Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lovasnorbi #9535. hozzászólásáraA cső két végére felütöd a csapágyakat!Mind két oldalon KÍVÜL van egy egy vékony lemez porvédő,csapágy átmérő szerint!A tengelyen nem passzol,csak a kül méreten!Vékony kb 0.5-1mm!
Válasz medikus #9534. hozzászólásáraRendben , köszönöm a segítséget. a csőtengely belső csapágyánál gyárilag kell lennie valami kis perselynek vagy távtartónak , ? mert mikor én levettem a belső szíjtárcsát a csőtengely helyén lévő tömör agy mögül kiesett egy kb 7-8 mm vastag kis karika , úgy néztem mintha az már a dobcsapágy utáni részre ült volna fel ,tehát az már az ott lévő 45-ös tengelyméretre. , mert ott kifényesítette ,.de előtte csak lötyögött ott az agy mögött
Válasz medikus #9532. hozzászólásáraköszönöm , a külső ékszíjtárcsának a bástyára mennyire szorosan kell illeszkednie ?, nálam nagyon szoros volt , alig lehetett szétszedni.
Dobvariátorban , a bástyában nem egy csőtengelynek illetve 2db csapágynak kellene lennie ? Nekem ott egy tömör vas henger volt , se csapággyal semmivel , és az forgott . meg is nyalintotta egy picit a dobtengelyt .
Válasz lovasnorbi #9518. hozzászólásáraÜdv.
Nekem boltba fémet adtak, nem hiszem hogy gyári lett volna. A müanyag is jó lehet, de ha jól tudom pl a dolomit az oljtól dagad.(de lehet az olajtol)Én karmantyusra átalakítottam, fém perselyes.
Válasz medikus #9511. hozzászólásáraVisszább láttam , hogy te csináltál a dobvariátorra zsírzási lehetőséget , azt hogyan csináltad meg illetve mit lehet azáltal zsírozni ?
Válasz medikus #9509. hozzászólásáraazzal mit lehetne kezdeni , tengely cserén kívül ? mert gondolom ha pontozva fel lenne hegesztve az nem lenne túl jó megoldás !?
Válasz medikus #9506. hozzászólásáraakkor igazándiból ki kelleném cserélni azt a csövet . annak a csőnek szorosan kell illeszkednie a tengelyre , vagy csak simán rá van tolva ?
Válasz lovasnorbi #9505. hozzászólásáraLötyögni nem kellene!Az egész szíjtárcsa egy csapágyakra helyezett csövön van!A cső belső furata a dobtengellyel megegyező.Ha kiverődik akkor billeg oldal irányba a szíjtárcsa!Az a körmös agy rögzíti,(biztosítja).
Nincsen olyan gép legyen nyugati vagy a 14 es amelyik őröké tart a mottor csapágy bármi nem tart őrőké a 14 es egy jó gép a kisgazdaságok gépe aki fikáza azok is ezen a gépel keztték de márt elfelejteték mert a minden kori kormány tele szarta a pófályúkat és már elfelejteték hogy mivel is kezték a gazdálkodást
Válasz VDénes #9494. hozzászólásáraEkkora területhez ideális az 514-es. Ha sikerül nem nagyon elhanyagoltat venni, nem csalódsz majd. De minden évben foglalkozni kell vele, hol itt, hol ott. De még így is jobb, ha nem stresszel az aratás, mint olyan.
Annak idején az 512-essel is vágtunk repcét, nem nagy ügy a szigetelés, ha nincs szétrohadva a bódé.
Válasz Koszi. #9491. hozzászólásáraNektek minden asztal van hozzá?
Hány ha-on megy? Hol kell szigetelni? A ferde felhordónál, meg rostánál? Repce méretű magok miatt kellene a legjobban, mert azt nem vállal senki. Meg ha szóját akarnék azt sem vágja a kutya sem felénk csak nagy rimánkodások árán.
Válasz VDénes #9489. hozzászólásáraRepce aratáshoz azért le kell szigetelni rendesen de biztosan megoldható:) Mi neki se álltunk próbálkozni vele a rosta szintezés hiánya miatt és az is kérdés hogy ha épp még zöldes szárú fogós az anyag nemtudni hogy bírná a gép... az alföldön legalább az egyik gond nincs azok közül amit írtam. Kalászosban, napraforgóban és kukoricában megy a miénk, 5 szezon óta komolyabb baja nem volt igaz jó gazdától sikerült venni és én is inkább szezon előtt szerelem szívesebben minthogy közben. Szerencsére szecskázó már volt a gépen amikor vettük az nagy áldás, illetve két éve már klímás is úgyhogy megvagyok elégedve a géppel, ha nem akarsz vagy tudsz bérmunkázni ilyet vegyél szerintem is.
13739 hozzászólás
Válasz lovasnorbi #9538. hozzászólásáraKukoricára szerelni!!!!
Válasz lovasnorbi #9538. hozzászólásáraNem!
Át kell ahhoz alakítani valamit a gépen , hogy szárzúzós adapterrel tudjak dolgozni ?
Válasz medikus #9536. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz lovasnorbi #9535. hozzászólásáraA cső két végére felütöd a csapágyakat!Mind két oldalon KÍVÜL van egy egy vékony lemez porvédő,csapágy átmérő szerint!A tengelyen nem passzol,csak a kül méreten!Vékony kb 0.5-1mm!
Válasz medikus #9534. hozzászólásáraRendben , köszönöm a segítséget. a csőtengely belső csapágyánál gyárilag kell lennie valami kis perselynek vagy távtartónak , ? mert mikor én levettem a belső szíjtárcsát a csőtengely helyén lévő tömör agy mögül kiesett egy kb 7-8 mm vastag kis karika , úgy néztem mintha az már a dobcsapágy utáni részre ült volna fel ,tehát az már az ott lévő 45-ös tengelyméretre. , mert ott kifényesítette ,.de előtte csak lötyögött ott az agy mögött
Válasz lovasnorbi #9533. hozzászólásáraMajd ha eltakarítod kiderül!Simán csúsznia kell!A szíjtárcsa két O gyűrűje is foghatta!
Válasz medikus #9532. hozzászólásáraköszönöm , a külső ékszíjtárcsának a bástyára mennyire szorosan kell illeszkednie ?, nálam nagyon szoros volt , alig lehetett szétszedni.
Válasz lovasnorbi #9531. hozzászólására2db 6010!
Válasz medikus #9530. hozzászólásáramekkora csapágyak mennek oda? , mert én a katalógusban nem találtam .
Válasz lovasnorbi #9529. hozzászólásáraÚgy bizony!!!!
Válasz Sötét Paraszt #9528. hozzászólásáraDe akkor ott annak a csőtengelynek kellene lennie nem , a 2 csapággyal ?
Válasz lovasnorbi #9526. hozzászólásáraMég szerencse, hogy nem használtad lassítóva.
Van komplett szíjtárcsa, rugó hiányzik belőle, meg ki van nyalva a 3 persely helye a külsőbe.
Dolomit dagad a hőtől vagy az olajtol. Ezt akartam irni
Dobvariátorban , a bástyában nem egy csőtengelynek illetve 2db csapágynak kellene lennie ? Nekem ott egy tömör vas henger volt , se csapággyal semmivel , és az forgott . meg is nyalintotta egy picit a dobtengelyt .
Válasz ...:::Pisti:::... #9523. hozzászólásáraNem gyári volt,biztos utángyártott!
Válasz ...:::Pisti:::... #9523. hozzászólásáraÜdv . nekem is fém perselyt küldtek , megpróbálom ezt mint mutat vele , eddig dolomit volt benne , ment azzal is de az most tönkrement .
Válasz lovasnorbi #9518. hozzászólásáraÜdv.
Nekem boltba fémet adtak, nem hiszem hogy gyári lett volna. A müanyag is jó lehet, de ha jól tudom pl a dolomit az oljtól dagad.(de lehet az olajtol)Én karmantyusra átalakítottam, fém perselyes.
Válasz medikus #9521. hozzászólásáraMár meg is érkezett hozzá .
Válasz lovasnorbi #9520. hozzászólásáraNem drága!
Válasz medikus #9519. hozzászólásáraokés köszönöm , nekem most műanyag volt benne , de tönkre is ment .
Válasz lovasnorbi #9518. hozzászólásáraFém!
Menetvariátor dugattyújánál, amibe mozog, milyen persely van gyárilag , fém vagy műanyag ?
Válasz medikus #9516. hozzászólásáraokés , köszönöm
Válasz lovasnorbi #9515. hozzászólásáraIgen!
Válasz medikus #9514. hozzászólásáraTehát akkor a bástya kb közepre vezeti be a zsírt , ahol van az a lemarás ?
Válasz lovasnorbi #9513. hozzászólásáraBelefúrtam hosszan,hogy a bástya belsejébe menjen a zsír!Tudom zsírozni anélkül hogy szét kellene szedni!Csak szétszedve zsírozható gyárilag!Ha száraz,kikopik a szíjtárcsa (külső) közepe.Meg eszi a csapokat,utána szíjat!
Válasz medikus #9511. hozzászólásáraVisszább láttam , hogy te csináltál a dobvariátorra zsírzási lehetőséget , azt hogyan csináltad meg illetve mit lehet azáltal zsírozni ?
Válasz medikus #9511. hozzászólásáraköszönöm a segítséget
Válasz lovasnorbi #9510. hozzászólásáraIdeiglenes megoldásnak jó!
Válasz medikus #9509. hozzászólásáraazzal mit lehetne kezdeni , tengely cserén kívül ? mert gondolom ha pontozva fel lenne hegesztve az nem lenne túl jó megoldás !?
Válasz lovasnorbi #9507. hozzászólásáraVan,(általában)hogy a dobtengely is megkopik a cső alatt!
Válasz lovasnorbi #9507. hozzászólásáraÚgy a jó,ha szorosan megy fel!(Szorosan,de nem húzósan)
Válasz medikus #9506. hozzászólásáraakkor igazándiból ki kelleném cserélni azt a csövet . annak a csőnek szorosan kell illeszkednie a tengelyre , vagy csak simán rá van tolva ?
Válasz lovasnorbi #9505. hozzászólásáraLötyögni nem kellene!Az egész szíjtárcsa egy csapágyakra helyezett csövön van!A cső belső furata a dobtengellyel megegyező.Ha kiverődik akkor billeg oldal irányba a szíjtárcsa!Az a körmös agy rögzíti,(biztosítja).
Válasz 44claasgarantos #9504. hozzászólásáraigen , arra gondoltam
Szerintem ami átviszi a hajtást a tengelyre
Válasz lovasnorbi #9499. hozzászólásáraMi az a fűles agy?
Mi a közös benük az hogy mind a kettő autó egyik a nép autó másik a gazdagóké
Válasz 44claasgarantos #9498. hozzászólásáraHa neked a Trabant meg a Mercédes egy kategória,akkor biztos valami jó füvet használsz...
Válasz 44claasgarantos #9498. hozzászólására ott a pont..
Normális az ha kiveszem a dobvariátorból a füles agyat , akkor oldalirányba löttyen az egész szíjtárcsa ?
Nincsen olyan gép legyen nyugati vagy a 14 es amelyik őröké tart a mottor csapágy bármi nem tart őrőké a 14 es egy jó gép a kisgazdaságok gépe aki fikáza azok is ezen a gépel keztték de márt elfelejteték mert a minden kori kormány tele szarta a pófályúkat és már elfelejteték hogy mivel is kezték a gazdálkodást
Válasz VDénes #9494. hozzászólásáraEkkora területhez ideális az 514-es. Ha sikerül nem nagyon elhanyagoltat venni, nem csalódsz majd. De minden évben foglalkozni kell vele, hol itt, hol ott. De még így is jobb, ha nem stresszel az aratás, mint olyan.
Annak idején az 512-essel is vágtunk repcét, nem nagy ügy a szigetelés, ha nincs szétrohadva a bódé.
Válasz Buvargabi #9488. hozzászólásáraGépkönyv táblázat mindent elárul!
Válasz VDénes #9494. hozzászólásáraHa kölest lehet aratni vele,akkor szerintem repcét is!
Válasz Koszi. #9491. hozzászólásáraNektek minden asztal van hozzá?
Hány ha-on megy? Hol kell szigetelni? A ferde felhordónál, meg rostánál? Repce méretű magok miatt kellene a legjobban, mert azt nem vállal senki. Meg ha szóját akarnék azt sem vágja a kutya sem felénk csak nagy rimánkodások árán.
Válasz Buvargabi #9492. hozzászólására...csak tervezgetek...
Válasz medikus #9490. hozzászólásáraÀ,mèg nem!de jövő hèten màr jò lessz!
Válasz VDénes #9489. hozzászólásáraRepce aratáshoz azért le kell szigetelni rendesen de biztosan megoldható:) Mi neki se álltunk próbálkozni vele a rosta szintezés hiánya miatt és az is kérdés hogy ha épp még zöldes szárú fogós az anyag nemtudni hogy bírná a gép... az alföldön legalább az egyik gond nincs azok közül amit írtam. Kalászosban, napraforgóban és kukoricában megy a miénk, 5 szezon óta komolyabb baja nem volt igaz jó gazdától sikerült venni és én is inkább szezon előtt szerelem szívesebben minthogy közben. Szerencsére szecskázó már volt a gépen amikor vettük az nagy áldás, illetve két éve már klímás is úgyhogy megvagyok elégedve a géppel, ha nem akarsz vagy tudsz bérmunkázni ilyet vegyél szerintem is.