Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor mik a mai szabályok házi tárolásnál ?
9m3 tartály, föld feletti, 100% kármentő, zárt, zárt-szivárgásmentes beton alj, összefolyóval, tűzoltó készülékek. Van még más is ?
nekem a múlt7en tört el az egytengelyes futóm tengelye az 1000 lityó gázolaj alatt, kb ez volt a 400.útja. A múltkor már nekünk is szóltak a rendőrök h ezt nem szabad.
Az indoklás nem számít, hiány volt a havi büntetési keretben, gondolom! Pont ma mondták a rádióban, hogy évi 2 milliárd forintot szed be a rendőrség közlekedési bírságokból, ez már olyan tétel, amit be lehet építeni az éves ktgvetésbe!
azt mondták,hogy hülye aki ilyeneket nyilatkozik,és mutassam meg a törvényben hol található ez leírva,a tartállyal minden rendben volt ADR es szállító-kimérő tartályként vettem gépkönyve is van.......
azt sem lehet,csak magáncélra a NAV szerint,tehát ha beadod jöv adó visszaigénylésre akkor nem lehet.
ami a generátorodba,fűnyíródba nem ADR köteles,az a traktorodba már igen.
- A veszélyes anyagok közúti szállítását egy európai megállapodás, az úgynevezett ADR szabályozza. Ez rendkívül összetett, de léteznek könnyítések - mondta Hársfalvi László, a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatóságának munkatársa. Majd hozzátette: a gazdálkodók többsége azért nem vállalja, hogy a telephelyére a gázolajat egy erre szakosodott vállalkozás juttassa el, mert sokba kerül. Márpedig a gázolaj veszélyes anyag. Különösen gond ez betakarítás idején, amikor a tábla sarkában álló kombájnból kifogy a gázolaj.
Ha valaki saját kisteherautójával szeretné orvosolni a problémát, az alábbiak figyelembevételével teheti meg: a járműnek érvényes műszaki vizsgával, zöldkártyával kell rendelkeznie. Szükséges beszerezni egy minősítéssel ellátott csomagolóeszközt (pl. műanyag hordót) amelyet kifejezetten veszélyes anyagok szállítására készítettek. A hordó két szemközti oldalára egy-egy legalább 10x10 centis nagyságú úgynevezett veszélyességi bárcát kell felragasztani. Ez egy csúcsára állított négyzet, amelynek vörös alapszínében fekete láng látható, az alsó sarkában pedig egy 3-as szám. Ez a jelzés a munkavédelmi eszközöket, felszereléseket forgalmazó vállalkozásoknál beszerezhető.
A bárca közelében kell feltüntetni a szállított veszélyes anyag betűjelét, azonosító számát, ami gázolaj esetében "UN 1202". A tartály névleges űrtartalma összesen 1000 liter lehet. Tehát egy 1200 literes hordó akkor sem megengedett, ha csak félig töltenénk meg gázolajjal. A járművet nem kell megjelölni semmivel, a narancssárga tábla is mellőzendő, a vezetőnek nem szükséges az ADR oktatási bizonyítvány sem, nincs szükség speciális okmányokra, különleges felszerelésekre.
Nem lehet már csak 240liter gázolajat szállítani egy járműben ,azt is csak max 60 literes edényekben. A katasztrófavédelem beindult,fogalmuk nincs semmiről,de mindenre hoznak valami szabályt
megbüntettek a NAV-osok,mert ADR vizsga nélkül vittem a GO-t 1000-es IBC-be.És ehhez meg se kellett állítaniuk elég volt átnézni a bevallásban a számlajegyzéket.
Válasz #827. hozzászólásra
Rövid időn belül kiakasztottak!!!!
Senki nem tud semmit, össze-vissza kapcsolgatnak, nagy unalmukban még segíteni sem hajlandóak!!!!
Ha én annak idején így kezeltem volna az ügyfeleket, tuti, h rövid időn belül repültem volna!!!!!
pffffffffff
Ezt kaptam én is. Telefon, de legyen kezedbe amit elküldtél annak a másolata, s már mondják is mi a hiba, de lehet hogy lassan ebédidő lesz, tehát gyorsan.
Jött email, meg egy hivatalos levél is, hogy a régi számra nem tudják megcsinálni, reklamáltam nekem csak az van, azután gyorsak voltak elküldték amit nem küldtek, s azon beadtam, már rég el is költöttem.
3419 hozzászólás
Válasz #868. hozzászólásra
http://www.muanyagaruk.hu/termekek.php?fokategoria_id=7&alkategoria_id=27
Válasz #867. hozzászólásra
Nem, az egy külön vacak, amit arra a részre kell beépíteni, ahova összefolyik a csapadékvíz, És nem occsó!
Válasz #865. hozzászólásra
Az a betonos összefolyó, nem ?
Válasz #863. hozzászólásra
Engedély mi kell rá? Vagy ki állít ki engedély rá? Mert gondolom kell az is.
olajfogó?
Nemtudom,passz
Fél illegalitásba vonulok inkább
Válasz #861. hozzászólásra
Akkor mik a mai szabályok házi tárolásnál ?
9m3 tartály, föld feletti, 100% kármentő, zárt, zárt-szivárgásmentes beton alj, összefolyóval, tűzoltó készülékek. Van még más is ?
Válasz #834. hozzászólásra
nekem a múlt7en tört el az egytengelyes futóm tengelye az 1000 lityó gázolaj alatt, kb ez volt a 400.útja. A múltkor már nekünk is szóltak a rendőrök h ezt nem szabad.
Válasz #859. hozzászólásra
Csak az se szabályos,ki tudja mikor ellenőriznek a NAV emberei.
Nálam is így van,a Mol már ki se hozza,csak ha van szabályos tárolód
Válasz #859. hozzászólásra
Tudok 1 keveset használt 9m3-est, igaz nem túl akciós áron, mert dögig vannak zsével. Lehet nem rakták tele 3x.
Válasz #857. hozzászólásra
hozza a tankerautó és leengedi az ibc-be,de veszek konténerkutat talán......
Válasz #845. hozzászólásra
vesz a faxom 2 misiért kutat
Válasz #849. hozzászólásra
és akkor ezek után, hogyan viszed az olajat?
Válasz #855. hozzászólásra
itt nem jött be a javítás ,landíni volt a károsult ,elvittek vagy 50 lityót belőlle,a tank meg 240e volt
Válasz #851. hozzászólásra
Miért nem lehet? Műanyagos simán megjavítja
Válasz #850. hozzászólásra
Amennyire kell,annyira védve van biztos.Bár nekem már lukadt ki műanyag tankom
Válasz #846. hozzászólásra
Az indoklás nem számít, hiány volt a havi büntetési keretben, gondolom! Pont ma mondták a rádióban, hogy évi 2 milliárd forintot szed be a rendőrség közlekedési bírságokból, ez már olyan tétel, amit be lehet építeni az éves ktgvetésbe!
Válasz #848. hozzászólásra
200 körül
Válasz #850. hozzászólásra
annyira hogy a romák a kihegyezett vascsőre húzott slagot simán belenyomják(és persze nem lehet ragasztani)
Válasz #843. hozzászólásra
Szerinted ezekben a mostani műanyag szar tankokban mennyire van védve az üzemanyag??????????
Válasz #846. hozzászólásra
azt mondták,hogy hülye aki ilyeneket nyilatkozik,és mutassam meg a törvényben hol található ez leírva,a tartállyal minden rendben volt ADR es szállító-kimérő tartályként vettem gépkönyve is van.......
Válasz #842. hozzászólásra
Kérdezted már mennyibe kerül egy ilyen tartály?
ezt is kiröhögték mikor mondtam nekik
de akkor miért büntettek ,a nem megfelelő edény ,vagy adr hiány miatt
Válasz #841. hozzászólásra
veszel 2 misiért egy konténerkutat, a megfelelő engedélyek birtokában letelepíted és házhoz hozzák neked!
azt sem lehet,csak magáncélra a NAV szerint,tehát ha beadod jöv adó visszaigénylésre akkor nem lehet.
ami a generátorodba,fűnyíródba nem ADR köteles,az a traktorodba már igen.
Válasz #838. hozzászólásra
A traktor tankjába lehet tölteni,csak plusszban nem szállíthatsz 240liternél többet.
- A veszélyes anyagok közúti szállítását egy európai megállapodás, az úgynevezett ADR szabályozza. Ez rendkívül összetett, de léteznek könnyítések - mondta Hársfalvi László, a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatóságának munkatársa. Majd hozzátette: a gazdálkodók többsége azért nem vállalja, hogy a telephelyére a gázolajat egy erre szakosodott vállalkozás juttassa el, mert sokba kerül. Márpedig a gázolaj veszélyes anyag. Különösen gond ez betakarítás idején, amikor a tábla sarkában álló kombájnból kifogy a gázolaj.
Ha valaki saját kisteherautójával szeretné orvosolni a problémát, az alábbiak figyelembevételével teheti meg: a járműnek érvényes műszaki vizsgával, zöldkártyával kell rendelkeznie. Szükséges beszerezni egy minősítéssel ellátott csomagolóeszközt (pl. műanyag hordót) amelyet kifejezetten veszélyes anyagok szállítására készítettek. A hordó két szemközti oldalára egy-egy legalább 10x10 centis nagyságú úgynevezett veszélyességi bárcát kell felragasztani. Ez egy csúcsára állított négyzet, amelynek vörös alapszínében fekete láng látható, az alsó sarkában pedig egy 3-as szám. Ez a jelzés a munkavédelmi eszközöket, felszereléseket forgalmazó vállalkozásoknál beszerezhető.
A bárca közelében kell feltüntetni a szállított veszélyes anyag betűjelét, azonosító számát, ami gázolaj esetében "UN 1202". A tartály névleges űrtartalma összesen 1000 liter lehet. Tehát egy 1200 literes hordó akkor sem megengedett, ha csak félig töltenénk meg gázolajjal. A járművet nem kell megjelölni semmivel, a narancssárga tábla is mellőzendő, a vezetőnek nem szükséges az ADR oktatási bizonyítvány sem, nincs szükség speciális okmányokra, különleges felszerelésekre.
Válasz #831. hozzászólásra
most akartam venni 1000 literes tartályt, mert nincs a faluban kút. mi a faxt csináljak?
Válasz #838. hozzászólásra
Nekem 400 meg 300 literes!!!
Ez már paranoia, és ezért fizetnek manapság embereket!
270 literes tankom van, akkor most mit csináljak?
Válasz #836. hozzászólásra
és a MOL-osok is csak 60 literes kannákban hordják
Akkor a rábában sem lehet tankolni 1000 litert, vagy épp a kamionban sem lehet 2000 liter???????????
és állítólag a kutat is megbüntetik,aki kiadta neked az anyagot
Nem lehet már csak 240liter gázolajat szállítani egy járműben ,azt is csak max 60 literes edényekben. A katasztrófavédelem beindult,fogalmuk nincs semmiről,de mindenre hoznak valami szabályt
Na erre én is azt mondom, ez szemétség!!
Hajrá magyarország
megbüntettek a NAV-osok,mert ADR vizsga nélkül vittem a GO-t 1000-es IBC-be.És ehhez meg se kellett állítaniuk elég volt átnézni a bevallásban a számlajegyzéket.
Üdv,
A mezőgazdaságban felhasznált gázolajvisszaigénylésével kapcsolatosan feltett kérdésekre és felvetett problémákra nagyon szívesen válaszolnak jövedéki ügyintézőink. Ezen kívül mindenféle jövedéki ügyintézés és jövedéki tanácsadás nálunk.
Jövedéki Partner
Csinálja már valaki a 2012. első féléves visszaigénylést? változott valami? Ha igen, mi?
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-07-14 18:08:46
Válasz #827. hozzászólásra
Rövid időn belül kiakasztottak!!!!
Senki nem tud semmit, össze-vissza kapcsolgatnak, nagy unalmukban még segíteni sem hajlandóak!!!!
Ha én annak idején így kezeltem volna az ügyfeleket, tuti, h rövid időn belül repültem volna!!!!!
pffffffffff
ennyit erről
Válasz #826. hozzászólásra
A megyei központot.De most nem emlékszem lehet a emailon is volt telefon szám azt. azt hiszem ua.
Válasz #824. hozzászólásra
Milyen telefonszámon hívtad őket?
Válasz #824. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #823. hozzászólásra
Ezt kaptam én is. Telefon, de legyen kezedbe amit elküldtél annak a másolata, s már mondják is mi a hiba, de lehet hogy lassan ebédidő lesz, tehát gyorsan.
No megnéztem, és ezt a hibaüzenetet kaptam:
"A nyomtatvány ezen verziója jelenleg nem küldhető."
Ilyenkor mi a teendő?
Válasz #821. hozzászólásra
Értem....
hát, szerintem itt nem ez lesz a baj
Vagy a csuda tudja már, h mi nekik a bajuk
Válasz #819. hozzászólásra
Jött email, meg egy hivatalos levél is, hogy a régi számra nem tudják megcsinálni, reklamáltam nekem csak az van, azután gyorsak voltak elküldték amit nem küldtek, s azon beadtam, már rég el is költöttem.
Válasz #818. hozzászólásra
Nem mer.......