Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hidraulika, hidromotor új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Robotkormány új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
1137 hozzászólás
Válasz #136. hozzászólásra
Az Agro+Mash Expo egy jó alkalom bejelenteni egy géptámogatási programot. Lehetséges, hogy akkor lesz csak hivatalos információ. A nagykérdés, hogy addig mit lehet megtudni.
kb két hete volt szolnokon egy forum a földtörvénnyel kapcsolatban. Többek között jelen volt az MVH-tól egy középkorú srác aki tájékoztatást adott az aktuális pályázatokról meg a lezárt pályázatokról. Illetve megemlítette hogy 2013-ban lesz géptámogatás. De azt hogy mikor milyen formában , mennyi keretösszggel azt még ő se tudja!
Tehát lenni lesz csak az a kérdés hogy nekünk jut e belőle!
Kertészetiről nem mondott semmit, de az szerintem lesz kiírva tavasszal.
Tudok erről a kertészeti géptámogatási felröppent hírről valamit?
Jó látni hogy vannak még akik hisznek a mikulásban. Visszamenőleg??? Ezt a poén részbe kellett volna írni. Nincs pénz emberek, főleg nem gépvásárlásra, majd lesz kerítésépítésre, meg útjavításra, meg trágyatárolóra, meg a kertészeknek.
Válasz #132. hozzászólásra
Mitől lenne ?????? Persz 3 évre visszamenőleg!!!
Válasz #126. hozzászólásra
"Biztos forrás": Vajos lesz e visszamenőeges hatálya a
támogatásnak?
Válasz #130. hozzászólásra
Azért lesz, mert az összes rendelkezésre álló lét el akarja az állam költeni, ami az uniótól jön. Igen a felvetés 2. részére én is kíváncsi leszek!
elvileg nemrég olvastam, hogy Magyarország mégis lehívhatja az összes uniós pénzt, mert nem lesz szankcionálva. gondolom lehet ez is annak a része. csak ne hogy itt is az legyen, hogy a sógor-koma nyeri el a nagyrészét.
Válasz #127. hozzászólásra
Úgy tudom igen, de majd a kiírás mindenre választ ad! Elvileg 2013 I. negyedév!
Válasz #125. hozzászólásra
álom álom iga.......
kijátszanak mindent mint mindig
a szőlő kertészetnek számít??
Biztos forrásból: CSAK ÚJ kertészeti gépekre, traktor max 120 LE 35% (regisztrált fiatal +10% elvileg)! Számlákkal, felv. jegyekkel igazolni a kertészeti tevékenységet!!!! Ami beleférhet szántóföldieknek az a csemegekukorica termelése hivatalos formában! Elvileg szigorúan fogják nézni a tevékenységeket minden formában. Úgyhogy aki nem kertészkedik az ne nagyon reménykedjen!
ne álmodozzatok,ki is kapott állami földet,na azoknak lesz pályázat,talán még 100%-os is
Jól jönne, bár inkább nem bízok a dologban és akkor nem érhet csak pozitív csalódás
Kertészeti géptámogatás lesz. Használt gépre nem hinném hogy pénzt adna bárki is. Más téren pedig nincsenek források, főleg nem 60%. Az unió mindig is ellenezte az ilyen ész nélküli géptámogatást, nem hinném hogy lesz ilyen amit te írsz.
úgy legyen
várjuk már nagyon!!!
Googléban, darányi ignác terven belül,kertészeti géptámogatást emleget.
Válasz #119. hozzászólásra
nem rossz helyről úgyis mondhatnám biztos forrás
Válasz #118. hozzászólásra
Úgy legyen. Bár én nem hallottam semmit erről.
Te hol hallottad?
Tavasszal géptámogatás!!!
használtra:40%
új gépre:60%
vki vmit erről??
Válasz #114. hozzászólásra
Elfelejtetetm utánnanézni,de ha felhívod az MVH-t reg számmal meg a pályázat számával akkor konkrétan megmondják,hogy arra a beruházásra vonatkozik -e ez a könnyítés.
Szabolcs megye!!!
Válasz #113. hozzászólásra
Hali kb 2-3 hétre kaptam meg összberuházás 12 misi.
Válasz #111. hozzászólásra
Ez a vagyonbiztosításos engem is érdekelne kertészetis a pályázat de még a 2008 as
ha meg volt a gép ellenőrzés ,akkor mikorra várható a pénz utalása?ha valaki már kapott meg köszőnném az infót
Válasz #111. hozzászólásra
Csak a +pont miatt vettem fel 1 főt állatok mellé
de most még annyit se hoz mint amennyibe van.
Remélem megszabadulhatok tőlük.
Válasz #110. hozzászólásra
Én is tudok róla,sőt a vagyonbiztosításokat is meg lehet szüntetni,próbálom megkeresni a hivatkozást,kicsit késöbb.
Ma olvastam a haszon agrár magazinban hogy a géptámogatásokkal kapcsolatosan bevállalt foglalkoztatotti létszámok be nem tartása esetén járó szankciókat hatályon kívűl helyezték.(a cikk szerint)
A 97 /2008 fvm rendeletre hivatkozik a szerző.
Néztem a rendeletet de én nem találtam erre hivatkozást benne.
Jó lenne ha valaki tudná mi a tényállás ezügyben.
Válasz #104. hozzászólásra
Akkor megyek is a számlákért a könyvelőhöz, kössz.
Válasz #106. hozzászólásra
ja azt itt is kérték de mondtam hogy az a gépésznél van így nem követelték tovább!
Válasz #105. hozzászólásra
Kösz, bár nem a legújabb divat.
Válasz #104. hozzászólásra
Nálam még a használati utasításokat is lestemplizték!?
de hogy ezt miért kell?
Válasz #103. hozzászólásra
Szeva cezár jó a bukód!!
Válasz #102. hozzászólásra
Fotózzák a gépet ezerrel ott megkeresik az alvázszámot! tőlem a számlákat kérték rá legyen írva a szöveg amit a rendelet ír!
Ha valki már kapot pízt az az ellenőrzére hány napra jött????
Válasz #102. hozzászólásra
Először is takaríts ki meg rakj rendet
Válasz #95. hozzászólásra
Nálam még nem voltak,mit készítsek össze? Miket néznek?
Válasz #100. hozzászólásra
annnyit tudok csak amit egy autókerskedő haverom mesélt, h magasan a legjobb feltételek mellett finansziroztak mindent,önrész O %-al (ezzel nálunk egyedül voltak ) , most meg cumiznak , mert rengeteg a hontalan által vásárolt nagyértékü bebukott autójuk, ami szinte eladhatatlan (az vok)
Válasz #99. hozzászólásra
csak az ingatlanokosságukat hallottam
mik dőltek be?
kovipisti vagy?
Válasz #98. hozzászólásra
vacc nyúz?
úgy hallottam a román leányotok xarba van , ők voltak a legjobbak a piacon, de nekik van most a legtöbb bebukott cuccuk
Válasz #97. hozzászólásra
egen
Válasz #96. hozzászólásra
a régi bándi ?
kb. 2 hét alatt kinyomják a pénzt hajdúban és szabolcsban
kell a szavazat
Ma ellenőrizték a gépet, rendesek voltak! febr 9 ig fizetnek nem hivatalos infó
Válasz #92. hozzászólásra
Milyen eszköz fér bele ????
Válasz #92. hozzászólásra
?????
Infó, az Eszközbeszerzési támogatásról a közeljövőben indul állítólag?????????
Na ez akkor mi is ???????.
Meghosszabbított előleg kifizetés!
2009-12-09 16:05 Több agrártámogatási jogcímnél módosításra kerül az előlegfizetési kérelmek benyújtására nyitva álló időszak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának tájékoztatása értelmében.
Az elszámolási időszak 2009. december 16-tól 2010. január 31-ig meghosszabbításra kerül. A változás érinti az állattartó telepek korszerűsítéséhez -, a kertészet korszerűsítéséhez-, az öntözés, melioráció és területi vízgazdálkodás fejlesztéséhez-, a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez-, valamint a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatást. Így ezeknél a jogcímeknél a támogatási előleget igénybe vett ügyfeleknek 2009. november 16. és 2010. január 31. között van lehetőségük kifizetési kérelem benyújtására. A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részére kell eljuttatni. A változtatásról szóló vonatkozó kormányrendelet (277/2009) módosítása után hamarosan várható az érintett jogcímrendeletek módosítása is. A meghosszabbított határidővel az Irányító Hatóság célja, hogy minden érintett ügyfélnek lehetősége legyen az előleggel érintett támogatási összeggel való elszámolásra.
Itt a link !!!!
Kertészetibe vettem 2008-ba palántázót az idén kifizették a támogatást ki sem jöttek megnézni.
Válasz #88. hozzászólásra
ez is jó. De tavalyelőtt meg minden f@szsáot ellenőriztek. Bár, ez csak szemle volt, még jönni fog az ellenőrzés.
Válasz #87. hozzászólásra
Hello. Ez hasonló mint nekünk a sorvezetővel volt én is mint a lökött mentem érte mert aznap hívtak hogy jönnek ellenőrízni a gép meg nem volt még itt megnézték a trakit és kész ugy mondtam nekik hogy van még egy kib...ot sorvezető is a trakiba erre ők az meg mi? csináltak egy fényképet rolla és kész ezért rohanhattam érte