Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #8063. hozzászólásáraNo... Valamennyi mag van a kalászban (apró a mag), de lehet hogy nem 6-os rosta van benne, hanem nagyobb... Ma megnézi a srác. Legfeljebb a 12-ből átrakjuk...
Válasz Buvargabi #8084. hozzászólásáraHa azokkal sincs baj amit sanyi1965 írt akkor mégis a kalászelevátor viszi vissza a magot.
Ezt már felvetették csoppikáék és írtad, hogy szerinted nem az a baj, mert a kalászt a cséplődob és a ferde közé viszi.
Ez igaz, de ha ott tömény mag megy vissza az másként viselkedik mint a kalászdarabok. A magból tudhat visszafolyni valamennyi. (akár a beáramló anyag "tetején")
Aratás közben, megkellene állni és amikor a cséplődobon átment az anyag akkor a gépet azonnal le állítani, hogy lent a kettős csigaházban a kalászcsiga és a kalászfelhordó még ne érkezzen elvinni amit visz.
Tehát úgy megnézni hogy mi van lent a kalászcsigában és a kalászfelhordó aljában , hogy a gép ne járhassa még ki magából.
Most is belenézhetsz a magszekrénybe,hogy lehet-e ok arra . hogy a mag a kalászfenéklemezre ill. a kalászcsigához kerülhet-e.
Válasz dr.T #8083. hozzászólásáraHol szoktátok beönteni az olajat amikor a régi mar levan engedve...felül vagy alul az olajháznál?? Es kellenek nekem ujj pakolások a centrifugas es a papirszürős házak fedele összerakásakor vagy maradhat a regi is??
Válasz D-032a #8074. hozzászólásáraKaparolecek jòk,ferde nem rozsdàs,èkszìjak nem csùsznak,motorla nem csèpli ki.valamennyi szalma forog a felhordòba,de csak mindig az ùj fogàs elejèn 1-2 mètert.dobkosàrhèzagon èn is gondolkodtam ezen nyitok egy kicsit. ...csak az a baj,h 2 honap szàrassàg utàn jelenleg mindig esik... több emberrel beszèltem a problèmàrol de csak talàlgatàsok mennek mert mèg nem talàlkoztak ilyennel. ....tehetetlen vagyok.... dobfordulat 1100
Válasz Gyurkesz1 #8080. hozzászólásáraM6ad nincs mas jelolese egyszeru motorolaj . Annyi h eleg hamar megfeketedik de a viszkozitasa megvan eleg sokaig . Cegben is ezt raktuk hosszu evek ota
Sziasztok ..tik milyen olajat raktok az IFÁs motorba?? Fatert elküldtem hogy hozzon olyat mint mindeg a 15W40est de olyat hozott helyette amire az van irva hogy M6AD sae30...álítólag az ugyanaz mint a 15w40..igaz ez??
Válasz Koszi. #8056. hozzászólásáraKöszönöm.Ma voltam Bócsán, kerestem 2730-ast, de nem volt...lett másik...belméret 2700, külméret 2750...szépen felmegy a helyére, csak a spanoló rudazatát nem tudom annyira szétcsavarni, hogy tök laza legyen a szíj....majd holnap alkotok valami....pont most állt neki szakadni, úgyhogy nyilván nem kell holnap kapkodni a búza után
Válasz Buvargabi #8069. hozzászólásáraMegneharagudjatok , de van egy-két tipp , ezeket is zárjátok ki ha lehet.
Korábban írtad, hogy a ferde visszahordja az anyagot.
A felhodóban nem azért van-e mag, mert a gabona egy részét a felhordóban forgatja-csépeli?
-1.Nem túlságosan rozsdás-e a ferde alja , tud-e csúszni felfelé az anyag? Nem túl kopottak-e a kaparólécek?
-2.Nem túl kicsi-e a cséplődob- kosár hézag, van-e elegendő belépőrés elöl? Tud-e bemenni az anyag?
-3. Van-e elegendő cséplődob fordulat, mekkorára van beállítva? Nem csúszik-e valamelyik ékszíj? -Győzi-e a cséplődob a felhodóról elnyelni az anyagot? Nem túl kopottak-e a verőlécek?
-4. Azon kívül ami a ferdéből visszafolyik , a vágóasztalban nem lehet-e azért is mag, mert a motolla is kicsépel valamennyit , ha túl nagy a fordulata?
A kalász visszahordó szíjjnál igy kell lenni a spanolóknak?? A kék spanoló most raktam fel mert eddig egyedül volt a masik zöld spanoló mert valami kisseb szíjj volt rajta...de most rendes oda való szíjatt kapott
Nem lyukas semmi,minden a helyèn van az eső meg szakad tegnaptòl.a kalàszvisszahordo nem lehet mert ahogy nèztem az a dob ès a ferde közè hordja vissza.a vàgoasztalba mindig van kb 10-20 kg mag + a ferdeszàllìttòba.
Válasz medikus #8063. hozzászólásáraErrefelé csak toklászos megy...
Másik haver annyit mondott, hogy néha neki is csinálja 1-2x... De tegnap 2 óra alatt 2x
Válasz medikus #8053. hozzászólásáraAz alsó. Oszt gondolom ezért is lesz szemetes a cucc. Tegnap jó volt... A méretet ne kérdezd...ez a kisebbik a havernak... 6 körüli?
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraNekem mezőgépes "claas" szecskázó van rajta, a lehajtó szíj méretét én sem tudtam meg az eredetiét, nekem 22x2717 es szíj van rajta, ilyet talált a boltos mikor elszakadt a régi, de ez egy gyári claas szíj.
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraSzevasz elektromos kapcsolású orginál biso zúzóm van azon a motortól szíj száma spc-2650 és a hosszú az ami a zúzóra megy spc-6850
Válasz csoppika #8042. hozzászólásáraEz egy nagyon elb.szott dolog ezeknél a gépeknél....az enyémnek is lemezelve van már az alja....mondjuk úgy megcsináltam idén, hogy a viz sem talál ki belőle +1 kérdés: Ha valakinek van Claas szecskázós gépe, az írja meg legyenszíves annak az ékszíjnak a méretét, ami a motorról adja le a hajtást az alsó tárcsára...fel volt írva a gépre, de lekopott félig,talán 22*2730-as?
13744 hozzászólás
Válasz medikus #8063. hozzászólásáraNo... Valamennyi mag van a kalászban (apró a mag), de lehet hogy nem 6-os rosta van benne, hanem nagyobb... Ma megnézi a srác. Legfeljebb a 12-ből átrakjuk...
Válasz D-032a #8093. hozzászólásáraKöszi a tanàcsokat,mèg akkor ezt is àtnèzem....csak ne esne 3ik napja....aztàn jelentkezem,h hogyan sikerült.
Válasz Buvargabi #8084. hozzászólásáraHa azokkal sincs baj amit sanyi1965 írt akkor mégis a kalászelevátor viszi vissza a magot.
Ezt már felvetették csoppikáék és írtad, hogy szerinted nem az a baj, mert a kalászt a cséplődob és a ferde közé viszi.
Ez igaz, de ha ott tömény mag megy vissza az másként viselkedik mint a kalászdarabok. A magból tudhat visszafolyni valamennyi. (akár a beáramló anyag "tetején")
Aratás közben, megkellene állni és amikor a cséplődobon átment az anyag akkor a gépet azonnal le állítani, hogy lent a kettős csigaházban a kalászcsiga és a kalászfelhordó még ne érkezzen elvinni amit visz.
Tehát úgy megnézni hogy mi van lent a kalászcsigában és a kalászfelhordó aljában , hogy a gép ne járhassa még ki magából.
Most is belenézhetsz a magszekrénybe,hogy lehet-e ok arra . hogy a mag a kalászfenéklemezre ill. a kalászcsigához kerülhet-e.
Válasz Gyurkesz1 #8091. hozzászólásáraTermeszetesenfelulrol,pakolast tegyel ujjakat mert ezek az utangyartott pakolasok nemsok mindent ernek.
Válasz dr.T #8083. hozzászólásáraHol szoktátok beönteni az olajat amikor a régi mar levan engedve...felül vagy alul az olajháznál?? Es kellenek nekem ujj pakolások a centrifugas es a papirszürős házak fedele összerakásakor vagy maradhat a regi is??
Válasz Koszi. #8088. hozzászólásáraAkkor tényleg jol sikerült![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Koszi. #8088. hozzászólásáraAkkor tényleg jol sikerült![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Gyurkesz1 #8081. hozzászólására75![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz sanyi1965 #8086. hozzászólásáraa krokodil nem tekert fel nádat, drótot,bálamadzagot,a ládák elszedik amit kell,nem tapad túlságosan a szalma?
Válasz Buvargabi #8084. hozzászólásáradob borítólécek nem maradtak benne,véletlenül?kőfogó nincs tele fekvős árpából kiszaggatott földes cuccal?
Válasz Koszi. #8077. hozzászólásáraDupla ekkora tritikáléban akkor mit csinál?
Válasz D-032a #8074. hozzászólásáraKaparolecek jòk,ferde nem rozsdàs,èkszìjak nem csùsznak,motorla nem csèpli ki.valamennyi szalma forog a felhordòba,de csak mindig az ùj fogàs elejèn 1-2 mètert.dobkosàrhèzagon èn is gondolkodtam ezen nyitok egy kicsit. ...csak az a baj,h 2 honap szàrassàg utàn jelenleg mindig esik... több emberrel beszèltem a problèmàrol de csak talàlgatàsok mennek mert mèg nem talàlkoztak ilyennel.
....tehetetlen vagyok.... dobfordulat 1100
Válasz Gyurkesz1 #8078. hozzászólásáraNe felj tole a regi motorokba ez valo az asvanyi olaj ez is olyan mindt a 15w40,nemkell tole felned jo lessz bele
Válasz Gyurkesz1 #8080. hozzászólásáraM6ad nincs mas jelolese egyszeru motorolaj . Annyi h eleg hamar megfeketedik de a viszkozitasa megvan eleg sokaig . Cegben is ezt raktuk hosszu evek ota
Válasz Koszi. #8077. hozzászólásáraJó anyag...menyi lett az átlaga??
Válasz lorant90 #8079. hozzászólásáraAz M6AD SAE30ast??
Válasz Gyurkesz1 #8078. hozzászólásáraMi ezt a fajtat rakjuk az ifakba es a zetor motrokba egyarant
Sziasztok ..tik milyen olajat raktok az IFÁs motorba?? Fatert elküldtem hogy hozzon olyat mint mindeg a 15W40est de olyat hozott helyette amire az van irva hogy M6AD sae30...álítólag az ugyanaz mint a 15w40..igaz ez??
Jó anyagba eléggé megvan terhelve a kombájn, szegény ifa motort nem erre tervezték , jól sikerült a búza![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170710223704_19820960_1633850990018782_2080196952_o.jpg)
Válasz Koszi. #8056. hozzászólásáraKöszönöm.Ma voltam Bócsán, kerestem 2730-ast, de nem volt...lett másik...belméret 2700, külméret 2750...szépen felmegy a helyére, csak a spanoló rudazatát nem tudom annyira szétcsavarni, hogy tök laza legyen a szíj....majd holnap alkotok valami....pont most állt neki szakadni, úgyhogy nyilván nem kell holnap kapkodni a búza után![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz csoppika #8073. hozzászólásáraKöszi a segitséget.
Válasz Buvargabi #8069. hozzászólásáraMegneharagudjatok , de van egy-két tipp , ezeket is zárjátok ki ha lehet.
Korábban írtad, hogy a ferde visszahordja az anyagot.
A felhodóban nem azért van-e mag, mert a gabona egy részét a felhordóban forgatja-csépeli?
-1.Nem túlságosan rozsdás-e a ferde alja , tud-e csúszni felfelé az anyag? Nem túl kopottak-e a kaparólécek?
-2.Nem túl kicsi-e a cséplődob- kosár hézag, van-e elegendő belépőrés elöl? Tud-e bemenni az anyag?
-3. Van-e elegendő cséplődob fordulat, mekkorára van beállítva? Nem csúszik-e valamelyik ékszíj? -Győzi-e a cséplődob a felhodóról elnyelni az anyagot? Nem túl kopottak-e a verőlécek?
-4. Azon kívül ami a ferdéből visszafolyik , a vágóasztalban nem lehet-e azért is mag, mert a motolla is kicsépel valamennyit , ha túl nagy a fordulata?
Válasz csoppika #8072. hozzászólásáraEz haver 14-ese... A 12-n 1 van...
Válasz Gyurkesz1 #8071. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170710180817_20170628_190000.jpg)
A kalász visszahordó szíjjnál igy kell lenni a spanolóknak?? A kék spanoló most raktam fel mert eddig egyedül volt a masik zöld spanoló mert valami kisseb szíjj volt rajta...de most rendes oda való szíjatt kapott![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170710172957_20170710_170753.jpg)
Válasz Buvargabi #8069. hozzászólásáraRázóasztal is jó?
Nem lyukas semmi,minden a helyèn van az eső meg szakad tegnaptòl.a kalàszvisszahordo nem lehet mert ahogy nèztem az a dob ès a ferde közè hordja vissza.a vàgoasztalba mindig van kb 10-20 kg mag + a ferdeszàllìttòba.
Válasz medikus #8063. hozzászólásáraErrefelé csak toklászos megy...![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Másik haver annyit mondott, hogy néha neki is csinálja 1-2x... De tegnap 2 óra alatt 2x
Válasz mjm #8066. hozzászólásáraÁlló helyzetben általában hallható ha folyik a mag a tartályból!
Válasz Buvargabi #8061. hozzászólásáraszerintem lyukas a magtartályod , a tartály kihordó csiga alatt
Válasz Buvargabi #8061. hozzászólásáranem lyukas ott valami?
Válasz Buvargabi #8061. hozzászólásáraKalász felhordó mit szállít?
Válasz csoppika #8062. hozzászólásáraAz nem szokott beleállni a rostába!Toklászos?
Mag van a kalászban?
Válasz medikus #8060. hozzászólásáraBúza még mindig...
Mindent àtnèztem,szerintem minden jò,mègis a ferdeszàllìtoba bele megy a mag majd az asztalba!megőrülök!!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz medikus #8058. hozzászólásáramit vágtok
Válasz medikus #8053. hozzászólásáraAz alsó. Oszt gondolom ezért is lesz szemetes a cucc. Tegnap jó volt... A méretet ne kérdezd...ez a kisebbik a havernak... 6 körüli?
Válasz csoppika #8052. hozzászólásáraMit vágtok?
Válasz MIHI10045 #8055. hozzászólásáraSPC annyi hogy 22*
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraNekem mezőgépes "claas" szecskázó van rajta, a lehajtó szíj méretét én sem tudtam meg az eredetiét, nekem 22x2717 es szíj van rajta, ilyet talált a boltos mikor elszakadt a régi, de ez egy gyári claas szíj.
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraSzevasz elektromos kapcsolású orginál biso zúzóm van azon a motortól szíj száma spc-2650 és a hosszú az ami a zúzóra megy spc-6850![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #8052. hozzászólásáracseréld kisebbre
Válasz csoppika #8052. hozzászólásáraMelyik?
Válasz medikus #8051. hozzászólásáraMester. A rosta miért telik meg kalászdarabokkal? Ma 2x is...
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraMérd körbe egy madzaggal!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csoppika #8049. hozzászólásáraItt csak olyan van hogy "achtung!" meg "vigyázat!"![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz Agronomus #8048. hozzászólásáraOszt mellik az a fajta?
Válasz csoppika #8042. hozzászólásáraEz egy nagyon elb.szott dolog ezeknél a gépeknél....az enyémnek is lemezelve van már az alja....mondjuk úgy megcsináltam idén, hogy a viz sem talál ki belőle
+1 kérdés: Ha valakinek van Claas szecskázós gépe, az írja meg legyenszíves annak az ékszíjnak a méretét, ami a motorról adja le a hajtást az alsó tárcsára...fel volt írva a gépre, de lekopott félig,talán 22*2730-as?![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz medikus #8046. hozzászólásáraA kihordócsiga behajtásnál a lemezt alul
Válasz csoppika #8042. hozzászólásáraMit ragasztottatok?