Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
1137 hozzászólás
Válasz #278. hozzászólásra
most lehetett venni még akár hidast is........
Jó estét! Kertészeti géptámogatásból valakinek küldtek már pénzt esetleg?
Olyat hallottam hogy traktorok 200le-ig.Szálas takarmány gépsor silozo is belefér.Rakodo gépek homlok és kitologémes.Etetökocsik.Szoval ami az állatartáshoz kellö gépek de ez csak szavak.Majd ha a kiirás megjelenik hivatalosan és a gépkatalogus akkor lehet megtudni hogy mi a tényállás.
Válasz #283. hozzászólásra
A pályázatkészitők sem tudnak semmit? Mert holnap beszélnénk vele
Még nem sok mindent lehet tudni,az állatartósoknak lesz egy keret,arról is szó volt hogy lesz külön egy általános nagy gépcsomag, még semmi sem biztos de hétfőn indulna az egész!Az meg hogy szerda van ,és semmi MVH közlemény ,szerintem azt jelenti hogy még sok a kérdőjel.
Válasz #281. hozzászólásra
Ez még nem az ÁTK 5 lessz
Gépkatalógus: http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000001
Megjelent a gépkatalógus.
Van benne minden földi jó! :D
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000001
Jogcím: Állattartó telepek korszerűsítése
Időszak: TK (2013.12.09 -
Válasz #278. hozzászólásra
Pletyka
Válasz #276. hozzászólásra
Én úgy hallottam, de lehet hogy rosszul, hogy a kertészeti pályázatban a támogatható tevékenységi körök között ott volt a vetőmagtermesztés is, és így pályázható volt pl. egy hidas permetező is. De lehet hogy ez csak pletyka.
Válasz #276. hozzászólásra
Szerintem az első 3 napban beérkezett az összes pályázat 90%-a. Mindenki az első pillanatban akarja beadni. Tudja valaki, hogy kimerítették e a teljes keretet? Csak az a gyanús, hogy a megnyitás után még egy hónappal is tele volt minden pályázati hirdetésekkel. Lehet hogy csak a kereskedők akarták beugratni az embereket, de lehet, hogy a kezdeti nagy roham után maradt még a keretből rendesen.
Válasz #275. hozzászólásra
A kertészeti géptámogatás megnyitását követő első napokban a pályázók 12 milliárd ft-ra nyújtottak be pályázatot, ugyhogy nem fog elhuzódni csak ha tényleg nem lesz benne szántóföldi gép vagy rakodó
Nem tartom hihetőnek, hogy kizárólag fagymentes itatóra, fejőgépre, meg ilyen nyalánkságokra lehet elkölteni a teljes keretösszeget. Ha az összes pályázat 50%-os támogatású lenne, akkor is 120 milliárd forintot kellene elkölteni nettóban! De mivel a nem beépíthető és a mobil eszközök, valamint az élelmiszeripar eleve csak 35%-ot kap, ez az összeg akár 170 milliárd is lehet! Ennyi pénzből majd a fél magyar mezőgépparkot cserélni lehetne! De nemsoká kiderül.
Sztem levannak osztva a lapok a szokásos modon.Pár kicsinek löknek egy kicsit aztán a médiában mutogatják öket és minden rendbe van.Ha szántoföldi gépeket mindenfélét nem lehet venni belöle akkor az ideg fogja tépni a nagy gépforgalmazokat az tuti.
Válasz #272. hozzászólásra
Nem ugrálok,nem lét kérdés.Ha megfelelek beadom!A guppik most fialtak
le vagy 100-at az nem számít jószágnak?
Válasz #271. hozzászólásra
Fölösleges ugrálnod, ha csak nem nyertél állami birtokokat..............
Válasz #269. hozzászólásra
Na pont ilyenekre van még ez a pár nap!
Válasz #268. hozzászólásra
Ami ilyenkor szokásos árajánlat,bevételed,adó igazolás stb.A könyvelőd vegye fel a kapcsolatot a pályázat íróval.Ha jól megy minden,itt felénk az
első nap be van adva.
Válasz #267. hozzászólásra
Meglévő állatállomány(Á.E.) mindenképpen kell és ebből árbevételnek is kell lenni...................
Válasz #267. hozzászólásra
miket lehet/kell elkésziteni az indulásig?
Válasz #266. hozzászólásra
Arról konkrétan nem volt szó.De szerintem kár is agyalni a témán.Én egy kotrót szeretnék,elkészítetek mindent amit lehet 9.-ig oszt majd látjuk.
Bár jószág nincs!
Válasz #265. hozzászólásra
Mit hallottál milyen traktorok lesznek benne?Mekkora le-ig?
Egy hét és megtudjuk!(Én azt hallottam hogy mindenféle gép traktor is
lesz benne csak a gépeknél 35% lesz a támogatás és össz 25 milliárd lesz rá.Az élelmiszeripari feldolgozókapacitások fejlesztésére 60% és 35 milliárd)
És rá kell gyúrni mert rengeteg az érdeklődő.
Válasz #263. hozzászólásra
A hírek épített és beépített technikákról szólnak. Ami nekem úgy hangzik, hogy erőgépek és egyéb önjárógépek nem lesznek benne. De ha itt megnézed az erről szóló hírt, akkor abban van egy link, ahol az állattartás gépeit meg lehet nézni, hogy mi is tartozik bele. Abban nincs szó semmiféle erőgépről, rakodóról vagy ilyesmiről. Csak mérlegek, karámrendszerek, istálló korszerűsítő dolgok... szóval szerintem le is mondhatunk arról, hogy gépre pályázzunk.
Üdv..
Most beszéltem egy invest-es gépkereskedővel aki azt mondta, ő úgy tudja, hogy traktor nem fog szerepelni a géppályázatban. De ez nem 100%-os..
Lehetséges ez tényleg???
Valahol megtudom már nézni a 2013 kiírt géppályázatot?
Válasz #253. hozzászólásra
170 pacis volt első gazdis talán 3 éves csak már bócsán van, ott keressed.
A következő kérdéssel kapcsolatban tud valaki érdemi válasz adni?
"A támogatás akkor vehető igénybe, ha az ügyfél állattartással foglalkozik és mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t, kivéve az induló vállalkozásnál."
Induló vállalkozásnak mi minősül?
Őstermelő is, ha állattartással akar foglalkozni?
Esetleg már meglévő regisztrált őstermelő aki ezidáig nem tartott állatot, de szeretne? Ő is kezdő vállalkozás?
Köszönöm.
Mi jellemző, mennyi idő áll a beszerzés teljesítésére,ha nyersz egy ilyen pályázaton??
Válasz #256. hozzászólásra
akkor várunk!
Válasz #254. hozzászólásra
Ez nem az!! ÁTK 4 KK = Kifizetés Kérelem!!! Az előző ÁTK hoz tartozik.
A mostani akkor lesz fenn, ha azt látod ÁTK TK = Támogatási Kérelem!
Amit a kezdő oldalon láttam elszomorít, mert minden részre azt írja hogy "épített és beépített technológiai berendezés"! Na majd látjuk!
Nyugi van Márkó fiam várjuk meg a kiírást majd később meg mondom benne van e a rozsdás jd traktorod!!
közben megtaláltam nagy nehezen.
LINK
ezen az oldalon lévő gépekre lesz igényelhető a támogatás.
az új R,M szériás jd nincs benne, csak a 30asokig attól még pályázható?
Válasz #252. hozzászólásra
Amit emlitettél jd-t az hanyas és mi az ára?
Válasz #251. hozzászólásra
Az szerintem tuti benne kell lenni de kiderül hamarosan mi fér bele ebbe a telepi dologba.
Válasz #250. hozzászólásra
Az nagyon nem lenne rossz bár Félek, hogy nem lesz benne, egy ideje mondják hogy lesz, de akkor is azt mondogatták, hogy etető kocsik, rakodók lesznek csak... Majd meglássuk, mondta a vak. Mi már a rakodónak is örülnénk.
Válasz #245. hozzászólásra
Traktor TALÁN 160le-ig benne van DE TALÁN!!
Válasz #245. hozzászólásra
passz....részleteket, az ilyen magunkfajta ,halandó, mezei egerek, nem nagyon tudhatnak még, a kiírásig
Válasz #247. hozzászólásra
a mondat értelme alapján még kör etető sem fér bele( mobiltechnológia)
fejőház, pihenőboksz, vájú gondolom én
Válasz #246. hozzászólásra
Szerintem csak telepi technológia lehet tehát traktor nem, esetleg etető kocsi vagy hasonló speciális gép....
A pályázati kiírásban ez a mondat nem biztató.
" épített és beépített technológiai berendezés"
Válasz #243. hozzászólásra
bármilyen mg-i gępre igęnybe vehető? Traktor,eke?
Van márt fent gép lista valahol?
Válasz #242. hozzászólásra
tegnap harangozták be ,dec 09-től indul
Hatvanmilliárd forintos pályázat indul
A jövő évre szánt állatenyésztőknek gépbeszerzési támogatás mikorra várható?
Válasz #240. hozzászólásra
Úgy hallottam lesz.
35% vissza nem térítendő+kamattámogatás
Válasz #239. hozzászólásra
Kérdezném Én is, újra ugyan ezt !!!!!!
#1. hozzászólás, Jopek2 küldte be 2013-11-19 19:19:28-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Géppályázat az állattenyésztésben.
Ki mit,tud-hallott??????
leaderes pályázat elutasítva 09.11 dátummal nem voltunk elég közel a tűzhöz!!!!!