Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3537. hozzászólásra Hello Gyurkesz itt lax tőlem kb 30 km-re, a feleségem Királyhelmeci szoktam átjárni a rokonokhoz /ritkán/ha kell benézek majd hozzád addig biztos mire aratni kell a tritit.
Válasz #3545. hozzászólásra
Felesleges,zúzós asztal! 1 Nem fizetik meg! 2.Nem vagy előbb,mert a szárat úgy is le kell tárcsázni! különben nem bírod leszántani.3.Olyan nehéz,hogy lépten nyomon összetörik a kerékagy csapágy!!!
Azt inkább észreveszi,hogy milyen a talaj!!Terület válogatja.Ha mély fekvésű süllyedős,még a 20 -at is megeszi!Biztos nő valamennyit a fogyasztás,de azt nem tudni hogy a terület állaga miatt,vagy a zúzó terheltsége miatt. Én a hagyományos asztalhajtó szíjjal hajtattam,és az is bírta.Azért nem cseréltem sosem szíjtárcsát!
tavaly beszart 1 hajtásház a zúzon egész szezonba zúzónélkül ment ,és igen van külömbség,nehogy má azt mondjátok,hogy nem fogyaszt plussz energiát,anno a 106-ra tettem egy újat,hát szerencsétlen néha befeketedett,amit azelött nem csinált
miért? próbáltad zuzó nélkül?gondolom
a meg nagyobb motor erősebb és mégis...
szerintem csak ugy gondolod.
kb6litert eszik a gépem tárcsával szerinted ez meg 4 többet enne zuzóval?
Nekem is volt mfka zuzo nélküli, mikor lecseréltem zuzosra kételkedtem én is de ha jo a motor ,és a hűtő a forulat nem esik lejjebb 2100on tartja a fogasztás ahogy a zuzos asztalt kapta egyidőben nekem zsir uj motorral mondjuk ... De a lényeg a fogyasztás 13-15liter felgyorsitott asztallal és 2esben fél variátoron 6,5km/h ora kb..
Ha sík terepen mész, akkor nem igazán veszed észre. Talán az asztal meghajtó szíjat jobban szaggatja, hamarabb lesz cserés. Dombok között azért valószínű, hogy felfelé észrevehető, illetve ha a hűtőd nem túl tiszta, akkor hamarabb melegszik a jószág.
Korni és Medikus azt a min. motorfordulatot ugy ertetem h ha munka kozben pld. kettesel vágom a tritikalet akor menyi a legkeveseb amenyire lemehet , érdekes hogy Balisimson meg értete amit kerdeztem.
Válasz #3516. hozzászólásra
Én 2. alap variátorral mentem benne, szecskázva. Motor fordulat 2200 nak kell lennie elvileg. Eddig alul felül állíthatós rostával mentem, idén gabona rosta volt alul, így is jó tiszta volt, de most megint állíthatós van benne alul is és ezentúl úgy fogok menni.
Sziasztok , lehet hogy még korai de meg szeretném kérdezni hogy mijen az 514-es a tritikaleban.Hanyasal lehet bene kozlekedni,menyi a minimum motorfordulat.A dobfordulatot menyire kel álitani hogy rendesen kiverje belole a szemet, és szerintetek mi a job tritiben also alithatos rosta vagy sima kalaszosoknak valo. Elore is koszonom
Oros 4011 HSA kukorica adaptere van valakinek eladó, vagy tudtok valakit akinek van eladó? Lenne egy ügyfelem, aki ilyet szeretne venni, s próbálok segíteni neki.
Oros 4011 HSA kukorica adaptere van valakinek eladó, vagy tudtok valakit akinek van eladó? Lenne egy ügyfelem, aki ilyet szeretne venni, s próbálok segíteni neki.
Ha nagyon jó, akkor így cakumpakli 4-ért elkel, esetleg 4.5, de 6ért nem hinném. Az, hogy most milyen szíjak vannak rajta igazából semmit sem jelentenek, az új láncok szintén. Felújított ifa motornak taps, de megint csak nem elég nagy erény. Ha esetleg HSA zúzó lenne az asztalon, akkor az elég sokat nyomna az áron, de kétlem. Egyébként szép és jó, de 6 milkáért már nem hinném, hogy bárki is ilyet venne. De kár lenne érte, ha pocsékba menne. Ilyenkor gondolkozok el, hogy ha csak szórnom kellene a pénzt, akkor tuti megvenném
Mi 2 milkáért vettünk ilyen állapotú gépet, elöl két új gumi, claas szecskázóval, igaz ötezer óra van benne. Ja meg a gabonaasztal 512 esé volt, de az csak egy két száz ezer mínusz. Akkor 1,5 milla a zúzós kuki asztal. Jó gép ez is de azért ez túlzás érte.
Nekem is mfka van 96os növeltem fogaskereket 6,5 el szedjük de elég az mdw nek is meg az asztalnak is .. Meghát sokhelyen a földelmunkálás azt hagyjuk. AMugy bács kiskun megye.
Az mfka asztal meghajtó lánckerekében van egy kuplung az ha egyszer megcsúszik nem kell /lehet/ utánaállítani? mert megfüstölt egy kicsit a tőrőhengerek beszorultak .
Igen utólag egyszerűbb lett volna ez, de a kardán is jó szerencsére. Az előző képedhez: 7,4 el mentél? Szerintem az fka asztal 5 ig bírja az iramot utána feltorlódik stb.
13744 hozzászólás
Válasz #3537. hozzászólásra Hello Gyurkesz itt lax tőlem kb 30 km-re, a feleségem Királyhelmeci szoktam átjárni a rokonokhoz /ritkán/ha kell benézek majd hozzád addig biztos mire aratni kell a tritit.
Válasz #3545. hozzászólásra
Felesleges,zúzós asztal! 1 Nem fizetik meg! 2.Nem vagy előbb,mert a szárat úgy is le kell tárcsázni! különben nem bírod leszántani.3.Olyan nehéz,hogy lépten nyomon összetörik a kerékagy csapágy!!!
Köszönöm a /szárzúzós/ válaszokat mindenkinek most már csak találnom kell egy eladót jó áron.
Válasz #3543. hozzászólásra
attól függ melyik ment ki de attól még mehetett volna a fele,amugy teljesen mindegy
Válasz #3541. hozzászólásra
Üdv. Szerintem 1 hajtómű miatt nem járatta a zúzót az egész asztalon....
Válasz #3540. hozzászólásra
ha mélyfekvésű akkor egyértelmű hogy süllyed meg nehezebb menni az enyém alig akar menni a lágy földbe ezért többet is fogyaszt.
Válasz #3538. hozzászólásra
jó rossz motot lehetett benne ha egy hajtóműházat is észre vett.kb1 lóerő kell hozzá.
Azt inkább észreveszi,hogy milyen a talaj!!Terület válogatja.Ha mély fekvésű süllyedős,még a 20 -at is megeszi!Biztos nő valamennyit a fogyasztás,de azt nem tudni hogy a terület állaga miatt,vagy a zúzó terheltsége miatt. Én a hagyományos asztalhajtó szíjjal hajtattam,és az is bírta.Azért nem cseréltem sosem szíjtárcsát!
Válasz #3538. hozzászólásra
Fogyasztásban van különbség, nálunk ez plusz 2-3 liter. Nagybátyámnál 4-5, úgy hogy valószínű az HSA-t könnyebb kicsit hajtani mint az SA-t.
Válasz #3536. hozzászólásra
tavaly beszart 1 hajtásház a zúzon egész szezonba zúzónélkül ment ,és igen van külömbség,nehogy má azt mondjátok,hogy nem fogyaszt plussz energiát,anno a 106-ra tettem egy újat,hát szerencsétlen néha befeketedett,amit azelött nem csinált
Jonny 6930 , Terebesi járás (okres). Helység: Nagykovesd.
Válasz #3533. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
miért? próbáltad zuzó nélkül?gondolom
a meg nagyobb motor erősebb és mégis...
szerintem csak ugy gondolod.
kb6litert eszik a gépem tárcsával szerinted ez meg 4 többet enne zuzóval?
Válasz #3528. hozzászólásra
Nekem is volt mfka zuzo nélküli, mikor lecseréltem zuzosra kételkedtem én is de ha jo a motor ,és a hűtő a forulat nem esik lejjebb 2100on tartja a fogasztás ahogy a zuzos asztalt kapta egyidőben nekem zsir uj motorral mondjuk ... De a lényeg a fogyasztás 13-15liter felgyorsitott asztallal és 2esben fél variátoron 6,5km/h ora kb..
Válasz #3526. hozzászólásra
Merre laksz sk-ba? Melyik okres?
Válasz #3532. hozzászólásra
megánál medionnál 3-4 liter/ha
Válasz #3531. hozzászólásra
az zuzó nélkül is azt csinálná,mondom nincs különbség közte.
Ha sík terepen mész, akkor nem igazán veszed észre. Talán az asztal meghajtó szíjat jobban szaggatja, hamarabb lesz cserés. Dombok között azért valószínű, hogy felfelé észrevehető, illetve ha a hűtőd nem túl tiszta, akkor hamarabb melegszik a jószág.
elárulok egy titkot,bárki bármit mond semmit nem fogsz észrevenni rajta.
nekem még a fordulatszámom sem változott semmit sem.
vesz le energiát
Kukit szárzúzó nélküli asztallal vágom /mfka/ ha vennék egy szárzúzót sokkal nehezebb hajtani mint zúzó nélkül?
Válasz #3526. hozzászólásra
Akkor keress ott helyben egy ürgét aki betanit,mert összeszeded az összes medvét a környéken...
Igen még kezdo vagyok , jovore lene az elso szezonom 14-esel.A helyes irasert bocsánat Szlovákiabol vagyok .
Válasz #3522. hozzászólásra
Parketta van csépléskor,vonuláskor lehet más...
Kezdő vagy?
Értem!! Akkor 2000!!!
Korni és Medikus azt a min. motorfordulatot ugy ertetem h ha munka kozben pld. kettesel vágom a tritikalet akor menyi a legkeveseb amenyire lemehet , érdekes hogy Balisimson meg értete amit kerdeztem.
Válasz #3520. hozzászólásra
igaz
Válasz #3519. hozzászólásra
Közlekedni akar benne!!!
Válasz #3517. hozzászólásra
fel emelt asztallal:)
Válasz #3516. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én 2. alap variátorral mentem benne, szecskázva. Motor fordulat 2200 nak kell lennie elvileg. Eddig alul felül állíthatós rostával mentem, idén gabona rosta volt alul, így is jó tiszta volt, de most megint állíthatós van benne alul is és ezentúl úgy fogok menni.
Válasz #3516. hozzászólásra
A minimum fordulat olyan500.Közlekedhetsz benne akár 3.-ban is!
Sziasztok , lehet hogy még korai de meg szeretném kérdezni hogy mijen az 514-es a tritikaleban.Hanyasal lehet bene kozlekedni,menyi a minimum motorfordulat.A dobfordulatot menyire kel álitani hogy rendesen kiverje belole a szemet, és szerintetek mi a job tritiben also alithatos rosta vagy sima kalaszosoknak valo. Elore is koszonom![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #3514. hozzászólásra
Ha van, az még gépen van!
Oros 4011 HSA kukorica adaptere van valakinek eladó, vagy tudtok valakit akinek van eladó? Lenne egy ügyfelem, aki ilyet szeretne venni, s próbálok segíteni neki.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Oros 4011 HSA kukorica adaptere van valakinek eladó, vagy tudtok valakit akinek van eladó? Lenne egy ügyfelem, aki ilyet szeretne venni, s próbálok segíteni neki.![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3511. hozzászólásra
Már biztos elkelt!!!! Levették!
Válasz #3510. hozzászólásra
Reggel még beadta!!! Most a betakarító gépek rovatban megtalálod,vagy a mai hirdetések között.
Válasz #3507. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Kombájn hol?Hiába kattintok a linkre csak az aprohirdetési oldalt adja be.
Válasz #3507. hozzászólásra
de ahogy írod a 4-4.5 a reális ár. Mint minden általában akinél van annak sokat ér, de az új tulajnál mindig jönnek elő a hibák.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
A 6-ből lehet engedni,
Ebbe a pénzbe már egy kék Ernte meister is beleférne,Perkins motorral!Úgy 94-es kiadással.De próbálkozni lehet!!!
Válasz #3503. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ha nagyon jó, akkor így cakumpakli 4-ért elkel, esetleg 4.5, de 6ért nem hinném. Az, hogy most milyen szíjak vannak rajta igazából semmit sem jelentenek, az új láncok szintén. Felújított ifa motornak taps, de megint csak nem elég nagy erény. Ha esetleg HSA zúzó lenne az asztalon, akkor az elég sokat nyomna az áron, de kétlem. Egyébként szép és jó, de 6 milkáért már nem hinném, hogy bárki is ilyet venne. De kár lenne érte, ha pocsékba menne. Ilyenkor gondolkozok el, hogy ha csak szórnom kellene a pénzt, akkor tuti megvenném
Válasz #3504. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
De azt nem írta mennyi ráfizetést kérne a cserére
Mi 2 milkáért vettünk ilyen állapotú gépet, elöl két új gumi, claas szecskázóval, igaz ötezer óra van benne. Ja meg a gabonaasztal 512 esé volt, de az csak egy két száz ezer mínusz. Akkor 1,5 milla a zúzós kuki asztal. Jó gép ez is de azért ez túlzás érte.
Egy darabig nem lesz neki se donzsir,se domingó...
nem semmi
Válasz #3500. hozzászólásra
Nekem is mfka van 96os növeltem fogaskereket 6,5 el szedjük de elég az mdw nek is meg az asztalnak is .. Meghát sokhelyen a földelmunkálás azt hagyjuk. AMugy bács kiskun megye.
Válasz #3499. hozzászólásra
Szedd szét,csiszold meg.A koronás anyán lehet húzni!De előbb takarítsd ki.
Válasz #3498. hozzászólásra
A katalógus szerint 6.3 -6.7 a menetsebesség.De állítható a fordulat az asztalban,úgy még gyorsabb.
Az mfka asztal meghajtó lánckerekében van egy kuplung az ha egyszer megcsúszik nem kell /lehet/ utánaállítani? mert megfüstölt egy kicsit a tőrőhengerek beszorultak .
Válasz #3495. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Igen utólag egyszerűbb lett volna ez, de a kardán is jó szerencsére. Az előző képedhez: 7,4 el mentél? Szerintem az fka asztal 5 ig bírja az iramot utána feltorlódik stb.