Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1247. hozzászólásra
Hiába jó az egyik munkahenger ha a másik átengedi az olajat. Át vannak kötve közös olajcsővel. De a 20 fordulat a kórmányal nekem is túl soknak tünik.
BUBU13 én csak annyit tennék hozzá Tomszi 1239-es hozzászólásához, hogyha a rudakat és a gömbfejeket mozgatod-járatod szét a kerekek hydromotorjain csak álló motornál csináld, mert máskép elindíthatod a kombájnt mikor alatta vagy!!!
Sziasztok!Az 516-os hidrosztatikus hajtása két fokozatra van osztva,ugymond terep és országúti.Az első fokozat kb 0-12km/h,ebben a fokozatban csak a motornál lévő hidroszivattyú szelepét nyitod ki a kar előre tolásával,kb félútig.A második fokozat 12-20-22km/h a kar tovább tolásával nyitod alul a hidromotorok szelepeit.Azt kell megnézni,hogy ha előre tolod a hidromotor karját,kinyitja-e a hidromotorok szelepeit,mert alul a működtető mechanika be szokott állni!
Válasz #1241. hozzászólásra
Akkor dobd el azt a kormányművet!(orbit)Ha jó nem lehet rajta annyit fordítani.Vég állásnál koppan,vagy forog tovább.Ha igen, akkor jó messzire dobd!
hello
problémám a következő: kormányt forgatom jobbra vagy balra de alig reagál, ha lassitok ször h be tudjak fordulni egy akkor kezd kanyarodni, tolatnom kell 5ször h be tudjak fordulni valahová. hátramenet lassú nagyon, előre kb 10km/h, tanácsolták a szűrőt , vettem papirbetétes semmi változás. valakinek valami ötlete?
előre is köszönöm!!!!
Válasz #1231. hozzászólásra
Hello! Nézd át a rudazatokat amik a hidromotoroknál és a szivattyúnál vannak, azok be szoktak rohadni. Különös tekintettel a gömbfejekre fújd be őket csavarlazítóval, vagy olajozd be őket. Amit leírtál az alapján a hidromotorokat nem vezérli rendesen. Elvileg 20 körül kellene mennie.
Tegyél fel képet a gépedről, ha nem nagy kérés.
A hidrosztatika fogja a motort??A V-8-as pedig bika engine.Ismerös 516-al dolgozott anno kukoricát ette nagyon.250t-át is bevágtak vele egy müszakba nem gyözték hordani.
A porlasztó nem szabályozza az adagolt mennyiséget!!Pucold ki a hidraulika szűrőt! Egyik barátom pont így vette meg a gépet,az Övének az volt a baja!
üdv mindenkinek
nemrég vettünk egy 516ost, első kombájnunk, közuton hiába nyomom előre a kart nem megy csak 10-12vel kb, ugy tudom többel is mehetne :)
v8 ifa motor van benne, kukoricát vágtunk még csak de elég sok a fogyasztás, új porlasztó segit levinni kicsit?
Köszönöm a segitséget
de igazábol azért kel pont fortscritt-é mert nekem egy másik géphez kellet volna áttalakitani és éphogy csak egy 1mm-ert kell abol esztergálni.
Egy önjáro permetezöröl van szó.
Köszönöm a segitséget
de igazábol azért kel pont fortscritt-é mert nekem egy másik géphez kellet volna áttalakitani és éphogy csak egy 1mm-ert kell abol esztergálni.
Válasz #1219. hozzászólásra
Ifa összekötőt rövidebbre vágtam, a kúpot pedig esztergályossal méretre szedettem. Sokkal erősebb, mint a gyári összekötő.
Beállítási adatokat kérdezhetsz, majd megírom.
Ezekre még nem gondoltam
köszi
és még egy kérdés gépkönyvet az E-516B-hez valakinek ha van kérem jelezen a föbb beállitások érdekelnének,eletromoság,karbantartás.
köszi.
Sziasztok. Segitséget kérnék Fortschritt alkatrész ügyben.Gömbfejeket keresk de nem találok olyan céget ahol tudtak volna segiteni. Ha valakinek van infoja kérem osza meg.
Köszönöm
Válasz #1207. hozzászólásra
Így már tuti hogy az lesz belőle.Az áról meg csak annyit hogy nem a szomszédba megyünk érte de még talán így is megéri.Szándékosan nem írom az árát mert nem akarom itt lentebb senki boltját rontani.
Számold ki !!!! A kb 20 m-s vágóasztalt tervezték rá szerintem bizva a jó öreg német gépiparban biztos többet is rakhatsz rá lásd hw- kocsik terhelhetösége! Egyébként menyiért sikerült most megvenni egy ilyen kocsit??
Válasz #1204. hozzászólásra
Köszi a választ mindegyikőtöknek (főleg a körbejárást remélem nem fáradtál el nagyon) kb.pont platóméret lesz.Még egyet kérdeznék szerintetek ez a kocsi ha kap egy aránylag könnyű platót milyen súlyt bírna el.11kör vagy kisbálahordásra tervezem átalakítani.
2450 hozzászólás
Válasz #1250. hozzászólásra
Eddig én sem, de ez is egy lehetséges meghibásodás.
Válasz #1249. hozzászólásra
E gépen kormánymunkahenger hibával nem találkoztam még!
Válasz #1247. hozzászólásra
Hiába jó az egyik munkahenger ha a másik átengedi az olajat. Át vannak kötve közös olajcsővel. De a 20 fordulat a kórmányal nekem is túl soknak tünik.
BUBU13 én csak annyit tennék hozzá Tomszi 1239-es hozzászólásához, hogyha a rudakat és a gömbfejeket mozgatod-járatod szét a kerekek hydromotorjain csak álló motornál csináld, mert máskép elindíthatod a kombájnt mikor alatta vagy!!!
Válasz #1245. hozzászólásra
áá de ennyire? Nameg mindkét oldali egyszerre? Ott valami más geb@sz van szerintem.
Sziasztok!Az 516-os hidrosztatikus hajtása két fokozatra van osztva,ugymond terep és országúti.Az első fokozat kb 0-12km/h,ebben a fokozatban csak a motornál lévő hidroszivattyú szelepét nyitod ki a kar előre tolásával,kb félútig.A második fokozat 12-20-22km/h a kar tovább tolásával nyitod alul a hidromotorok szelepeit.Azt kell megnézni,hogy ha előre tolod a hidromotor karját,kinyitja-e a hidromotorok szelepeit,mert alul a működtető mechanika be szokott állni!
Válasz #1242. hozzászólásra
és ha a munkahenger engedi át az olajat
Válasz #1240. hozzászólásra
Be kell méretni a nyomást.Lehet kevés.3-400 között kell valahol lennie!
Akkor dobd el azt a kormányművet!(orbit)Ha jó nem lehet rajta annyit fordítani.Vég állásnál koppan,vagy forog tovább.Ha igen, akkor jó messzire dobd!
Fülke alatt vannak a szelepei,valószinű azzal van gond,vagy orbit motor (kormánymű csere).
és még azt elfelejtettem h tekerek 20at mondjuk balra és iszonyat lassan forditja a kereket
hello
problémám a következő: kormányt forgatom jobbra vagy balra de alig reagál, ha lassitok ször h be tudjak fordulni egy akkor kezd kanyarodni, tolatnom kell 5ször h be tudjak fordulni valahová. hátramenet lassú nagyon, előre kb 10km/h, tanácsolták a szűrőt , vettem papirbetétes semmi változás. valakinek valami ötlete?
előre is köszönöm!!!!
Hello! Nézd át a rudazatokat amik a hidromotoroknál és a szivattyúnál vannak, azok be szoktak rohadni. Különös tekintettel a gömbfejekre fújd be őket csavarlazítóval, vagy olajozd be őket. Amit leírtál az alapján a hidromotorokat nem vezérli rendesen. Elvileg 20 körül kellene mennie.
Tegyél fel képet a gépedről, ha nem nagy kérés.
Válasz #1237. hozzászólásra
Nem a fogyasztásról beszélek! A sebességről!
Válasz #1236. hozzászólásra
És attol mér fogyaszt többet nem értem????
Válasz #1235. hozzászólásra
Nem fogja a motort,nem kap elég olajat!!
Válasz #1234. hozzászólásra
A hidrosztatika fogja a motort??A V-8-as pedig bika engine.Ismerös 516-al dolgozott anno kukoricát ette nagyon.250t-át is bevágtak vele egy müszakba nem gyözték hordani.
A porlasztó nem szabályozza az adagolt mennyiséget!!Pucold ki a hidraulika szűrőt! Egyik barátom pont így vette meg a gépet,az Övének az volt a baja!
Mennyi az a sok?Hány l/ha??A 14-es 15l körül eszik 8t-ás anyagban jo temposan tolom neki zuzos asztallal.
Szokj hozzá ez ilyen.
üdv mindenkinek
nemrég vettünk egy 516ost, első kombájnunk, közuton hiába nyomom előre a kart nem megy csak 10-12vel kb, ugy tudom többel is mehetne :)
v8 ifa motor van benne, kukoricát vágtunk még csak de elég sok a fogyasztás, új porlasztó segit levinni kicsit?
Üdv. Mindenkinek!
E 516 B kombájnhoz keresek kettős csigaházat. Ha van valakinek eladó, kérem jelezze: hukka666@freemail.hu
Üdv.!
Válasz #1228. hozzászólásra
Rendben van.
Köszi
Válasz #1227. hozzászólásra
A gyári utasítás szerint 3-4, de elindulhatsz 4-5 el is, max összébb veszed ahogy jónak látod.
Válasz #1226. hozzászólásra
Pontosan erre voltam kiváncsi.
Köszonöm
A skálát hova állitsam?
4-5 érték jó?
Válasz #1225. hozzászólásra
Mire vagy kíváncsi? A bemenő dobhézag gabonához 17, a kimenő 8mm.
Sziasztok.
516-os gabona dobkosár beállitását tudja valaki?
Válasz #1222. hozzászólásra
Köszönöm a segitséget
Válasz #1222. hozzászólásra
Köszönöm a segitséget
Ifa összekötőt rövidebbre vágtam, a kúpot pedig esztergályossal méretre szedettem. Sokkal erősebb, mint a gyári összekötő.
Beállítási adatokat kérdezhetsz, majd megírom.
Válasz #1220. hozzászólásra
Ezekre még nem gondoltam
köszi
és még egy kérdés gépkönyvet az E-516B-hez valakinek ha van kérem jelezen a föbb beállitások érdekelnének,eletromoság,karbantartás.
köszi.
Robur,multicar? Azokét is nézd meg ha nem kapsz kombájnhoz.
Válasz #1217. hozzászólásra
Nézegetem ifa-ét ugyanugy szerelhetö az is csak méretben nem stimel.
szakadt e kombájnkaszája van vkinek eladó ? mf70 hez kellene 140 cm.
Válasz #1216. hozzászólásra
SZia! IFa gömbfej nem ugyanaz?
Sziasztok. Segitséget kérnék Fortschritt alkatrész ügyben.Gömbfejeket keresk de nem találok olyan céget ahol tudtak volna segiteni. Ha valakinek van infoja kérem osza meg.
Köszönöm
Ha jól szétnéznék még lehet találnék kardánt is.
Válasz #1190. hozzászólásra
Ezt a katalógust keresed?
Válasz #1210. hozzászólásra
Mibe szalad egy ilyen szekér...
Hol lehet ezekhez alkatrész kapni? Leginkább Békés megyében kellene.
Sziasztok!vágóasztalkocsit keresnék megvételre.két tengelyes jöhet inkább számításba.Tiszántúliak előnyben!aki tud eladót kérem szóljon.Köszönöm.
Válasz #1207. hozzászólásra
Így már tuti hogy az lesz belőle.Az áról meg csak annyit hogy nem a szomszédba megyünk érte de még talán így is megéri.Szándékosan nem írom az árát mert nem akarom itt lentebb senki boltját rontani.
Válasz #1206. hozzászólásra
A kocsi súlya 700kg a gyári 6,7m-es asztal 1950kg (a könyvéből írom), szóval kibírja azt, amire szánod...
Válasz #1206. hozzászólásra
Számold ki !!!! A kb 20 m-s vágóasztalt tervezték rá szerintem bizva a jó öreg német gépiparban biztos többet is rakhatsz rá lásd hw- kocsik terhelhetösége! Egyébként menyiért sikerült most megvenni egy ilyen kocsit??
Válasz #1204. hozzászólásra
Köszi a választ mindegyikőtöknek (főleg a körbejárást remélem nem fáradtál el nagyon) kb.pont platóméret lesz.Még egyet kérdeznék szerintetek ez a kocsi ha kap egy aránylag könnyű platót milyen súlyt bírna el.11kör vagy kisbálahordásra tervezem átalakítani.
Válasz #1200. hozzászólásra
Ha küldesz egy elérhetőséget megcsörgetnélek.
email:kekikantor@freemail.hu
Válasz #1203. hozzászólásra
Én is valami hasonlót mértem igaz nem eredeti abroncsokkal!!
Válasz #1197. hozzászólásra
220cm felfele kerekítve a mienk gyári gumikon külsőtől külső szélig.
Válasz #1196. hozzászólásra
Bocsi félre ment, nem neked szólt volna. :-)