Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem lehet,h a magtartály aljánál ki van rohadva a lemez? És emiatt pont rápotyog a mag a dobra,az meg előredobálja a ferdére,a ferde meg visszahordja az adapterre. És ezt látod pattogásnak. Mert nekem volt ilyen
Szerintem a dobfordulatot kellene csökkenteni, de ha túl száraz és látod, hogy az adapteren pattog szét a szem amikor a törőléceken felütközik akkor nem tudsz vele mit csinálni.
Sziasztok. egy olyan kérdésem lenne, hogy miért darálja a kukoricát (szabályszerűen pattog) a ferdefelhordó a vágóasztal csatlakozásánál?? dobkosáron kell állítani? jaa FKA asztalról van szó.
Két géppel toltuk le az utóját, egy darabba a két kis 14 es így rohadt gyorsan fogy a terület már csak a rekord termések maradtak el, 40-50 körül vannak magas vizekkel ( 17-20 között táblában is változó helyenként) . A második képen némileg kivehető hogy nem úgy ömlik befele ahogy kéne.
Ma hoztam egy menetvariátorszíjat, kicserélem holnap lehet, mert már néha a nagy dombokon csúszkál. Meg öreges is. Viszont észrevettem hogy levariálva a váltó felöli tárcsán nem jön annyira ki a szíj mint szokott, lehet ez is a baj? Nincs túlfeszítve a szíj, elgyengülhetett a rugó talán? Szíjcserekor a három csavart lelazítom amég meg nem lazul az alsó tárcsa és lelehet szedni a szíjat? Régen cseréltem már szerencsére, és már nemnagyon emlékszem
Valamiért nem tudok válaszolni. Igen eddig mi is úgy szoktuk, de így sokkal jobb nekünk. Meg szerintem kényelmesebb is. Ráálsz a géppel, beraksz alul két csapot, megmeled a trakival, kiveszed a munkahenger csapjait . Felrakod a láncot középre és simán leállsz róla. Könnyebb a trakival mozogni, meg finomabban is lehet vele mint a kombájnnal. Visszarakásnál meg nem kell bebújni a gép alá, munkahengerekkel baszakodni, akkor megsüllyed alatta a föld, stb... Oda emeled a trakival a ferdét ahova akarod hogy jó legyen a munkahengernek. Plusz most jelen esetben hogy kiszedtük az alsó tengelyét is így megcsináljuk azt is kényelmesen . Oda viszed a ferdét ahova akarod.
Úgy úgy, esetleg még a ferdét fel lehet támasztani egy gerendával, akkor stabilabban áll. Mi hévérrel szoktunk egy kicsit ráemelni, hogy letolatáskor biztos ne süllyedjen meg a ferde és biztos ne legyen gebasz, átszereléskor is rajta marad a ferde az asztalon.
nem kell traktor a ferde levételéhez,adaptert rajtahagyni,leengedni pontosan a lábát(adadapterét)esetleg a talp alá deszka hézagolás,és kombájnnal letolatni,félóra alatt lentvan,ferdeláncpatentot felhajtani,felül szétkötni,és ott is a tengely kb 1óra a szétszedés
Egy nap alatt kész is lehetett volna a tengely csere, a felfogatás gyártással ( hogy levegyük traktorral) és anyagbeszerzéssel együtt. Csak az alsó kerékben is megértek a csapágyak a cserére de persze ezt csak négy után vettük észre.
Válasz #3465. hozzászólásra
Utoljára az MFKA hoz vettem,akkor volt 25-30 ropi,de nehéz volt,mert még Orosházán sem volt.Először összetoldottuk a tengelyt,és szezon után lett új,akkor lett cserélve!
A pio-t most kifejezetten jó volt nyírni. Szépen rántotta le a szárakat, nem pattogtak a csövek sem, lehetett jó alacsonyan vágni, így a hsa zúzó is rendesen érvényesült.
Ilyen bajok nem voltak eddig de ne is legyen , partoldalakba fel is borulnék ha a kerék kifordulna, belegondolni is rossz.... Fater mondta az a 208 as megán is típusbetegség volt, kétszer széttörte a hajtásházat.
Nekem a véglehajtásban tört a csapágy,még betegen áll az udvarban.Már kimütöttük a a hajtomüböl.Jo kis torna le fel szerelni,komoly vasdarab.3 naponta pucolni kellett a rostát mert tele rakta.Ha össze vettem akkor szort.Nehéz volt belöni hogy jo legyen.Itt is vitte befelé még néha tövestül is a szárat,ennyi erövel gabona asztallal is lehetne vágni és bálázni utána.
Na én is pórul jártam... Eltörött a nyaktengelyem az fka asztalon , amin a nagy szíjtárcsa van. Ha valakinek van elfekvőben, vagy tudja az új árát az írjon.
Idén is túl sok része kerül a kukinak a kombájnba... Nem rántja le a szárat mert eltörik és már megy is be a gépbe... Tavaly durva dugulások voltak szinte ötven méterenként, aztán megázott és utána már jó lett. Elég szemetesre sikerül így, de sokat is vonnak, szóval csak menjen nekik!
Válasz #3454. hozzászólásra
Üdv!A 20-as rosta egy kicsit nagy,én 12-est használok de nem biztos,hogy beállítási gond van.Ezek a gépek hajlamosak rá,hogy a kerék bedobálja a szelelőbe a leveleket,és a címert főleg,ha még viszonylag újak a gumik,vagy egy kicsit tapad a kerék.De ha fúj a szél akkor is tud ilyet produkálni.Ha pedig be kerül a szelelőbe az vagy befújja a két rosta közé,vagy egyből a csigába onnan pedig a tartályba kerül. Én az 512-es kombájnomon annak idején meg magasítottam a szelelő beömlő garatait perforált lemezzel,mert nekem is ugyanez volt a gondom vele.Utána tökéletes lett.
Jo estét. Kezdő kombájnos vagyok kukit vágok és az a gáz hogy a magtartályba vannak kuki levelek, meg címerek és a 20-as lyukrostában is látni vagy 20 30 darabot mit állítok be rosszul??
Sajnos készülj fel rá ami jó az álltalába nem eladó... Azok eladók amikkel már nem tudnak aratni. Lényeg hogy ne legyen szétrohadva, azon kívül mindent meg lehet rajta normálisan csinálni
Ezen szerintem nincs mit gondolkozni egyertelmu a 514 a jobb. Amugy a kett kombajn ugyanaz csak a 14 mar kijavitotak par dolgot meghajtasok szempontjabol nincs laposszij meg a kaszanal gomb meghajtas es hasonlo dolgok szoval szerintem a 14 a jobb valasztas.
Sziasztok! A véleményetekre lennék kiváncsi, "E" kombájn vásárlás előtt vagyok, 512 vagy 514, pro -kontra hallottam már hideget és meleget mind a kettőről. Én inkább az 514 felé kacsingatok!
Traktorra csináltam egyet,évek óta működik.Nem nagy valami,cséplögépnél egy kapcsoló kell,ha felemeled az asztalt ne mérjen.A végén a megtett utat szorzod a szélességgel,plusz még a sebességet is mutatja...
13744 hozzászólás
Válasz #3492. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
De át is kell kapcsolni
Válasz #3493. hozzászólásra
Nem nem.. ilyen téren pöpec a gép :)
Balisimsonnak! Az enyém így van összekötve!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131102205255_kep_041_kicsi.jpg)
Toltuk neki rendesen a 8 tonnásban.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131102204745_kep_036.jpg)
Válasz #3492. hozzászólásra
Nem lehet,h a magtartály aljánál ki van rohadva a lemez? És emiatt pont rápotyog a mag a dobra,az meg előredobálja a ferdére,a ferde meg visszahordja az adapterre. És ezt látod pattogásnak. Mert nekem volt ilyen
rajta van a dobfordulat csökkentő ;)) igen van annyi esze...
Válasz #3490. hozzászólásra
annyi esze csak van hogy le van csökkentve gondolom,meg nincs összehuzva a dob.
Válasz #3486. hozzászólásra
tedd rá a dobfordulat csökkentőt
kipróbálom mindkét tanácsot.. hátha valamelyik segít. köszi!
Szerintem a dobfordulatot kellene csökkenteni, de ha túl száraz és látod, hogy az adapteren pattog szét a szem amikor a törőléceken felütközik akkor nem tudsz vele mit csinálni.
ha a tartályban már ugy megy be tört szemként akkor dobkosáron nyiss szét.
Sziasztok. egy olyan kérdésem lenne, hogy miért darálja a kukoricát (szabályszerűen pattog) a ferdefelhordó a vágóasztal csatlakozásánál?? dobkosáron kell állítani? jaa FKA asztalról van szó.
Két géppel toltuk le az utóját, egy darabba a két kis 14 es
így rohadt gyorsan fogy a terület
már csak a rekord termések maradtak el, 40-50 körül vannak magas vizekkel ( 17-20 között táblában is változó helyenként) . A második képen némileg kivehető hogy nem úgy ömlik befele ahogy kéne. ![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131030203223_kep0819.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131030203244_kep0822.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131030203305_kep0823.jpg)
Ma hoztam egy menetvariátorszíjat, kicserélem holnap lehet, mert már néha a nagy dombokon csúszkál. Meg öreges is. Viszont észrevettem hogy levariálva a váltó felöli tárcsán nem jön annyira ki a szíj mint szokott, lehet ez is a baj? Nincs túlfeszítve a szíj, elgyengülhetett a rugó talán? Szíjcserekor a három csavart lelazítom amég meg nem lazul az alsó tárcsa és lelehet szedni a szíjat? Régen cseréltem már szerencsére, és már nemnagyon emlékszem![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Válasz #3482. hozzászólásra
Elvileg készvan, talán holnap bevetés :D Azt az öt hekit már akárhogy is kibírja remélem .
Szolj ha nem bírtok vele,én végeztem![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Valamiért nem tudok válaszolni. Igen eddig mi is úgy szoktuk, de így sokkal jobb nekünk. Meg szerintem kényelmesebb is. Ráálsz a géppel, beraksz alul két csapot, megmeled a trakival, kiveszed a munkahenger csapjait . Felrakod a láncot középre és simán leállsz róla. Könnyebb a trakival mozogni, meg finomabban is lehet vele mint a kombájnnal. Visszarakásnál meg nem kell bebújni a gép alá, munkahengerekkel baszakodni, akkor megsüllyed alatta a föld, stb... Oda emeled a trakival a ferdét ahova akarod hogy jó legyen a munkahengernek. Plusz most jelen esetben hogy kiszedtük az alsó tengelyét is így megcsináljuk azt is kényelmesen . Oda viszed a ferdét ahova akarod.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Úgy úgy, esetleg még a ferdét fel lehet támasztani egy gerendával, akkor stabilabban áll. Mi hévérrel szoktunk egy kicsit ráemelni, hogy letolatáskor biztos ne süllyedjen meg a ferde és biztos ne legyen gebasz, átszereléskor is rajta marad a ferde az asztalon.
nem kell traktor a ferde levételéhez,adaptert rajtahagyni,leengedni pontosan a lábát(adadapterét)esetleg a talp alá deszka hézagolás,és kombájnnal letolatni,félóra alatt lentvan,ferdeláncpatentot felhajtani,felül szétkötni,és ott is a tengely kb 1óra a szétszedés
Egy nap alatt kész is lehetett volna a tengely csere, a felfogatás gyártással ( hogy levegyük traktorral) és anyagbeszerzéssel együtt.
Csak az alsó kerékben is megértek a csapágyak a cserére de persze ezt csak négy után vettük észre. ![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131028192533_kep0807.jpg)
Válasz #3476. hozzászólásra
most nem tudok sajna de már reggel megyek csináltatok bele egy karmantyút.
Válasz #3475. hozzászólásra
nem tudom de ha képet mutatnál talán segíthetek
Válasz #3474. hozzászólásra
sőt ma meg az alsó kuplung munka henger fossta el magát.minek a munkahengere az?
Válasz #3471. hozzászólásra
na az 524-en én is elhagytam,hegyoldalba az alsó kereket,vonalkódos lett a fecske
Válasz #3469. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Tényleg, rosszul emlékeztem, 204 es volt igen!
Utoljára az MFKA hoz vettem,akkor volt 25-30 ropi,de nehéz volt,mert még Orosházán sem volt.Először összetoldottuk a tengelyt,és szezon után lett új,akkor lett cserélve!
Válasz #3469. hozzászólásra
a 204 esen mig volt nem jártunk igy de van egy 208-as is azzal sem volt baj,de a mi 524-el azzal már volt mert kitört a kereke.
Válasz #3463. hozzászólásra
A pio-t most kifejezetten jó volt nyírni. Szépen rántotta le a szárakat, nem pattogtak a csövek sem, lehetett jó alacsonyan vágni, így a hsa zúzó is rendesen érvényesült.
Válasz #3468. hozzászólásra
Bocs hogy beleszólok ,de a 204-esen,mert azon még a 105-ös lehajtás van
Válasz #3466. hozzászólásra
Ilyen bajok nem voltak eddig de ne is legyen , partoldalakba fel is borulnék ha a kerék kifordulna, belegondolni is rossz.... Fater mondta az a 208 as megán is típusbetegség volt, kétszer széttörte a hajtásházat.
Válasz #3466. hozzászólásra
Nem a szárzúzós adapter alá van kitalálva!!
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nekem a véglehajtásban tört a csapágy,még betegen áll az udvarban.Már kimütöttük a a hajtomüböl.Jo kis torna le fel szerelni,komoly vasdarab.3 naponta pucolni kellett a rostát mert tele rakta.Ha össze vettem akkor szort.Nehéz volt belöni hogy jo legyen.Itt is vitte befelé még néha tövestül is a szárat,ennyi erövel gabona asztallal is lehetne vágni és bálázni utána.
Na én is pórul jártam... Eltörött a nyaktengelyem az fka asztalon , amin a nagy szíjtárcsa van. Ha valakinek van elfekvőben, vagy tudja az új árát az írjon.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3463. hozzászólásra
A marha is jobban eszi,ha már egyszer megázott,meg a bálázó is...
Idén is túl sok része kerül a kukinak a kombájnba... Nem rántja le a szárat mert eltörik és már megy is be a gépbe... Tavaly durva dugulások voltak szinte ötven méterenként, aztán megázott és utána már jó lett. Elég szemetesre sikerül így, de sokat is vonnak, szóval csak menjen nekik!![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz #3461. hozzászólásra Köszönöm a választ az enyémen 90% gumik vannak megoldom ezt a perforált lemezes dolgot.
Üdv!A 20-as rosta egy kicsit nagy,én 12-est használok de nem biztos,hogy beállítási gond van.Ezek a gépek hajlamosak rá,hogy a kerék bedobálja a szelelőbe a leveleket,és a címert főleg,ha még viszonylag újak a gumik,vagy egy kicsit tapad a kerék.De ha fúj a szél akkor is tud ilyet produkálni.Ha pedig be kerül a szelelőbe az vagy befújja a két rosta közé,vagy egyből a csigába onnan pedig a tartályba kerül. Én az 512-es kombájnomon annak idején meg magasítottam a szelelő beömlő garatait perforált lemezzel,mert nekem is ugyanez volt a gondom vele.Utána tökéletes lett.
Válasz #3457. hozzászólásra
Könyv szerint.
Fida91 tudsz küldeni bővebb infót? Telefonszám stb. dinofor2008@gmail.com, Köszi
Válasz #3456. hozzászólásra Az alsó rosta 20 as a kukinál könyv szerint nem?
A 20-as lyukrostát!
Jo estét. Kezdő kombájnos vagyok kukit vágok és az a gáz hogy a magtartályba vannak kuki levelek, meg címerek és a 20-as lyukrostában is látni vagy 20 30 darabot mit állítok be rosszul??
Válasz #3452. hozzászólásra
Lényeg hogy ne legyen szétrohadva, azon kívül mindent meg lehet rajta normálisan csinálni ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Sajnos készülj fel rá ami jó az álltalába nem eladó... Azok eladók amikkel már nem tudnak aratni.
Köszi a megerősítést! Ha netán tudtok is eladót ami jó, szóljatok!
Válasz #3449. hozzászólásra
Ahogy előttem a kolléga leírta, plussz a 14-nek nagyobb a magtartálya és valamivel szigeteltebb a fülkéje
Ha van rá pénz akkor mindenképpen a 14-es.
Válasz #3449. hozzászólásra
Ezen szerintem nincs mit gondolkozni egyertelmu a 514 a jobb. Amugy a kett kombajn ugyanaz csak a 14 mar kijavitotak par dolgot meghajtasok szempontjabol nincs laposszij meg a kaszanal gomb meghajtas es hasonlo dolgok szoval szerintem a 14 a jobb valasztas.
Sziasztok! A véleményetekre lennék kiváncsi, "E" kombájn vásárlás előtt vagyok, 512 vagy 514, pro -kontra hallottam már hideget és meleget mind a kettőről. Én inkább az 514 felé kacsingatok!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3446. hozzászólásra
Traktorra csináltam egyet,évek óta működik.Nem nagy valami,cséplögépnél egy kapcsoló kell,ha felemeled az asztalt ne mérjen.A végén a megtett utat szorzod a szélességgel,plusz még a sebességet is mutatja...
Válasz #3443. hozzászólásra
Olyan jó,hogy a megtekintése is 30 ropi?Akkor nem is eladó?Csak nézni lehet.
Válasz #3444. hozzászólásra
na megcsinálod ?