Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2373. hozzászólásra Nekem a tárcsákkal az a bajom,hogy csapágyak elég hamar kikészülnek.Ezért vettem tárcsa helyett grubert.Ott csak elváshatnak a kapák !
Koszonom a sok valaszt de nemmindenki arrol beszel amit kerdeztem. A zt 323 masom mar 4 eve megvan es 4 eve 20 hektart muvelek vele melette meg van kisebb traktorom is nemcsak a foldel foglalkozok es nekem nagyon jo hogy a zt vel minde nehezebb dolgot hamarabb eltudok vegezni es nemkerult olyan dragaba mint egy mtz. En csak azt szeretnem tudni hogy a LETAK tarcsa mire jo mit bir? Elore is koszonom a valaszokat!!!
A maga idejében jó gép volt, de eljárt felette az idő. Elavult a két tárcsás száraz kuplungjával. A robosztus hosszú löketű hajtókarjával, ami nem traktorba való. A Zt-be kéne egy turbo-diesel motor.
Válasz #2369. hozzászólásra Nem kizárt,hogy nem működött rajta az automata elsőhajtás.Nekem vidáman vitte a 4-es ekét.Már nem tudom,hogy melyik sebességben!
Az Zt traktoroknak azért nincs "jó" áruk,mert félnek tőle,mert bonyolult.Az mtz szaki kevés hozzá.Az egyik ruszki gép a másik precíz német(még ha Ndk-s is)
Egyik ismi vett egyet, de mégis a 892.2 szántott a váltva forgóssal. Pedig pont ezért vette volna. Az egyik sebesség lassabb mint az MTZ-n, másikkal meg már gyorsabb és a gép nem bírta. Ennél többet gondoltam volna a gépről.
Egyébként jó nagy és a súlya is megvan, nem egy 82-es kategória. Lazítózni, meg nagy tárcsát húzni jónak bizonyult. 1800-as fordulaton inkább a 110Le teljesítmény reálisabb lenne.
Válasz #2365. hozzászólásra Az én két balfácán szerelőim azon buktak el,hogy az olajszivattyú cseréjekor (akitől vettem nem mondta,hogy cserélték) "vonalba kell fúrni a főtengellyel --magyarul a olajszivattyú olajnyomó nyílásának teljes keresztmetszetén kell belenyomni a főtengelybe az olajat,mert ha nem ,akkor a 4.henger csapágyai kevesebb olajat kapnak és előbb ,utóbb kikészülnek a csapágyak! Na hát ennyit a hozzáértéshez!
Válasz #2362. hozzászólásra Nekem csak zt303-om volt,de az Mtz 80 kisfülkésem jelenhetett neki! Kár,hogy kevés volt az országban,ezáltal kevesen is értenek hozzá!
Válasz #2359. hozzászólásra Nagyon jó gép a Zt,de kevés ember ért hozzá,nem úgy,mint az mtz-hez! Nekem 300eft-ba került,hogy fogadtam két csókát,akik azt mondták,hogy értenek hozzá.Végül elzavartam őket és kerestem egy szervizes embert aki tényleg értett az Ifa motorhoz!
Válasz #2357. hozzászólásra Az nem elég,hogy van egy nagyobb traktorod,venni kell hozzá nagyobb munkagépeket is!! Pótkocsiból 8 tonnás,4-es eke,4m -es kombinátor ,stb
Válasz #2355. hozzászólásra
Az miért baj, hogy nem a fél életét tölti valaki a traktorban? Én ha tehetném vennék ekkorát a huszon hektáromra.Inkább legyen túlgépesítve.
Sziasztok! a zt 323 masom utan szertenek egy tarcsat venni tarlo tarcsazasra megtudnatom mondani miylen szeleset bir el es milyen fajtat ajaltok a LETAK az nagyon gyenge?
Válasz #2343. hozzászólásra Nekem a régebben 303 volt,de az mondom,hogy nagyon jó gép.4-s ekét vidáman viszi.Sokkal jobban kell rá vigyázni és karbantartani ,mert kényesebb mint az Mtz.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni fortschritt zt 323a típusú traktorral kapcsolatban, hogy milyen gépek. Mert azon gondolkozom, hogy egy ilyet kéne vennem, csak nem tudok róla szinte semmit. Írjátok meg, hogy ajánljátok-e vagy sem. Mtz 82 helyett szeretném szántóföldi munkára meg pótkocsizni. Válaszaitokat előre is köszönöm.
4185 hozzászólás
Válasz #2343. hozzászólásra
NE.Ne tedd tönkre A Te és Családod életét!!!!!!
Válasz #2346. hozzászólásra
Ezt vissza olvasnád?
Koszonom vasek!
Válasz #2380. hozzászólásra
2/3 ba szoktunk szántani. 4 ekefejjel
Ha ismerném a LETÁK tárcsát, szivesen segitenék, de sajnos csak a BDT ismerem. Az jó a tarlóra a csipkés !
Válasz #2380. hozzászólásra
kire gondolsz, elmondanád?
Koszonom tenylegsokat segitettetek! Nevetseges sok ember milyen segitokeszhttp://www.agroinform.com/forum.php?act=addAddon&tid=811#
Válasz #2378. hozzászólásra
Csak szóba jött, hogy Zt után...
Válasz #2377. hozzászólásra
Akkor mit keresett itt?
Válasz #2373. hozzászólásra
Látom megtaláltad rá a jó fórumot.
Válasz #2373. hozzászólásra
Akassz egyet utána és megtudod.
Válasz #2373. hozzászólásra Nekem a tárcsákkal az a bajom,hogy csapágyak elég hamar kikészülnek.Ezért vettem tárcsa helyett grubert.Ott csak elváshatnak a kapák !
Válasz #2371. hozzászólásra
Levegős kapcsolású, megy rajta.
Koszonom a sok valaszt de nemmindenki arrol beszel amit kerdeztem. A zt 323 masom mar 4 eve megvan es 4 eve 20 hektart muvelek vele melette meg van kisebb traktorom is nemcsak a foldel foglalkozok es nekem nagyon jo hogy a zt vel minde nehezebb dolgot hamarabb eltudok vegezni es nemkerult olyan dragaba mint egy mtz. En csak azt szeretnem tudni hogy a LETAK tarcsa mire jo mit bir? Elore is koszonom a valaszokat!!!
A maga idejében jó gép volt, de eljárt felette az idő. Elavult a két tárcsás száraz kuplungjával. A robosztus hosszú löketű hajtókarjával, ami nem traktorba való. A Zt-be kéne egy turbo-diesel motor.
Válasz #2369. hozzászólásra Nem kizárt,hogy nem működött rajta az automata elsőhajtás.Nekem vidáman vitte a 4-es ekét.Már nem tudom,hogy melyik sebességben!
Az Zt traktoroknak azért nincs "jó" áruk,mert félnek tőle,mert bonyolult.Az mtz szaki kevés hozzá.Az egyik ruszki gép a másik precíz német(még ha Ndk-s is)
Egyik ismi vett egyet, de mégis a 892.2 szántott a váltva forgóssal. Pedig pont ezért vette volna. Az egyik sebesség lassabb mint az MTZ-n, másikkal meg már gyorsabb és a gép nem bírta. Ennél többet gondoltam volna a gépről.
Egyébként jó nagy és a súlya is megvan, nem egy 82-es kategória. Lazítózni, meg nagy tárcsát húzni jónak bizonyult. 1800-as fordulaton inkább a 110Le teljesítmény reálisabb lenne.
Nekem is 303-as van. Most vettem hozzá BDT 3,5 tárcsát. Volt gazdája azt mondta azzal tárcsáztak. Még nem próbáltam ki.
Válasz #2365. hozzászólásra Az én két balfácán szerelőim azon buktak el,hogy az olajszivattyú cseréjekor (akitől vettem nem mondta,hogy cserélték) "vonalba kell fúrni a főtengellyel --magyarul a olajszivattyú olajnyomó nyílásának teljes keresztmetszetén kell belenyomni a főtengelybe az olajat,mert ha nem ,akkor a 4.henger csapágyai kevesebb olajat kapnak és előbb ,utóbb kikészülnek a csapágyak! Na hát ennyit a hozzáértéshez!
Válasz #2365. hozzászólásra
Én sem javasolnám már sajnos senkinek mert eljárt felette az idő. Akinek van az meg keni-vágja a javítását.
Válasz #2343. hozzászólásra Először nézz körül a környékeden ,hogy van -e hozzáértő(öreg) szerelő.Nagyon fontos szempont!
Válasz #2361. hozzászólásra
Ez mondjuk igaz, kevesebben értenek hozzá, és valóban nem lehet az Mtzvel egy lapon említeni.
Válasz #2362. hozzászólásra Nekem csak zt303-om volt,de az Mtz 80 kisfülkésem jelenhetett neki! Kár,hogy kevés volt az országban,ezáltal kevesen is értenek hozzá!
ZT 323: - difizár elől-hátul
- automata első kerék hajtás
- zárt hidraulika rendszer
- szinkron váltó
- (levegős ülés)
- nyomtáv = minden NDK szerelvény
+ egy életre szóló élmény ZT-vel dolgozni!
Válasz #2359. hozzászólásra Nagyon jó gép a Zt,de kevés ember ért hozzá,nem úgy,mint az mtz-hez! Nekem 300eft-ba került,hogy fogadtam két csókát,akik azt mondták,hogy értenek hozzá.Végül elzavartam őket és kerestem egy szervizes embert aki tényleg értett az Ifa motorhoz!
Válasz #2359. hozzászólásra
Most beszéltük, hogy ha van rá pénze, tegye. Nekem az időm még mindig többet érne.
Gondolom tisztában van ezzel ,ha nagyobb gépet szeretne.
Válasz #2357. hozzászólásra Az nem elég,hogy van egy nagyobb traktorod,venni kell hozzá nagyobb munkagépeket is!! Pótkocsiból 8 tonnás,4-es eke,4m -es kombinátor ,stb
Válasz #2356. hozzászólásra
Az mtz jóval egyszerűbb gép mint a zt.
Válasz #2356. hozzászólásra Ha pénze van ,hát tegye!
Válasz #2355. hozzászólásra
Az miért baj, hogy nem a fél életét tölti valaki a traktorban? Én ha tehetném vennék ekkorát a huszon hektáromra.Inkább legyen túlgépesítve.
Válasz #2352. hozzászólásra 20 hektárra ne vegyél Zt-t,mert úgy jársz ,mint én : egy évben használtam 8-10 napot, szántásra ,szántás elmunkálásra és tarlóhántásra : 4-es eke, 3,3m kombinátor és 9 kapás gruber. A zt-hez legalább 40 hektár kell! Műtrágya szórásra,vetésre,szemenkénti vetésre,sorművelésre,permetezésre,gabona-kukorica hordásra Mtz 80 kisfülkést használtam 21 hektárra!
Válasz #2352. hozzászólásra
Bocsi nem jó helyre írtam 2343-ra akartam.
Válasz #2352. hozzászólásra
Arra készülj fel, hogy az mtz és a zt között ég és föld a különbség, minden téren!
Olyan 20 hektart kene csinaljon evente vajon kibirna? mert mar halottam rola jo is rosszatis!!!
Es a LETAK tarcsahoz mit szoltok?
Ikerkerék távtartót árul vlm cég ztre?
BDT-7 , 7 m-es tárcsa 3,5 m-es közepe. Átmérő 66 cm, nem örül neki.
Válasz #2346. hozzászólásra
Én Törő-féle 3,6m-es V tárcsát húzok vele.
Válasz #2346. hozzászólásra Vedd meg a 9 kapás Rau gruberomat! Én is Zt303-al húztam-vitte,mint a rongyot! A gruber szerintem jobb ,mint a tárcsa!
Sziasztok! a zt 323 masom utan szertenek egy tarcsat venni tarlo tarcsazasra megtudnatom mondani miylen szeleset bir el es milyen fajtat ajaltok a LETAK az nagyon gyenge?
Válasz #2344. hozzászólásra A zt traktorhoz minimum 40 hektár kell,mert alatta nincs kihasználva!
Válasz #2343. hozzászólásra Nekem a régebben 303 volt,de az mondom,hogy nagyon jó gép.4-s ekét vidáman viszi.Sokkal jobban kell rá vigyázni és karbantartani ,mert kényesebb mint az Mtz.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni fortschritt zt 323a típusú traktorral kapcsolatban, hogy milyen gépek. Mert azon gondolkozom, hogy egy ilyet kéne vennem, csak nem tudok róla szinte semmit. Írjátok meg, hogy ajánljátok-e vagy sem. Mtz 82 helyett szeretném szántóföldi munkára meg pótkocsizni. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Válasz #2338. hozzászólásra
Hol vagy!!!
Válasz #2336. hozzászólásra
Fokozatosam esett, vagy egyik percröl a másikra tünt el?
Válasz #2339. hozzászólásra Mikor vetted? Mennyi volt az olajnyomás?
Válasz #2338. hozzászólásra
Már tudod is mire gondoltam?
Köszönöm !
Válasz #2336. hozzászólásra
A motorban!Vagyis először annak az aljában!