Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Tanacsotokat kernem. Egyszer egyszer bekemenyedik a kuplungom mintha nemkapna olaj nyomast a kiszurot a szelepbe mar tobszoris megneztem de mindig tisztavolt. Lenne valakinek valami otlete hogy mi lehet vele?
Válasz #2657. hozzászólásra
Ezzel vitatkoznék, mivelhogy a miénk úgy jött haza 500km-ert saját lábán, hogy a főtengely és a főtengelycsapágyak teljesen elvoltak kopva. Támcsapágy úgy kikpott, hogy maga a főtengelyt és a blokkházat kikoptatta. Volt olajnyomás és a motor működött.
De a főtengely mozgott a blokkban, a gumihardi elvolt szakadva, az egész traktor meg remegett.
Veszel egy szerelo vasat (pajszert) megtamasztod a gerendaba es megemeled vele a ledito kereket ha mozog ??, ugyanugy elorol a szijtarcsanal is.Meg a hoszanti lotyogest is meglehet nezni
Válasz #2653. hozzászólásra
Nézd meg a gumihardit a lendítőkeréknél. De az csak úgy, normális használatt melett nem szokott ennyire szétmenni. Lehet neked is a főtengely csapágyaid már elvannak kopva és mozog benne a főtengely.
álasz #2653 hozzászólásra Nekem volt ojan hogy rezget es mindig kirazodtak a karter felfogato csavarok ,en a fotengejt okolom ,mert egyszer besult es biszos megcsavarodot mert utana kezdte csinalni megkene nezni a nyugvo persejeket is ,mert az is csinal ijet
üdv:
Nem tudja valaki, hogy zt 323 motorja mitől rázkódik gumibakkokat kicseréltük nem lett sokkal jobb hidegen melegen egyformán csinálja a válaszokat előre is köszönöm
üdv,
abban a szövegben amit te másoltál be ez szerepel: und die 4 l/min sind für die Zwangsschmierung des Getriebes. ami magyarul annyit jelent, hogy a 4l/m kör az a váltó kényszerkenésére van.
Válasz #2648. hozzászólásra
Ezt olvasd el akkor, majd rájöttök, miről is szól az a 4l/perc.
Ez azért van, hogy a kormánymű rendszerben forgassa az olajat. Kenje a rendszert. De írja is, hogy felesleges volt. De sebességváltóról nem írnak seholsem.
"Der Lenkkreislauf
Eine weitere Zahnradpumpe mit 16 und 4 l/min ist für die hydraulische Unterstützung der Lenkkraft (16 l/min) des mechanisch- hydraulischen Lenkgetriebes vorhanden und die 4 l/min sind für die Zwangsschmierung des Getriebes. Der Lenkkreislauf, erleichtert das Lenken des Traktors. Während des Baues der ersten Serie des ZT 300/303 wurde der Lenkreislauf als eigenständiger Hydraulikreis ausgeführt (siehe auch Abschnitt Lenkung) Die Zahnradpumpenkombination wurde bei der Ausrüstung mit vollhydraulischer Lenkung zumindest zum Teil überflüssig, die ZT hatten dann nur noch die 4 Liter- Pumpe zur Getriebeschmierung, und ab Fgst. Nr. 42772 wurde dann auch diese Pumpe noch entfernt und das Getriebe auf Tauschmierung umgestellt."
Ha a fordítóba beírod, igen azt adja ki. De a képet és a valóságot nézve, akkor ez a szivattyú, mit nyom a váltóba?
Hidraulika olajat a tartályból? Az már régen rossz.
Meg a képen, miért nincs rajta akkor a körön a váltónak a kenése.
Nincs váltószivattyúja.
Eleve ott halott az ügy, hogy kormányra küldeni.
A kormányszivattyú az egy külön dolog, igaz hogy egy tartályból szív, de ez a két szivattyú nincs egyben.
Válasz #2646. hozzászólásra
Amit elfelejtettem, a váltó olajzásához semmi köze. A régi 300-nak még emellett a szivattyú mellett volt a kormányszivattyúja, az újabbaknak meg a főtengely szíjtárcsánál.
Mostmár nem értem, hogy mit is akarsz pontosan, miért akarod ezt a szivattyút cserélni? Mert nembiztos, hogy a szivattyú a baja.
Válasz #2643. hozzászólásra
Akkor ez a hidraulika fő szivattyúja.
Azért van rajta annyi cső, mert a vastagon a 50l/perc a vékonyan pedig 10l/perc. Ezt a tömbön tudod állítani, csak ehhez már kevesen értenek sajnos, azért ilyenek a magyar Fortschritt-ok.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. A kinyomó tengely szorult. Nemrég óta van nálunk a gép, most ismerkedünk vele. A tengely zsírozása megoldotta a bajt.
Válasz #2639. hozzászólásra
Ez egy kormányszivattyú. Semmi köze a váltóhoz, csak onnan hajtja. Neked a 323-on csak egy téglalap alakú zárdugónak kell ott lennie.
Úgy néz ki, mintha egy kis szivattyú lenne a végén. Ilyen a kialakítása.
Ha a munka engedi lehet hétvégén arra mennénk akkor.
Van ezekhez amúgy zárható tanksapka vagy sem?
Válasz #2637. hozzászólásra hello gibi tudod jol, hogy ezek as alkatrészek mind van tudod a számom visszatérve a szivattyu ra csak nézd meg jobban a kormányszivattyu végén van Meg egy kisszivattyu
Válasz #2636. hozzászólásra
Szerintem felesleges találgatni.
Valami csapágy úgyis kivan menve.
Nézzete bele még most amikor nincsen nagy baja, aztán lehet megúszod olcsón.
4185 hozzászólás
Válasz #2673. hozzászólásra
Pöpec kis szerkezet
Válasz #2685. hozzászólásra
Berettyoujfalu
Válasz #2683. hozzászólásra
Nem tudom mert nem írta, hogy hova valósi.
Válasz #2683. hozzászólásra
Ha 1 liter szilvával megturbózod az öreget
akkor még gyors is.
Válasz #2682. hozzászólásra ez közelebb és elég olcso
Válasz #2677. hozzászólásra
Hajdúszoboszlón a nyugati soron is van egy jó adagolós amúgy.
Nagyon szépen köszönöm!
Válasz #2679. hozzászólásra
06 20 246 7476 Szeghalom Arany János ut
Nagyon szépen megköszönném a telefonszámot!Előre is koszi!
Válasz #2677. hozzászólásra
Szeghalom Toth Imre idols öreg szaki toppon van minden adagoloban ha kell a teloszâm akkor kúldöm
Hello! Segítenétek!Megtudnátok nekem mondani Berettyóújfalu környéken hol javítanak gazolaj adagolót és porlasztót zt hez?
Válasz #2675. hozzászólásra Az nincs de amit a mulkor kértél el van készitve
Válasz #2674. hozzászólásra
Köszönöm mégegyszer.
Neked a 300-on sincs most vágatlan tükörtartók, tudod amit a legutóbb is kerestünk?
Végeztetek már a munkákkal?
Válasz #2673. hozzászólásra
Embléma is felkerült király
Válasz #2671. hozzászólásra jo majd szolsz
Válasz #2670. hozzászólásra
Az a csonk nekem biztosra kell.
Válasz #2663. hozzászólásra de van csonk meg nekem is van egy 300as gyere el nézd meg
Válasz #2667. hozzászólásra
vasárnál többet nem nagyon ér javításra váróan,papiros nélkül...
Válasz #2667. hozzászólásra Lehet!
Válasz #2666. hozzászólásra
Akkor ilyen árral még árulni fogják egy darabig.
Válasz #2665. hozzászólásra Nincs semilyen papír, szerintem donornak jobb lenne mint feljavítani!
Válasz #2664. hozzászólásra
Papirok, rendszám, műszaki megvan?
Szép estét! Ma találtam egy zt300 trakit ha valakit esetleg érdekel,500 az ára, a motorját újítani kellene de megvan hozzá az új hüvelygarnitúra.
Válasz #2660. hozzászólásra
Az nem a szerencse miatt volt. Hanem, mert FORTSCHRITT!
Nincsen most véletlenül valamily gépeden kardán végcsonkod?
Sziasztok! Tanacsotokat kernem. Egyszer egyszer bekemenyedik a kuplungom mintha nemkapna olaj nyomast a kiszurot a szelepbe mar tobszoris megneztem de mindig tisztavolt. Lenne valakinek valami otlete hogy mi lehet vele?
Két év után felhívtam aki megvette a Zt303-mat.Elégedett vele! Most szedte-rakta össze,mert az első sebességben kitört egy fog belőle!
Válasz #2659. hozzászólásra akkor szerencséd volt,hogy nem állt meg ut közben meet másképp lehetett volna hivni a saga angyalt
Válasz #2657. hozzászólásra
Ezzel vitatkoznék, mivelhogy a miénk úgy jött haza 500km-ert saját lábán, hogy a főtengely és a főtengelycsapágyak teljesen elvoltak kopva. Támcsapágy úgy kikpott, hogy maga a főtengelyt és a blokkházat kikoptatta. Volt olajnyomás és a motor működött.
De a főtengely mozgott a blokkban, a gumihardi elvolt szakadva, az egész traktor meg remegett.
Veszel egy szerelo vasat (pajszert) megtamasztod a gerendaba es megemeled vele a ledito kereket ha mozog ??, ugyanugy elorol a szijtarcsanal is.Meg a hoszanti lotyogest is meglehet nezni
Válasz #2656. hozzászólásra fötengely csap kopás nem lehet mert akkor els zone a nyomás as megragadna a fötengely
Válasz #2653. hozzászólásra
Nézd meg a gumihardit a lendítőkeréknél. De az csak úgy, normális használatt melett nem szokott ennyire szétmenni. Lehet neked is a főtengely csapágyaid már elvannak kopva és mozog benne a főtengely.
álasz #2653 hozzászólásra Nekem volt ojan hogy rezget es mindig kirazodtak a karter felfogato csavarok ,en a fotengejt okolom ,mert egyszer besult es biszos megcsavarodot mert utana kezdte csinalni megkene nezni a nyugvo persejeket is ,mert az is csinal ijet
Válasz #2653. hozzászólásra lehet a hardy gumival lesz a baj
üdv:
Nem tudja valaki, hogy zt 323 motorja mitől rázkódik gumibakkokat kicseréltük nem lett sokkal jobb hidegen melegen egyformán csinálja a válaszokat előre is köszönöm
Válasz #2650. hozzászólásra. Na mind1 gibi ha hétvégén eljössz akkor. élöbe is láthatod
Válasz #2650. hozzászólásra
üdv,
abban a szövegben amit te másoltál be ez szerepel: und die 4 l/min sind für die Zwangsschmierung des Getriebes. ami magyarul annyit jelent, hogy a 4l/m kör az a váltó kényszerkenésére van.
Ezt olvasd el akkor, majd rájöttök, miről is szól az a 4l/perc.
Ez azért van, hogy a kormánymű rendszerben forgassa az olajat. Kenje a rendszert. De írja is, hogy felesleges volt. De sebességváltóról nem írnak seholsem.
"Der Lenkkreislauf
Eine weitere Zahnradpumpe mit 16 und 4 l/min ist für die hydraulische Unterstützung der Lenkkraft (16 l/min) des mechanisch- hydraulischen Lenkgetriebes vorhanden und die 4 l/min sind für die Zwangsschmierung des Getriebes. Der Lenkkreislauf, erleichtert das Lenken des Traktors. Während des Baues der ersten Serie des ZT 300/303 wurde der Lenkreislauf als eigenständiger Hydraulikreis ausgeführt (siehe auch Abschnitt Lenkung) Die Zahnradpumpenkombination wurde bei der Ausrüstung mit vollhydraulischer Lenkung zumindest zum Teil überflüssig, die ZT hatten dann nur noch die 4 Liter- Pumpe zur Getriebeschmierung, und ab Fgst. Nr. 42772 wurde dann auch diese Pumpe noch entfernt und das Getriebe auf Tauschmierung umgestellt."
Ha a fordítóba beírod, igen azt adja ki. De a képet és a valóságot nézve, akkor ez a szivattyú, mit nyom a váltóba?
Hidraulika olajat a tartályból? Az már régen rossz.
Meg a képen, miért nincs rajta akkor a körön a váltónak a kenése.
Nincs váltószivattyúja.
Eleve ott halott az ügy, hogy kormányra küldeni.
A kormányszivattyú az egy külön dolog, igaz hogy egy tartályból szív, de ez a két szivattyú nincs egyben.
4 Zahnradpumpenkombination 16 und 4 Liter/min
16 l/min = Lenkung und
4 l/min = Getriebeschmierung
a kollega erre gondol ami 4-es számmal van jelölve e képen. 16 litert nyom a kormány rásegítésre és 4 litert a váltóra.
Válasz #2646. hozzászólásra
Amit elfelejtettem, a váltó olajzásához semmi köze. A régi 300-nak még emellett a szivattyú mellett volt a kormányszivattyúja, az újabbaknak meg a főtengely szíjtárcsánál.
Mostmár nem értem, hogy mit is akarsz pontosan, miért akarod ezt a szivattyút cserélni? Mert nembiztos, hogy a szivattyú a baja.
Válasz #2643. hozzászólásra
Akkor ez a hidraulika fő szivattyúja.
Azért van rajta annyi cső, mert a vastagon a 50l/perc a vékonyan pedig 10l/perc. Ezt a tömbön tudod állítani, csak ehhez már kevesen értenek sajnos, azért ilyenek a magyar Fortschritt-ok.
Válasz #2644. hozzászólásra Mi kellene a váltohoz?
Sziasztok! Megtudnatok nekem mondani hogy hajdubihar kornyeken hol lehet valto alkatreszeket kapni? KOSZI
Válasz #2640. hozzászólásra. Akkor minek 4 db csö a szivattyura
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. A kinyomó tengely szorult. Nemrég óta van nálunk a gép, most ismerkedünk vele. A tengely zsírozása megoldotta a bajt.
Koszi a valaszt. Holnap bele is nezek.
Válasz #2639. hozzászólásra
Ez egy kormányszivattyú. Semmi köze a váltóhoz, csak onnan hajtja. Neked a 323-on csak egy téglalap alakú zárdugónak kell ott lennie.
Úgy néz ki, mintha egy kis szivattyú lenne a végén. Ilyen a kialakítása.
Ha a munka engedi lehet hétvégén arra mennénk akkor.
Van ezekhez amúgy zárható tanksapka vagy sem?
Válasz #2637. hozzászólásra hello gibi tudod jol, hogy ezek as alkatrészek mind van tudod a számom visszatérve a szivattyu ra csak nézd meg jobban a kormányszivattyu végén van Meg egy kisszivattyu
Válasz #2636. hozzászólásra
Szerintem felesleges találgatni.
Valami csapágy úgyis kivan menve.
Nézzete bele még most amikor nincsen nagy baja, aztán lehet megúszod olcsón.