Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én 15én adtam be aznap visszaküldték volt javítani való rajta, 16án adtam be újra, utána volt helyszíni ellenőrzésem. Tegnap utaltak! Mindennek ilyen tempóban kellene mennie...
Én jan. 17-én adtam be, 18-án visszajött, hogy formailag rendben. Az összeg tegnap - febr.19-én - érkezett a számlámra. (Viszont, ami érdekes, az ügyfélkapus tárhelyemre nem jött meg a kifizetési határozat, ami régebben a pénzzel azonos napon meg szokott jelenni.)
Az R01 -es -t nem igazolják már vissza!Se elektronikusan,se papíron.
Rájuk kérdeztem,mert hatodjára dobta az elutasítást 2 hét után a J04-et.
Azt mondták türelem,mert nagyon feltorlódtak.Fasza...
Ilyenkor érdemes megnézni,hogy a VPID igénylésekor adóazonosítót,vagy adószámot adtál meg,mert más-más hibaüzenetet dob fel.Illetve ugyanazt,de más a megoldás.
közben szűkült a kör, ua területhez van jó és rossz adóazonosítóm, a rossz valóban rossz (http://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/?locale=hu), a jóból meg lehet születési időpontot számolni (http://www.fermalex.hu/adoazon-szuldat.htm), (http://muzso.hu/2011/10/26/adoazonosito-jel-ellenorzo-osszeg-generator)
igen, igazad van, ezt nem tudtam. köszi!
most már csak az kellene hol tudok adóazonosító jelet lekérdezni tulajra nézve.
lévén a terület kétszer szerepel, a föld meg kárpótlásban lett kiosztva egy nagyobb családnak.
Gondolom 30 napot kivárják.. lehet akkor tesz vuzsgálatra, hogy aztán újra indulhassan a 30 nap :) (meg engemet is) Ugyan az mint az ÁFA visszaigénylésnél...
Én nem tudom,hogy mennyit kell várni a NAV-ra,de jan.24.-én elküldött bejelentkezésre még semmi válasz,több ,mint 3 hét.Vagy csak Veszprém megyében mennek ilyen szarul a dolgok?!
Az R01 postára adását követően mennyi időre szokott jönni a válaszlevél a NAVtól a beregisztrálásról?
10 napja adtam fel és semmi...
Beadtam ügyfélkapun is, de ahogy valaki jelezte, az sikertelen lett, az alábbi üzenetet kaptam vissza:
"Az Ön részére a(z) Vám- és Pénzügyőrség elküldte a ' HKPKozvError_Hiba - Elutasított bizonylat nyugta ' típusú dokumentumát/nyomtatványát. A dokumentumot a központi elektronikus szolgáltató rendszer befogadta és továbbította az Ön értesítési tárába."
Gondolom amíg nem jön meg a beregisztrálásról a levél, addig ne is foglalkozzak a J04 beküldésével?!
Nem tudom, hogy a valóságban hogyan működik, nálunk ez így van mióta behozták a családi gazdaságokat, előtte mindenki külön őstermelő volt. Több ellenőrzésen is túl vagyunk, MVH, NAV, de senki nem reklamált miatta.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Testvérem tavaly lépett be a csg-ba van VPID száma, tavaly igényeltük, viszont eltűnt valahova a papír, nem találjuk sehol a számot. Ügyfélkapun, vagy valahol meg lehet nézni? Nem szeretnék ezért fél napot ücsörögni a NAV-nál.
Ahogy a lentebb (nekem is) segítő kollégák írták a NAVnál kell igényelni VPID számot ha még nincs, én ha jól emlékszem ezt 2 éve a megyei NAV ügyfélszolgálati irodában személyesen tettem meg. Ha ez megvan és van ügyfélkapud (okmányirodában személyesen tudsz igényelni), akkor le kell tölteni egy ÁNYK (általános nyomtatványkitöltő program), ha ez is kész, akkor le kell töltened egy R01 es nyomtatványt, amin keresztül be regisztrálsz a NAV hoz, ezt az ÁNYK-n keresztül géppel kitöltöd, kinyomtatod, és beadod postán a megyei NAV igazgatóságra az adóigazolványod fénymásolatával, és egyesek szerint ezt ügyfélkapun is be kell adni (én megtettem, majd kiderül mi lesz), ennek beérkezéséről kapsz majd egy visszaigazoló levelet, hogy beregisztráltak, és utána szintén az ÁNYK-n ki kell töltened a J04 es nyomtatvány ami már a gázolaj jöv. adó vissza igénylésről szól. Hektáron max 97 litert tudsz visszaigényelni, és 90,487 ft / liter az éven a jöv. adótartalom, de ez visszamenőleg nyilván kevesebb volt. Ha max 2 oldalt visszaolvasol is nagyon sok hasznos dolgot fogsz olvasni, mert én már kikészítettem a kollégákat a sok kérdéssel. Remélem hülyeséget nem írtam, ha meg igen, kijavít majd valaki:-) Kb 1 hónap múlva érkezik a pénz ha minden ok, legalább is tavaly nekem így volt.
Sok sikert!
Üdvözlet Gazdatársak!
2007-ben kezdtem a vállalkozásomat, de még soha nem igényeltem gázolaj támogatást. A kérdésem az, hogy ezt megtehetem-e visszamenőleg, vagy csak az elmúlt évet lehet, valamint hogy kezdjem, hová, kihez kell fordulni????
Előre is köszönöm a segítséget.
Holnap akarom beadni az igénylésem, légyszives irjátok már meg, hogy 2013 éves gázolaj visszaigénylésnél mennyi az elszámolói ár egy liter után? köszönöm
Üdv Urak. Voltak 2012-es számláim is amit a G számlajegyzékbe soroltam , . A D részbe külön írtam be a 2012-es mennyiséget és a 2013-ast, ugye jól csináltam?
3418 hozzászólás
Válasz #1666. hozzászólásra
Tényleg? Pedig mindig szokott kifizetési igazlás jönni.. ez Érdekes!
Én 15én adtam be aznap visszaküldték volt javítani való rajta, 16án adtam be újra, utána volt helyszíni ellenőrzésem. Tegnap utaltak! Mindennek ilyen tempóban kellene mennie...
Én jan. 17-én adtam be, 18-án visszajött, hogy formailag rendben. Az összeg tegnap - febr.19-én - érkezett a számlámra. (Viszont, ami érdekes, az ügyfélkapus tárhelyemre nem jött meg a kifizetési határozat, ami régebben a pénzzel azonos napon meg szokott jelenni.)
Válasz #1664. hozzászólásra
Szolnok megyében max. 2 hét és postán visszaigazolják a regisztrációt.
Válasz #1654 hozzászólás
Az R01 -es -t nem igazolják már vissza!Se elektronikusan,se papíron.
Rájuk kérdeztem,mert hatodjára dobta az elutasítást 2 hét után a J04-et.
Azt mondták türelem,mert nagyon feltorlódtak.Fasza...
Válasz #1657. hozzászólásra
Ilyenkor érdemes megnézni,hogy a VPID igénylésekor adóazonosítót,vagy adószámot adtál meg,mert más-más hibaüzenetet dob fel.Illetve ugyanazt,de más a megoldás.
Válasz #1661. hozzászólásra
közben szűkült a kör, ua területhez van jó és rossz adóazonosítóm, a rossz valóban rossz (http://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/?locale=hu), a jóból meg lehet születési időpontot számolni (http://www.fermalex.hu/adoazon-szuldat.htm), (http://muzso.hu/2011/10/26/adoazonosito-jel-ellenorzo-osszeg-generator)
Válasz #1660. hozzászólásra
igen, igazad van, ezt nem tudtam. köszi!
most már csak az kellene hol tudok adóazonosító jelet lekérdezni tulajra nézve.
lévén a terület kétszer szerepel, a föld meg kárpótlásban lett kiosztva egy nagyobb családnak.
Válasz #1659. hozzászólásra
De ha rákattintasz egy hibaüzenet sorra, akkor a hibás sorra fog ugrani.
Válasz #1658. hozzászólásra
ugyanazokat az adatokat adja ki a felület amiket bemásoltam
Válasz #1657. hozzászólásra
Kattints rá duplán a hibaüzenetre.
Válasz #1656. hozzászólásra
ez okés, de melyik sorban...? ezt lenne jó tudni
Válasz #1655. hozzászólásra
Rossz adóazonosító vagy adószám.
segítséget kérnék gázolaj problémában.
vinném fel adatokat a rendszerben és hibát kapok, nem tudom mi a gond.
" > BEV_J04 (1) [P5 lap] Hibás azonosító adat! (Hibakód=<328889/R081>)
Mezőinformációk (Lap: P5, Sorszám: 2, Oszlop: J, Dinamikus lap száma: 5,
Belső azonosító=[P5]J2, Import azonosító=28792, Közös azonosító=0HXXXXC50190A)"
oké értem a J oszlopot, de mivel papíron már megvannak az adatok én azt most csak másolom a felületre.
hol lehet a hiba?
Válasz #1652. hozzászólásra
Nekem sem nekem 3,5 hete :)
Gondolom 30 napot kivárják.. lehet akkor tesz vuzsgálatra, hogy aztán újra indulhassan a 30 nap :) (meg engemet is) Ugyan az mint az ÁFA visszaigénylésnél...
Válasz #1652. hozzászólásra
Légy türelmes. Hajdú-Biharban is lassan őrölnek Isten malmai. Január 15-én adta postára, s február 11-én érkezett meg a válasz.
Én nem tudom,hogy mennyit kell várni a NAV-ra,de jan.24.-én elküldött bejelentkezésre még semmi válasz,több ,mint 3 hét.Vagy csak Veszprém megyében mennek ilyen szarul a dolgok?!
Válasz #1648. hozzászólásra
Akkor még nem parázok!
Köszi
Válasz #1649. hozzászólásra
Nekünk is megjött.
Válasz #1646. hozzászólásra
Minden simán ment.És az első nap / 01.15.-én küldtem be / Holnap járna le a 30-nap.
Válasz #1647. hozzászólásra
Nekem kb 3 hét múlva jött
Az R01 postára adását követően mennyi időre szokott jönni a válaszlevél a NAVtól a beregisztrálásról?
10 napja adtam fel és semmi...
Beadtam ügyfélkapun is, de ahogy valaki jelezte, az sikertelen lett, az alábbi üzenetet kaptam vissza:
"Az Ön részére a(z) Vám- és Pénzügyőrség elküldte a ' HKPKozvError_Hiba - Elutasított bizonylat nyugta ' típusú dokumentumát/nyomtatványát. A dokumentumot a központi elektronikus szolgáltató rendszer befogadta és továbbította az Ön értesítési tárába."
Gondolom amíg nem jön meg a beregisztrálásról a levél, addig ne is foglalkozzak a J04 beküldésével?!
Válasz #1645. hozzászólásra
Grat!
Mikor adtad be, hogy ilyen hamar megjött?
(Gondolom nem volt ellenőrzésed.)
Kora reggel megérkezett a 13-as gázolaj jövedéki visszatérítés. / pénz /
Válasz #1643. hozzászólásra
Nem tudom, hogy a valóságban hogyan működik, nálunk ez így van mióta behozták a családi gazdaságokat, előtte mindenki külön őstermelő volt. Több ellenőrzésen is túl vagyunk, MVH, NAV, de senki nem reklamált miatta.
Válasz #1641. hozzászólásra
Csak a valóságban ez nem így működik..de nekem mindegy.
Válasz #1640. hozzászólásra
Szuper
Megtaláltam, köszönöm szépen!
Válasz #1639. hozzászólásra
Egyéni őstermelő is, így jobban jövünk ki, mert több felé megy a bevétel.
Válasz #1638. hozzászólásra
VPID a magyarorszag.hu-h megnézhető a törzsadat lekérdezésbe ahol az adószám banszámlaszám stb van...
Válasz #1638. hozzászólásra
Ha csak tag, akkor minek neki VPID szám? Hiszen nem neki kell igényelni.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Testvérem tavaly lépett be a csg-ba van VPID száma, tavaly igényeltük, viszont eltűnt valahova a papír, nem találjuk sehol a számot. Ügyfélkapun, vagy valahol meg lehet nézni? Nem szeretnék ezért fél napot ücsörögni a NAV-nál.
Válasz #1633. hozzászólásra
Szia!
Ahogy a lentebb (nekem is) segítő kollégák írták a NAVnál kell igényelni VPID számot ha még nincs, én ha jól emlékszem ezt 2 éve a megyei NAV ügyfélszolgálati irodában személyesen tettem meg. Ha ez megvan és van ügyfélkapud (okmányirodában személyesen tudsz igényelni), akkor le kell tölteni egy ÁNYK (általános nyomtatványkitöltő program), ha ez is kész, akkor le kell töltened egy R01 es nyomtatványt, amin keresztül be regisztrálsz a NAV hoz, ezt az ÁNYK-n keresztül géppel kitöltöd, kinyomtatod, és beadod postán a megyei NAV igazgatóságra az adóigazolványod fénymásolatával, és egyesek szerint ezt ügyfélkapun is be kell adni (én megtettem, majd kiderül mi lesz), ennek beérkezéséről kapsz majd egy visszaigazoló levelet, hogy beregisztráltak, és utána szintén az ÁNYK-n ki kell töltened a J04 es nyomtatvány ami már a gázolaj jöv. adó vissza igénylésről szól. Hektáron max 97 litert tudsz visszaigényelni, és 90,487 ft / liter az éven a jöv. adótartalom, de ez visszamenőleg nyilván kevesebb volt. Ha max 2 oldalt visszaolvasol is nagyon sok hasznos dolgot fogsz olvasni, mert én már kikészítettem a kollégákat a sok kérdéssel. Remélem hülyeséget nem írtam, ha meg igen, kijavít majd valaki:-) Kb 1 hónap múlva érkezik a pénz ha minden ok, legalább is tavaly nekem így volt.
Sok sikert!
Válasz #1635. hozzászólásra
Jaja, jobb lenne a könyvelő, ha rá tudja sózni. Én nem tudtam, pár ismerősöm se, együtt szerencsétlenkedünk. :)
Amúgy nem olyan bonyolult.
Szerintem a könyvelődhöz, ha van. Merre gazdálkodsz?
Szia!
5 évre visszamenőleg igényelhetsz.
A Nav-hoz kell fordulnod. Van VPID számod?
http://nav.gov.hu/data/cms249137/MG_kitoltesi_utmutato_javitott.pdf
Üdvözlet Gazdatársak!
2007-ben kezdtem a vállalkozásomat, de még soha nem igényeltem gázolaj támogatást. A kérdésem az, hogy ezt megtehetem-e visszamenőleg, vagy csak az elmúlt évet lehet, valamint hogy kezdjem, hová, kihez kell fordulni????
Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #1630. hozzászólásra
kiadja a gép amikor csinálod
Válasz #1630. hozzászólásra
90,487
Holnap akarom beadni az igénylésem, légyszives irjátok már meg, hogy 2013 éves gázolaj visszaigénylésnél mennyi az elszámolói ár egy liter után? köszönöm
Válasz #1627. hozzászólásra
Ja akkor oké! Azt már több éve.
Válasz #1625. hozzászólásra
válasz erre >> | #1624 Én nem töltöttem csak a BEV JO4-t , akkor valamit rosszul csinálok?
Válasz #1624. hozzászólásra
Sziasztok.
R01-es nyomtatványt egyszer kell leadni ,ha tavaly leadtat, akkor most nem kell.
Köszönöm.
Válasz #1624. hozzászólásra
Ki kell tölteni.
Szeretném megkérdezni, hogy a gázolajtámogatáshoz az R01-est akkor is kikell tölteni, ha magamnak adom be a saját ügyfélkapumon. köszönettel.
Válasz #1622. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #1621. hozzászólásra
Jól.
Üdv Urak. Voltak 2012-es számláim is amit a G számlajegyzékbe soroltam , . A D részbe külön írtam be a 2012-es mennyiséget és a 2013-ast, ugye jól csináltam?
Válasz #1619. hozzászólásra
Igen, de ez nem jövadó, hanem "támogatás".
Válasz #1616. hozzászólásra
köszi ezt nem is tudtam,hogy az MVH is a jöv. adót fizeti