Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #1220. hozzászólásáraNekem egy táblámat érinti vízvédelmi sáv, valami patakmeder van ott, víz nem nagyon volt benne az elmúlt 30 évben. Mikor ezt a táblámat berajzolta a falugazdász akkor ki is hagyta, kérdezte hol van itt vízfolyás, mert a határvonalak szerint berajzolva belelógott a vízvédelmi sávba és figyelmeztette a rendszer. Tehát nekem a berajzolt területben nincs.
Eddig is voltak ellenőrzések, eddig is büntethettek volna a vízvédelmi sávok miatt pld.....nyilván most hogy elektronikusan is bent lesz a rendszerben könnyebb megkeresni a dolgokat, meg sokkal több gazdálkodót lehet ellenőrizni de remélem nem arra megy majd a játék hogy jönnek a büntetések....próba év volt, jövőre már mindenki okosabb lesz...
Válasz Bárány #1203. hozzászólásáraAz ellenőr a napló helyett esetlegesen megnézhetné ezeket az "élő" vizeket személyesen, vagyis ÉLŐBEN!
Szerintem legalább az 50%-a felesleges, a megjelölteknek. Felénk legalábbis azt láttam a térképen.
Pl. az egyik földünk mellett beton öntöző csatorna, amely ráadásul ki van emelve úgy, hogy az alja magasabb a környező talaj szintnél!
Minimum 30 éve nem volt benne víz, tele nőve fával, cserjével.
Ezen mit kell védeni!
Válasz Bárány #1202. hozzászólásáraA vetéssel nincs gond!
Az meg van engedve!
A növény védős kezelést, mint a permetezésnél is, kisebb területre veszem. Ha mégis "érdeklődnek" a vetőmag mivoltja iránt, megmondom hogy a vízvédelem miatt oda csávázatlan, előző évi fogott magot vetettem.
Kaparja ki, ha nem hiszi!
Egyébként a falugazdival pont azt beszéltük, hogy a növ.szerek, a vízvédelmi sávok, és mellette a tábla határok ismeretében a gép biztosan ki fogja dobni a "ráfedéseket"!
Mivel ez is erősen szankcionálható dolog, több mint valószínű hogy rámennek!
Válasz Ganajos #1217. hozzászólásáraNe izgulj, nincs büntetés!
Egyszerűen csak azonnali támogatás megvonás. Olyan 25%körül indul a dolog, ha jól tudom.
Válasz A.I. #1215. hozzászólásáraJah értem köszi
Jó nagy faxság ez az egész
Kiváncsi leszek milyen büntetések mennek majd ki mert 100 ból 99 nél biztos lesz valami hiba
Válasz Ganajos #1198. hozzászólásáraErre az a matek, ha nem hozammérős a technika, hogy össztemés/összterület x parcella méret és jóestét!
De ezt nem én mondtam, mert ez így matematikai átlag és annyi.
Válasz kukaccsosz #1204. hozzászólásáraHallóttál már ilyenről, hogy valakit szankcionált ilyenért az MVH? Vagy láttál már olyat, hogy valaki Syngenta napraforgó vetésnél elhagyta az 50 métert???
Válasz termelo #1207. hozzászólásáraMeg kell nézni az engedélyokiratokat, hogy melyik szer mit ír! Van ami sima 5 m vízvédelmit, van ami 20méterest és van 50méterest.
Válasz kukaccsosz #1204. hozzászólásáraNöv. szereknél is 50m korlát van....
Fogott mag okés...
Vagy kell a számla mással csávázószer magról- ezt nem értem....
Növényvédő szernél csak az 5 méteres vízvédelmi sávot érinti ami nem nagy terület, jól kell naplózni.
Az epivio energi pl. Mikrobi készítmény és ott nem 5 hanem 50 méter a távolság a felszíni víztől! A permetezés nem látszik a területen, de a vetés ……..
400 méter hosszan az már 2 hektár!
Egy helyszíni ellenőrzésnél lehet magyarázni. Vagy azt mondjuk oda fogott magot vetettünk vagy kell számla mással csávázószer magról
Válasz atisgyulai #1196. hozzászólásáraDe igen. Csak a vízvédelmire is kell valamit írnod, mert helyszíni ellenőrzéskor, de kicsit nagyobb terület esetén műholdról is látszik, hogy elvetetted.
Válasz Attila000 #1197. hozzászólásáraÉn is rákérdeztem!
Nekem azt mondta, hogy annyival kevesebb kezelt területet írjak be permetezésnél, ha a szer előírja.(pl laudis)
Megnéztük térképen, hol-mekkora hosszban érinti a tábláimat ilyen sáv.
Válasz Bárány #1195. hozzászólásáraNa én meg 2024 re csak ilyen magot vettem mert milyen fasza lesz........minél többet olvasok annál inkább megy el a kedvem az egész gazdálkodástól ....
Válasz A.I. #1184. hozzászólásáraÉs akinek van 100 parcellája és bérbe vágják neki, akkor adjon a kombájnosnak egy noteszt, h irogassa a parcellákat hol mennyi volt?
Vagy hogy kellene
Válasz Bigyófelügyelő #1113. hozzászólásáraBeszéltem a falugazdásszal, elvileg írjam be az egész területet, az alap feltételezés, hogy betartottam az 50m, 20m stb, előírásokat, tehát ott nem szórtam. Legalàbb is ők akinek csináljàk, így csináljàk!
Válasz Bárány #1195. hozzászólásáraAz nem lehet megoldás, hogy a vízvédelmi sávnak megfelelő területtel kevesebbet írok vetésterületnek azzal a maggal?
De jó, hogy felhoztad. (És pont ebben a topicban.): ez az egyik legkönnyebben ellenőrizhető dolog, akár még műholdról is látszik, hogy vetve van-e a vízvédelmi sávban. Összenézik az eGN-nel, oszt bukta.
Válasz Bárány #1188. hozzászólásáraAzt is elintézhetnéd, hogy ne minden Syn napraforgó vetőmagra kenjék rá az epivio energyt, mert így felszíni vizektől 50 méteren belül nem lehet vetni!
Válasz Bárány #1185. hozzászólására
Ha rád hallgatnak akkor a permetezéshez intézd már el, hogy ami tankkeverék, oda be lehessen több azért is vezetni, vagy akár csávázásnál, mert 2 féle szer van a magon vagy a tartályban, akkor 2 kezelést kell felvinni ugyan arra az 1 menetre.
Vagy én vagyok pancser és van lehetőség egyben is?
Válasz atisgyulai #1177. hozzászólásáraNövényvédelem: vetés dátuma, szer neve, felhasznált mennyiség, mértékegység.
Végül is ugyan úgy, mint egy szimpla növényvédelmet.
Azt viszont neked kell kiszámolni, kinyomozni, hogy milyen szerrel van csávázva és abból a Te általad kivetett mag mennyiséggel mekkora dózis megy ki hektáronként.
Én Syngenta magot használok, neki van kalkulátor, ahol fémzárszám segítségével kiszámolja, hogy miből mennyit használtál.
Köszi nekik innét is!
Válasz Büresz #1159. hozzászólásáraNem kötelező, tehát nem kell rögzíteni a naplóban a növényvedelmi megfigyelést. Már többször többen leirtuk ide, valaki berakta a válasz email képét is amiben rákérdezett erre.
És a hozam nál hogy kell megadni?
Táblánként levetítve, hogy éppen azon a táblán mennyi termett t/ha? Vagy amit értékesítettem terményt azt kell beírni minden táblához?
Sziasztok!
Próbálom napi szinten követni itt is az eGn fejleményeket, és lehet hogy volt már téma, csak éppen elsiklottam felette!
Szóval a vetőmagon lévő csávázó szert, mint növényvédelmet hogyan tudom felvinni?
Kukorica, és napraforgó magokról lenne szó!
Köszi ha valaki röviden leírja!
Most én vagyok ilyen hülye, vagy hogy találom meg a gazdálkodási naplóban a nitrogén műtrágyát?
Pl ha ns21-24 et vagy sima 27 es nitrogén milyen néven hozza elő?
Köszi
1924 hozzászólás
Sziasztok.
Karbamidot beírhatom a GN-ba, ha nem ezt vállaltam ezt az AÖP-ben?
Árpára és repcére szórtam , de nem dolgoztam be. ??
Válasz Rabó001 #1222. hozzászólásáraJa hogy a vízvédelmi sávtól való távolságról megy a diskurzus. Akkor bocs. Most olvastam tovább.
Válasz atisgyulai #1220. hozzászólásáraNekem egy táblámat érinti vízvédelmi sáv, valami patakmeder van ott, víz nem nagyon volt benne az elmúlt 30 évben. Mikor ezt a táblámat berajzolta a falugazdász akkor ki is hagyta, kérdezte hol van itt vízfolyás, mert a határvonalak szerint berajzolva belelógott a vízvédelmi sávba és figyelmeztette a rendszer. Tehát nekem a berajzolt területben nincs.
Eddig is voltak ellenőrzések, eddig is büntethettek volna a vízvédelmi sávok miatt pld.....nyilván most hogy elektronikusan is bent lesz a rendszerben könnyebb megkeresni a dolgokat, meg sokkal több gazdálkodót lehet ellenőrizni de remélem nem arra megy majd a játék hogy jönnek a büntetések....próba év volt, jövőre már mindenki okosabb lesz...
Válasz Bárány #1203. hozzászólásáraAz ellenőr a napló helyett esetlegesen megnézhetné ezeket az "élő" vizeket személyesen, vagyis ÉLŐBEN!
Szerintem legalább az 50%-a felesleges, a megjelölteknek. Felénk legalábbis azt láttam a térképen.
Pl. az egyik földünk mellett beton öntöző csatorna, amely ráadásul ki van emelve úgy, hogy az alja magasabb a környező talaj szintnél!
Minimum 30 éve nem volt benne víz, tele nőve fával, cserjével.
Ezen mit kell védeni!
Válasz Bárány #1202. hozzászólásáraA vetéssel nincs gond!
Az meg van engedve!
A növény védős kezelést, mint a permetezésnél is, kisebb területre veszem. Ha mégis "érdeklődnek" a vetőmag mivoltja iránt, megmondom hogy a vízvédelem miatt oda csávázatlan, előző évi fogott magot vetettem.
Kaparja ki, ha nem hiszi!
Egyébként a falugazdival pont azt beszéltük, hogy a növ.szerek, a vízvédelmi sávok, és mellette a tábla határok ismeretében a gép biztosan ki fogja dobni a "ráfedéseket"!
Mivel ez is erősen szankcionálható dolog, több mint valószínű hogy rámennek!
Válasz Ganajos #1217. hozzászólásáraNe izgulj, nincs büntetés!
Egyszerűen csak azonnali támogatás megvonás. Olyan 25%körül indul a dolog, ha jól tudom.
Válasz A.I. #1215. hozzászólásáraJah értem köszi
Jó nagy faxság ez az egész
Kiváncsi leszek milyen büntetések mennek majd ki mert 100 ból 99 nél biztos lesz valami hiba
Válasz Attila000 #1208. hozzászólásáraÉn is így tudtam, ezért nem értettem az 50 métert...
Válasz Ganajos #1198. hozzászólásáraErre az a matek, ha nem hozammérős a technika, hogy össztemés/összterület x parcella méret és jóestét!
De ezt nem én mondtam, mert ez így matematikai átlag és annyi.
Válasz kukaccsosz #1213. hozzászólásáraHirtelen felértékelődtek a régi, maradék magok.
Kösz, hogy szóltál, emellett szépen elmentem...
Válasz vitezkaroly1 #1209. hozzászólásáraEddig nem volt azzal csávázva.
Vagy ha annyira óvni akarjuk a vizi élővilágot, akkor az 50 méteres védősávot meg kellene követelni, hogy ne lessen művelni, csak kaszálni.
A kukorica csávázó szerekkel mi a helyzet? Melyiknél kell az 50 méter??????
Válasz vitezkaroly1 #1209. hozzászólásáraVagy venni kell 2 zsák olyan magot is, ami nincs ilyennel kezelve?
Válasz kukaccsosz #1204. hozzászólásáraHallóttál már ilyenről, hogy valakit szankcionált ilyenért az MVH? Vagy láttál már olyat, hogy valaki Syngenta napraforgó vetésnél elhagyta az 50 métert???
Válasz termelo #1207. hozzászólásáraMeg kell nézni az engedélyokiratokat, hogy melyik szer mit ír! Van ami sima 5 m vízvédelmit, van ami 20méterest és van 50méterest.
Válasz RARGAkèny #1206. hozzászólásáraNöv. szereknél is 50m korlát van....
Ezt hol lehet megtalálni?
Válasz kukaccsosz #1204. hozzászólásáraNöv. szereknél is 50m korlát van....
Fogott mag okés...
Vagy kell a számla mással csávázószer magról- ezt nem értem....
Sziasztok.
Karbamidot beírhatom a GN-ba, ha nem ezt vállaltam ezt az AÖP-ben?
Árpára és repcére szórtam , de nem dolgoztam be.
??
Növényvédő szernél csak az 5 méteres vízvédelmi sávot érinti ami nem nagy terület, jól kell naplózni.
Az epivio energi pl. Mikrobi készítmény és ott nem 5 hanem 50 méter a távolság a felszíni víztől! A permetezés nem látszik a területen, de a vetés ……..
400 méter hosszan az már 2 hektár!
Egy helyszíni ellenőrzésnél lehet magyarázni. Vagy azt mondjuk oda fogott magot vetettünk vagy kell számla mással csávázószer magról
Válasz atisgyulai #1200. hozzászólásáraEz a jó! Az ellenőr a naplót nézi.
Válasz atisgyulai #1196. hozzászólásáraDe igen. Csak a vízvédelmire is kell valamit írnod, mert helyszíni ellenőrzéskor, de kicsit nagyobb terület esetén műholdról is látszik, hogy elvetetted.
Válasz atisgyulai #1200. hozzászólásáraÉn is így csináltam igazából! Akkor most mi a fene legyen...Tök jó hogy mindenkinek mást mondanak...
Válasz Attila000 #1197. hozzászólásáraÉn is rákérdeztem!
Nekem azt mondta, hogy annyival kevesebb kezelt területet írjak be permetezésnél, ha a szer előírja.(pl laudis)
Megnéztük térképen, hol-mekkora hosszban érinti a tábláimat ilyen sáv.
Válasz Bárány #1195. hozzászólásáraNa én meg 2024 re csak ilyen magot vettem mert milyen fasza lesz........minél többet olvasok annál inkább megy el a kedvem az egész gazdálkodástól ....
Válasz A.I. #1184. hozzászólásáraÉs akinek van 100 parcellája és bérbe vágják neki, akkor adjon a kombájnosnak egy noteszt, h irogassa a parcellákat hol mennyi volt?
Vagy hogy kellene
Válasz Bigyófelügyelő #1113. hozzászólásáraBeszéltem a falugazdásszal, elvileg írjam be az egész területet, az alap feltételezés, hogy betartottam az 50m, 20m stb, előírásokat, tehát ott nem szórtam. Legalàbb is ők akinek csináljàk, így csináljàk!
Válasz Bárány #1195. hozzászólásáraAz nem lehet megoldás, hogy a vízvédelmi sávnak megfelelő területtel kevesebbet írok vetésterületnek azzal a maggal?
Válasz kukaccsosz #1194. hozzászólásáraAzért egy egyszerű ötletadást ne gondoljunk túl!
De jó, hogy felhoztad. (És pont ebben a topicban.): ez az egyik legkönnyebben ellenőrizhető dolog, akár még műholdról is látszik, hogy vetve van-e a vízvédelmi sávban. Összenézik az eGN-nel, oszt bukta.
De február 15-ig még erre is van idő...
Válasz Bárány #1188. hozzászólásáraAzt is elintézhetnéd, hogy ne minden Syn napraforgó vetőmagra kenjék rá az epivio energyt, mert így felszíni vizektől 50 méteren belül nem lehet vetni!
Válasz Bárány #1192. hozzászólására
Válasz atisgyulai #1191. hozzászólásáraEzen a végen van. (Te leskelődsz?!!!)
Válasz Bárány #1185. hozzászólásáraKöszi!
Igyál egy sört, az egészségedre, és mondd az asszonynak hogy én "küldtem"! Ha már úgy sincs vizetek!
Válasz A.I. #1183. hozzászólásáraKöszi!
Én is syngenta-t vetek.
Rákeresek!
Válasz Bárány #1188. hozzászólásáraAzért is emelem kalapom! Vakarózhatnánk, mint a bolhás, ha nem lenne!
Válasz A.I. #1186. hozzászólásáraA NÉBIH szent és ér(in)thetelen, egy porszem vagyok az ő magasságaikhoz.
Én a Syngenta csávázószer kalkulátoráról beszéltem.
Válasz A.I. #1186. hozzászólásáraazért=szert
Válasz Bárány #1185. hozzászólására
Ha rád hallgatnak akkor a permetezéshez intézd már el, hogy ami tankkeverék, oda be lehessen több azért is vezetni, vagy akár csávázásnál, mert 2 féle szer van a magon vagy a tartályban, akkor 2 kezelést kell felvinni ugyan arra az 1 menetre.
Vagy én vagyok pancser és van lehetőség egyben is?
Válasz A.I. #1183. hozzászólásáraSzívesen! Az én ötletem volt. De tényleg.
Válasz Ganajos #1180. hozzászólásáraAmennyi lejött egy parcelláról, tábláról!
NEM pedig t/ha, ez ám a logika!
Válasz atisgyulai #1177. hozzászólásáraNövényvédelem: vetés dátuma, szer neve, felhasznált mennyiség, mértékegység.
Végül is ugyan úgy, mint egy szimpla növényvédelmet.
Azt viszont neked kell kiszámolni, kinyomozni, hogy milyen szerrel van csávázva és abból a Te általad kivetett mag mennyiséggel mekkora dózis megy ki hektáronként.
Én Syngenta magot használok, neki van kalkulátor, ahol fémzárszám segítségével kiszámolja, hogy miből mennyit használtál.
Köszi nekik innét is!
Válasz Rabó001 #1181. hozzászólásáraKöszi
Válasz Büresz #1159. hozzászólásáraNem kötelező, tehát nem kell rögzíteni a naplóban a növényvedelmi megfigyelést. Már többször többen leirtuk ide, valaki berakta a válasz email képét is amiben rákérdezett erre.
És a hozam nál hogy kell megadni?
Táblánként levetítve, hogy éppen azon a táblán mennyi termett t/ha? Vagy amit értékesítettem terményt azt kell beírni minden táblához?
Válasz 5465 #1173. hozzászólásáraÉn is ezt nézem és xarok a hírekre
Válasz Batka #1176. hozzászólásáraOooo istenem….
Köszönöm
Sziasztok!
Próbálom napi szinten követni itt is az eGn fejleményeket, és lehet hogy volt már téma, csak éppen elsiklottam felette!
Szóval a vetőmagon lévő csávázó szert, mint növényvédelmet hogyan tudom felvinni?
Kukorica, és napraforgó magokról lenne szó!
Köszi ha valaki röviden leírja!
Válasz Ganajos #1175. hozzászólásáraAz összeset ugy hivják, hogy egyéb!
Üdv!
Most én vagyok ilyen hülye, vagy hogy találom meg a gazdálkodási naplóban a nitrogén műtrágyát?
Pl ha ns21-24 et vagy sima 27 es nitrogén milyen néven hozza elő?
Köszi