Hirdetés
Fórum
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Műtrágya árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
Cikkajánló
Hirdetés
1137 hozzászólás
Válasz #480. hozzászólásra
Persze egyesknek mindent ellehet intézni.állat soha nem volt neki,de pályázik és biztos nyer,ugy-hogy nem kell itt osztani az észt tudja mindenki mire megy ki a játék,és megint be kell tenni mert kezdel hazug kormány mellett korteskedniEZT
Válasz #481. hozzászólásra
Valószínű, hogy azért küldtek el melegebb irányba, mert ha eddig nem volt fontos, hogy be legyen jelentve, akkor most már ők se kapkodnak
Nem baj,az egyszerű emberek majd dolgoznak lóval!
kiírták az mvh honlapra, hogy a kis összegűt is lezárják!
bejött a jóslat
a kicsi is kuka
este nyócig lehet próbálkozni.
Válasz #481. hozzászólásra
akkor passz......
Válasz #480. hozzászólásra
Az a helyzet hogy én kitöltöttem mindkét nyomtatványt 2150 és 2152 számút,bementem velük az állategészségügyhöz,és szinte meg sem kérdezték mit akarok,azonnal elküldtek. Most hogy legyen állatmozgás a rendszerben ha nekem számot sem adnak? De azért rákérdezett a fickó hogy a támogatáshoz kell,lehet nem én voltam az első.
Válasz #479. hozzászólásra
nem kell hozzá ugytudom!
http://enar.hu/2152.pdf
http://enar.hu/2152.pdf
Viszont a járási állatorvos ellenőrzi, hogy aktí, működő telepről van szó, állatmozgás van-e az ALI rendszerben rajta.
De ezeket (az fülszámos állatmozgatást is) pár nap alatt el lehet intézni néhány telefonnnal, és személyes ügyintézéssel.
Válasz #478. hozzászólásra
Kell hozzá törzskönyves állomány például sertésnél,vagy jó ha ezután szerzem be?!
Válasz #477. hozzászólásra
állatorvos, vagy megyei enar felelősökön keresztül
Hogy tudnék könnyen intézni tartási hely azonosítót?!
Valaki tudja hogy a 16.pontban a létesítmény/tevékenység azonosítóját miért nem fogadja el a gép????
Válasz #473. hozzászólásra
Egyébként meg a a pályázaton való induláshoz annál több optimizmusra van szükség mint amivel te most rendelkezel.
De gondolom nem is akarsz pályázni.....
Válasz #473. hozzászólásra
Az állatorvost nem értem Ő kiadhatja az igazolást amíg fel nem függesztik a pályázatot!
Az ellenőrzés a rendszer része!!
A pályázatot olvasd el és rájössz , hogy ebben csupán annyi a fennatartási időszakra a követelmény, hogy 5 éven át tartsd, a 4 eume gazdaságméretet , és nincs kikötve hogy miből , tehát eladhatod a teheneket, és csak a földet túrod az is jó!!!!!
Sajnos a tapasztalatom ez. Nekem volt 12m telepůjitĺsi nyertes pŕlyŕzatom 10čve. Kaptam utŕna egy végbčltükrözčses vizsgŕlatot,ezčrt érdekel,hogy mi lesz kčsöbb,ha bent leszek a csöben,s nem kezdenek ellehetettleniteni a tartŕsi dolgokkal,affčle amit adunk vissza is vesszük mňdon. A beadĺsrňl, 2napja beszčltem az ŕllatorvossal,s mindössze 1napig volt elčrhetö a nŕla beszerzendö papiros. A rendszer kiirta,hogy nem beszerezhetö,hiŕnypotlĺsra nics mňd! Hogy adod be,ha nem tudja adni a doki a papirt. A včgčn jomaga is dühbe jött,hogy mifčle kapkodĺs megy itt az ünnepek közepčn. Nekem aki egy Nfa földön utoljŕra negyedmilliot bukott,azota ovatos vagyok. Az eredmčnyeket ismerjük. Itt is a felügyelö bizottsĺgba berakhatnŕnak egy Ŕngyĺn félčt,hogy kiderüljön mely nagycčgek haverok kaptak,s kik akik a nyitŕs napjĺn indultak. Nem tudok hinni mosolygos Fazekasnak,aki mindig azon bazsajog,hogy megkajŕltĺk amit mondtam. Ez a fidesz nem a 10čvvel ezelötti pŕrt,amikor jutott konc. Tovĺbbra is črdekel az ellenörzés mřdja,mert az ŕllat nem kertčszet meg szŕnto. A tiköfčnek ez pontszerü szennyezési forrŕs.
Jan. 6-tól kezdik elbírálni.
Én is azt hallottam, hogy febr.végére lesznek meg a határozatok. Építéssel járónál nagyon kevés az az idő, ami alatt el kell számolni és üzembe kell helyezteti - hatóságilag igazoltan - az épületet. 2015.01.31. Ismerve a bürokráciát, nem ér rá sokat gondolkodni az, aki nagy összegű, építéssel járó beruházást szeretne ezzel a támogatással megvalósítani. Ráadásul úgy tudom, hogy mielőtt egy kapavágást is tesz valaki, az mvh-nak ellenőrízni kell a kiinduló állapotot és utána lehet a munkálatokat elkezdeni. Ha nem jól tudom, akkor bocsi, de nekem ezt mondták az mvh-nál.
Válasz #466. hozzászólásra
Idefigyelj nem keseregni kell hanem figyelmói készülni a kiírásra a nagyértékút is a 4. napon függesztették fel.
addig nem csa a haverok adták be, hanem az élelmesek.
A pontozás majd ezután jön...............
Válasz #463. hozzászólásra
iszonyú negatív a szemléleted ! ez tény!!!
bár mindenki maga tudja a saját baját.
A kisértékű összeállítása 2 órahossza szóval nem vagy lekésve.
Válasz #467. hozzászólásra
most igyekezni fognak, hogy ne ragadjon benn pénz az EMVA-ban, de azért kb 2 hónap kell, hogy támogatási határozatod legyen, ha pozitiv az elbirálás, kb febr. végére lesz határozat
Az elbirálás folyamatos vagy majd egyszerre ha mindenki beadta? Gondolom januárig lehet izgulni mi lesz belőle.
Válasz #461. hozzászólásra
Meg a másik dolog akik a komcsik idejében felvették a milliárdos támogatásokat azok most is megkapják
Válasz #446. hozzászólásra
Remélem szerencsčvel jĺrsz,iszonyat macera egy ilyet včgigvinni,s nem lehet tudni kik az ellenfelek. A java meg ez utŕn jön
Válasz #461. hozzászólásra
Ja ,csak akkor nem volt csőszerelő,meg műkörmös
Azért Claastra van igazad. Ez tagadhatatlan! Hogy lehet az,hogy 16.nyit 19.čn meg mĺr oda a keret fele?!+Ugye KARĹCSONYKOR KELL PŔLYŔZATOT KIIRNI,AMIKOR MINDEN ZĹR, ŮJ ČV MEG 5. INDUL. Mičrt nem lehetett ezt egy čp honapban NOVEMBERBEN INTČZNI?TALĹN,HOGY NE BOLDOGULJ AZ ÜNNEPI ZŔR MIATT,MIG A HAVEROK A LEADOTT INFO MIATT MEG BEADJĹK AZ ELSÖ NAP. Ahoz mŕr tudni kellett a feltčteleket elöre,hogy elsö nap beadd. Maga 1apeh igazolás min 3nap.+ki dönti el hogy melyik črkezett elöbb. Nekem a falugazdĺsz sompolyogva mondta a 2.nap,hogy elkčstem. Egy 125 lovas Steyerre. Az ellenörzés,hogy fog zajlani? Ŕllatot is nčz,vagy enar szŕmot,tenyčszet kodot. Biztos,hisz akkor mindenki beprobŕlkozna. Ez mčg a kissebbik rčsz. Én ebben az ŕllatban a gyengčnek azt lĺtom a pl/jelenlegi selejtehén 130ft/kg ŕron túl/ hogy most volt egy agrarkamarai gyülés. Majd az egčsz orszŕgot nitrĺtčrzékennyč akarja tenni. Mi van akkor,ha 3 čv mulva azt mondja pl na most mŕr nčzzük a telepet trŕgyatŕrolň,karŕmföldkezelčs, környezetvčdelem,silocsurgaléklé elvezetčse megvan-e mondjuk egy Mvh ellenörzésnčl. Ha belebukik az ember nem tudja folytatni az ĺllatozŕst,akŕr egčszsčgi ok miatt,akkor lehet petyegtetni vissza az X milliot. Mert az ŕllat nem kertčszeti.Ott a gyümölcsös,s ha nem lopjŕk a fŕt ki a cigŕnyok,akkor nincs gond. Ez bonyolultabb. Čn egy behozatal mellett döntöttem tavaszra,mŕr kaptam ajĺnlatot 33e eur egy 125 profi Steyerre, 7 čves igaz, új 65e eur+ĺfa. Viszont az enyčm nincs terror.Igaz valamit valamičrt. Viszont a föld včgčre dudvŕt hordani mŕr veszčlyes.Ha egy csatornŕtol nincs 150m -re szankcio. Nekem megvan a tŕrolo is rend van nyirott gyep,ŕpolt čpületek, jo pŕr čvig čpült öneröböl,a tŕrozô.fallal szigetelčssel. majd 3m volt kb 500nm olyan 7000q befogadŕssal. De mégis tartok,ha elkezdi a tiköfe a baxlatŕst. ott Game Ower. Az eladhatatlan bedölt marhapiaccal. MIČRT OLYAN NFA FÖLDPŔLYĹZAT IZÜ EZ? Vagy csak én črzem rosszúl az izét??
Válasz #447. hozzászólásra
JD 6170M
sipma ps1510 120x150es bálázó
sipma ro 1200 szervestrágyaszóró
Válasz #460. hozzászólásra
ez igy volt a komcsi 8 év alatt is !!!!!!!!!!!!
Válasz #456. hozzászólásra
De nem hisznek nekünk,a csőszerelőnek,meg a műkörmösnek most lesz full olcsó gépparkja is
Én azt hallottam hogy még állat sem kell csak egy bejegyzett telep?! Ez mennyire fedi a valóságot?
Válasz #457. hozzászólásra
alap esetben gépek esetén csak az 5 sz melléklet kell (állatorvos)
persze ha építés is van akkor kell más igazolás is
A kisértékünlél alóban nem kell a TÉSZ igazolás?
Válasz #449. hozzászólásra
Én ezt mondtam előre.A baráti körömbe vannak egy páran akik majdnem
minden pályázatban ott vannak (és nyernek is) de ők már hetekkel előtte
ki dolgozzák a részleteket és az esők között adják be.
Válasz #453. hozzászólásra
azért nem árt sietni, valóban sokan voltak a járási állategészségügyi hivatalokban a napokban.
Válasz #452. hozzászólásra
A nagy értékű volt ma nem?!
Válasz #451. hozzászólásra
Jah rendben már kezdtem megijedni,én még csak most fogok hozzá!
Válasz #450. hozzászólásra
Az a holnap ma volt.
Válasz #450. hozzászólásra
a válasz a kérdés komolyságával lett megadva.
egyébként elképzelhető de term. nem tudom mikor fogy el a forrás, valószínű hogy nem jut a kertészeti sorsára.
Válasz #443. hozzászólásra
Holnap?! Ez mennyire biztos?!
Válasz #444. hozzászólásra
A lópikulát azért ,hogy a haverokat helyzetbe hozzák,első nap hányan is adták be,tudtak mindenről egyesek,szerencsétlen kivülállók meg futkostak mint pók a falon kifeccelik a pályázatíró bérét és járni jár de nem jut alapon elutasítják
nagyértékű?
Mit szeretnél vásárolni?
ma este adtuk be sajnos ennyire elhúzódott mert ez-az mindig hiányzott.
nem sok esély van a sikerre de a remény hal meg utoljára.
Válasz #439. hozzászólásra
pedig lehetséges, mert amennyien a járási főállatorvosi irodában voltak ez várható volt, az 5 sz mellékletre miden pályázónak szüksége van. A vállalási feltételek valóban nem szigorúak, pl sehol sem olvastam, hogy a meglévő állatlétszámot tartani kell, ami az előző pályázatoknál előírás volt. Ha megvan az igazolásotok /5 sz melléklet/ és a nagyértékűt már nem tudtátok beadni 15 milla alá kell menni a támogatással és a kisértékűbe beadni. Mi pl.a technológiát hiába szükségünk lenne rá, 1-2 millió összegben, egyszerűen nem tettük bele, mert amihez építési is tartozik v. igazolás kell, hogy nem építési engedélyköteles az mindig elhúzza az időt a tám. kérelemnél és elszámolni a kifiz. kérelemnél pedig szintén nem egyszerű. Több éves tapasztalatom alapján gondolom így. Mindig is a gép volt a legegyszerűbb. ott nincs köbméter-? mm vastag - építési napló stb hanem gépkatalógus van.
Válasz #441. hozzászólásra
Azért volt ez a géptámogatás mert enélkül csak a legszükségesebb dolgot veszik a termelők, annyiból a forgalmazók nem tudnak fennmaradni, úgy járnának mint az autókereskedők.
Legközelebb majd akkor lesz támogatás ha a német mezőgépgyártóknak csökken a forgalma és nem tudnak eladni.
Válasz #442. hozzászólásra
holnap
Válasz #441. hozzászólásra
kisértékűt mikor zárják?
Válasz #439. hozzászólásra
betelt
ahogy az előttem szólók is írták ilyen könnyű feltételekkel, és vállalásokkal, 35-60% tám. intenzitás mellett nagyon is vonzó ez a felhívás.
2014- ben nem biztos hogy lesz géptámogatás.......majd csak 2015- ben.
Elfogy,ennyi pénz nagyon gyorsan.
Válasz #437. hozzászólásra
újra megnyítják vagy mi?
lehetetlennek tartom , hogy már kimerűlt volna a keret.
Válasz #437. hozzászólásra
Én a kisértéküt most adtam be.Meg is szenvedtem vele