Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műtrágya árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Átverés új
- Horsch Terrano FX és Terrano FG kultivátorok új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Napraforgó ára új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Hirdetés
Íme négy megbízható, biztonságosan termeszthető kukoricahibrid – stabil termés a kihívások ellenére is! + VIDEÓ
Vegye fel a harcot az éghajlatváltozás hatásai ellen modern KWS hibridekkel!
Sajtóközlemény
3436 hozzászólás
Válasz Luffy #2585. hozzászólásáraKöszönöm a segítségedet, de nem írtam ebbe az oszlopba semmit. Várom a további javaslatokat...
Válasz ktsj0628 #2584. hozzászólásáranézd meg, hogy az F.G. lapon az i oszlopban ne szerepeljen semmi - csekély összegűhöz oda kell írni a gázolaj mennyiségét.
Segítsetek! Szántó után szeretnék gázolaj jövedéki adót visszaigényelni, de az alábbi hibaüzenet miatt nem tudom elküldeni a bevallást: 4001 (03 lap) Ha nem jelölte a Főlapon a "Csekély összegű támogatást igénybe vesz rovatot, akkor a 03-as lap kitöltése esetén az a, b, c, d, e, h, j oszlopok együttesen kitöltendők. ...
Tudja valaki, hogy mit jelent ez a hibaüzenet? Ha jelölöm a csekély összegűt, leadja a 03 lapot, de én nem kert, szőlő... egyéb után szeretnék bevallást tenni! Pontról pontra leegyeztettem a tavalyi bevallással, de nem tudom mi a hiba! Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm4
Válasz Anicska #2582. hozzászólásáraNagyon köszönöm így tettem...várom az elfogadót
Válasz nemethmaria1980 #2581. hozzászólásáraCsak annyi területet írj be amennyire elegendő a számla ,mindegy ,hogy ténylegesen hány hektár a hektárt csökkentsd a számlákon lévő mennyiséghez.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni. Nem elég a számlám a 2 fordulóra. A területeket beírtam annak rendje módja szerint. Amikor elfogyott a számlám, a második oszlopba 1000 liter helyett csak 400 liter lett. A tényleges felhasználás oszlooba beírom a 400 at, igen ám de akkor az első forduló tényleges összegét is csökkenti a gép! Hogy kell ezt megcsinálni hogy jó legyen??előre is köszi ha megtisztelsz válaszoddal!
Válasz B.J. #2557. hozzászólásáraItt figyelj arra, hogy meg van adva mennyi gázolajat, miként tárolhatsz ellenőrizhetik!
Válasz ..MZ/X.. #2562. hozzászólásáraAz igényelheti, akinek a nevén van a földhasználat.
Válasz Zoli 63 #2577. hozzászólásáraMost hogy mondod, én is így emlékszem....
Válasz szelenyigazdasag #2574. hozzászólásáraNem úgy van, hogy először egyben a félévet lehet, és utána a harmadik negyed év, és a negyedik negyed év ?
Válasz szelenyigazdasag #2574. hozzászólásáraMelyik az a három hónap?
Válasz kkati54 #2568. hozzászólásáraMegkérdeztem a falugazdászt is...és egyértelműen mondta, hogy nem!!!!
Sziasztok! Visszakerestem a hibakóddal kapcsolatban a fórumban, de nem lettem okosabb, hogy mi lehet a gond. 3 hónapra szeretném beadni. Ez az egy hibakód jön 14911, a tárgyidőszakban nem igényelheti vissza a megadott összeget. 2 ugyanilyen hibakód volt, az egyiket már kiküszöböltem, a másikat még nem értem
Valaki tud segíteni? Köszi
Válasz envagyok2 #2572. hozzászólásáraBiztosan adhat be mert van ismerős aki így csinálja, igaz nem nagy területen, de ő nem igényel jövadót. Mondjuk lehet, hogy eddig csak nem akadt fent ellenőrzésen.
Válasz ..MZ/X.. #2562. hozzászólásárasztem nem tudod szétszedni, csg esetében a tagok nem adhatnak be egységes kérelmet, vagy igen? régebben mintha így szólt volna a jogszabály. az más kérdés, ha csg-n kívül is van valakinek földje, szerintem.
Válasz kkati54 #2569. hozzászólásáraMiért ne lehetne?
Válasz ..MZ/X.. #2562. hozzászólásáraSenki?
EVO NEO DIESELT is vissza lehet igényelni? Ki hogyan tudja? :-)
Válasz vén cigány #2561. hozzászólásáraEz hol van leírva? csak azért kérdem, mert a földhasználati lapból dolgozunk, de onnan nem lehet tudni, van-e és ha igen, melyik a pihentetett terület? Szerintem arra is elszámolható, mert tárcsázni azt is meg kell...
Válasz vén cigány #2566. hozzászólásáraköszi
Válasz szoboszlai79 #2565. hozzászólásáraBeszélj a falugazdásszal, mert totál nem vagy képben.
Amelyik számlára rá van írva a felhasznált gázolaj mennyisége, de azt se mindet. Például szalmabála behordására nincs támogatás.
Viszont a vetés, tárcsázás, aratás, terménybehordás stb...számlákat elszámolhatod, ha rá van írva a felhasznált gázolaj mennyisége.
Jövedéki adót igényelnék, de nincs elég számlám, vagy 200 liter hiányzik, viszont van vagy 500ezer mezőgazdasági szolgáltatás számlám, tudom azt is beletehetem, de annak a módját pontosan nem tudom. Tehát a kérdésem, hogy 500ezer mezőgazdasági szolgáltatás számlából, hány litert igényelhetek vissza?
köszi
Válasz gcsaba33 #2544. hozzászólásáraNem lehet , hogy valahol elírtad a dátumot?
Válasz csoppika #2560. hozzászólásáraAzokról az eszközökről amik a tulajdonodban vannak (traktor pótkocsi kasza stb) egy nyilvántartás google-n találsz forma nyomtatványokat.
Olyankor mikor a csg tagjai alapító szerződés szerint külön művelik a területeket, külön igényelnek sapsot, kinek a nevére jogosult a jövedéki visszaigénylés?
Idei évben gondolkozunk rajta, hogy a notórius rajzolgatók miatt szétszednénk 3 felé a területeket, így nem tartaná fel a teljes összeget az állandó túligénylés miatti hercehurca, zöldítés is jobban alakulna.
Válasz vén cigány #2508. hozzászólásáraPH1 területre nincs gázolaj jövedéki adó visszatérítés!!!!!!!
A sixx fórumtárs jól tudta.
Válasz subikiss #2556. hozzászólásáraNa ez az utolsó ez mi?
Válasz .Ropi #2558. hozzászólásáraTe egy Úr vagy!
Válasz B.J. #2557. hozzászólásáraA számlajegyzéknél a B (Számla típusa) oszlopban a Z-t választod, azaz záradékolt számla. A G oszlopba beírod a számlán lévő litert, a H oszlopba pedig azt amennyit még abban az évben el tudsz számolni. Következő évben pedig ugyanezzel a záradékolt számlával kezded, csak a fennmaradó literrel.
Segítségeteket kérném!
Elszámolhatok pld, 3200 liter gázolajat.
De nekem egybe 4000 literről van számlám. A maradék 800 litert átvihetem a köv elszámolási ciklusra? Hogyan lehet egy számlán ezt a beadáskor két tárgy évre megosztani?
Köszi
Válasz csoppika #2553. hozzászólásáraNekem csak földhasználatot, számlákat valamint tárgyieszköz nyilvántartást
Válasz markozita #2554. hozzászólásáraCsak annyit vigyél fel amennyi kell a területhez. Az utolsó elvileg rész lesz, oda a számlán szereplőhöz beírod a teljes mennyiséget, a visszaigényléshez pedig csak annyit amennyi még a teljes visszaigényelhető literhez hiányzik.
Sziasztok, most készítek először gázolaj jövedéki visszaigénylést. Jóval több a számla mint a terület alapján visszaigényelhető mennyiség, hogy csináljam? Felviszem minden számlát és ami nem kell már a visszaigényléshez ott 0-át írok a H oszlopba, vagy esetleg egy arányszámot számítok a teljes mennyiség és a visszaigényelhetőből, és az alapján írok l-t a H oszlopba? Mezőgazdasági szolgáltatást is végez a cég és így nem lehet számlánként elkülöníteni a saját felhasználást és a bérmunkában végzett művelés felhasználását.
Válasz UE-28 #2551. hozzászólásáraArra gondoltam...
30 napra utalják vissza?
Tegnap megkaptam, de még nem is vártam, 60 nappal kalkuláltam
Válasz csoppika #2550. hozzászólásáraNem ellenőrzést akartál írni?
Visszaigényléshez nem kell semmi a visszaigényléskor bemutatni.
Srácok. Jövedékit visszaigénylés lenne első alkalommal. Mi szokott következni? Nav bekéri a számlákat, gazdálkodasi naplót, földhasznalati igazolásokat?
Válasz gcsaba33 #2544. hozzászólásáraNem írtad el a jövedéki adó mértékét a D lapon? Vagy nem stimmel a hektár a C és P lapon? Összeg hibát csak ebben a két esetben tudok elképzelni.
Válasz kerie #2547. hozzászólásáraMármint hogy nem lesz vele gond
Pont az ellenkezője lett, mint amit írni akartam
Válasz Sárközi Róbert #2539. hozzászólásáraEzt is jó tudni, lesz vele gond. Köszi
Válasz sixx #2545. hozzászólásáraKérdésem a BEV_J04 hibaüzenetére vonatkozott, az egyetlen "piros" hibára, ami megakadályozza az elektronikus beadást.
Válasz gcsaba33 #2544. hozzászólásárade minimisre nem számol összeget
de minimis beadásnál vajon miért mondja,hogy a tárgyidőszakban nem igényelheti vissza a megadott összeget (hibakód 14911)?
Válasz istvanppp #2540. hozzászólásáraigen
Válasz zsiketihanyi #2527. hozzászólásáraA jövedéki adó mértéke:
2014 - 90,487
2015 - 90,487
2016. 01.01. - 09.30. - 90,487
2016. 10.01. - 12.31. - 100,49225
2017. 01.01. - 03.31. - 100,49225
2017. 04.01. - 12.31. - 90,487
2018 - 90,487
A gázolaj fajtakódja:
2014 - 523
2015 - 523
2016 - 523
2017.01.01.-2017.06.30. - 523
2017.07.01.-2017.12.31. - 016
2018 - 016
További jó munkát!
meg tudom nézni valahol,hogy áll a kérelem?elfelejtettem ,de úgy rémlik van rá lehetőség.
A csekély összegű támogatásra gyümölcsös esetében a 97 literen felül még maximum 100 litert lehet elszámolni hektáronként??
Válasz kerie #2538. hozzászólásáraha jól tudom 60 l felett kannában lévő gázolajról be kell tudni mutatni az eredetét igazoló számlát, otthon és az autóban is !!!
Válasz kkati54 #2536. hozzászólásáraKannákban volt, remélem ezt egy ellenőrzésnél elfogadják.
Az időráfordítás persze, megéri a 9000 ft-ot, beleteszem akkor a 17-es kimaradt számlákat is.
Mindenkinek köszi!
Válasz kerie #2534. hozzászólásáraFélóra ráfordítás 9000fz-ért megérné!! Jó órabér