Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv! 514-es Kombájn tartályt ürítőcsigával együtt egy terménydaráló feltöltésére szeretném felhasználni, tudnátok nagyságrendi méretet mondani, hogy mekkora teljesítményű villanymotorral kellene meghajtanom az ürítőcsigát? Ékszíj méretéből gondoltam kikövetkeztetni a nyomatékot, de semmi értelmeset nem találtam ezzel kapcsolatban a neten. :(
Válasz medikus #9225. hozzászólásáraMármint mikor? Idén nyilván semmit, mert nem tudok....viszont 18 sorból ha kettő kimarad, mint művelőút, akkor lehet sprickolni bármivel...
Válasz Agronomus #9223. hozzászólásáraMikor desszikálva van,száraz,és törik mint a nád!A szár maradvány is elpattan,ezért kevesebb a tömődés!Anno a Tsz időkben sosem volt problémánk vele,100 hektárokkal!
Válasz medikus #9191. hozzászólásáraPersze hogy nem, de egy Bacardit vagy Neostart próbálj meg szárazon vágni, ha zöldszáron érik....Mtz-vel meg a 12 m-es Woprollal érdekes lenne deszikkálni Ha összejön, esküszöm jövőre művelőúttal vetem a szotyit
Válasz R Sándor #9217. hozzászólásáraSemmit nem szoktam melegíteni!A hő lágyít,vagy görbít! Ne hasított stiftet tegyél bele!Akkor ki tudod ütni könnyebben!Mint írtam,valószínű lóg kicsit az éken,és az miatt berág,sokszor töri a hasított stiftet.
Válasz medikus #9196. hozzászólására Kijött nagy nehezen 2 kg-os kalapács és egy gyári kiütő, a másik asztalt mikor újítottam akkor oxigén-nel kellett hevíteni hogy kijöjjön, nem akartam ehhez a megoldáshoz fordulni, azért kérdeztem hátha van jobb mert akkor ez is kevés volt.
Válasz medikus #9209. hozzászólásáraEz a tartalék váltó. De jó a rálátásod, ezt szeretem. A Borda miatt fényképeztem, de szerintem azzal elmenne még nem?
Válasz ...:::Pisti:::... #9204. hozzászólásáraMindegy hol veszed,gyárit nem kapsz!Ha kopott a borda,előfordulhat hogy nem emel rendesen a kuplung!Az enyém kopott volt,de asztal felvétel,letételkor dolgozni kellett vele!
Válasz medikus #9203. hozzászólásáraSimán kihuzom? Semmi nem omlik össze? Van másik tengely is a másik váltóban. Picit a kuplungtárcsa borda kopott, de hátha még anyag. Újatt honnan vegyek hogy ne gagyi legyen?
Válasz medikus #9201. hozzászólásáraFelhegeszteni a két csapágy helyét. Van ahol 1 milit lóg. Nyelestengelyfék zéger le, és utána kijön? Nem hullik össze a váltóba valami?
A fatert kérdeztem aki még a fülke nélküli SZK-on nyomta rendfelszedővel, hogy miért vágták rendre akkortájt a gabonát, tippelgettem, érés, időjárás ...ect, a válasz egyszerűbb volt, - A gaz miatt.
Akkoriban nem voltak ennyire elterjedve a gyomirtók, így a rendre vágott gabonával megszáradt a gaz is amit a kombájn könnyen kicsépelt, ellenben a zölddel amitől hamar megvolt a "medve" és lehetett birkózni a pajszerral.
Válasz medikus #9196. hozzászólásáraÉn már belese rakom megy az anélkül is.Berakodás itt is elöfordul,szotyi vágást nem díjazza a fasírt.20ha van annyit ledarálunk vele még sírva is.
Válasz R Sándor #9194. hozzászólásáraValószínű hogy el van törve!Ha kicsi lógás van az éken,előfordulhat!Mind két irányból próbáld kiütni!Valamelyik irányba ki kell mennie!7,5mm tüskével.
Válasz Agronomus #9190. hozzászólásáraCsontszáraz szotyinál is behullik a napraforgó szár, a dobkosár toldatot én is megtoldottam levan burkolva kemény műanyag lappal majd 50 centi hosszú a toldat, és mégis....elég bosszantó
Jó estét .Az oros kukorica asztal törőhenger felső részén van egy 8 as feszítőhüvely ki hogy oldja meg ha egy kicsit meg van rokkanva és beszorul és nem lehet kiütni???
13739 hozzászólás
Válasz medikus #9239. hozzászólásáraJó az új avatar képed. Ugyanez a szín az enyim is
Válasz sixalag #9237. hozzászólásáraHajtóműves villanymotor,duplex lánc!
Válasz sixalag #9237. hozzászólásáraAzért az áttétel se mindegy - Illetve milyen fordulatszámon van hajtva...
Válasz medikus #9236. hozzászólásáraTe mekkora villanymotorral hajtanád meg?
Válasz Koszi. #9235. hozzászólásáraVagy nem is jön!Értem én!
Válasz medikus #9234. hozzászólásáraSúberrel lezárja az ember akkor elég gyéren jön, emlékeim szerint, még búzából is.
Válasz sixalag #9233. hozzászólására1 fordulat 1 vödör!Felejtsd el!Anno takarmány kiosztónak jó volt!
szakaszosan menne az ürítőcsiga, feltöltené a garatot, aztán ha fogy belőle, akkor újra....
kényelmesebb mint vödrözni
Válasz sixalag #9231. hozzászólásáraMekkora az a daráló hogy elnyel,kb3 perc alatt 25q-t?
Üdv! 514-es Kombájn tartályt ürítőcsigával együtt egy terménydaráló feltöltésére szeretném felhasználni, tudnátok nagyságrendi méretet mondani, hogy mekkora teljesítményű villanymotorral kellene meghajtanom az ürítőcsigát? Ékszíj méretéből gondoltam kikövetkeztetni a nyomatékot, de semmi értelmeset nem találtam ezzel kapcsolatban a neten. :(
Válasz R Sándor #9229. hozzászólásáraSoltvadkert,vagy Nagy-traktor!Hogy melyik már nem tudom,érdeklődj!!!!
Válasz medikus #9227. hozzászólására 12+FA VAGY 12?? ÉS HOL??
Válasz medikus #9225. hozzászólásáraMármint mikor? Idén nyilván semmit, mert nem tudok....viszont 18 sorból ha kettő kimarad, mint művelőút, akkor lehet sprickolni bármivel...
Válasz R Sándor #9226. hozzászólásáraMi a jó ár?Utoljára 12 körül vettem?
Hol szoktatok venni oros kuki adapterre kanalas láncot, jó áron?? /füles láncot ki hogy nevezi/
Válasz Agronomus #9223. hozzászólásáraAkkor mit csinálsz ha bejön egy tányér betegség?
Válasz Agronomus #9223. hozzászólásáraMikor desszikálva van,száraz,és törik mint a nád!A szár maradvány is elpattan,ezért kevesebb a tömődés!Anno a Tsz időkben sosem volt problémánk vele,100 hektárokkal!
Válasz medikus #9191. hozzászólásáraPersze hogy nem, de egy Bacardit vagy Neostart próbálj meg szárazon vágni, ha zöldszáron érik....Mtz-vel meg a 12 m-es Woprollal érdekes lenne deszikkálni Ha összejön, esküszöm jövőre művelőúttal vetem a szotyit
Válasz ...:::Pisti:::... #9221. hozzászólására
Válasz medikus #9220. hozzászólásáraKöszönöm. Jó éjt mindenkinek
Válasz csoppika #9219. hozzászólásáraMindent feleztek!Hogy az a cég kié,nem kérdeztem.
Válasz medikus #9216. hozzászólásáraMelyiké maradt a szlovák cég? Hol van nagyobb választék?
Válasz R Sándor #9217. hozzászólásáraSemmit nem szoktam melegíteni!A hő lágyít,vagy görbít! Ne hasított stiftet tegyél bele!Akkor ki tudod ütni könnyebben!Mint írtam,valószínű lóg kicsit az éken,és az miatt berág,sokszor töri a hasított stiftet.
Válasz medikus #9196. hozzászólására Kijött nagy nehezen 2 kg-os kalapács és egy gyári kiütő, a másik asztalt mikor újítottam akkor oxigén-nel kellett hevíteni hogy kijöjjön, nem akartam ehhez a megoldáshoz fordulni, azért kérdeztem hátha van jobb mert akkor ez is kevés volt.
Válasz medikus #9215. hozzászólásáraHívhatod mindig!Hétfőtől-Vasárnap estig!
Válasz ...:::Pisti:::... #9214. hozzászólásáraBócsa-Soltvadkert!Különváltak!!!!
0630 383 0286.Küldi házhoz.Tóth Jani!
Válasz medikus #9213. hozzászólásáraAz újonnan vett milyen minőségű. Hol érdemes venni?
Válasz ...:::Pisti:::... #9212. hozzászólásáraNe.Úgy sem lesz jó!A másik.Eltörhet!Mi van akkor!Gondolj bele!Ezután használd központosítónak.Arra jó!
Válasz medikus #9211. hozzászólásáraAkkor ne hegesztessem fel a másikat?
Válasz ...:::Pisti:::... #9210. hozzászólásáraValószínű!Kicsi zsír a bordára!
Válasz medikus #9209. hozzászólásáraEz a tartalék váltó. De jó a rálátásod, ezt szeretem. A Borda miatt fényképeztem, de szerintem azzal elmenne még nem?
Válasz ...:::Pisti:::... #9204. hozzászólásáraEzen a képen törött a cső hüvely,amin a kinyomó csapágy csúszik!Tudod?
Válasz medikus #9206. hozzászólásáraHa újat veszel,fogaskerékkel együtt vedd!Van olyan tengely is,amin nincs rajta!
Válasz medikus #9205. hozzászólásáraKint van Köszönöm Szépen
Válasz ...:::Pisti:::... #9204. hozzászólásáraMindegy hol veszed,gyárit nem kapsz!Ha kopott a borda,előfordulhat hogy nem emel rendesen a kuplung!Az enyém kopott volt,de asztal felvétel,letételkor dolgozni kellett vele!
Válasz ...:::Pisti:::... #9204. hozzászólásáraKuplung felől kiveszed a 8 as csavarokat, a fék felől a zégert,és kimegy a kuplung felé.Nem esik semmi bele!
Válasz medikus #9203. hozzászólásáraSimán kihuzom? Semmi nem omlik össze? Van másik tengely is a másik váltóban. Picit a kuplungtárcsa borda kopott, de hátha még anyag. Újatt honnan vegyek hogy ne gagyi legyen?
Válasz ...:::Pisti:::... #9202
A fék éket vedd ki a tengelyből,mert beeshet a váltóba!A tengely ha olyan akkor dobd el!!!
Válasz medikus #9201. hozzászólásáraFelhegeszteni a két csapágy helyét. Van ahol 1 milit lóg. Nyelestengelyfék zéger le, és utána kijön? Nem hullik össze a váltóba valami?
Válasz ...:::Pisti:::... #9200. hozzászólásáraMiért akarod kivenni?
Ezért lógott a variátorom.
Nyelestengelyt ki tudom huzni könnyen? Vagy hogy jön ki? Köszönöm
fél off
A zöld gazos a terményre.
A fatert kérdeztem aki még a fülke nélküli SZK-on nyomta rendfelszedővel, hogy miért vágták rendre akkortájt a gabonát, tippelgettem, érés, időjárás ...ect, a válasz egyszerűbb volt, - A gaz miatt.
Akkoriban nem voltak ennyire elterjedve a gyomirtók, így a rendre vágott gabonával megszáradt a gaz is amit a kombájn könnyen kicsépelt, ellenben a zölddel amitől hamar megvolt a "medve" és lehetett birkózni a pajszerral.
Válasz zscsizmadia1 #9197. hozzászólásáraKinek a pap,kinek a papné!
Válasz medikus #9196. hozzászólásáraÉn már belese rakom megy az anélkül is.Berakodás itt is elöfordul,szotyi vágást nem díjazza a fasírt.20ha van annyit ledarálunk vele még sírva is.
Válasz R Sándor #9194. hozzászólásáraValószínű hogy el van törve!Ha kicsi lógás van az éken,előfordulhat!Mind két irányból próbáld kiütni!Valamelyik irányba ki kell mennie!7,5mm tüskével.
Válasz Agronomus #9190. hozzászólásáraCsontszáraz szotyinál is behullik a napraforgó szár, a dobkosár toldatot én is megtoldottam levan burkolva kemény műanyag lappal majd 50 centi hosszú a toldat, és mégis....elég bosszantó
Jó estét .Az oros kukorica asztal törőhenger felső részén van egy 8 as feszítőhüvely ki hogy oldja meg ha egy kicsit meg van rokkanva és beszorul és nem lehet kiütni???
Válasz Koszi. #9192. hozzászólásáraÍgy van!
Válasz Agronomus #9190. hozzászólásáraSose volt még ilyen gondunk szerencsére, mindíg kukorica kosárral vágjuk, igaz csak desszikáltat aratunk.
Válasz Agronomus #9190. hozzászólásáraNem zölden kell aratni!Persze hogy nem megy ki belőle.Nem törik!