Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Radocz #2309. hozzászólásáraIpari kazanokat szoktak samottozni a tuzter melegitese miatt. No az eges hatásfoka. Olvastam olajkutak mellett használt gozfejleszto kazanokrol. De gondolom ott pluszba van tervezve még hőcserélő felület
Válasz medikus #2311. hozzászólásáraKb 170 mm2 a lakás. Új a kazán és most tesztelgetem. Illetve a puffet tartályból vesszük ki a használati melegvizet is.
Ebben az esetben nem a hőtárolás miatt van a samot. A samottal a tűztérben a láng maghőmérsékletét emelem meg, emiatt a hőcserélőhöz érkező füst hőmérséklete sokkal melegebb és így tübb hőt ad le.Samotozás után látványosan kevesebb füst távozik a kéményből mint előtte. Igaz új a kazánom és nem sok össze hasonlítási alapom van. Amit tapasztaltam azt az előző hozzá szólásomban le írtam. Samotozás előtt 3 zsák apríték kb 1,5 óra alatt égett le és a lakást teljesen fel fűtötte plusz a puuffer (1,5 köbös) teteje 60 fokos az alja 25 fokos. Samotozás után ugyan ezeket az eredményeket két zsákkal tudtam produkálni.
Meg van, hogy mennyi legyen a távozó füstgáz hőmérséklet.
A kéményen sok meleg távozik. Ha túl alacsony, az a kémény károsodásához vezet.
A samott azt a célt szolgálja, hogy tárolja a meleget.
Ennyi a tudás. Mivel új kazánt tettél így igazán nincs összehasolítási alapod a samott és samott nélkül.
Elfogadom hogy ez jó lehet, csak eddig még nem hallottam róla.
Samottal készül a cserépkályha és a hőtárolős (elektromos) kályha. talán a kemencébe is tesznek.
Kazánt most hallottam először.
Ki samottoztam a kazánba a tűzteret, egy hete tesztelgetem úgy néz ki jól be vált. Sokkal gazdaságosabb így fűteni vele. igaz, hogy így meg emelkedett a füst gáz hőmérséklet.
A hétvégén mi is kazánt cseréltünk.
a 30 éves MF-2 újra kilyukadt most már menthetetlen így lecseréltük egy Gigant 55-ös kazánra.
Eszméletlen a különbség ugyan annyi tüzelőanyaggal...
Válasz 74 Misi #2303. hozzászólásáraJajjj... annyira ritka az olyan szaki aki vascsővel dolgozik.. Kár! hólnéz ki a rendszered. Radiátorokhoz mekkora csővel álltál le? gerinc/leállás
Ha valakinek kellene van egy új hőcserélös 200 literes bojlerem. 5.5kw leadó teljesitménnyel. Bálás kazánra köthető használati melegvizhez. Ár megbeszélés tárgya.
Egy v55 /nem boldog/ tulajdonosa vagyok, a legnagyobb baj a kicsi tűztér a szabvány bála éppen belefér, szinte szoros. Csak saját "gyártású" bála esetén jó. A méretsorban a következő kazán már kicsit jobb. /+százezrek/.
Két-három év szalma és egy év szőlő venyige után kiégett valahol. /bukta/
Válasz 74 Misi #2294. hozzászólásáraAz egyik facebook csoportban volt erről a kazánról szó. Vagy a fűtés - hűtés - szellőztetés vagy az ágaprítós csoportban.
Válasz Anonimus82 #2280. hozzászólásáraSzülői házat ilyen márka csak kisebb típus fűti már vagy 6 éve. Vastag csöves, nagy radiátoros, nagy vízmennyiséggel.
Egy igazi krematórium. Nekünk nem fér be a bála, kisebb a tüztere, fával fütjük. Ár értékben elég jó. Tél végén kilyukadt valahol, majd most vagy javítani kell vagy cserélni.
Válasz Batka #2288. hozzászólásáraÁr érték arány még éri az árát nekem a bála nem gond minden saját Szalma bálazó fa is lenne a szalma rá segítene mindent összevetve meg vagytok elégedve vele
Válasz Anonimus82 #2287. hozzászólására150nm fűtők sajnos nem tudok szalmával tüzelni mert nem megoltod a szalma behordás meg a második bála berakásakor nagy fűst-tel jár .
Válasz barkaspisti #2286. hozzászólásáraHány nègyzetmètert fütesz vele használsz e bálaszalmát ha igen hány darab kell belőle napi szinten bocs a sok kerdesert de érdekel
Válasz 74 Misi #2276. hozzászólásáraMi is használtunk régebben Balmazujvárosi tip. kazánt, az is ilyen volt. Minden felakadt benne, különösen a fa. Ha az ember nem piszkálta felülről el is aludt. Nem javaslom semmihez. Most nagy tűzterű kazánunk van /szalmás/, aprítékkal tüzelünk benne. Egyszerre beleborítunk 4-5 nagy műanyag vödörrel, a tetejére gyujtunk, ha beparázslott akkor állítjuk levegő szabályozóra. Hibátlanul működik.
Válasz ND #2274. hozzászólásáramondjuk a miénknek még az is baja volt, hogy az akna alján egy ferde rost volt, amin le kellett volna csússzon a cucc a tűztérbe a mi a víztér alatt volt. a rost meg a víztér alsó sarka között kicsi volt a rés, ezért akadt a fa meg a darabos szén, viszont jól működött a daraszén, ahogy írtam.
Kérdés, h a te kiszemeltednél mekkora a rés, át megy-e rajta az aprítékod, nem tömődik-e el, és csak középen az aknában fog izzani, ami viszont nem egészséges sztem
Válasz 74 Misi #2273. hozzászólásáraakkoriban amikor nekünk volt ilyen kazánunk még nem volt divat az apríték.
Ahogy saccoltam, 10-12cm-ra vágja a gép, elábazásoknál ágabogas.
Az nem tud beboltozódni az aknában?
Gondolom erre kellene vkitől a tapasztalat
Válasz 74 Misi #2271. hozzászólásáranekünk volt régen aknás kazánunk.
nem szerettük.
szén összeáll, darabos szintén, fa felakad, gyufa méretűre kellett vágni a gyújtóst, salakosabb cucc megint megfolytja, nem bírod kiverni belőle, etc.
az ún. Lengyelláng volt az egyetlen amit szeretett
Válasz máris szomszéd #2266. hozzászólásáraEgyelőre nyárilak, hétvégiház, vendégfogadás funkcióval gondolnánk. Belülről kapna egy gipszkarton falat, közé szigetelés.
A hangterjedős részt nem nagyon értem.
Válasz ND #2259. hozzászólásáraÉn tuti csak ideiglenes lakás céljára csinálnék ilyet több okból is.
Nagyon precíz gyors reagálású hűtés-fűtés kell bele.
Pára nem tudom ,hogy viselkedne bár elvileg nem lenne vele probléma szerintem ha el van mindenhol burkolva a lemez.
Hang szerintem nagyon terjedne.
Előnye talán,hogy gyorsan kész lehet de nemigen olcsóbb mint egy ugyanilyen könnyűszerkezetes ház.
Válasz ND #2259. hozzászólásáraa kérdés az, hogy ragad meg a hungarocel a külső felületen,
mert az általában ugye festett, végső felülettel van ellátva
2613 hozzászólás
Válasz Radocz #2309. hozzászólásáraIpari kazanokat szoktak samottozni a tuzter melegitese miatt. No az eges hatásfoka. Olvastam olajkutak mellett használt gozfejleszto kazanokrol. De gondolom ott pluszba van tervezve még hőcserélő felület
Válasz medikus #2311. hozzászólásáraKb 170 mm2 a lakás. Új a kazán és most tesztelgetem. Illetve a puffet tartályból vesszük ki a használati melegvizet is.
Válasz 74 Misi #2310. hozzászólásáraHány négyzetméter az a ház?300? 3 zsák apríték milyen időben?Nem is fűtök!!!!Pedig szeretem,és bírom a meleget!
Válasz Radocz #2309. hozzászólásáraSzia Radocz!
Ebben az esetben nem a hőtárolás miatt van a samot. A samottal a tűztérben a láng maghőmérsékletét emelem meg, emiatt a hőcserélőhöz érkező füst hőmérséklete sokkal melegebb és így tübb hőt ad le.Samotozás után látványosan kevesebb füst távozik a kéményből mint előtte. Igaz új a kazánom és nem sok össze hasonlítási alapom van. Amit tapasztaltam azt az előző hozzá szólásomban le írtam. Samotozás előtt 3 zsák apríték kb 1,5 óra alatt égett le és a lakást teljesen fel fűtötte plusz a puuffer (1,5 köbös) teteje 60 fokos az alja 25 fokos. Samotozás után ugyan ezeket az eredményeket két zsákkal tudtam produkálni.
Válasz 74 Misi #2308. hozzászólásáraValamit nem értek, de ezek szerint velem van a baj. Senki sem reagált rá.
Meg van, hogy mennyi legyen a távozó füstgáz hőmérséklet.
A kéményen sok meleg távozik. Ha túl alacsony, az a kémény károsodásához vezet.
A samott azt a célt szolgálja, hogy tárolja a meleget.
Ennyi a tudás. Mivel új kazánt tettél így igazán nincs összehasolítási alapod a samott és samott nélkül.
Elfogadom hogy ez jó lehet, csak eddig még nem hallottam róla.
Samottal készül a cserépkályha és a hőtárolős (elektromos) kályha. talán a kemencébe is tesznek.
Kazánt most hallottam először.
Sziasztok !
Ki samottoztam a kazánba a tűzteret, egy hete tesztelgetem úgy néz ki jól be vált. Sokkal gazdaságosabb így fűteni vele. igaz, hogy így meg emelkedett a füst gáz hőmérséklet.
A hétvégén mi is kazánt cseréltünk.
a 30 éves MF-2 újra kilyukadt most már menthetetlen így lecseréltük egy Gigant 55-ös kazánra.
Eszméletlen a különbség ugyan annyi tüzelőanyaggal...
Válasz Güzü #2305. hozzászólásáraMeglévő rendszerre épitettem be a kazánt és a pufert.
Válasz 74 Misi #2303. hozzászólásáraJajjj... annyira ritka az olyan szaki aki vascsővel dolgozik.. Kár! hólnéz ki a rendszered. Radiátorokhoz mekkora csővel álltál le? gerinc/leállás
Válasz 74 Misi #2303. hozzászólásáraÜdv!
Majd a csapokról szedd le mindről a fogantyút, nehogy valaki véletlenül elzárja az egyiket
Sziasztok! Ahéten sikerült be üzemelni a kazánt. Eddig meg vagyok vele elégedve.
Ha valakinek kellene van egy új hőcserélös 200 literes bojlerem. 5.5kw leadó teljesitménnyel. Bálás kazánra köthető használati melegvizhez. Ár megbeszélés tárgya.
Válasz 74 Misi #2300. hozzászólásáraHopp a képek le maradtak.
Sziasztok Urak!
Meg vettem a kazánt, kiváncsian várom a telet. " remélem nem kell majd használnom
Sziasztok!
Ha valaki calor kazant keres hirdeteseim között talál egy jó állapotut. Normálisan használt és bekötött csak pufferre dolgozott.
Üdv valakinek van e ilyen típusú kazán? és milyen?http://tjk.hu/tjk-sz-68-68-kw-szalmabalas/
Egy v55 /nem boldog/ tulajdonosa vagyok, a legnagyobb baj a kicsi tűztér a szabvány bála éppen belefér, szinte szoros. Csak saját "gyártású" bála esetén jó. A méretsorban a következő kazán már kicsit jobb. /+százezrek/.
Két-három év szalma és egy év szőlő venyige után kiégett valahol. /bukta/
Köszönöm mindenkinek aki hozzá szólt én úgy döntött meg veszem lesz ami lesz
Válasz 74 Misi #2294. hozzászólásáraAz egyik facebook csoportban volt erről a kazánról szó. Vagy a fűtés - hűtés - szellőztetés vagy az ágaprítós csoportban.
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a kazánról? Ágdarabolóm van és ilyenbe gondolkodom.
https://www.celsiuskazan.hu/celsius-p35-ketaknas-fureszporos-kazan-35-kw-25.html
Válasz Anonimus82 #2280. hozzászólásáraSzülői házat ilyen márka csak kisebb típus fűti már vagy 6 éve. Vastag csöves, nagy radiátoros, nagy vízmennyiséggel.
Egy igazi krematórium. Nekünk nem fér be a bála, kisebb a tüztere, fával fütjük. Ár értékben elég jó. Tél végén kilyukadt valahol, majd most vagy javítani kell vagy cserélni.
Válasz Anonimus82 #2291. hozzászólásáraNekem bejött.
????
Válasz Batka #2288. hozzászólásáraÁr érték arány még éri az árát nekem a bála nem gond minden saját Szalma bálazó fa is lenne a szalma rá segítene mindent összevetve meg vagytok elégedve vele
Válasz Anonimus82 #2287. hozzászólására150nm fűtők sajnos nem tudok szalmával tüzelni mert nem megoltod a szalma behordás meg a második bála berakásakor nagy fűst-tel jár .
Válasz Anonimus82 #2287. hozzászólásáraNálunk is 7 szezont ment már, különösebb gond nem volt vele. A nagy ajtó zárát kellett megerősíteni.
Válasz barkaspisti #2286. hozzászólásáraHány nègyzetmètert fütesz vele használsz e bálaszalmát ha igen hány darab kell belőle napi szinten bocs a sok kerdesert de érdekel
Válasz Anonimus82 #2280. hozzászólásáraÉn 12 éve használom és tökéletesen működik egy igazi "hamvasztó".
Válasz Anonimus82 #2284. hozzászólásáraIgen. V55, alapjában nincs gondom vele. Amit bele raktam az egy pillangoszelep.
Válasz Rranbax #2282. hozzászólásáraNeked van calor?
Válasz mocsencsi1 #2281. hozzászólására miért mi gond van vele milyen tapasztalatod
van jó
Válasz mocsencsi1 #2281. hozzászólásáraMiért neked milyen van. Miért nem jött be a calor
Válasz Anonimus82 #2280. hozzászólásáraNeee!!! Még a gondolatát is tűzre.
Üdv kazánt szeretnék vásárolni van e valakinek tapasztalata a calor v 55 szalmabalas típusú kazánal vagy ki mit használ szalmabálást érdekel első sorban https://netkazan.hu/termek/745/calor-v55-lemez-balaegeto-kazan
Válasz medikus #2278. hozzászólásáraNem tudom mi volt a típusa a miénknek. Csak h szenvedés volt tüzelni benne
Válasz ND #2275. hozzászólásáraGF 35 nagyon jó kazán volt szénre!
Válasz 74 Misi #2276. hozzászólásáraMi is használtunk régebben Balmazujvárosi tip. kazánt, az is ilyen volt. Minden felakadt benne, különösen a fa. Ha az ember nem piszkálta felülről el is aludt. Nem javaslom semmihez. Most nagy tűzterű kazánunk van /szalmás/, aprítékkal tüzelünk benne. Egyszerre beleborítunk 4-5 nagy műanyag vödörrel, a tetejére gyujtunk, ha beparázslott akkor állítjuk levegő szabályozóra. Hibátlanul működik.
Válasz ND #2274. hozzászólásáraIgen emiatt is érdeklődnék.
Válasz ND #2274. hozzászólásáramondjuk a miénknek még az is baja volt, hogy az akna alján egy ferde rost volt, amin le kellett volna csússzon a cucc a tűztérbe a mi a víztér alatt volt. a rost meg a víztér alsó sarka között kicsi volt a rés, ezért akadt a fa meg a darabos szén, viszont jól működött a daraszén, ahogy írtam.
Kérdés, h a te kiszemeltednél mekkora a rés, át megy-e rajta az aprítékod, nem tömődik-e el, és csak középen az aknában fog izzani, ami viszont nem egészséges sztem
Válasz 74 Misi #2273. hozzászólásáraakkoriban amikor nekünk volt ilyen kazánunk még nem volt divat az apríték.
Ahogy saccoltam, 10-12cm-ra vágja a gép, elábazásoknál ágabogas.
Az nem tud beboltozódni az aknában?
Gondolom erre kellene vkitől a tapasztalat
Válasz ND #2272. hozzászólásáraFa aprítékkal fűtenék benne.
https://www.youtube.com/watch?v=_kbf5cCZRC4&t=5s
Ilyennel.
Válasz 74 Misi #2271. hozzászólásáranekünk volt régen aknás kazánunk.
nem szerettük.
szén összeáll, darabos szintén, fa felakad, gyufa méretűre kellett vágni a gyújtóst, salakosabb cucc megint megfolytja, nem bírod kiverni belőle, etc.
az ún. Lengyelláng volt az egyetlen amit szeretett
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a kazánt? Esetleg használja is nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre. Igen erősen kazán cserén gondolkodom.
http://www.5mp.eu/web.php?a=csodafutes&o=xKPjmE_Xjf
Válasz ND #2265. hozzászólásáraMondjuk Palmatex!!!!
Válasz ND #2265. hozzászólásáraEgyszerű. Csavarozni kell. Én egy osb falat burkoltam hogy tudjam festeni.
Válasz ND #2267. hozzászólásáraA purhab jól viszi a hangot de ha gyapot töltésű panelt veszel akkor nincs ilyen probléma.
Válasz máris szomszéd #2266. hozzászólásáraEgyelőre nyárilak, hétvégiház, vendégfogadás funkcióval gondolnánk. Belülről kapna egy gipszkarton falat, közé szigetelés.
A hangterjedős részt nem nagyon értem.
Válasz ND #2259. hozzászólásáraÉn tuti csak ideiglenes lakás céljára csinálnék ilyet több okból is.
Nagyon precíz gyors reagálású hűtés-fűtés kell bele.
Pára nem tudom ,hogy viselkedne bár elvileg nem lenne vele probléma szerintem ha el van mindenhol burkolva a lemez.
Hang szerintem nagyon terjedne.
Előnye talán,hogy gyorsan kész lehet de nemigen olcsóbb mint egy ugyanilyen könnyűszerkezetes ház.
Válasz ND #2259. hozzászólásáraa kérdés az, hogy ragad meg a hungarocel a külső felületen,
mert az általában ugye festett, végső felülettel van ellátva
Válasz fendt309 #2263. hozzászólásáraNem neked szántam.