Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sok a dob fordulat,a dobfordulat csökkentőt felezd le a variátoron is veddle a fordulatot teljesen ez kb 300,a kosarat ugy álisd,hogy a kosár állitót 5-állásra az oldalso orsókat ugy álisd,hogy elöl 45mmlegyen hátul20mm legyen a kosár és a dob közti hézag.ez igy van a könyvbe is igy nagyon szépen tudják vágni a kukit ezek az ocska vasak,vagy tiz éve nyüstölöm de ha igy haladunk még muszájlessz egy pár évig.
Használok lassítót, a fordulat kb 500 ra szoktam állítani, a rést skála szerint 5-6 ra van állítva. viszont most néztem a könyvet és én nem állítom a kosarat mozgat szárak orsóit.
dehogy kóstolgatlak tudod itt beszélgetni szoktak megírni ki hogy csinálja nem veszekedni ezt az szk topikban sem értettem miért is áltál le velük veszekedni meg h ők miért áltak le veled veszekedni
xd xd
van aki hamar rádob egy lemezt én rászánom az időt beállítom pontosan átnézem az utsó csavarig inkább csinálom 5 fokba mint nyáron amikor aratni kellene 30 fokba kinn a földön bár ilyen még nem is nagyon fordult elő
Tudom miről van szó, de nem a dobra hord vissza, külön utócséplője van. Tavaj nem törte ugyan ilyen beállításnál. Méri bent a műszer, azt mutatja ami a táblázatban van.
hát sz tem annak ahhoz semmi köze de megpróbálhatod hátha de sz.tem az lehet inkább amit már lejebb is írtak h a fajta végett
mert a csigaházba legfeljebb bene marad a holmi de attól nem töri
Egy tipp!Ha minden rendben volt akkor ha nagy a dobfordulat akkor is töri,ha az jó akkor a toklászoló visszahordja a szemet a dobra,ezért zárd le az alsórostát.
Gabonánál nem vettem észre semmit, csak egy picit piszkosan dolgozott. Viszont a kukit törte legalább 90%-ban. Egy szerelő azt mondta, hogy a gyűjtőcsigákkal van a baj(kopottak). Jó dobhézag, dob fordulat. Más azt mondja nem a csigák a bűnösek. Ja és nem nyomtam neki.
Nem nagyon értem mit írsz, de e miatt, hogy nagy a hézag nem törik, de attól, hogy nagy a dobfordulat már inkább, de a szemtörés kuk.ban erősen fajtafüggő is.
2450 hozzászólás
Válasz #1050. hozzászólásra
sok a dob fordulat,a dobfordulat csökkentőt felezd le a variátoron is veddle a fordulatot teljesen ez kb 300,a kosarat ugy álisd,hogy a kosár állitót 5-állásra az oldalso orsókat ugy álisd,hogy elöl 45mmlegyen hátul20mm legyen a kosár és a dob közti hézag.ez igy van a könyvbe is igy nagyon szépen tudják vágni a kukit ezek az ocska vasak,vagy tiz éve nyüstölöm de ha igy haladunk még muszájlessz egy pár évig.
Használok lassítót, a fordulat kb 500 ra szoktam állítani, a rést skála szerint 5-6 ra van állítva. viszont most néztem a könyvet és én nem állítom a kosarat mozgat szárak orsóit.
Válasz #1048. hozzászólásra
igy soha nemtudjuk meg miért töri az a k...a kombájn a magot.
Válasz #1047. hozzászólásra
Csak nem akarnak előkeveredni azok az értékek.....
Válasz #1046. hozzászólásra
azért kérdeztem,hogy mennyi a dobfordulat meg a kosárhézag két fő ok ha töri a kukoricát,dobfordulat csökkentőt használsz?
Válasz #1045. hozzászólásra
Elfogadok bármilyen segítséget.
Válasz #1044. hozzászólásra
igy igaz de ha töri a szemet fő ok a dobfodulat dobhézag segitenék neki ha elfogadná nekem is 516-os van.
Válasz #1008. hozzászólásra
A szerelő nem mondott butaságot.De milióegy oka lehet mellette.
dehogy kóstolgatlak tudod itt beszélgetni szoktak megírni ki hogy csinálja nem veszekedni ezt az szk topikban sem értettem miért is áltál le velük veszekedni meg h ők miért áltak le veled veszekedni
xd xd
Válasz #1041. hozzászólásra
És ez pont nekem mondod?
van aki hamar rádob egy lemezt én rászánom az időt beállítom pontosan átnézem az utsó csavarig inkább csinálom 5 fokba mint nyáron amikor aratni kellene 30 fokba kinn a földön bár ilyen még nem is nagyon fordult elő
Válasz #1038. hozzászólásra
te kóstolgatsz?
Válasz #1036. hozzászólásra
ide figyelj
pock amugy a te géped v.mi összvér nem?????
ven benn ez is az is kék is zöld is!!!!!
am milyen extrákat pakoltál bele???
Válasz #1035. hozzászólásra
kérdezz meg nyugodtan másokat is.de ne mond már meg nekem,a faterom 40éve kombizik elismert szakember.ő csak tudja
Válasz #1035. hozzászólásra
korni barátunk megoldja KIKÖTI!!!!!!!!!xd
Válasz #1031. hozzászólásra
igen be lehet állitani de egyszerübb lefedni.
Válasz #1032. hozzászólásra
Akkor ha szerinted minden jó akkor a csigáknál töri biztos valamelyiknél.
Tudom miről van szó, de nem a dobra hord vissza, külön utócséplője van. Tavaj nem törte ugyan ilyen beállításnál. Méri bent a műszer, azt mutatja ami a táblázatban van.
akkor meg nyiss a rostán mert a szemnek nem szabad h vissza menjen annak le kell potyannia így van ez már megint csak a beállítás kérdése
Válasz #1018. hozzászólásra
vagy a magtartályban lévő behardócsiga mevan kopva akkor is szokta csinálni.
Válasz #1027. hozzászólásra
Az a baj, hogy a szemét m1 vissza benne. Sok apróra tört szem.
Válasz #1027. hozzászólásra
ha mégegyszer visszaviszet a dobra akkor nagyobb az esélye hogy megint töri a szemet kétszer minek oda vissza?
igen arról már hallottam én is hogy lezárják de sz tem hülyeség mert ha vissza is hord v.mit akkor se szabad h törje a szemet
Válasz #1019. hozzászólásra
ahhhhha
bökjél a válaszra mert nem tudni kinek válaszolsz,nyögd már ki mennyi a dobfordulat,igy nem tudjuk osztani az eszet ha nem mondod meg.
Válasz #1020. hozzászólásra
Szóval fogalmad sincs mi az a toklászozó.
hát sz tem annak ahhoz semmi köze de megpróbálhatod hátha de sz.tem az lehet inkább amit már lejebb is írtak h a fajta végett
mert a csigaházba legfeljebb bene marad a holmi de attól nem töri
annak nincs jelentösége.
Válasz #1019. hozzászólásra
Szerintem is, de ennyi erővel írhatott volna szalmarázót is
Válasz #1016. hozzászólásra
Miért te még nem hallotál róla?Búzánál hivjuk igy.kukoricánál az alsó rostát ki szoktuk iktatni.és a rosta alatti gyüjtö csigát leszoktuk zárni.
sz tem korni a kalászvisszahordóra gondolt
Ha nagyobb, ha értéken van a hézag akkor is törte. Ismerősöm szerint lehet hogy nagyon megfeszítettem a ferde láncát. Lehetséges?
nem kicsi a dobhézag???????
Válasz #1013. hozzászólásra
Tudod te mi az a toklászoló???
Válasz #1012. hozzászólásra
a dobfordulatot méri neked belül mennyi?mert az mennyi?
Válasz #1011. hozzászólásra
Szilázsra van beállítva
Egy tipp!Ha minden rendben volt akkor ha nagy a dobfordulat akkor is töri,ha az jó akkor a toklászoló visszahordja a szemet a dobra,ezért zárd le az alsórostát.
Nemrég beindítottam, azt vettem észre, hogy a dobfordulatálító munkahenger nagyon lassan álítódik. Bentrő ezt szinte nem lehet észrevenni.
az mit jelent,hogy dobhézag,dobfordulat rendbe,mennyi??
90%-ban az oda basz!
Az nagyon sok, ott valami nagy gáz van.
Gabonánál nem vettem észre semmit, csak egy picit piszkosan dolgozott. Viszont a kukit törte legalább 90%-ban. Egy szerelő azt mondta, hogy a gyűjtőcsigákkal van a baj(kopottak). Jó dobhézag, dob fordulat. Más azt mondja nem a csigák a bűnösek. Ja és nem nyomtam neki.
Válasz #1005. hozzászólásra
Debrecen!Miért?
Válasz #1000. hozzászólásra
Nem nagyon értem mit írsz, de e miatt, hogy nagy a hézag nem törik, de attól, hogy nagy a dobfordulat már inkább, de a szemtörés kuk.ban erősen fajtafüggő is.
korni te hány éves vagy és honnan írsz???
Válasz #1002. hozzászólásra
Az igazi modik hol vannak?
Válasz #1000. hozzászólásra
na most pontosan ird le mi van a géppel?És segitek ha tudok.
Válasz #998. hozzászólásra
Gondolom te nem vagy moderátor ugyhogy törölnélek a francba!Mik mennek itt.