Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép jó estét
A menetvariátor tengely bal oldali két soros szíj tárcsáját hogy szoktátok lehuzni,?
Addig megvagyok, hogy megütöttem befelé, kiveszem az orros retszt. Ki is vettem, de mivel ötágú a tárcsa küllői,,se kettes se hármas lehuzóval nem igazán férek hozzá.
Köszönöm
Válasz medikus #10628. hozzászólásáraSikerült beálítani úgy hogy nerakja be a felső és az alsó rostát sem,de..valahogy akkor is mentek a tartályba kalász darabok,tudom hogy az tritikálénal normalis,de itt azert egy picit több volt belőle,hiába raktam bele 6,3as rostát,lehet hogy ha kerítek majd egy alíthatós toldatot akkor jo lessz minden.
Válasz Gyurkesz1 #10623. hozzászólásáraA 6.3 rosta nem engedi át a kalászt,max beleáll!A rostatoldat lehet nagyon nyitott,onnan belepattog a magcsúzdába! Nem?
Válasz Gyurkesz1 #10623. hozzászólásáraRostatoldat is van!Gondolod!Ne gondold,nézd meg!Húzd fel a kosarat,ne le engedd!Akkor benne marad a szem,persze hogy a súlya miatt lefelé törekszik!Csépeld ki rendesen!Milyen az anyag?Száraz? Vagy gazos!
Válasz medikus #10622. hozzászólásáraFull-on van a szél,megvan nyitva felső rosta hogy átessen a kalász ,de alul a 6,3as rosta is át engedi a kalaszt,ha a felső rostán zártam picit akkor fasza tiszta de gondolom a kalászok amik nincsenek kicsépelve kimennek hátul olyankor.
Válasz Gyurkesz1 #10617. hozzászólásáraNekem is hasonló problémám volt. itt MONDTÁK, NEM MEGFELELŐ A ROSTASZEKRÉNY "FORDULATA". Megfeszítettem a szíjat, valamivel jobb lett. A végleges megoldást a szíjcsere jelentette. Azóta nem rakódott be semmivel.
Válasz medikus #10613. hozzászólásáraAzt raktam bele ma,de azt meg alul rakja tele toklásszal,ha nem felül akkor alul.
Ha felül nemnyitom meg rendesen akkor ott rakja tele,ha megnyitom jobban akkor meg alul rakja tele a 6,3ast.
Erre ha mond nekem valami megoldást a viszek magának személyesen 5liter pálinkát.
atti212. !
Üdv! Láttam a képet az 1db akkumulátorral, 12V-os MTZ önindítós megoldásodról.
Hosszabb távon bevált-e neked ez az indítás?
A fotón úgy néz ki mintha az Ifa indító megmaradt részére is mennének kábelek. Vagy a régi önindító megmaradt része az csak "csapágyház és tengelykapcsoló"?
Ha nem titok, engem érdekelne, hogyan hoztad össze rá az MTZ önindítót?
Köszönöm előre is!
Tritikáléban milyen alsó rostát használtok amin nem megy át a kalász?? Az enyémben most 9mm-es rosta van de ha megnyitom a zsalus rostát hogy nerakja tele toklásszal akkor a tartályban elég sok a kalász.
Válasz Gyurkesz1 #10601. hozzászólásáraA csiga befelé megy ki!!!Azért kell a tartályt teljesen kiüríteni!A szíjtárcsát ott fent kell levenni,ha lejön!Nekem inkább eltört,pedig melegítettük is!Ha a szíjtárcsa lejött,akkor van 3 M12 csavar,ami fogja a csapágyházat!Belül anyák!Ha azok is lejöttek,akkor a csapágyház a csigával jön ki a tartályból!A szíjtárcsa alatt még van egy zéger,ami fogja a bekapcsoló kart,a csapágyházra!Azt is le kell venni,a szíjtárcsa után!
Válasz medikus #10599. hozzászólásáraA kalászfelhordót alul is elkel kötni és komplett levenni?? Vagy enged anyit felfele hogy hozzaférjek a tengelyhez??
Válasz medikus #10600. hozzászólásáraMedikus tik még aratok vagy már pihi A sampok kombány falud beli valamelyik nap aratott egy a falu szélén a gumis mellet
Válasz Gyurkesz1 #10597. hozzászólásáraA magtartályból mindent ki kell dobni!Kalászfelhordót levenni,és már látod is a látnivalót!Ha szerencséd van,még a szíjtárcsa is lejön!
Sziasztok,mekkora móka csapágyat cserélni a magtartályban lévő csigán a szíjtárcsa oldalán??
Tapasztalatokat meghalgatnák hogy minnél kevesebbet cumizzak vele .
Válasz Gyurkesz1 #10595. hozzászólásáraEz az én gépem.Sehogyan!!!Azt szokták hagyni!A 12 es asztal oldala nem ilyen!Látod ezen a felső gerenda is erősítve van!Vegyél egy asztalt,150 ért kapsz már,ez meg donor marad!Ha ilyenre vágysz!
Jó reggelt.Csinált már át valaki 512es kaszahajtást 514es ére?? A pirossal jelölt felfogatást ki hogy oldotta meg 12es asztalra,azon a felfogatáson kívül minden meglenne az átalakításhoz.
Jó estét, menetvariátorom tárcsái közöt nem nagyobb a hézag 90mm-nél,és rendesen bevan álítva a szíj feszessége is,de sebességbe rakás után csak akkor indul el rendesen ha picit megvariálom,1esben még megy is ,de 2esben csak akkor indul rendesen ha picit megvariálom.
Jól gondolom hogy a szíj oldalának a kopotsága miatt van ez ?? Jobban rá kell álítani hogy kisebb legyen a hézag a tárcsák közt alapfokozatban??
13739 hozzászólás
Válasz ...:::Pisti:::... #10639. hozzászólásáraMotorral óvatosan megforgatod! Akár csak indítózva, sebességben!
Valamikor a zsiguli hátsó fékdobot is úgy indítottuk meg. Csápos emelőn megpörgettük, majd satu fék.
Válasz medikus #10638. hozzászólásáraKöszönöm
Nem lesz egyszerű, mert elég volt beljebb ütni is
Csiszoló vászonnal megcsiszoltam előtte
Válasz ...:::Pisti:::... #10637. hozzászólásáraVedd le a szíjakat,és forgasd meg a tengelyen a szíjtárcsát.A tengelyt meg előtte csiszold meg!Akkor kézzel le kell jönnie!
Szép jó estét
A menetvariátor tengely bal oldali két soros szíj tárcsáját hogy szoktátok lehuzni,?
Addig megvagyok, hogy megütöttem befelé, kiveszem az orros retszt. Ki is vettem, de mivel ötágú a tárcsa küllői,,se kettes se hármas lehuzóval nem igazán férek hozzá.
Köszönöm
Válasz Gyurkesz1 #10632. hozzászólására
Válasz Gyurkesz1 #10632. hozzászólására
Válasz Gyurkesz1 #10633. hozzászólására Elviszi azt futár is.
Válasz medikus #10631. hozzászólásáraNem itt van ,de betartom a szavam
Válasz medikus #10630. hozzászólásáraAzzal nemhiszem hogy gond lenne,tiszta a belseje, lefestettem az egész belsejét hogy jobban csússzon az anyag
Válasz Gyurkesz1 #10629. hozzászólásáraN46.75344
Válasz Gyurkesz1 #10629. hozzászólásáraSűrűbben kell a rostát takarítani,meg a rázóasztalt is!De ez vele jár!
Válasz medikus #10628. hozzászólásáraSikerült beálítani úgy hogy nerakja be a felső és az alsó rostát sem,de..valahogy akkor is mentek a tartályba kalász darabok,tudom hogy az tritikálénal normalis,de itt azert egy picit több volt belőle,hiába raktam bele 6,3as rostát,lehet hogy ha kerítek majd egy alíthatós toldatot akkor jo lessz minden.
Ami a páleszt illetti ,kérem a kordinátákat
Válasz Gyurkesz1 #10626. hozzászólásáraJó már?Innám a páleszt!
Válasz Gyurkesz1 #10626. hozzászólásáraAz pedig nem ártana?
Válasz medikus #10624. hozzászólásáraSajnos a toldatom az nem álitós ,hanem csak a sima pikkelyes .Az anyag száraz.
Válasz Gyurkesz1 #10623. hozzászólásáraA 6.3 rosta nem engedi át a kalászt,max beleáll!A rostatoldat lehet nagyon nyitott,onnan belepattog a magcsúzdába! Nem?
Válasz Gyurkesz1 #10623. hozzászólásáraRostatoldat is van!Gondolod!Ne gondold,nézd meg!Húzd fel a kosarat,ne le engedd!Akkor benne marad a szem,persze hogy a súlya miatt lefelé törekszik!Csépeld ki rendesen!Milyen az anyag?Száraz? Vagy gazos!
Válasz medikus #10622. hozzászólásáraFull-on van a szél,megvan nyitva felső rosta hogy átessen a kalász ,de alul a 6,3as rosta is át engedi a kalaszt,ha a felső rostán zártam picit akkor fasza tiszta de gondolom a kalászok amik nincsenek kicsépelve kimennek hátul olyankor.
Válasz Gyurkesz1 #10617. hozzászólásáraSzelet neki!!!!!
Válasz medikus #10616. hozzászólásáraA hűtő ventillátorlapátok állásából úgy néztem, hogy mindkét motor jobbraforgó.
Válasz endypapa_20120 #10618. hozzászólásáraMég a dobhézágot megpróbálom nagyobbra álítani.
Válasz endypapa_20120 #10618. hozzászólásáraNemhiszem hogy az lenne abaja,csak tritikaleban van ez.
Válasz Gyurkesz1 #10617. hozzászólásáraNekem is hasonló problémám volt. itt MONDTÁK, NEM MEGFELELŐ A ROSTASZEKRÉNY "FORDULATA". Megfeszítettem a szíjat, valamivel jobb lett. A végleges megoldást a szíjcsere jelentette. Azóta nem rakódott be semmivel.
Válasz medikus #10613. hozzászólásáraAzt raktam bele ma,de azt meg alul rakja tele toklásszal,ha nem felül akkor alul.
Ha felül nemnyitom meg rendesen akkor ott rakja tele,ha megnyitom jobban akkor meg alul rakja tele a 6,3ast.
Erre ha mond nekem valami megoldást a viszek magának személyesen 5liter pálinkát.
Válasz d-032a #10614. hozzászólására Sehogy! Más a forgásirány!
https://agrargeschichte.museum-digital.de/singleimage.php?resourcenr=509
atti212. !
Üdv! Láttam a képet az 1db akkumulátorral, 12V-os MTZ önindítós megoldásodról.
Hosszabb távon bevált-e neked ez az indítás?
A fotón úgy néz ki mintha az Ifa indító megmaradt részére is mennének kábelek. Vagy a régi önindító megmaradt része az csak "csapágyház és tengelykapcsoló"?
Ha nem titok, engem érdekelne, hogyan hoztad össze rá az MTZ önindítót?
Köszönöm előre is!
Válasz Gyurkesz1 #10612. hozzászólására6,3.
Tritikáléban milyen alsó rostát használtok amin nem megy át a kalász?? Az enyémben most 9mm-es rosta van de ha megnyitom a zsalus rostát hogy nerakja tele toklásszal akkor a tartályban elég sok a kalász.
Ezen az oldalon nincsen válalás vagy nem jőhetek
Válasz 44claasgarantos #10608. hozzászólásáraEllentétes oldal.
Válasz 44claasgarantos #10608. hozzászólásáraEllentétes oldal.
Merre nyomjátok Kis izsák kőrnyéke két hektár tavaszi árpa Itt mindenki szerel át napraforgora vagy javitt
Válasz 44claasgarantos #10602. hozzászólásáraGyűrjük!!!!!!!!Ilyenkor már az alja van!Gazfészkek!
Válasz Gyurkesz1 #10603. hozzászólásáraVedd le!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #10604. hozzászólásáraLehetőleg a déli órákban állj neki!
Válasz Gyurkesz1 #10601. hozzászólásáraA csiga befelé megy ki!!!Azért kell a tartályt teljesen kiüríteni!A szíjtárcsát ott fent kell levenni,ha lejön!Nekem inkább eltört,pedig melegítettük is!Ha a szíjtárcsa lejött,akkor van 3 M12 csavar,ami fogja a csapágyházat!Belül anyák!Ha azok is lejöttek,akkor a csapágyház a csigával jön ki a tartályból!A szíjtárcsa alatt még van egy zéger,ami fogja a bekapcsoló kart,a csapágyházra!Azt is le kell venni,a szíjtárcsa után!
Válasz medikus #10599. hozzászólásáraA kalászfelhordót alul is elkel kötni és komplett levenni?? Vagy enged anyit felfele hogy hozzaférjek a tengelyhez??
Válasz medikus #10600. hozzászólásáraMedikus tik még aratok vagy már pihi A sampok kombány falud beli valamelyik nap aratott egy a falu szélén a gumis mellet
Válasz medikus #10600. hozzászólásáraAkkor jobb kihúzni belőle a csigát szijtárcsástol?? Ha jól értem.
Válasz Sk Laci #10598. hozzászólásáraMikor kiveszed a csigát,onnan elég gyorsan megy!
Válasz Gyurkesz1 #10597. hozzászólásáraA magtartályból mindent ki kell dobni!Kalászfelhordót levenni,és már látod is a látnivalót!Ha szerencséd van,még a szíjtárcsa is lejön!
Válasz Gyurkesz1 #10597. hozzászólásáraSzerintem az 514 ezen része nem sokban különbözik az 512-től, mert azon gondmentesen és gyorsan ment.
Sziasztok,mekkora móka csapágyat cserélni a magtartályban lévő csigán a szíjtárcsa oldalán??
Tapasztalatokat meghalgatnák hogy minnél kevesebbet cumizzak vele .
Válasz Gyurkesz1 #10595. hozzászólásáraEz az én gépem.Sehogyan!!!Azt szokták hagyni!A 12 es asztal oldala nem ilyen!Látod ezen a felső gerenda is erősítve van!Vegyél egy asztalt,150 ért kapsz már,ez meg donor marad!Ha ilyenre vágysz!
Jó reggelt.Csinált már át valaki 512es kaszahajtást 514es ére?? A pirossal jelölt felfogatást ki hogy oldotta meg 12es asztalra,azon a felfogatáson kívül minden meglenne az átalakításhoz.
Köszönöm mindkettőtöknek
Válasz medikus #10592. hozzászólásáraMost gondolkozok,hogy 6 éves a szíj,jövőre új kellesz mert mar nagyon meg is van nyúlva.
Válasz Gyurkesz1 #10591. hozzászólásáraEz lehetséges.
Jó estét, menetvariátorom tárcsái közöt nem nagyobb a hézag 90mm-nél,és rendesen bevan álítva a szíj feszessége is,de sebességbe rakás után csak akkor indul el rendesen ha picit megvariálom,1esben még megy is ,de 2esben csak akkor indul rendesen ha picit megvariálom.
Jól gondolom hogy a szíj oldalának a kopotsága miatt van ez ?? Jobban rá kell álítani hogy kisebb legyen a hézag a tárcsák közt alapfokozatban??