Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hogy van a közmondás ..jól élt ember meg a nagy szőrű kutya nem fázik... lehet azért nem érzékeltem.. persze én az elsők közé sem tartozom.. csak próbálkozom.
Nálam is 2" csővel van összekötve a puffer a kazánnal.
Mellé van rakva majd két méter magas, le van szigetelve ezen kívül semmi extra nincs szelep és egyebek.
Aki nálunk csinálta a fűtést ő mondta, hogy feleslegesek a szelepek, mert nagy a kazán (50kW). Igaza is van, mert pl ha az egész pufferben 20°C a víz begyújtok 10-15 perc és a puffer tetejében 40°C körüli és lehet keringetni a lakást. Van egy másik keringető is az meg a Hajdú bojler hőcserélőjét keringeti, így a használati meleg víz is meg van oldva.
nehéz kérdés. 1 napot simán kibír és a melegvíz is arról megy, mert van 300 literes bojlerem is. nálam speciális a helyzet, mert le van szigetelve rendesen a ház és be van tekerve az egész ház padlófűtéssel és vannak külön szabályozható radiátorok is. úgyhogy van puffer rendesen
nekem 2 colos csővel gravitációsan van megcsinálva a pufferral, ami 1500 literes. ez biztonságilag is jó. a puffer tetejéből megy a lakásba és középre jön vissza. van egy állítható termosztát a kazánba, nekem 40-45 fokra van állítva, hogy ne engedje a vizet nagyon kihűlni
Válasz #830. hozzászólásra
KATTINTS A HOZÁSZÓLÁSRA KINEK AKARSZ ÍRNI.
Ha nekem írtad, akkor idáig egy napra két vödör lignit, két vödör apriték, nem lapátolva öntve....Hidegebb időkben majd megy a méteres fa.
A puding próbája az evés.
Leírnád és lefotóznád hogy van bekötve a puffertartályod a rendszerbe és hogy van szabályozva a működése?
Nekem is van ilyen kazánom és a puffertartályi s nagyon kellene mellé. De ahány fűtésszerelő annyiféle bekötési módot javasol és mondhatom egyik drágább verzió mint a másik.
Nekem tetszik első olvasatra,kiváncsi vagyok az eredményre!bálás kazánba lapáttal?vagy milysn kazánod van?nekem mozt szalmabálám van.az normális,hogy alig 1ora alatt lečg?és igazábol nem is történik nagy csoda
Új tüzelési technikát próbálok, gyalogakác darálva+ lignit.
Az akác begyújtja a lignitet, szinte füst sincs, ég rendesen. A hidegebb idők majd megmutatják a hiányosságokat.
Üdv!
Osszátok meg velem is hogy ki vagy kik készítenek még a lébényihez hasonló bálás kazánt.Elsősorban a Dunántuli régiobol de ha érdemes akár messzebbről is.Nem feltétlen ragaszkodom feltétlen a Lébényihez pedig nekem tuti közel van csak elég drága ha már jót is akar az ember náluk.A gépsorom már megvan csak a kazán hiányzik.
Nekem 17éve van lébényi kazánom. Eddig mindössze annyi baja volt, hogy az ajtót összekötő gumicső kirepedt és cserélni kellett.
Ha netalán a lébényi kazánnál döntenél és szalmabálával akarsz fűteni a v50-es kazánnál nagyobbat vegyél, mert az kicsi a bálákhoz.
Válasz #813. hozzászólásra
Van 350 szalma bálám és még ehhez szeretnék ugyan ennyi kukorica bálát. Kemencébe használom és egy 1,5 puffera dolgozok rá.A szalma teljesen száraz a kukorica is remélem száraz lesz.Kíváncsi vagyok kb 650 bála elég lesz-e a fűtési idényben.
2613 hozzászólás
Válasz #862. hozzászólásra
Kb 35 perc de kétszáz egynéhány négyzetméter..
Válasz #861. hozzászólásra
Nyomtam rá lignitet van egy kis füst de ahol a füst ott a meleg.Ennyi idő alatt 75 fok.
Válasz #860. hozzászólásra
Esetleg nagy szőrű hónaljkutya jöhet még szóba.
Válasz #858. hozzászólásra
Hogy van a közmondás ..jól élt ember meg a nagy szőrű kutya nem fázik... lehet azért nem érzékeltem.. persze én az elsők közé sem tartozom.. csak próbálkozom.
Válasz #857. hozzászólásra
Tegnap még 6 fokot jósoltak minuszban ide....na annyi azért nincs.
Mikor már összeragad az ember orra,na akkor hideg van.
Válasz #856. hozzászólásra
Reggelre megfagyott.
Nem olyan vészesen,de ropog a fű,meg kapartam a kocsi szélvédőjét indulás előtt.
Válasz #856. hozzászólásra
Rosszul érzékeltem itt a radarkép, s annyi is van.http://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/+1fok
Koppány! Most néztem én is a kazánt dobtam rá egy vödör aprítékot már dübörög, erre még nincs hideg az átlagos 5 fok körül.
Válasz #853. hozzászólásra
Válasz #853. hozzászólásra
Válasz #851. hozzászólásra
Akkor nem nyert hangszórót...
Válasz #835. hozzászólásra
Nagyon ég csak gyorsan, utána kell a nagy darab fa.Mikor nappal is van 8-10 fok meg éjjel sem hűl le nagyon akkor nagyon jó.
Válasz #849. hozzászólásra
én olyan kazánt csináltattam, hogy bele lehet rakni az apritékégőfejet. jövőre ha meglesz a rostám, akkor napraocsuval fogm nyomni
Válasz #847. hozzászólásra
Nem keringetem én sem hidegen, de mikor pl pár napig nem voltunk idehaza visszahűlt.
Kaptam ma is egy bazi adag darálnivalót, tavaszig tűnjön el jeligére. Kb. 3 pót lesz aprítva.
Válasz #846. hozzászólásra
volt nálam is, hogy megpakoltam rendesen. kattogtak is a radiátorok
Válasz #844. hozzászólásra
nekem nem engedi lemenni a vizet 20 fokra. 40 fok alatt nem engedem a lakásba a vizet
Válasz #843. hozzászólásra
Jó lehet, bár az IBC tartály hogy bírja a hőt?
Mert ha jól megrakod felmegy 90°Cra is, meg az elején egyszer sikerült elérnem a 100°C-ot is
Meg lehet egy kicsit meg is kell emelni, hogy a gravitációs keringés frankón működjön benne.
Válasz #843. hozzászólásra
hát nem tudom, hogy viselné a nyomást meg a meleget
Válasz #832. hozzászólásra
Nálam is 2" csővel van összekötve a puffer a kazánnal.
Mellé van rakva majd két méter magas, le van szigetelve ezen kívül semmi extra nincs szelep és egyebek.
Aki nálunk csinálta a fűtést ő mondta, hogy feleslegesek a szelepek, mert nagy a kazán (50kW). Igaza is van, mert pl ha az egész pufferben 20°C a víz begyújtok 10-15 perc és a puffer tetejében 40°C körüli és lehet keringetni a lakást. Van egy másik keringető is az meg a Hajdú bojler hőcserélőjét keringeti, így a használati meleg víz is meg van oldva.
Válasz #842. hozzászólásra
Értem. Ha ilyen "egyszerű" akkor lehet megpróbálkozok vele. IBC tartály jó lehet puffernak vagy az felejtős?
Válasz #840. hozzászólásra
nehéz kérdés. 1 napot simán kibír és a melegvíz is arról megy, mert van 300 literes bojlerem is. nálam speciális a helyzet, mert le van szigetelve rendesen a ház és be van tekerve az egész ház padlófűtéssel és vannak külön szabályozható radiátorok is. úgyhogy van puffer rendesen
Válasz #839. hozzászólásra
Az nekem is szivattyús mert van kb 12m vízszintesen és felső csövezésű a rendszer, így szivattyú nélkül esélyünk sincs hogy megforduljon a víz.
Válasz #838. hozzászólásra
Értem, és így mennyi ideig bírja a lakást melegen tartani egy felfűtéssel?
Válasz #838. hozzászólásra
a pufferból szedjük ki a meleget a fűtésre, de az szivattyús
Válasz #837. hozzászólásra
a kazán direkbe van kötve a pufferba. a kazán tetejéből a puffer tetejébe és a kazán aljából a puffer aljába. 2 colos cső és semmi szabályzás
Válasz #836. hozzászólásra
És a kazán hová van bekötve?
Mi szabályozza hogy mikor hová menjen a melegvíz a kazánból?
Válasz #832. hozzászólásra
nekem 2 colos csővel gravitációsan van megcsinálva a pufferral, ami 1500 literes. ez biztonságilag is jó. a puffer tetejéből megy a lakásba és középre jön vissza. van egy állítható termosztát a kazánba, nekem 40-45 fokra van állítva, hogy ne engedje a vizet nagyon kihűlni
Válasz #834. hozzászólásra
Irta itt valaki a nádat,meg a napraforgó szára is jól égne...
KATTINTS A HOZÁSZÓLÁSRA KINEK AKARSZ ÍRNI.
Ha nekem írtad, akkor idáig egy napra két vödör lignit, két vödör apriték, nem lapátolva öntve....Hidegebb időkben majd megy a méteres fa.
A puding próbája az evés.
Válasz #809. hozzászólásra
Mekkora kérót fűtesz vele, s mennyibe fájt a kazánod ha nem vagyok túl tolakodó?
Válasz #831. hozzászólásra
Szia!
Leírnád és lefotóznád hogy van bekötve a puffertartályod a rendszerbe és hogy van szabályozva a működése?
Nekem is van ilyen kazánom és a puffertartályi s nagyon kellene mellé. De ahány fűtésszerelő annyiféle bekötési módot javasol és mondhatom egyik drágább verzió mint a másik.
Bálás kazánba aprítékkal tüzelek jelenleg, adagoláslapáttal, egyszerre belemegy 2 talicska.
Esténként 3 talicskával tüzelek el azzal egész nap mehet a lakásban a fűtés annyira felfűti az 1500literes puffert (70°C környékére).
Ha bejönnek a nagyobb hidegek akkor szerintem több elmegy meg éjjelre teszek rá még rönkfát is.
(Kb 130 négyzetmétert fűtünk, és egész nap 22°C-on van a termosztát, mert a feleségem idehaza van a 3hónapos lányunkkal.)
Nekem tetszik első olvasatra,kiváncsi vagyok az eredményre!bálás kazánba lapáttal?vagy milysn kazánod van?nekem mozt szalmabálám van.az normális,hogy alig 1ora alatt lečg?és igazábol nem is történik nagy csoda
Új tüzelési technikát próbálok, gyalogakác darálva+ lignit.
Az akác begyújtja a lignitet, szinte füst sincs, ég rendesen. A hidegebb idők majd megmutatják a hiányosságokat.
Válasz #827. hozzászólásra
csak több hónappal előre meg kell rendelni asszem az ottani kormány is szigorított nekik valamit
Válasz #825. hozzászólásra
Keleti végeken kapni Erdélyi fát is.. egész baráti áron..De minél többet utazik az ország belseje felé Annál drágább
Válasz #825. hozzászólásra
kamion tételben ismerösnek hoztak 1780ft/q ha jol tudom és tölgy
A méteres tölgy , bükk, gyertyán, milyen áron kapható?
Üdv!
Osszátok meg velem is hogy ki vagy kik készítenek még a lébényihez hasonló bálás kazánt.Elsősorban a Dunántuli régiobol de ha érdemes akár messzebbről is.Nem feltétlen ragaszkodom feltétlen a Lébényihez pedig nekem tuti közel van csak elég drága ha már jót is akar az ember náluk.A gépsorom már megvan csak a kazán hiányzik.
Válasz #820. hozzászólásra
A puffertartály a rendszer elejére van kötve?
Válasz #817. hozzászólásra
Üdv!
Nekem 17éve van lébényi kazánom. Eddig mindössze annyi baja volt, hogy az ajtót összekötő gumicső kirepedt és cserélni kellett.
Ha netalán a lébényi kazánnál döntenél és szalmabálával akarsz fűteni a v50-es kazánnál nagyobbat vegyél, mert az kicsi a bálákhoz.
Gabeee te helyileg hol laksz ?
Nekünk 10 éve bírja. Úgy gazdaságos igazán ha bele van kötve a rendszerbe 1-2 m3-es puffertartály is.
Válasz #818. hozzászólásra
És melyik kazánt,kazánokat érdemes venni ?
Lébényit nem szabad venni!Azzal csak a kéményt fűtöd.
Egy V50es lébényi kazánnak kb mennyi az élettartalma? Érdemes beruházni, esetleg használtan venni?
Nekem akadt egy bála nád,a bálázós hozta a gépbe.Na az ég rendesen,meg van kalória.
Válasz #811. hozzászólásra
Én magam jártam így a bálás kazánnal hogy a bála salakja ráégett a vízcsövekre, azóta nincs csak szalma,és kukorica szár,meg fa.
Válasz #813. hozzászólásra
Van 350 szalma bálám és még ehhez szeretnék ugyan ennyi kukorica bálát. Kemencébe használom és egy 1,5 puffera dolgozok rá.A szalma teljesen száraz a kukorica is remélem száraz lesz.Kíváncsi vagyok kb 650 bála elég lesz-e a fűtési idényben.