Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtzgabika #8136. hozzászólásáramivel csak 1 féle Ifa motor van szerintem mindegy,csaaaak nem egyforma az adagoló(naftapumpa)az 512-esen forog a legkevesebbet az talán 100 ló volt az 514-ben már többet forog már erősebb a teherautóban talán 2200-őt forog az 120ló,tahát ha veszel teherautómotort és rárakod a kombájn adagolót nem fog változni a le(persze akopásokat leszámítva)
Válasz medikus #8132. hozzászólásáraJah....én is ezt mondtam....
Érdemes lenne kiszűrni, hogy hol a gubanc!!!!!!
Bár, majd a szerkezet meg mutatja...egypár repedéssel...
Válasz medikus #8132. hozzászólásáraLehet igazad lesz. A csapágy nem tudom hogy áll. De van rajta szecskázó. A csávó mondta, hogy zavarja, amiért kézzel nézve nem laza, de amúgy vagdalódik a szíj a motorról lehajtva... Feszíteni meg csak a hajdani kuplungjával lehet...
Válasz medikus #8130. hozzászólásáranemtudom mit qrnak el(vagy már anyagminőség)de 40 évig voltam Ifával szoros kapcsolatban de egyszer se kellet még résolajcsövet cserélnem
Válasz D-032a #8093. hozzászólásáraÀllìtottunk a dobhèzagon,a bemenő nyìllàs nem volt 10mm sem,hàtul meg az 1ik fele14mmre volt nyitva.most kb.18mm,hàtul meg 8.holnap kiderül a vallatàsnàl.
Válasz csoppika #8124. hozzászólásáraÈn az összescsövet lecserèltem odavalò gumucsőre s azòta nincs semmi problèmàm.akkor a vas volt a divat,de ma màr nagyon megbìzhatòak a gumicsövek is,amugyis màr csak ezeket hasznàljàk.
Válasz medikus #8122. hozzászólásáraA résolaj csövek hogyan??? A porlasztóházak tetején végig megy. Ahogy lefordul az adagolóhoz, ott a probléma mindig...
Ha tudnak rá roppantani a hidraulikások, akkor talán meg lesz oldva...
Válasz csoppika #8117. hozzászólásáraaz átereszcsavarok meghúzásakor ne maradjon feszültség a csőben/nem egyszerű/.a műanyag résolajcső dolgot én nem pártolnám,visszatérőág probléma esetén nem döglik le a motor és kész a tábortűz..ja és csak alu tömítést ide.
Válasz csoppika #8115. hozzászólásáraVibráció!!!!
Annak oka van!!!
Ott van a feszültség csúcs, illetve a gyenge pont...ha teszel fel hajlékonyat, akkor ott jó lesz. De, majd később valami más fog elrepedni a gépen, csak idő kell hozzá.
Válasz Koszi. #8077. hozzászólásáraMa vágtam Lupus búzát...1,7 hektár 104 mázsa.Méteres szalma szecskázva, becuppantotta a 16-18 litert/ Ha bőségesen, de nem erőlködött, pedig a dőlt részeken böfögött pár asztalmedvével fűszerezve
Válasz medikus #8112. hozzászólásáraÉrtem...de utana probaltam bele önteni. ujj olajat es az sem ment le...en ugy tudom hogy az olajházon keresztül is be lehet önteni ..vagy rosszul tudom?? Tudom hogy van ott egy szelep az olajházban..az mire van??
SOS.....epp olajat cserélek...leengetem a régit...az olajházban maradhat olaj ha kiveszem a filtert?? Az aljában maradt kb 3deci olaj ?? Miert nemfojik le??
Sziasztok!volna mèg 1 apròcska problèmàm:olajnyomàs!!!ha azolajszint a max felett nincs 1cmrel akkor nincs nyomàs.ma egèsz nap szinte a piros-zöld hatàràn jàrt.ha billeg a gèp az ora is ugràl felfele.ha jobban a bal oldalàra dől akkor feljebb,ha jobb oldalàra akkor lejjebb megy az olajnyomàs.menet a nap vège felè tettem bele 1.5 liter olajat,ekkor jobban felugrott. ...vehetem ki a motrot?olajszìvòcső?pumpa?
Válasz dracke #8104. hozzászólásáraBúza nekem 25-6 ment bele nekem, de jobb fajsúlyú anyagból 30 is meglehet szerintem. A repce olyan árpa súlyban van, azt még nem arattam ( nem is mernék) 20-23 mázsa férhet abból bele szerintem.
Válasz csoppika #8101. hozzászólásáraAlap beállítás hátul 7mm elöl 3. kosár sinen 15mm.Állító kar 3 ricni!A csavarokkal állítva akár a dob beleérhet a kosárba is!!
13744 hozzászólás
Válasz kori01 #8144. hozzászólásárameg befecskendezési szög,és mennyiség,
Válasz medikus #8143. hozzászólásáraUgyanaz a motor adagolo beállitások mások.
pl fordulat.mennyinél szabályoz le stb.
Válasz kori01 #8142. hozzászólásáraAzért van ott nyomaték beli eltérés is,meg más is.
Válasz Claastra. #8140. hozzászólásáraA regulátort átcseréled oszt annyi.
Válasz Claastra. #8140. hozzászólására2300fordulat 125 pacival!A ZT motor 1800 fordulat,100ló.
Válasz mtzgabika #8136. hozzászólásáramivel csak 1 féle Ifa motor van szerintem mindegy,csaaaak nem egyforma az adagoló(naftapumpa)az 512-esen forog a legkevesebbet az talán 100 ló volt az 514-ben már többet forog már erősebb a teherautóban talán 2200-őt forog az 120ló,tahát ha veszel teherautómotort és rárakod a kombájn adagolót nem fog változni a le(persze akopásokat leszámítva)
Válasz mtzgabika #8136. hozzászólásáraAutójé!!!!!!!!!!!!
Válasz mtzgabika #8136. hozzászólásáraAz enyémen még kompresszor is van... De a naftapumpa miatt nem hiszem hogy annyi paci, mint az ifakamion...
Válasz mtzgabika #8136. hozzászólásáraLegalább 6 fèle készült, de adagoló függő főleg. (Szerintem)
sziasztok melyik ifa motor erösebb a teherautojé vagy a kombájné?
Válasz medikus #8132. hozzászólásáraJah....én is ezt mondtam....![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Érdemes lenne kiszűrni, hogy hol a gubanc!!!!!!
Bár, majd a szerkezet meg mutatja...egypár repedéssel...
Válasz medikus #8132. hozzászólásáraLehet igazad lesz. A csapágy nem tudom hogy áll. De van rajta szecskázó. A csávó mondta, hogy zavarja, amiért kézzel nézve nem laza, de amúgy vagdalódik a szíj a motorról lehajtva... Feszíteni meg csak a hajdani kuplungjával lehet...
Válasz medikus #8132. hozzászólásáraaz igaz kombájnnal nem volt dolgom,de szerintem a teherautó se egy légpárnán guruló járgány,szétráztak bennünket
Válasz Claastra. #8131. hozzászólásáraA motor körül lehet rezonancia!Képes a 2 hajtó szíj berázni a nyelestengelyt,csapágy problémák miatt ennyire!
Válasz medikus #8130. hozzászólásáranemtudom mit qrnak el(vagy már anyagminőség)de 40 évig voltam Ifával szoros kapcsolatban de egyszer se kellet még résolajcsövet cserélnem
Válasz Claastra. #8129. hozzászólásáraLáttam!De mint írtam,a visszatérő is hozzá van fogatva az 1 henger nyomó csövéhez!
Válasz medikus #8126. hozzászólásáracsak ez éppen a nyomócső összefogóbilincs
Válasz Buvargabi #8127. hozzászólásáraAz úgy jó kell hogy legyen!!!!!!!!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz D-032a #8093. hozzászólásáraÀllìtottunk a dobhèzagon,a bemenő nyìllàs nem volt 10mm sem,hàtul meg az 1ik fele14mmre volt nyitva.most kb.18mm,hàtul meg 8.holnap kiderül a vallatàsnàl.
Válasz csoppika #8124. hozzászólásáraErre gondoltam!
Csak mindenki leszaggatja róla!!Van a visszatérő ágon is!
Válasz csoppika #8124. hozzászólásáraÈn az összescsövet lecserèltem odavalò gumucsőre s azòta nincs semmi problèmàm.akkor a vas volt a divat,de ma màr nagyon megbìzhatòak a gumicsövek is,amugyis màr csak ezeket hasznàljàk.
Válasz medikus #8122. hozzászólásáraA résolaj csövek hogyan??? A porlasztóházak tetején végig megy. Ahogy lefordul az adagolóhoz, ott a probléma mindig...
Ha tudnak rá roppantani a hidraulikások, akkor talán meg lesz oldva...
Válasz Gyurkesz1 #8113. hozzászólásáraA
centrifugálnál lemegy!!!!
Válasz csoppika #8115. hozzászólásáraEredetileg a csövek egymáshoz rögzítve voltak,bilincsekkel!!!!!
Válasz Gyurkesz1 #8113. hozzászólásáraNyomás szabályozó!!!!!!!!!!!!
Válasz csoppika #8117. hozzászólásáraaz átereszcsavarok meghúzásakor ne maradjon feszültség a csőben/nem egyszerű/.a műanyag résolajcső dolgot én nem pártolnám,visszatérőág probléma esetén nem döglik le a motor és kész a tábortűz..ja és csak alu tömítést ide.
Válasz csoppika #8115. hozzászólásáraVibráció!!!!
Annak oka van!!!
Ott van a feszültség csúcs, illetve a gyenge pont...ha teszel fel hajlékonyat, akkor ott jó lesz. De, majd később valami más fog elrepedni a gépen, csak idő kell hozzá.
Válasz Gepi #8109. hozzászólásáraKöszi,kombelbe nincs,hètfőn megpròbàlom tatàt!
Válasz rsandor #8116. hozzászólásáraA bótba csak ilyen vót... (haveré a gép...már hármat-négyet megevett)
Válasz csoppika #8115. hozzászólására Van flexibilis /hajlékony/ vegyél rá olyat.
Srácok. Visszatérő probléma: A motor tördeli a résolaj csövet az adagoló felől...
Kézzel nem mozog észrevehetően az adagoló...
Válasz Koszi. #8077. hozzászólásáraMa vágtam Lupus búzát...1,7 hektár 104 mázsa.Méteres szalma szecskázva, becuppantotta a 16-18 litert/ Ha bőségesen, de nem erőlködött, pedig a dőlt részeken böfögött pár asztalmedvével fűszerezve![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz medikus #8112. hozzászólásáraÉrtem...de utana probaltam bele önteni. ujj olajat es az sem ment le...en ugy tudom hogy az olajházon keresztül is be lehet önteni ..vagy rosszul tudom?? Tudom hogy van ott egy szelep az olajházban..az mire van??
Válasz Gyurkesz1 #8110. hozzászólásáraIdő kell neki!
Tudja valaki az üzemanyag szűrő es a hudraulika szűrő számát tipzsat stb??
SOS.....epp olajat cserélek...leengetem a régit...az olajházban maradhat olaj ha kiveszem a filtert?? Az aljában maradt kb 3deci olaj ?? Miert nemfojik le??
Válasz Buvargabi #8108. hozzászólásáraKomárom-> kom belt kft
Tata->Ligacs Kft
Itt érdeklődj vagy amit még ajánlanak. Közelebb is van
Válasz Berente Antal #8107. hozzászólásáraIgen,èn is erre gondoltam.valakinek esetleg egy szìvòcsöve eladò lenne???komàromi vagyok,kb 50-60 kmes körzetbe elmennèk!
Válasz Buvargabi #8106. hozzászólásáraSzívócső
Sziasztok!volna mèg 1 apròcska problèmàm:olajnyomàs!!!
ha azolajszint a max felett nincs 1cmrel akkor nincs nyomàs.ma egèsz nap szinte a piros-zöld hatàràn jàrt.ha billeg a gèp az ora is ugràl felfele.ha jobban a bal oldalàra dől akkor feljebb,ha jobb oldalàra akkor lejjebb megy az olajnyomàs.menet a nap vège felè tettem bele 1.5 liter olajat,ekkor jobban felugrott. ...vehetem ki a motrot?olajszìvòcső?pumpa?
Válasz dracke #8104. hozzászólásáraBúza nekem 25-6 ment bele nekem, de jobb fajsúlyú anyagból 30 is meglehet szerintem. A repce olyan árpa súlyban van, azt még nem arattam ( nem is mernék) 20-23 mázsa férhet abból bele szerintem.
Tudja valaki hogy a magtartalyba hány mázsa repce fér?, es búza?
Válasz csoppika #8101. hozzászólásáraAlap beállítás hátul 7mm elöl 3. kosár sinen 15mm.Állító kar 3 ricni!A csavarokkal állítva akár a dob beleérhet a kosárba is!!
Válasz csoppika #8100. hozzászólásáraIgen.
Válasz csoppika #8100. hozzászólásáraTeljesen behúzva mennyi a kilépő belépő?
Válasz medikus #8099. hozzászólásáraA rudazatra gondolsz?
Válasz csoppika #8098. hozzászólásáraHa nem tudta,akkor a csavarokon kell állítani!
Válasz kori01 #8097. hozzászólásáraAsszongyja a koma a telcsibe, hogy jobban nem tudta behúzni... Rá kell lesnem a körmire...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz csoppika #8095. hozzászólásáraja nagy a dobhézag huzzatok összébb rajta
Válasz csoppika #8095. hozzászólásáraHúzzatok a kosáron annyit hogy ne legyen mag a kalászban!akkor könnyebb lesz,a szél kiviszi!