Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
1137 hozzászólás
Válasz #236. hozzászólásra
Pedig többet lehet keresni vele,mint munkŕval.Čn végigkinlódnŕm,csak az utŕnnavalň pengeélentŕncolós irreŕlis követelményektöl tartok,meg utofinanszirozŕs,meg a bank,meg mčg ez az,addig nem utalunk,stb stb.
Nagy xar az egész pályázat, alattomos munka az egész jobb kimaradni az egészből, az a biztos amikor önerőből megveszünk valamit...
Válasz #234. hozzászólásra
Az utolsó mondatod kőbe véshető nagy igazság!!!!!
Ŕllattarŕsra jó volna,de én tartok töle,hogy majd az ellenörzésekkel elverik a port az emberen.Az e se jň meg az se jň stb.Én magam erejéböl 3m ért csinŕltam a beton almostrŕgyatŕrolňt.De ugye karŕmföld kezelés stb.Amibe kötekedhet.Ez nem olyan,mint a növény,nem lehet csak ůgy kiadni,lepasszolni.Tartŕsi kötelezettség stb.Betegség esetén kůtbadöl minden,nem lehet az udvarsarkŕba behŕnyni mindent,s kiadni bérbe.Ezért tartok az ŕllatos pŕlyŕzattól,hogy elverik az emberen a port. ilyen olyan engedély mindenkitöl.Pedig 140le Traki,vagy egy zöldet is betakarítani tudň gépsor csomagolo stb jo volna.Nem kéne az idöjósok szopatŕsait türni a szénŕval.Marad a lassan érünk messzire,de magam ura vagyok.
#1. hozzászólás, Pályázatíró - Jenő küldte be 2013-06-03 15:36:11-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Pályázatíró - Jenő
Hamarosan megjelenik a kertészeti gép támogatás rendelete.
De már most ismert nagyon sok részlet.
A pályázat július 1-vel indul és elektronikusan lesz beadható.
A keret 24 Mrd Ft. Az igény viszont sokkal nagyobb. Aki késlekedik lemarad.
A pályázat legfrissebb részleteit megtaláljátok az alábbi linkre kattintva a feliratkozást követően.
Kertészeti gép támogatás részletek
Ha feliratkozol a weboldalamon lévő hírlevélre folyamatosan tájékoztatlak az új információkról e-mailben.
Szalontai Jenő
mezőgazdasági pályázatok készítése
20/262-7406
ARES-826 csak oszd az észt mindenkinek én úgyis veled vagyok!Legalább mi Röncsisek tartsunk össze!
Válasz #230. hozzászólásra
Te direkt kötsz bele mindenkibe vazze.
Válasz #229. hozzászólásra
Ne röfögj, ovassá a sorok közt!!!
Válasz #228. hozzászólásra
Oszt mir!!!!!!!!!!!!!!!
Hát nem nagyon érdemlitek meg azt a támogatást!!! Tisztelet a kivételnek!!!
Nekem egy kuki vetö,rövid tárcsa,homlokrakodo kéne.Állatartás is van.Mi férne bele??????????
Válasz #224. hozzászólásra
jó kérdés, h mi fér bele a kertészeti gépekbe? a fólia müvelés, dohány, paprika, zöldség termesztés ültetés, ápolás a gyümölcsös, a szőlészet gépei ?
Nemcsak gép- hanem tevékenységfüggő is!
Válasz #223. hozzászólásra
Akkor pl. eke, tárcsa, kombi meg ilyenekre nem?
Válasz #219. hozzászólásra
Szigorúan kertészeti és állattartási gépek esetében!!!!
Válasz #221. hozzászólásra
Új mezőgazdasági magazinban láttátok?
Válasz #220. hozzászólásra
Család nézte az ATV-én.
Ezt rebezsgetik már fél éve! Majd ha kiírják akkor hiszem! Hol láttad?
Tv-be halottuk géptámogatás áprilisban???????????Kertészeti gépek és munkagépek igaz?????????.
Válasz #217. hozzászólásra
195hsz
Hali Ki mit hálót, lesz valami fajta géptámogatás?
Válasz #215. hozzászólásra
Ja,ja...
Kérdés, hogy mihez, kihez.
Válasz #206. hozzászólásra
akkor közeli vagy!
Igen, egy kicsit igaza van mindenkinek. Az újabb Mtz-k-ről hallottam, hogy eléggé megbízhatatlanok/biztos van kivétel/, drágák, a nyugatinak meg még nehezebb kitermelni az árát./A tavalyi évünk sajnos erős nullás lett/ A komforttal idáig nem volt gond, mert volt egy alkesz traktorosunk, aki örült, ha dolgozhatott vele.Mondjuk igénytelen volt mint a dög, apám meg hagyta. Idéntől azonban én is használnám a gépet és nőnének az igények.
De lehet az igényesség kimerül egy újrakárpitozással és a nagyobb olajfolyások megszüntetésével.
Majd meglátjuk, hogy mit hoz az idei év. A termésmennyiséggel és minőséggel nincs baj, tudunk öntözni, csak a felvásárlási ár legyen elfogadható.
Válasz #212. hozzászólásra
Egyetértek. Én sem vennék már mtz-t. Nagyon sok nyugati van jó árban. A régi mtz.k még csak értek valamit de az újak.... Hullik minden váltó, hajtás... Felénk is sok van belőlük. Nekünk is van egy 552 az még ahogy egyben van, de újat már nem vennék
Válasz #211. hozzászólásra
az a helyzet hogy nem feltétlenül ujba kell gondolkodni és már nem is kerül annyiba.igen az is benne van a pakliban hogy jayitani kell........ez a nyugati traktor is olyan mint a kocsiknál volt,hogy idő kellet hogy váltsanak trabantról,ladárol stb.nyugatira.3 éve elszált az adagoló vezérlőm az opelon annyiba került hogy egy nagyon jó állapotú ladát lehetet volna venni a javításán...hát megse fordult a fejembe..elég volt ezekből a keleti csodákból..pár hektárért nyilván nem kell nyugatiba gondolkozni.én pld.jelenleg 9ha szőlő,6ha szántó,20ha rét gazdálkodom.tudok olyat aki 24ha szántón gazdálkodik általában kukorica van neki és tavaly vett egy használt new hollandot mert azt mondja ki tudja termelni...gazdaság mérete fogja eldönteni,hogy 10-20-30millába fog kerülni,nem kell egyből mindig azzal jönni,hogy 20millás gépet minek venni.mtz kaliberű ÚJ gépek 9mft-tól indulnak és ezekbe is lehet nem agyon elektronizáltat is kapni.nettó 5mft-ért hétszentség,hogy nem mtz-t fogok venni.szerintem az mtz 3.5mft-ig azt mondom hogy elmegy de többet nem ér.
nem akartam elvenni senkinek a kedvét,ez csak az én véleményem.de sok szépiteni való nincs rajta mert ezek tények valaki belátja valaki meg nem...mint korábban írtam nekem is mtz-m van.
Válasz #209. hozzászólásra
A drága nyugati pedig egy RÉMÁLOM lesz mire kifizeti a hitelt,vagy ha menet közben pl:váltó odafosik,akkor arra keres 10 évig
Bocsi 27-éves!
Válasz #207. hozzászólásra
Elösszöris elvagytok már kényelmesedve úgy látom,kétszer meg minek vegyen 8ha földre 5-10millióval drágább traktort!
Kicsit gondolkozzatok már,ja meg a 28-éves Mtz után ez neki álom lesz!
Válasz #207. hozzászólásra
Azt se hagyd ki,olyan halk belül,hogy ha egész nap dolgozol vele akkor tuti fejfájással szállsz ki belőle. Mindenki álma egy jó belarus!
Válasz #202. hozzászólásra
Üdv.valóban fillérekből lehet javítani,de a sok fillért nem igen szokták számolni csak a nagy javításokat.......ha össze számolod a filléres javításokat,meg hogy milyen sűrün kell javítani elég érdekes összeg jön ki...nem beszélve arról,hogy milyen munka körülmények között dolgozol,hogy fáradsz el stb.azt nem számolja senki,hogy a szart is kirázza belőled,meg az orvoshoz mennyi pénzt viszel pár éven belül derék probléma stb.nekem is mtz van,de ahogy lehetőségem van azonnal váltok valami nyugatira,mert szerintem ugy szar ahogy van az összes.5mft nettó nevetségesaz a baj hogy nem mernek váltani az emberek...
Newléta.
Válasz #204. hozzászólásra
bagaméri vagy??
Válasz #203. hozzászólásra
1986-os gyártású, 18 éve van nálunk.
Lehet igazad van. Amúgy a legutolsó ráfordítás ősszel 2 új hátsó gumi volt 110k/db. Menne ajándékba az új tulajnak...
Válasz #202. hozzászólásra
Teljesen felesleges lenne új mtz-t venned, 1-2 év múlva olyan lenne mint a mostani 18 éves. Főleg 5 milláért, akkor ha már keveset menne egy jó nyugati géppel ha szerencséd van jobban járnál.
Köszönöm mindenkinek a választ.Igazából pár évig még elboldogulunk vele, 18 év alatt a gép 80%-a ki lett cserélve, fel lett újítva, de csak jó lenne egy új. Szerencsére tényleg fillérekből javítható a technika a nyugatiakhoz képest.
Egyébként ennyi földterülettel szinte nincs is kihasználva.
Mondjuk tavasszal az egyes ekével megdolgozik, de utána csak könnyű munkát végez.
Az a probléma a géptámogatásokkal, ha lenne mondjuk egy 40%-os traktorvásárlási támogatás, biztos, hogy a kereskedői árak is emelkednénének és a nem támogatottak szívnák meg. Tehát egy fillért se sehova. Az a baj, hogy beépítik a támogatást az árakba.
Válasz #198. hozzászólásra
be kell lépni az áfa körbe akkor visszaigényelhető az áfa ,de akkor az eladott termékedre is áfát kell számolnod ami megy az állambácsinak,az Mtz-nél nincs nagy mozgástér az árakon
Ha belépsz az ÁFA -körbe akkor igen. De egy darabig akkor maradsz is ÁFA-s.
Sziasztok! Előre is bocs a láma kérdéseimért, de szeretnék egy kicsit tisztán látni.
1.)Gépvásárláskor őstermelő igényelhet-e vissza áfát?
2.)Gépvásárláskor is ugyanúgy működik a listaár, mint a személyautóknál,hogy az csak egy irányár, a kereskedőnél lehet belőle alkudni valamennyit?
Magamról annyit, hogy Debrecenben lakom,innen 28km-re gazdálkodunk kb 8ha földön, fűszernövényt termelünk(torma). '95 óta van egy 1986-os 82-es Mtz-nk.
Elgondolkoztunk, hogy le kellene cserélni,támogatással.
Egy 820-as elég lenne az igényeinknek. Bérmunkát nem végzünk,nekünk bőven elég lenne...
Válaszaitokat előre is köszönöm: E.
Válasz #196. hozzászólásra
És mindezt papírból felmakogva.............nulla !!!!!!!
Igaz, legalább jövőre még több támogatást kap a paraszt ! Had szítsuk a városiakat !!!!!!!!
Válasz #194. hozzászólásra
A következő nagy bejelentést lehetett hallani, én nem értem oda de idéztek belőle nekem:
"Blaabllaaaablaaa lbaaalbblaalllaballblaaaaa blaablaa....stb"
Figyelem: Február 1-től csak elektronikus úton nyújthatók be kifizetési kérelmek számos beruházási támogatásnál!
Ismételt tájékoztatás a mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtott támogatás igénybevételéről – a 2012. évi fiatal gazda támogatáshoz kapcsolódóan2013. február 1-jén nyílik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtásának újabb időszaka.
Az érintett jogcímek az alábbiak:
• Állattartó telepek korszerűsítése (ÁTK)
• Baromfi telepek korszerűsítése
• Kertészet korszerűsítése
• Kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzése (Kertészeti gépbeszerzés)
• Erdészeti célra használt géppark fejlesztése és korszerűsítése 1-2. (Erdészeti gépbeszerzés)
• Növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítése (Szárító)
• Öntözés, melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztése (Öntözés)
• Mezőgazdasági utak fejlesztése (Mezőgazdasági út)
• Mezőgazdasági termékek értéknövelése (ÉLIP)
• Nem élelmiszeripari célú kiskapacitású, növényi alapú nyersszesz, nyersolaj előállító üzemek létesítése (Nyersszesz, nyersolaj)
• Falumegújítás és -fejlesztés (Falufejlesztés)
• Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése (Mikrovállalkozás)
• Turisztikai tevékenységek ösztönzése (Turizmus)
• Vidéki örökség megőrzése
• Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének egyes jogcímei (LEADER)
Fontos változás, hogy a 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet február 1-jén hatályba lépő módosítása értelmében a felsorolt jogcímek tekintetében kifizetési kérelmet kizárólag elektronikus úton, az MVH által rendszeresített elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. Az aktuális beadási időszak 2013. február 1-től május 31-ig tart.
Felhívjuk az érintett ügyfeleink figyelmét, hogy a rendelet hatályos verziója a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében (https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso) elérhető. Javasoljuk az említett rendeletben, valamint az egyes jogcímrendeletekben foglalt feltételek alapos megismerését, a kapcsolódó MVH közlemények áttanulmányozását, illetve az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) megjelenő tájékoztató anyagok folyamatos figyelemmel kísérését.
További tájékoztatás az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen kérhető.
Az Expo-ra ígérték a nagy bejelentés, sok gazda épp emiatt látogatott el.(Hiába)
Valaki halott esetleg valami új fejleményről ezzel kapcsolatban.
Várni még mindig vagy most megvenni amire szükség van?
Én szárító-tisztító-mérleg rendszer építésre kérnék legalább egy 60%-os támogatást
Válasz #184. hozzászólásra
Oszt' ha te is oda fejlődsz , akkor neked se járjon ?
Válasz #183. hozzászólásra
tavaly, területalapúra, meg be vagyok regisztrálva a hegyközséghez.
Válasz #184. hozzászólásra
Mert az em gazda vagy mi?Ha kiszámolod hogy 300 ha-on mennyi a béraratás és mellérakod egy gép árát hamar rádöbbensz a dolgokra.Ha meg van saját géped, onnantól nem kell várnod kombájnr, nincs olyan problémád, hogy magas még a vize a búzának de vágják mert kb 2 hét múlva ér ide bérkombájn.Mindenki elkezdte valahol.Az más kérdés hogy van aki 200 van aki 32 hektáron.
Eddig 120 Lóerőről volt szó meg 40% körüli támogatásról
Válasz #187. hozzászólásra
azt csak gondolod ,majd a műkörmös nyer megint