Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bev J04 D lap C oszlop kitöltési útmutató a következőt írja: " A Jöt. 52. § (1) bekezdése alapján alkalmazandó adómértéket az állami adó-és vámhatóság hivatalos internetes honlapján előzetesen közzétett a Jöt. 52.§ (9) bekezdése szerint számított-nemzetközi kőolajár alapján kell meghatározni.Amennyiben a kereskedelmi gázolaj felhasználásának (tankolásának) időszakára vonatkozóan közzétett kőolajár az 50$-t meghaladja,akkor a 90.487 forint/litert alkalmazni,amennyiben az 50$-t nem haladja meg,akkor a 100.49225 forint/liter alkalmazandó a visszaigényelhető adó kiszámításához."
Most akkor mennyi is az annyi,mert a vámhatóság honlapján erről semmit sem találok.
29-es HRSZ bérelt. 30-as sajat....így indult az év.
Nyár elején össze lett vonva a kettő,így lett 30-as hrsz-en dupla akkora ,majd nyár végén a bérelt hányad meg lett véve.
Tehát volt egy változás a HRSZ egyesiteskor , meg volt változás a bérelt rész megvetelekor.
Tehat az év úgy futott végig hogy ez az adott terület 3 féle státuszban volt .
Jövedéki visszaigenyles esetén végig futtassam úgy az évre (12ho ) mint a januári állapot?nekem legegyszerubb volna.
Vagy megbontsam úgy hogy pl
5 hónapig volt 29-es bérelt,30-as saját.....
3 hónapig összevont 30-as,fele bérelt fele saját státuszban.......
4 hónapig pedig összevont 30-as saját.
Valójában így telt el a 12 hónap.....csak félő hogy ezt így a nyomtatványon senki nem fogja érteni beadaskor.
Üdv.
Hol lehet lekérni a de minimis keretet? Mivel régen deminimis@mvh.gov.hu értem kérelmet, és pár nap múlva küldték is Viszont most semmi válasz! Más címre kell? Honnan tudok kérni? Választ köszönöm!
Csongrád megyében jan 15-el befogadták, és neki is láttak az ügyintézésnek, persze már a január 20 sincs messze...
Mindezek ellenére nevetséges, hogy az országban nincs egységes eljárás ilyen ügyekben, mindig változik járásonként megyénként egy jogszabály értelmezése...
Először is bocsánat a sok kérdésért mert szerintem lesz pár. Most kezdem először tölteni ezeket a nyomtatványokat.
Az lenne a kérdésem, hogy az A.B lapon az (F) részben szereplő ellenjegyző adatait ti, hogy töltitek ki? Akkor mint vállalkozó be sem adhatom csak egy adótanácsadó? Akkor a vámhatósághoz is neki kell regisztrálni engem mint a vállalkozás ezen ügyei intézését végző személy?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy van egy terület ami osztatlan közös és én a közepét bérlem de van benne 8 művelési ág 2,4 ha-on. (4dbszőlő/3dbszántó/1dblegelő)Jelenleg csak legelőnek van használva több éve elhanyagolt terület volt. Akkor ezt most így egyben leadhatom itt is legelőnek mint az MVH felé vagy sem?
Üdv!
Nektek is ez az üzenet jött vissza vagy én elbaxtam valamit?
"Az Ön által ügyfélkapun keresztül megküldött adatszolgáltatás feldolgozása
kapcsán tájékoztatjuk, hogy a megadott ügyféladatok alapján az illetékes
vámhatóság megállapítása nem lehetséges.
Kérjük, hogy a hatósági regisztráció/engedélyezés során meghatározott adatok
egyezoségét ellenorizni, illetve a szükséges javítások elvégzését követoen az
adatszolgáltatást megismételni szíveskedjen."
Válasz B.laca #2064. hozzászólásáraaz tök mind1 mikorit számolsz el az adott évben én sorban megyek amúgy 1 -hótól.. csak majd a valós felhasználást is fel kell tüntetni...
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraÉs ha több literről van számlám, mint ami elszámolható, akkor időrendbe kell haladnom, vagy a 2016.01.01-től lévő számlákat számolom el és amennyi még kell azt a régebbiekből?
A 2016.10.01-től vásárolt gázolajnak 100,49225 a jövedéki adója?
És akkor a D lapon lesz egy mennyiség aminek 90,487 a jöv. adója, és lesz egy másik mennyiség aminek 100,49225 a jöv. adója?
Válasz borda77 (Joe) #2055. hozzászólásáraTudom. A 20 valószínűleg másra vonatkozik, de a törvényben hirtelenjében csak ezt találtam.
Elvileg törvény határozná meg az időpontot.De egy dolog a törvény és más a végrehajtása.
A 15-öt valaki látja a törvényben?
Válasz szalayb0511 #2045. hozzászólásáraA másikra esetleg ez lehet:
"53. Adó-visszaigénylés közös eljárási szabályai
82. § (1) Adó-visszaigénylés esetén visszaigényelhető adóként a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylat kiállításának napján hatályos adómértékkel számított adó vehető figyelembe.
(2) Adó-visszaigénylés a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylaton szereplő ellenértékből legalább az (1) bekezdés szerinti adótartalom kiegyenlítését követően érvényesíthető.
(3) Az adó-visszaigénylésre jogosult az adó-visszaigénylést választása szerint
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
igényelheti."
Lenne egy ?-em. Ha van bérmunkás számlám azon van gázolaj feltűnteve amit elszámolok, az ha 2016.10.01 után arra milyen jövedéki adót számoljak, mert hát én baromira azt nem tudom a bérszolgáltató azt a gázolajat a tartályába még az alacsonyabb jövedéki adóval vagy a magasabbal vette már...???
Lenne egy ?-em. Ha van bérmunkás számlám azon van gázolaj feltűnteve amit elszámolok, az ha 2016.10.01 után arra milyen jövedéki adót számoljak, mert hát én baromira azt nem tudom a bérszolgáltató azt a gázolajat a tartályába még az alacsonyabb jövedéki adóval vagy a magasabbal vette már...???
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraszia!
Szívesen adnék valami írásos támpontot de sanos nem tudok. Nekem a vámos mondta ezt és én nem kételkedem benne, hisz 5 nappal így később adom be. De ha felhívod őket szerintem segítenek, velem nagyon készségesek voltak. Bár az MVH nál is ilyen készségesek lennének :)
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólására"BEV_J04 számú nyomtatvány"
"Kitöltési útmutató "
"KITÖLTÉSI SZABÁLYOK "
"A mezőgazdasági termelő az éves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől, gyakorított visszatérítés esetén a féléves bevallást a tárgyév július 15-étől, a III. negyedéves bevallást a tárgyév október 15-étől, a IV. negyedéves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől nyújtja be az illetékes vámhatósághoz. "
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraAhogy írtad így jó ,mert 12 az összes hónapnál. Több területem van és úgy már összeadja a hónapokat és 12 - nél több nem lehet azt jelzi hibának.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraFrissítened kell a nyomtatványt, van egy frissítés fül az ÁNYK-ban ott biztos ott van a j04 frissítése, vagy letöltöd a navról
Sziasztok!
Idén is bev j04 nyomtatványon kell visszaigényelni? Azt a 100 forint körüli összeget nem hozza nekem a program. ezzel mit lehet kezdeni? Hogyan lehet ezzel számolni?
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Év közben szántóról gyümölcsösre művelési ág változás történt.Felosztva a területeket kitöltöttem és hibaüzenet van.A C2/A az összes hónapok száma 12 lehet. Ha valaki tud segíteni megköszönném .
3478 hozzászólás
Üdv !
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Bev J04 D lap C oszlop kitöltési útmutató a következőt írja: " A Jöt. 52. § (1) bekezdése alapján alkalmazandó adómértéket az állami adó-és vámhatóság hivatalos internetes honlapján előzetesen közzétett a Jöt. 52.§ (9) bekezdése szerint számított-nemzetközi kőolajár alapján kell meghatározni.Amennyiben a kereskedelmi gázolaj felhasználásának (tankolásának) időszakára vonatkozóan közzétett kőolajár az 50$-t meghaladja,akkor a 90.487 forint/litert alkalmazni,amennyiben az 50$-t nem haladja meg,akkor a 100.49225 forint/liter alkalmazandó a visszaigényelhető adó kiszámításához."
Most akkor mennyi is az annyi,mert a vámhatóság honlapján erről semmit sem találok.
Üdv.
29-es HRSZ bérelt. 30-as sajat....így indult az év.
Nyár elején össze lett vonva a kettő,így lett 30-as hrsz-en dupla akkora ,majd nyár végén a bérelt hányad meg lett véve.
Tehát volt egy változás a HRSZ egyesiteskor , meg volt változás a bérelt rész megvetelekor.
Tehat az év úgy futott végig hogy ez az adott terület 3 féle státuszban volt .
Jövedéki visszaigenyles esetén végig futtassam úgy az évre (12ho ) mint a januári állapot?nekem legegyszerubb volna.
Vagy megbontsam úgy hogy pl
5 hónapig volt 29-es bérelt,30-as saját.....
3 hónapig összevont 30-as,fele bérelt fele saját státuszban.......
4 hónapig pedig összevont 30-as saját.
Valójában így telt el a 12 hónap.....csak félő hogy ezt így a nyomtatványon senki nem fogja érteni beadaskor.
Üdv.
Hol lehet lekérni a de minimis keretet? Mivel régen deminimis@mvh.gov.hu értem kérelmet, és pár nap múlva küldték is Viszont most semmi válasz! Más címre kell? Honnan tudok kérni? Választ köszönöm!
Csongrád megyében jan 15-el befogadták, és neki is láttak az ügyintézésnek, persze már a január 20 sincs messze...
Mindezek ellenére nevetséges, hogy az országban nincs egységes eljárás ilyen ügyekben, mindig változik járásonként megyénként egy jogszabály értelmezése...
Válasz Filler #2073. hozzászólásáraFöldhasználati lap szerint kell igényelni,azt ellenőrzik.
Sziasztok!
Először is bocsánat a sok kérdésért mert szerintem lesz pár. Most kezdem először tölteni ezeket a nyomtatványokat.
Az lenne a kérdésem, hogy az A.B lapon az (F) részben szereplő ellenjegyző adatait ti, hogy töltitek ki? Akkor mint vállalkozó be sem adhatom csak egy adótanácsadó? Akkor a vámhatósághoz is neki kell regisztrálni engem mint a vállalkozás ezen ügyei intézését végző személy?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy van egy terület ami osztatlan közös és én a közepét bérlem de van benne 8 művelési ág 2,4 ha-on. (4dbszőlő/3dbszántó/1dblegelő)Jelenleg csak legelőnek van használva több éve elhanyagolt terület volt. Akkor ezt most így egyben leadhatom itt is legelőnek mint az MVH felé vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia, bocs de véletlen töröltem, kérlek tedd fel újra a szöveged: 2017-01-17 11:16:31
Moderátor által módosítva: 2017-01-17 11:19:05
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-01-17 11:17:51
Üdv!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nektek is ez az üzenet jött vissza vagy én elbaxtam valamit?
"Az Ön által ügyfélkapun keresztül megküldött adatszolgáltatás feldolgozása
kapcsán tájékoztatjuk, hogy a megadott ügyféladatok alapján az illetékes
vámhatóság megállapítása nem lehetséges.
Kérjük, hogy a hatósági regisztráció/engedélyezés során meghatározott adatok
egyezoségét ellenorizni, illetve a szükséges javítások elvégzését követoen az
adatszolgáltatást megismételni szíveskedjen."
Válasz Hogel #2068. hozzászólásáranekünk is visszadobták 20-a a jó tehát akkor pénteken lehet beadni
Válasz lkzs198774 #2067. hozzászólásáraA befogadó nekem is megjött tegnap, majd ma du jött az értesítés a visszadobásról.
Válasz Hogel #2066. hozzászólásáraa csongrád megyei navosok befogadták, NEM dobták vissza, lehet vámigazgatóságonként más ez a dátum...
Válasz borda77 (Joe) #2060. hozzászólásáraNa nekem most jött az értesítő a visszadobásról.
Tényleg jan. 20.
Válasz B.laca #2064. hozzászólásáraaz tök mind1 mikorit számolsz el az adott évben én sorban megyek amúgy 1 -hótól.. csak majd a valós felhasználást is fel kell tüntetni...
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraÉs ha több literről van számlám, mint ami elszámolható, akkor időrendbe kell haladnom, vagy a 2016.01.01-től lévő számlákat számolom el és amennyi még kell azt a régebbiekből?
Válasz borda77 (Joe) #2062. hozzászólásáraKöszi!
Válasz B.laca #2061. hozzászólásáraigen akkor kettő 2016-ossorod lesz...
A 2016.10.01-től vásárolt gázolajnak 100,49225 a jövedéki adója?
És akkor a D lapon lesz egy mennyiség aminek 90,487 a jöv. adója, és lesz egy másik mennyiség aminek 100,49225 a jöv. adója?
Válasz lkzs198774 #2059. hozzászólásáraÉn is beadtam tegnap meg az asszony is...
MAjd a finánc dobja vissza manuálisan ha gond van vele úgy is... du-n majd megkapjuk rá a választ az ügyfélkapura...
Nem tudom más hogy van vele, én beadtam ma, és NEM dobta vissza az ügyfélkapu, elfogadó nyugtát is megkaptam. Persze még változhat a dolog...
Válasz Zoli1437 #2057. hozzászólásáraTényleg 20-tól lehet idén beadni,vissza fogja dobni az ügyfélkapu.
Válasz borda77 (Joe) #2055. hozzászólásáraTudom. A 20 valószínűleg másra vonatkozik, de a törvényben hirtelenjében csak ezt találtam.
Elvileg törvény határozná meg az időpontot.De egy dolog a törvény és más a végrehajtása.
A 15-öt valaki látja a törvényben?
Köszi a válaszokat, de én is a 15.-t tartom jónak.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Éjjel össze is csapom
Válasz Zoli1437 #2053. hozzászólásáraA J04-es nyomtatvány súgójába és a NAV weblapján az aktuális határidőkbe 01.15 van!
Válasz sixx #2052. hozzászólásáraköszi!
Válasz szalayb0511 #2045. hozzászólásáraA másikra esetleg ez lehet:
"53. Adó-visszaigénylés közös eljárási szabályai
82. § (1) Adó-visszaigénylés esetén visszaigényelhető adóként a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylat kiállításának napján hatályos adómértékkel számított adó vehető figyelembe.
(2) Adó-visszaigénylés a jövedéki termék adóval növelt áron történt beszerzését igazoló bizonylaton szereplő ellenértékből legalább az (1) bekezdés szerinti adótartalom kiegyenlítését követően érvényesíthető.
(3) Az adó-visszaigénylésre jogosult az adó-visszaigénylést választása szerint
a) évente, legkorábban a tárgyévet követő év január hónapjának 20. napjától,
b) negyedévente, legkorábban a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjától, vagy
c) havonta, legkorábban a tárgyhót követő hónap 20. napjától
igényelheti."
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwj8-8rG2MTRAhVI0RQKHaBuARkQFggnMAM&url=http%3A%2F%2Fec.europa.eu%2Fgrowth%2Ftools-databases%2Ftris%2Fet%2Findex.cfm%2Fsearch%2F%3Ftrisaction%3Dsearch.detail%26year%3D2016%26num%3D215%26fLang%3DHU%26dNum%3D1&usg=AFQjCNFZ1TfS6BPl6F837hkd0WagmmHf_Q&bvm=bv.144224172,d.d24&cad=rja
Csak akkor az egyik problémás.
Válasz borda77 (Joe) #2051. hozzászólásáraA teljesítés kelte számít.
Valaki???
Válasz Lurkoo #2047. hozzászólásáraÉn már beküldtem, és simán befogadta a rendszer.
Nem tudom miért írják ezt mert a kitöltésiben is az van 01.15-e után lehet beküldeni... én holnap küldöm.!
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraszia!
Szívesen adnék valami írásos támpontot de sanos nem tudok. Nekem a vámos mondta ezt és én nem kételkedem benne, hisz 5 nappal így később adom be. De ha felhívod őket szerintem segítenek, velem nagyon készségesek voltak. Bár az MVH nál is ilyen készségesek lennének :)
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólásáraÜdv.! Tegnap voltam Syngentás bemutatón, ott mondták csak jan 20-tól lehet leadni.
Válasz Zoli1437 #2043. hozzászólásáraköszi, ezt tudtam én is, csak nem akarom, hogy
amiatt dobják vissza, mert korán adtam be.
Válasz Zoli1437 #2043. hozzászólásáraÉn is így tudtam tehát hétfőn lökjük akkor be!
Válasz szalayb0511 #2042. hozzászólására"BEV_J04 számú nyomtatvány"
"Kitöltési útmutató "
"KITÖLTÉSI SZABÁLYOK "
"A mezőgazdasági termelő az éves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől, gyakorított visszatérítés esetén a féléves bevallást a tárgyév július 15-étől, a III. negyedéves bevallást a tárgyév október 15-étől, a IV. negyedéves bevallást a tárgyévet követő év január 15-étől nyújtja be az illetékes vámhatósághoz. "
Válasz Lurkoo #2029. hozzászólásáraSzia!
Tudnál mondani valami írásos forrást, mert
sehol nem találtam a 20.-i utalást és
16.-n szeretném beadni..., köszi!
Nem tudom miért mondtatok 20-át szerintem 15-e az első nap... ?
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraAhogy írtad így jó ,mert 12 az összes hónapnál. Több területem van és úgy már összeadja a hónapokat és 12 - nél több nem lehet azt jelzi hibának.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraÚgy hogy szerintem még nem a végleges verzió van fönn, jan 15-től lehet igényelni.
Válasz Ferjol #2036. hozzászólásáraFrissítened kell a nyomtatványt, van egy frissítés fül az ÁNYK-ban ott biztos ott van a j04 frissítése, vagy letöltöd a navról
Válasz Hogel #2034. hozzászólásáraNagyon köszönöm , de sajnos így sem jó![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Sziasztok!
Idén is bev j04 nyomtatványon kell visszaigényelni? Azt a 100 forint körüli összeget nem hozza nekem a program. ezzel mit lehet kezdeni? Hogyan lehet ezzel számolni?
Válasz oprita #2030. hozzászólására5![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz kitarto1 #2033. hozzászólásáraElőszőr beírod az 1. sorszámhoz hogy 10ha szántó pl. 7 hónap.Alá beírod hogy 0ha szántó 5 hónap.
Majd a gyüminél 10ha gyümi 5 hónap, 0ha gyümi 7 hónap.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Év közben szántóról gyümölcsösre művelési ág változás történt.Felosztva a területeket kitöltöttem és hibaüzenet van.A C2/A az összes hónapok száma 12 lehet.
Ha valaki tud segíteni megköszönném .
Válasz oprita #2030. hozzászólásáraezt hogy érted?
Válasz oprita #2030. hozzászólására2-3 évre menőleg biztosan.
Válasz Lurkoo #2029. hozzászólásáraHány évre visszamenőleg?
Válasz zvikor #2022. hozzászólásáraszia!
Tegnap voltam a vámosoknál és azt mondták, hogy az idén januáár 20. tól lehet beadni.