Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz B.laca #2064. hozzászólásáraaz tök mind1 mikorit számolsz el az adott évben én sorban megyek amúgy 1 -hótól.. csak majd a valós felhasználást is fel kell tüntetni...
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraÉs ha több literről van számlám, mint ami elszámolható, akkor időrendbe kell haladnom, vagy a 2016.01.01-től lévő számlákat számolom el és amennyi még kell azt a régebbiekből?
A 2016.10.01-től vásárolt gázolajnak 100,49225 a jövedéki adója?
És akkor a D lapon lesz egy mennyiség aminek 90,487 a jöv. adója, és lesz egy másik mennyiség aminek 100,49225 a jöv. adója?
Válasz borda77 (Joe) #2055. hozzászólásáraTudom. A 20 valószínűleg másra vonatkozik, de a törvényben hirtelenjében csak ezt találtam.
Elvileg törvény határozná meg az időpontot.De egy dolog a törvény és más a végrehajtása.
A 15-öt valaki látja a törvényben?
Válasz szalayb0511 #2045. hozzászólásáraA másikra esetleg ez lehet:
"53. Adó-visszaigénylés közös eljárási szabályai
82. § (1) Adó-visszaigénylés esetén visszaigényelhető adóként a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylat kiállításának napján hatályos adómértékkel számított adó vehető figyelembe.
(2) Adó-visszaigénylés a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylaton szereplő ellenértékből legalább az (1) bekezdés szerinti adótartalom kiegyenlítését követően érvényesíthető.
(3) Az adó-visszaigénylésre jogosult az adó-visszaigénylést választása szerint
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
igényelheti."
Lenne egy ?-em. Ha van bérmunkás számlám azon van gázolaj feltűnteve amit elszámolok, az ha 2016.10.01 után arra milyen jövedéki adót számoljak, mert hát én baromira azt nem tudom a bérszolgáltató azt a gázolajat a tartályába még az alacsonyabb jövedéki adóval vagy a magasabbal vette már...???
Lenne egy ?-em. Ha van bérmunkás számlám azon van gázolaj feltűnteve amit elszámolok, az ha 2016.10.01 után arra milyen jövedéki adót számoljak, mert hát én baromira azt nem tudom a bérszolgáltató azt a gázolajat a tartályába még az alacsonyabb jövedéki adóval vagy a magasabbal vette már...???
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraszia!
Szívesen adnék valami írásos támpontot de sanos nem tudok. Nekem a vámos mondta ezt és én nem kételkedem benne, hisz 5 nappal így később adom be. De ha felhívod őket szerintem segítenek, velem nagyon készségesek voltak. Bár az MVH nál is ilyen készségesek lennének :)
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólására"BEV_J04 számú nyomtatvány"
"Kitöltési útmutató "
"KITÖLTÉSI SZABÁLYOK "
"A mezőgazdasági termelő az éves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől, gyakorított visszatérítés esetén a féléves bevallást a tárgyév július 15-étől, a III. negyedéves bevallást a tárgyév október 15-étől, a IV. negyedéves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől nyújtja be az illetékes vámhatósághoz. "
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraAhogy írtad így jó ,mert 12 az összes hónapnál. Több területem van és úgy már összeadja a hónapokat és 12 - nél több nem lehet azt jelzi hibának.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraFrissítened kell a nyomtatványt, van egy frissítés fül az ÁNYK-ban ott biztos ott van a j04 frissítése, vagy letöltöd a navról
Sziasztok!
Idén is bev j04 nyomtatványon kell visszaigényelni? Azt a 100 forint körüli összeget nem hozza nekem a program. ezzel mit lehet kezdeni? Hogyan lehet ezzel számolni?
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Év közben szántóról gyümölcsösre művelési ág változás történt.Felosztva a területeket kitöltöttem és hibaüzenet van.A C2/A az összes hónapok száma 12 lehet. Ha valaki tud segíteni megköszönném .
Válasz 8529 #2025. hozzászólásáraOktóber 1 től valóban 100 egész valamennyi, de nem összekeverendő a számlán szereplő összeggel, mert az valamivel több mint a mezőgazdaság számára visszajáró.
Tudja valaki, hogy akkor most mennyivel kell számolni a visszaigényléskor?
90,487 forint/liter vagy 100,49225 Ft ???
"*A Jöt. 52. § (1) bekezdése alapján alkalmazandó adómértéket az állami adó- és vámhatóság hivatalos internetes honlapján előzetesen közzétett -a Jöt. 52. § (9) bekezdése szerint számított- nemzetközi kőolajár alapján kell meghatározni. Amennyiben a kereskedelmi gázolaj felhasználásának (tankolásának) időszakára vonatkozóan közzétett kőolajár az 50$-t meghaladja, akkor a 90,487 forint/litert kell alkalmazni, amennyiben az 50$-t nem haladja meg, akkor a 100,49225 forint /liter alkalmazandó a visszaigényelhető adó kiszámításához."
Válasz UE-28 #2020. hozzászólásáraA te szempontodból mindegy. Amit kérsz abban benne van a gázolaj ára jövedéki adóstól. Akinek dolgozol az jár rosszul, ha nem tudja visszaigényelni. De több más dologban is a legkisebbek vannak hátrányban.
Kicsit keserű a szám íze, mert bár "a törvény nem ismerete....", de még is csak több száz literről van szó, és nem elhanyagolgató számomra ennek a jövedéki adó mértéke.
Eljátszva a gondolattal ha pl. az őstermelő,de gépek nélküli özvegy Marika néninek elmegyek megszántani a krumpli földet, és kiállítom a számlát, és felteszem neki én, mint a gépet üzemeltető parasztgyerek a kérdést, hogy tessék má mondani, hány litert írjak a számlára, mennyit fogyasztott a gépem? Biztos nem hívna többet dolgozni....
3419 hozzászólás
Válasz Hogel #2068. hozzászólásáranekünk is visszadobták 20-a a jó tehát akkor pénteken lehet beadni
Válasz lkzs198774 #2067. hozzászólásáraA befogadó nekem is megjött tegnap, majd ma du jött az értesítés a visszadobásról.
Válasz Hogel #2066. hozzászólásáraa csongrád megyei navosok befogadták, NEM dobták vissza, lehet vámigazgatóságonként más ez a dátum...
Válasz borda77 (Joe) #2060. hozzászólásáraNa nekem most jött az értesítő a visszadobásról.
Tényleg jan. 20.
Válasz B.laca #2064. hozzászólásáraaz tök mind1 mikorit számolsz el az adott évben én sorban megyek amúgy 1 -hótól.. csak majd a valós felhasználást is fel kell tüntetni...
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraÉs ha több literről van számlám, mint ami elszámolható, akkor időrendbe kell haladnom, vagy a 2016.01.01-től lévő számlákat számolom el és amennyi még kell azt a régebbiekből?
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraKöszi!
Válasz B.laca #2061. hozzászólásáraigen akkor kettő 2016-ossorod lesz...
A 2016.10.01-től vásárolt gázolajnak 100,49225 a jövedéki adója?
És akkor a D lapon lesz egy mennyiség aminek 90,487 a jöv. adója, és lesz egy másik mennyiség aminek 100,49225 a jöv. adója?
Válasz lkzs198774 #2059. hozzászólásáraÉn is beadtam tegnap meg az asszony is...
MAjd a finánc dobja vissza manuálisan ha gond van vele úgy is... du-n majd megkapjuk rá a választ az ügyfélkapura...
Nem tudom más hogy van vele, én beadtam ma, és NEM dobta vissza az ügyfélkapu, elfogadó nyugtát is megkaptam. Persze még változhat a dolog...
Válasz Zoli1437 #2057. hozzászólásáraTényleg 20-tól lehet idén beadni,vissza fogja dobni az ügyfélkapu.
Válasz borda77 (Joe) #2055. hozzászólásáraTudom. A 20 valószínűleg másra vonatkozik, de a törvényben hirtelenjében csak ezt találtam.
Elvileg törvény határozná meg az időpontot.De egy dolog a törvény és más a végrehajtása.
A 15-öt valaki látja a törvényben?
Köszi a válaszokat, de én is a 15.-t tartom jónak.
Éjjel össze is csapom
Válasz Zoli1437 #2053. hozzászólásáraA J04-es nyomtatvány súgójába és a NAV weblapján az aktuális határidőkbe 01.15 van!
Válasz sixx #2052. hozzászólásáraköszi!
Válasz szalayb0511 #2045. hozzászólásáraA másikra esetleg ez lehet:
"53. Adó-visszaigénylés közös eljárási szabályai
82. § (1) Adó-visszaigénylés esetén visszaigényelhető adóként a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylat kiállításának napján hatályos adómértékkel számított adó vehető figyelembe.
(2) Adó-visszaigénylés a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylaton szereplő ellenértékből legalább az (1) bekezdés szerinti adótartalom kiegyenlítését követően érvényesíthető.
(3) Az adó-visszaigénylésre jogosult az adó-visszaigénylést választása szerint
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
igényelheti."
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwj8-8rG2MTRAhVI0RQKHaBuARkQFggnMAM&url=http%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Fgrowth%2Ftools-databases%2Ftris%2Fet%2Findex.cfm%2Fsearch%2F%3Ftrisaction%3Dsearch.detail%26year%3D2016%26num%3D215%26fLang%3DHU%26dNum%3D1&usg=AFQjCNFZ1TfS6BPl6F837hkd0WagmmHf_Q&bvm=bv.144224172,d.d24&cad=rja
Csak akkor az egyik problémás.
Válasz borda77 (Joe) #2051. hozzászólásáraA teljesítés kelte számít.
Valaki???
Válasz Lurkoo #2047. hozzászólásáraÉn már beküldtem, és simán befogadta a rendszer.
Nem tudom miért írják ezt mert a kitöltésiben is az van 01.15-e után lehet beküldeni... én holnap küldöm.!
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraszia!
Szívesen adnék valami írásos támpontot de sanos nem tudok. Nekem a vámos mondta ezt és én nem kételkedem benne, hisz 5 nappal így később adom be. De ha felhívod őket szerintem segítenek, velem nagyon készségesek voltak. Bár az MVH nál is ilyen készségesek lennének :)
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraÜdv.! Tegnap voltam Syngentás bemutatón, ott mondták csak jan 20-tól lehet leadni.
Válasz Zoli1437 #2043. hozzászólásáraköszi, ezt tudtam én is, csak nem akarom, hogy
amiatt dobják vissza, mert korán adtam be.
Válasz Zoli1437 #2043. hozzászólásáraÉn is így tudtam tehát hétfőn lökjük akkor be!
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólására"BEV_J04 számú nyomtatvány"
"Kitöltési útmutató "
"KITÖLTÉSI SZABÁLYOK "
"A mezőgazdasági termelő az éves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől, gyakorított visszatérítés esetén a féléves bevallást a tárgyév július 15-étől, a III. negyedéves bevallást a tárgyév október 15-étől, a IV. negyedéves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől nyújtja be az illetékes vámhatósághoz. "
Válasz Lurkoo #2029. hozzászólásáraSzia!
Tudnál mondani valami írásos forrást, mert
sehol nem találtam a 20.-i utalást és
16.-n szeretném beadni..., köszi!
Nem tudom miért mondtatok 20-át szerintem 15-e az első nap... ?
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraAhogy írtad így jó ,mert 12 az összes hónapnál. Több területem van és úgy már összeadja a hónapokat és 12 - nél több nem lehet azt jelzi hibának.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraÚgy hogy szerintem még nem a végleges verzió van fönn, jan 15-től lehet igényelni.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraFrissítened kell a nyomtatványt, van egy frissítés fül az ÁNYK-ban ott biztos ott van a j04 frissítése, vagy letöltöd a navról
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraNagyon köszönöm , de sajnos így sem jó
Sziasztok!
Idén is bev j04 nyomtatványon kell visszaigényelni? Azt a 100 forint körüli összeget nem hozza nekem a program. ezzel mit lehet kezdeni? Hogyan lehet ezzel számolni?
Válasz oprita #2030. hozzászólására5
Válasz kitarto1 #2033. hozzászólásáraElőszőr beírod az 1. sorszámhoz hogy 10ha szántó pl. 7 hónap.Alá beírod hogy 0ha szántó 5 hónap.
Majd a gyüminél 10ha gyümi 5 hónap, 0ha gyümi 7 hónap.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Év közben szántóról gyümölcsösre művelési ág változás történt.Felosztva a területeket kitöltöttem és hibaüzenet van.A C2/A az összes hónapok száma 12 lehet. Ha valaki tud segíteni megköszönném .
Válasz oprita #2030. hozzászólásáraezt hogy érted?
Válasz oprita #2030. hozzászólására2-3 évre menőleg biztosan.
Válasz Lurkoo #2029. hozzászólásáraHány évre visszamenőleg?
Válasz zvikor #2022. hozzászólásáraszia!
Tegnap voltam a vámosoknál és azt mondták, hogy az idén januáár 20. tól lehet beadni.
Válasz Hogel #2027. hozzászólásáraKözben látom hogy tényleg okt.1.
Válasz subikiss #2026. hozzászólásáraNem szeptember 1 től kell a magasabb jövedéki adót számolni?
Válasz 8529 #2025. hozzászólásáraOktóber 1 től valóban 100 egész valamennyi, de nem összekeverendő a számlán szereplő összeggel, mert az valamivel több mint a mezőgazdaság számára visszajáró.
Válasz berenyil2 #2024. hozzászólásáraOktober 01-től 100.49 egyébként rajta van a számlán a jövadó összege
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy akkor most mennyivel kell számolni a visszaigényléskor?
90,487 forint/liter vagy 100,49225 Ft ???
"*A Jöt. 52. § (1) bekezdése alapján alkalmazandó adómértéket az állami adó- és vámhatóság hivatalos internetes honlapján előzetesen közzétett -a Jöt. 52. § (9) bekezdése szerint számított- nemzetközi kőolajár alapján kell meghatározni. Amennyiben a kereskedelmi gázolaj felhasználásának (tankolásának) időszakára vonatkozóan közzétett kőolajár az 50$-t meghaladja, akkor a 90,487 forint/litert kell alkalmazni, amennyiben az 50$-t nem haladja meg, akkor a 100,49225 forint /liter alkalmazandó a visszaigényelhető adó kiszámításához."
Válasz zvikor #2022. hozzászólásáraSzerintem azt mindig a következő év jan 15-től, ha decemberi számla is van benne !
Üdv,
Mikortól lehet beadni a tavalyi gázolaj számlákat? Mit tudtok? Köszi
Válasz UE-28 #2020. hozzászólásáraA te szempontodból mindegy. Amit kérsz abban benne van a gázolaj ára jövedéki adóstól. Akinek dolgozol az jár rosszul, ha nem tudja visszaigényelni. De több más dologban is a legkisebbek vannak hátrányban.
Válasz Zoli1437 #2019. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget.
Kicsit keserű a szám íze, mert bár "a törvény nem ismerete....", de még is csak több száz literről van szó, és nem elhanyagolgató számomra ennek a jövedéki adó mértéke.
Eljátszva a gondolattal ha pl. az őstermelő,de gépek nélküli özvegy Marika néninek elmegyek megszántani a krumpli földet, és kiállítom a számlát, és felteszem neki én, mint a gépet üzemeltető parasztgyerek a kérdést, hogy tessék má mondani, hány litert írjak a számlára, mennyit fogyasztott a gépem? Biztos nem hívna többet dolgozni....