Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Praetor #2504. hozzászólásáraSzomorú hogy bele hozod a politikát. Itt inkább arról van szó hogy ha nekem jó a többinek meg nem akkor azok dögöljenek meg. És nap mint nap olvasni itt a fórumon hogy hány ember várja a támogatást hány ember küzd az eladhatatlan terménnyel és ezeket az embereket fikázza. Hát szép, valahogy én nem így látom. Én aránylag jól eladtam mindent decemberben jöttek a támogatások is de tudod azért ha kellene én mennék velük tüntetni. És nem azért hogy több legyen hanem azért hogy mindenki egyformán és ugyan akkor részesüljön abból ami jár. Mert gondolom zömében csak így gondolkodnak az emberek de lehet hogy tévedek.
Válasz Koczka József #2500. hozzászólásáraA vélemény és szólásszabadság biztosítja számára, hogy fikázhat. Ahogyan néhány dékás elvtárs is teszi. Itt inkább az illik-nem illik kérdés merül csak fel. A szólásszabadság büntetőjogi korlátait a legtöbb esetben nem lépik át, főleg hogy zömében anonim módon folyik a diskurálás, ami ki is zárja a büntetőjogi kategóriát.
Válasz Praetor #2501. hozzászólásáraA németeknek adtál, mert valahol láttam, hogy a felesleges és egyben kötelező adminisztráció "megszűntetése" is a követelések közt szerepel.
Válasz hashtag #2496. hozzászólásáraHa nem is sokkal, de pl a gázolajár-támogatást épp nem szándékoznak megszüntetni, meg az őstermelők kedvezményes adózását sem, meg a traktorokat sem akarják megadóztatni, mint a németeknél. A költségvetést sem igyekeznek agyonverni azzal, hogy az ukrán feketelyukba öntik a pénzt számolatlanul. Elég nekünk Lölőt eltartani...
Btw, adtam már tippeket, hogy miért lenne érdemes tüntetni, ha már egyesek menni akarnak. A magam részéről minden segítséget megadtam.
Válasz Praetor #2499. hozzászólásáraNem is korlátozni akarom csak hogy tiszteletben tartsa éppen a mások jogát és ne fikázza azt aki nem úgy gondolkodik mint ő.
Válasz medikus #2497. hozzászólásáraAkkor jó. De akkor nem kell neked hozzászólni azok hozzászólásáhozi aki elégedetlen. Ja és ha lesz valami valamikor és neked is jut belőle ne feledd azt vissza adni.
Válasz Praetor #2494. hozzászólásáraSajnos a környező európai országok, főképp a nyugateurópai gazdák, nem olyan szerencsések mint mi. Nekünk sokkal jobb mint nekik, azért nem tüntetünk.
Válasz medikus #2490. hozzászólásáraDehogy nem mernek. Mernek, csak nem akarnak. Ezek szájkaratézni szeretnek, meg tévéből nézni, ahogy a traktorokon mennek MÁSOK tüntetni.
Válasz Koczka József #2489. hozzászólásáraMindenütt vannak elégedetlenkedők! Mindegy ki van kormányon!Ha sérelmed van,ne itt jelezd! Menj a parlament elé! De nem mersz!
A Román Gazdák elérték, hogy minden, 2023 őszén elvetett hektárra 100 Euró + támogatást kapjanak 2024 júniusáig!!!! Egy ilyen 38 ezer ft/ha nekünk se jönne rosszul, az 50 ezer/t árakhoz!!!!!!
Válasz mihaszna #2485. hozzászólásáraAz építőipari vállalkozók, a taxisofőrök, a fodrászok, de akár egy mezei állampolgár sem jogász. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell figyelembe venni a rá éppen hatályos jogszabályokat.
Ezzel nem lenne gond, ha egyrészről a jogalkalmazó hatóságnál olyan emberkék ülnének, akik a jogszabályismeretben topon vannak. Nem ilyenek ülnek. De még ez sem lenne gond, ha pl. valódi érdekképviseletek lennének, ahol vannak ilyen emberkék. De nincsenek. De még ez sem lenne baj, ha az ügyvédek ismernék a releváns jogszabályi előírásokat, az ítélkezési gyakorlatot, és ezekben naprakészek lennének. De ha van is ilyen, azt nem tudod megfizetni. A 99% meg kisvárosi zugügyvéd aki mindent elvállal, de semmihez sem ért.
Válasz Pharus #2475. hozzászólásáraEgy gazda az gazda.
Nem jogász.
A tetves kormánynak köszönhető, hogy egy gazdának mindenhez értenie kell.
A joghoz (ami valóban szinte havonta változik)
A növény védelemhez (ezt még el is fogadom)
A talaj védelemhez (oké. Ezt is el fogadom)
A gép szereléshez (ha magának akarja javítani az ekét, tárcsát, a traktort, kombájnt már nem is említem)
A pályázat íráshoz
Az adó ügyekhez (könyveléshez)
A szántáshoz, aratáshoz, mikor mit vetünk, miután, vetés forgó 30 hektár alatt minimum három növény amiből az egyik minimum mittudomén hány százaléka az össz területnek. 30 hektár felett minimum négy növény amiből kettő ilyen és ilyen és minimum ennyi százaléka kell lennie a területnek.
De legyél térképész is ha a falugazdász lusta berajzolni a területet mert a kolléga gépéről tud csak belépni. Az meg pont szabadságon van. Úgyhogy inkább kávéznak meg trécselnek négyen az irodában. Végülis egy ingyenes szolgaltatás. Nem is vár az ember többet tőle.
Aki nem akarja ezt az idegbajt. Az vagy felhagy a gazdálkodással. Vagy valóban megkeresi ezeknek legalább egy részére a megfelelő szakembert és meg fizeti.
Most egy gadaság ettől jóval összetettebb (bonyolultabb) amit fent írtam. Ez kábé csak a 10%-a annak amihez egy gazdának érteni kéne.
Kösz Orbán!
Tudom....tudom... Nem Orbán hanem Gyurcsány
Ja, és persze be lehet menni a földhivatalokba is tájékoztatást kérni. Azzal csak egy gond van. Ők sem olvasnak jogszabályokat, ezért az esetek jelentős részében hülyeségeket beszélnek. Lásd pl. a többlethasználati megállapodások....
Válasz CirokMan #2482. hozzászólásáraDe nem az egész jogszabályt.
Persze lehet keresni mindenhez is joban értő ügyvédet, aki majd ad valami gagyi tanácsot, vagy összebarmol olyan szerződést, mint amiről a földeladás topicban szó volt......
Ha mindenáron tüntizni szeretnétek, akkor a legelső követelésetek az legyen, hogy valaki folyamatosan szervezzen nektek földjogismereti tanfolyamokat. Mert ez úgy kell(ene) nektek, mint agy falás kenyér.........
Egy jelentéktelen 20 évvel ezelőt dolgoztam Bőcsőn a sörgyárban. Akkor csinálták az új főzőházat. Na azóta nincs normális sörük!
Töményre főzik és hígítják.
Területeink egyharmadàn sörárpát termeltünk.
A malátagyárat bezárták profiltisztítás címszóval.
Mondanomsem kell belga tulajdonos.
Családon belül adják egymásnak . Ötévente államitámogatást kapnak ,hogy ne zárják be.
Valamikor malátát pesit gyöngy ücsit gyártottak. Amostani teljesítményének kb 10 szese volt. Rengeteg dolgozóval.
Válasz Gumóka #2471. hozzászólásáraNémet sör a Paulaner barna, világosban a Radeberger fogyasztható számomra is. Csehből szerencsére kapható nálunk a Budvar, Bernard, Primator, ezekkel el is van az ember.
Válasz Gumóka #2471. hozzászólásáraVagy a holland kros vagy gros csatos üvegben árulják,régebben idehaza is kapható volt,de már rég nem láttam a polcokon.
3870 hozzászólás
Válasz Gumóka #2519. hozzászólásáraCsillapodj már mert agyvérzést kapol
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:54:47
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:49:08
Válasz Gumóka #2516. hozzászólásáraA te szemszögedből ez így látszik. Az enyemből meg fordítva.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:57:24
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:59:00
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:55:38
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:56:13
Válasz Gumóka #2510. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:56:42
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:58:23
Válasz Praetor #2504. hozzászólásáraSzomorú hogy bele hozod a politikát. Itt inkább arról van szó hogy ha nekem jó a többinek meg nem akkor azok dögöljenek meg. És nap mint nap olvasni itt a fórumon hogy hány ember várja a támogatást hány ember küzd az eladhatatlan terménnyel és ezeket az embereket fikázza. Hát szép, valahogy én nem így látom. Én aránylag jól eladtam mindent decemberben jöttek a támogatások is de tudod azért ha kellene én mennék velük tüntetni. És nem azért hogy több legyen hanem azért hogy mindenki egyformán és ugyan akkor részesüljön abból ami jár. Mert gondolom zömében csak így gondolkodnak az emberek de lehet hogy tévedek.
Válasz TeljesenMindegy #2491. hozzászólásáraElőre, öröm nézni mennyire.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Gumóka #2505. hozzászólásáraIgen én írom és nem te!
Válasz MTZ1221.3 #2503. hozzászólásáraA németek tudják maguktól is. Egy átlag helyi dékás nem, nekik elkél a segítség.
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz Koczka József #2500. hozzászólásáraÍrod ezt Te....![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Jézusmária...
Válasz Koczka József #2500. hozzászólásáraA vélemény és szólásszabadság biztosítja számára, hogy fikázhat. Ahogyan néhány dékás elvtárs is teszi. Itt inkább az illik-nem illik kérdés merül csak fel. A szólásszabadság büntetőjogi korlátait a legtöbb esetben nem lépik át, főleg hogy zömében anonim módon folyik a diskurálás, ami ki is zárja a büntetőjogi kategóriát.
Válasz Praetor #2501. hozzászólásáraA németeknek adtál, mert valahol láttam, hogy a felesleges és egyben kötelező adminisztráció "megszűntetése" is a követelések közt szerepel.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-01-23 15:56:00
Válasz hashtag #2496. hozzászólásáraHa nem is sokkal, de pl a gázolajár-támogatást épp nem szándékoznak megszüntetni, meg az őstermelők kedvezményes adózását sem, meg a traktorokat sem akarják megadóztatni, mint a németeknél. A költségvetést sem igyekeznek agyonverni azzal, hogy az ukrán feketelyukba öntik a pénzt számolatlanul. Elég nekünk Lölőt eltartani...![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Btw, adtam már tippeket, hogy miért lenne érdemes tüntetni, ha már egyesek menni akarnak. A magam részéről minden segítséget megadtam.
Válasz Praetor #2499. hozzászólásáraNem is korlátozni akarom csak hogy tiszteletben tartsa éppen a mások jogát és ne fikázza azt aki nem úgy gondolkodik mint ő.
Válasz Koczka József #2498. hozzászólásáraAzért mások vélemény és szólásszabadságát legyél szíves nem korlátozni. Nem vagy te a Pápa.
Válasz medikus #2497. hozzászólásáraAkkor jó. De akkor nem kell neked hozzászólni azok hozzászólásáhozi aki elégedetlen. Ja és ha lesz valami valamikor és neked is jut belőle ne feledd azt vissza adni.
Válasz Koczka József #2493. hozzászólásáraÉn elégedett vagyok!
Válasz Praetor #2494. hozzászólásáraSajnos a környező európai országok, főképp a nyugateurópai gazdák, nem olyan szerencsések mint mi. Nekünk sokkal jobb mint nekik, azért nem tüntetünk.
Válasz Praetor #2487. hozzászólásáraA Francia gazdák már 1980-ban megsemmisítettek a magyar libamáj szállítmányt, amit mi magyarok vettünk.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nincs új a nap alatt.
Nem emlékszem, melyik kormány tiltakozott elsőnek az Ukrán..... ellen?
Válasz medikus #2490. hozzászólásáraDehogy nem mernek. Mernek, csak nem akarnak.
Ezek szájkaratézni szeretnek, meg tévéből nézni, ahogy a traktorokon mennek MÁSOK tüntetni.
Válasz medikus #2490. hozzászólásáraHa lesz én ott leszek. És te?
Válasz TeljesenMindegy #2491. hozzászólásáraDe láthatod irigy kolléga hozzászólását.
Válasz Stabi #2488. hozzászólásáraIgen, persze a holdról is látszik, hogy a románok előre mennek, nem hátra.
Válasz Koczka József #2489. hozzászólásáraMindenütt vannak elégedetlenkedők! Mindegy ki van kormányon!Ha sérelmed van,ne itt jelezd! Menj a parlament elé! De nem mersz!
Válasz Stabi #2488. hozzászólásáraLáthatod itt a fórumozó hozzászólásokból hogy itt minden rendben.
A Román Gazdák elérték, hogy minden, 2023 őszén elvetett hektárra 100 Euró + támogatást kapjanak 2024 júniusáig!!!! Egy ilyen 38 ezer ft/ha nekünk se jönne rosszul, az 50 ezer/t árakhoz!!!!!!
Link
Válasz mihaszna #2485. hozzászólásáraAz építőipari vállalkozók, a taxisofőrök, a fodrászok, de akár egy mezei állampolgár sem jogász. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell figyelembe venni a rá éppen hatályos jogszabályokat.
Ezzel nem lenne gond, ha egyrészről a jogalkalmazó hatóságnál olyan emberkék ülnének, akik a jogszabályismeretben topon vannak. Nem ilyenek ülnek. De még ez sem lenne gond, ha pl. valódi érdekképviseletek lennének, ahol vannak ilyen emberkék. De nincsenek. De még ez sem lenne baj, ha az ügyvédek ismernék a releváns jogszabályi előírásokat, az ítélkezési gyakorlatot, és ezekben naprakészek lennének. De ha van is ilyen, azt nem tudod megfizetni. A 99% meg kisvárosi zugügyvéd aki mindent elvállal, de semmihez sem ért.
Válasz Pharus #2475. hozzászólásáraEgy gazda az gazda.
Nem jogász.
A tetves kormánynak köszönhető, hogy egy gazdának mindenhez értenie kell.
A joghoz (ami valóban szinte havonta változik)
A növény védelemhez (ezt még el is fogadom)
A talaj védelemhez (oké. Ezt is el fogadom)
A gép szereléshez (ha magának akarja javítani az ekét, tárcsát, a traktort, kombájnt már nem is említem)
A pályázat íráshoz
Az adó ügyekhez (könyveléshez)
A szántáshoz, aratáshoz, mikor mit vetünk, miután, vetés forgó 30 hektár alatt minimum három növény amiből az egyik minimum mittudomén hány százaléka az össz területnek. 30 hektár felett minimum négy növény amiből kettő ilyen és ilyen és minimum ennyi százaléka kell lennie a területnek.
De legyél térképész is ha a falugazdász lusta berajzolni a területet mert a kolléga gépéről tud csak belépni. Az meg pont szabadságon van. Úgyhogy inkább kávéznak meg trécselnek négyen az irodában. Végülis egy ingyenes szolgaltatás. Nem is vár az ember többet tőle.
Aki nem akarja ezt az idegbajt. Az vagy felhagy a gazdálkodással. Vagy valóban megkeresi ezeknek legalább egy részére a megfelelő szakembert és meg fizeti.
Most egy gadaság ettől jóval összetettebb (bonyolultabb) amit fent írtam. Ez kábé csak a 10%-a annak amihez egy gazdának érteni kéne.
Kösz Orbán!
Tudom....tudom... Nem Orbán hanem Gyurcsány
Ja, és persze be lehet menni a földhivatalokba is tájékoztatást kérni. Azzal csak egy gond van. Ők sem olvasnak jogszabályokat, ezért az esetek jelentős részében hülyeségeket beszélnek. Lásd pl. a többlethasználati megállapodások....
Válasz CirokMan #2482. hozzászólásáraDe nem az egész jogszabályt.
Persze lehet keresni mindenhez is joban értő ügyvédet, aki majd ad valami gagyi tanácsot, vagy összebarmol olyan szerződést, mint amiről a földeladás topicban szó volt......
Válasz Pharus #2475. hozzászólásáraNem erdemes megtanulni, amikor 3 havonta modositgatjak.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz mtz1221 #2480. hozzászólásáraNincs kizárva Németeknél ismét kimennek. Nem sok gondolkozási időt adtak a kormánynak.
https://www.agroinform.hu/szantofold/utlezarasra-keszulnek-a-lengyel-gazdaknak-is-eleguk-lett-70152-001
Válasz mtz1221 #2445. hozzászólásáraJáró motornál kénytelenek hengerfejezni az Uaz-t..Mehogy megfagyjanak.![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Pharus #2475. hozzászólásáraFelesleges. Akinek szüksége van rá, az megfizeti.
Válasz Gandhy #2470. hozzászólásáraNagy figura az öreg. :)
Ha mindenáron tüntizni szeretnétek, akkor a legelső követelésetek az legyen, hogy valaki folyamatosan szervezzen nektek földjogismereti tanfolyamokat. Mert ez úgy kell(ene) nektek, mint agy falás kenyér.........
Egy jelentéktelen 20 évvel ezelőt dolgoztam Bőcsőn a sörgyárban. Akkor csinálták az új főzőházat. Na azóta nincs normális sörük!
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Töményre főzik és hígítják.
Területeink egyharmadàn sörárpát termeltünk.
A malátagyárat bezárták profiltisztítás címszóval.
Mondanomsem kell belga tulajdonos.
Családon belül adják egymásnak . Ötévente államitámogatást kapnak ,hogy ne zárják be.
Valamikor malátát pesit gyöngy ücsit gyártottak. Amostani teljesítményének kb 10 szese volt. Rengeteg dolgozóval.
Válasz Gumóka #2471. hozzászólásáraNémet sör a Paulaner barna, világosban a Radeberger fogyasztható számomra is. Csehből szerencsére kapható nálunk a Budvar, Bernard, Primator, ezekkel el is van az ember.
Válasz Gumóka #2471. hozzászólásáraVagy a holland kros vagy gros csatos üvegben árulják,régebben idehaza is kapható volt,de már rég nem láttam a polcokon.
Válasz Gandhy #2465. hozzászólásáraCsehből rengeteg sört hazahoztam anno, a németektől csak a paulanert. Az jó.