Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Vagy aki dolgozik abból is. Például hátsókerékhez hoztunk 512-es gólyalábat. Sokkal ésszerűbb megoldás mint az 514-esé. De hoztunk már tőle RS-09 gumit Lajta vetőgépre is.
Ki mit saccol mennyi lett ráköltve: Nos a rövid bevezető németből jött tavaly 2560üzemorával minden gyári benne. Naggyábol . Amiket cserélni kellett vagyis cserlve lettek merthogy esetleg logot. Kezdem az elején mindenből ujat persze...: : ferd lánc léccel , féltengyely , első gumi, lehajtás csapágy, üritőcsigacsapágyak belül is, variátor csapágy, dobvariátor szij, menetvariátor szij, utoverő csapágyak , magfelhordocsapágyak, kalászfeéhordo csapágyak, kalászfelhordoláncszett, magfelhordoláncszett, csigaház/csonak/ , szélén a két csapágy, szalmarázok jok, teljesen felujitott motor, motor hardi, 3as szij, asztalban uj kaszasor, szilentek,bedoboujjak. extra: merevítő a szelelő aljára körbe beerősitve , horpadás elkerülés... Nos ki mit mond?
Örá gondoltam igen sok motyoja van... De hol érdmes venni tényleg ahol olcsobb mint bocsa két géppel dolgozunk bács kiskun megyében és kisebb összegeket ott szoktam hagyni bocsán..
Válasz #2976. hozzászólásra
Van több lehetőség,de Balisimson pont a legdrágábbat találta meg! Ott már párszor behúztak a csőbe!!Áfával és anélkül, sorolhatnám!
Ennek is 4.8-as volt gyárilag. Szerintem csak a gázkarnál kell állítani mert az alapjárat is elég alacsony, és akkor minden állásban kicsit nagyobb lesz a fordulat.
Bócsán érdeklődtük. Baja után is van egy "bontó", ott 8000 azthiszem. Pénteken megy ismerősünk Bócsára és onnan lesz hozva, Kerestem tegnap este de nem találtam itt az oldalon se és máshol se a neten.
Válasz #2963. hozzászólásra
Ja a léceket cserélni kell amúgy rendben van minden más, lécek is még elmennének, de ha már így szétszedtük.... Lehet fikázni a gépet de kicserélni alkatrészeket még mindíg könnyebb mint azt megjavítani ami: el van hajolva, le van verve, össze van hegesztve, rá van gányolva, ki van rohadva, össze vissza van festve.... merthogy ezeket megjavítani normálisan már nem lehet. Használtgép kínálatot végig járja az ember akkor sajnos ezekkel az utolsókkal találkozik.
Válasz #2956. hozzászólásra
Ezen az új gépen már léceket kell cserélni? Akkor milyen a kosár? Hirdettek itt lécet különben 5000 is!! Sok az egy kicsit, már mint a 7500!És még nettó is!
Na megvan az ár 7500 nettó/db a doblécek darabja. Motor fordulatnak mennyinek kell lennie ha bevan kapcsolva a cséplő, terhelés alatt? 2000, jól tudom?
Az jó ár nagyon szerintem! Főleg hogy a komoly gépek árai hogy elvannak szállva sok esetben sajnos. Egy 50 ezerrel kiegyeznék bruttóba a 8 db-ra a kis 514-esre.
Válasz #2943. hozzászólásra
Nekem volt 524 is, annak a katalógusából kimásoltam a forgó hűtőmaszkot! Arra már csinált a Német! Utána soha nem ment fel a víz 80 fok fölé, pedig csak rendes IFA lapát volt rajta!!Az kisebb a kombájnénál.Itt vannak, illetve szokott lenni 2méteres rozs is! Azzal sem volt baj, ez arra van kitalálva!
Válasz #2941. hozzászólásra
Nézz meg egy 12-es toldatot! Látható, hogy eleve felfelé irányítja az anyagot, nem vízszintesen áll a kosár végén!Felfelé ívelődik a lemez vége, emlékezetem szerint úgy 10cm kb!
13741 hozzászólás
Válasz #2986. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Meg függ attól , hogy miből milyen minőségűt, milyen márkájút vettél...
Hát ha mind a kettő első gumi új lett akkor minden együtt 500 ezer? szerintem..
Válasz #2988. hozzászólásra
Minimum duplája!
Válasz #2982. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Vagy aki dolgozik abból is. Például hátsókerékhez hoztunk 512-es gólyalábat. Sokkal ésszerűbb megoldás mint az 514-esé. De hoztunk már tőle RS-09 gumit Lajta vetőgépre is.
3 másodperc töprengés után olyan 300 és 400 rugó közé saccolok, már csak az első gumik miatt is. Legyen mondjuk 340ezer.
jaj majd elfelejtettem dobléc garnitura,köfogováju![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ki mit saccol mennyi lett ráköltve: Nos a rövid bevezető németből jött tavaly 2560üzemorával minden gyári benne. Naggyábol . Amiket cserélni kellett vagyis cserlve lettek merthogy esetleg logot. Kezdem az elején mindenből ujat persze...: : ferd lánc léccel , féltengyely , első gumi, lehajtás csapágy, üritőcsigacsapágyak belül is, variátor csapágy, dobvariátor szij, menetvariátor szij, utoverő csapágyak , magfelhordocsapágyak, kalászfeéhordo csapágyak, kalászfelhordoláncszett, magfelhordoláncszett, csigaház/csonak/ , szélén a két csapágy, szalmarázok jok, teljesen felujitott motor, motor hardi, 3as szij, asztalban uj kaszasor, szilentek,bedoboujjak. extra: merevítő a szelelő aljára körbe beerősitve , horpadás elkerülés... Nos ki mit mond?
Válasz #2982. hozzászólásra
ktmracing101@freemail.hu köszi.
Válasz #2983. hozzászólásra
Most voltam Kecskeméten a Nagy-traktor -nál, de ott is csak 6500 a verőléc,de kell lenni még attól is olcsóbbnak!
Válasz #2973. hozzászólásra
Mi Kecskeméten szoktunk alkatrészt venni 514-hez. Szerintem a környékben ott a legolcsóbb.
Válasz #2978. hozzászólásra
Aki bontásból dolgozik!!
Válasz #2980. hozzászólásra
Adj elérhetőséget! Nem reklám.
Válasz #2975. hozzászólásra
Örá gondoltam igen sok motyoja van... De hol érdmes venni tényleg ahol olcsobb mint bocsa két géppel dolgozunk bács kiskun megyében és kisebb összegeket ott szoktam hagyni bocsán..
Na fater beszélt velük, de csak párszáz ft-al olcsóbb, de a közelség miatt mindenképp oda kell elmenni![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #2974. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Akinek fortschrittja van Magyarországon azoknak a 90%-a már szerintem járt legalább 1szer Kiskörösön
Válasz #2976. hozzászólásra
Van több lehetőség,de Balisimson pont a legdrágábbat találta meg! Ott már párszor behúztak a csőbe!!Áfával és anélkül, sorolhatnám!
Válasz #2971. hozzászólásra
Somogysárd,Nagybajom,Juta ,itt vannak a közelben dob és kosárfelújítók,mi sárdra vittük ,centírozták a dobot és felköszörülték a kosarat
Válasz #2974. hozzászólásra
Bükkhegyi András ra gondolsz!
Tudok egy bontot Kiskőrösön küldjek contactot?
Válasz #2972. hozzászólásra
Hol lehet bács megyében Bocsán kivül jo áron vásárolni 514hez ?
Kérdezz rájuk! A gyártóval mindig jobban lehet üzletelni! Bócsa amúgy is NAGYON drága hely!!!
Válasz #2970. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Juta? A Kaposvár mellettire gondolsz? Az itt van nem messze. Köszi a segítséget holnap még érdeklődök!
Válasz #2967. hozzászólásra
Béres és Röss Juta!
Válasz #2967. hozzászólásra
Akkor még Nagytraktor KFT!De a gyártónál kellene még érdeklődni! Jutason! Ott gyártanak is, meg fel is ujjítanak.
Válasz #2966. hozzászólásra
Ennek is 4.8-as volt gyárilag. Szerintem csak a gázkarnál kell állítani mert az alapjárat is elég alacsony, és akkor minden állásban kicsit nagyobb lesz a fordulat.
Válasz #2965. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Bócsán érdeklődtük. Baja után is van egy "bontó", ott 8000 azthiszem. Pénteken megy ismerősünk Bócsára és onnan lesz hozva, Kerestem tegnap este de nem találtam itt az oldalon se és máshol se a neten.
Válasz #2959. hozzászólásra
2100at fordul az enyém az 1900 az kevés a méteres tritiben nem?? Mondjuk németből hoztam be gyárilag 4.8as asztallal üzemel..
Válasz #2964. hozzászólásra
Hol 7500 nettó?
Válasz #2963. hozzászólásra
Használtgép kínálatot végig járja az ember akkor sajnos ezekkel az utolsókkal találkozik.
Ja a léceket cserélni kell amúgy rendben van minden más, lécek is még elmennének, de ha már így szétszedtük.... Lehet fikázni a gépet de kicserélni alkatrészeket még mindíg könnyebb mint azt megjavítani ami: el van hajolva, le van verve, össze van hegesztve, rá van gányolva, ki van rohadva, össze vissza van festve.... merthogy ezeket megjavítani normálisan már nem lehet.
Ezen az új gépen már léceket kell cserélni? Akkor milyen a kosár? Hirdettek itt lécet különben 5000 is!! Sok az egy kicsit, már mint a 7500!És még nettó is!
Válasz #2961. hozzászólásra
Igen, megy mindig az épp aktuális kosárra.
Válasz #2960. hozzászólásra
Ezt a lemezt cserélgeted a kosarakon?????
Válasz #2957. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130611212325_img_20130611_172512.jpg)
Múltkor kérdezted a kosártoldat pálcáit hogy lehet-e lemezzel helyettesíteni... Nekünk így megy kukoricában és gabonában is.
Válasz #2957. hozzászólásra
Most üresen 1900-at fordul, vonulásnál is. Lehet kellene még egy kicsit adni neki.
2000-2100 között mozog a mienk.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
1900-2000 körül enyém ennyit mutat.
Na megvan az ár 7500 nettó/db a doblécek darabja. Motor fordulatnak mennyinek kell lennie ha bevan kapcsolva a cséplő, terhelés alatt?
2000, jól tudom?
Válasz #2953. hozzászólásra
Mármint darabja annyi...........
Válasz #2953. hozzászólásra
Az jó ár nagyon szerintem! Főleg hogy a komoly gépek árai hogy elvannak szállva sok esetben sajnos. Egy 50 ezerrel kiegyeznék bruttóba a 8 db-ra a kis 514-esre.
Válasz #2952. hozzászólásra
a medionba 6db 42e nettó volt a multhéten
Szép estét! Egy új dobléc garnitúra mennyibe kerülhet? Ha jóltudom 8 db kell.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nem tud valaki egy komplett szecskázót 514-es kombájnhoz?
Válasz #2949. hozzászólásra
Alkatrészek között mindig van!!
en is keresek elso kulso gumit, legy szoj ha tudol valamit! koszi
Válasz #2947. hozzászólásra
Az ugyan az, mint az 516-os.Ha jó a motor, nem lehet baj! A hűtőt a Német túlméretezte.
Válasz #2946. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Valamikor azthiszem itt olvastam hogy volt aki a szecskázónak a hűtőjét rakta bele ( gondolom nagyobb a 6 hengeres motorhoz) ez milyen lehet?
Válasz #2943. hozzászólásra
Nekem volt 524 is, annak a katalógusából kimásoltam a forgó hűtőmaszkot! Arra már csinált a Német! Utána soha nem ment fel a víz 80 fok fölé, pedig csak rendes IFA lapát volt rajta!!Az kisebb a kombájnénál.Itt vannak, illetve szokott lenni 2méteres rozs is! Azzal sem volt baj, ez arra van kitalálva!
Üdv.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130608230627_claas_fortschritt.jpg)
Ha lesz idő rá át szeretném festeni a gépemet és claas-ra hasonló összeállítást találtam ki, mi a véleményetek róla?
Válasz #2941. hozzászólásra
Nézz meg egy 12-es toldatot! Látható, hogy eleve felfelé irányítja az anyagot, nem vízszintesen áll a kosár végén!Felfelé ívelődik a lemez vége, emlékezetem szerint úgy 10cm kb!
Válasz #2942. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Nagy propeller van elészerelve elég jol elhesegeti pedig az anyagot de betud tömödni.