a dobtengelyt ami neked is megvolt kopva ?? Tudom hogy nem nagy munka ,de ha eddig elment még egy szezont kibírhatna es jövőre kicserélem a komplett tengelyt....eltörni nemtörhet avégett..ugye??
Válasz Gyurkesz1 #8801. hozzászólásáraIgen,az ilyet akkor kellett volna!
Válasz dracke #8796. hozzászólásáraMeglehetne probalni levagni csavarokat és odanyitelni az ujj gumit ,idéglenesen az is jo megoldas szerintem.....majd télen rakol bele csavarokat ha lessz idod.
Válasz Traktoros Jani #8798. hozzászólására1 nap.ha csinálod!
Válasz dracke #8796. hozzászólásáraIgen,szép munka!!!!!!!
Válasz medikus #8797. hozzászólásáraOda-vissza.
Válasz Traktoros Jani #8795. hozzászólásárahova?Gabona-kukorica?
Na még egy így reggelre
Ezt a gumilapot csak ugy tudom cserélni hogy az egész hátulját kikell venni? Mert csavar fogja a gumit
Kinek mennyi ideig tart a kombájn átszerelése?
Válasz dracke #8791. hozzászólásárakét sarkába fúrj 1-1 lyukat!azon lefolyik a víz!
Válasz dracke #8792. hozzászólásáraAzt a gerendát amibe az oldalburkolatok kapcsolódnak fellazítod és hátrébb húzod!Utána kiveszed a 4db 12-es csavart a tartó lábakból,a szelelő végén a csigavályúból kiveszed a 8-as csavarokat,és ketten hátrafelé húzva leemelitek az egészet a tartófülekről!
A szelelőt hogy tudom leengedni?
Ennek van valami szerepe? (A tüskés előtt az a teknő) Vagy mit lehet vele csinalni. Mert csak megáll a belsejebe a kosz es a viz ha belefolyik..