Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1045 hozzászólás
Válasz #89. hozzászólásra
Nem tudom hogy muszáj e PDA-t venni hozzá. Lehet hogy elég a sima navigáció is.Ennek utána kellene járni. Mikor én vettem másfél éve akkor a MIO A701es tűnt a legokosabbnak a megfizethetők között. Használtan vettem alig volt két hónapos, garanciával tokkal vonóval,teljes európatérképpel a bolti ár alig kétharmadáért sikerült megvennem expesszen. Be is vált okossága szempontjából. Egyedül a kijelzőjével van bajom. Csak 3,5colos és ez nehezen látni a trakiba mikor a földön haladsz és remeg. Ha veszel mindenképpen minimum 4,2 colost vegyél vagy ha van még nagyobb akkor inkább még nagyobbat. De azért a processzora és a memóriája is lényeges. Ha van olyan ismerősöd ki ért az ilyesmihez akkor vele siliabizáld ki hogy melyik lenne jó.
Válasz #85. hozzászólásra
Elküldenéd nekem is?
antalzoli@citromail.hu
Hali
Légyszíves küld át nekem is.
zsolt738@freemail.hu
köszi
Üdv mindenkinek!
A földhivatalos dolgot légyszi nekem is küldjétek el!
Köszönöm!
videkiember@gmail.com
Hali a fölghivatalos dolgot el tudnátok nekem is küldeni köszi hlacsa@freemail.hu
mi a különbség a PDA és a navigáció között?
akkor vennék egy pda-t
melyiket ajánlod? pl. mio p560 az milyen?
neked milyen van?
megjött köszönöm!
Válasz #84. hozzászólásra
szia
ha kell segítség írj az emilemre én már használtam
natibali@citromail.hu
nekem még nem jött meg! bera84@freemail.hu köszi
Válasz #83. hozzászólásra
küldtem őket
Válasz #80. hozzászólásra
letöltöttük a probaverziot,nem egyszerü de meg lehet tanulni,rá kell telepiteni egy térképet(még nem sikerült)falugazdász,fölhivatal....minimum PDA-kell(min45000ft)és ha tetszik ki kell csengetni 20000ft ot küldenek 1 kodot,aktiválod,és mérheted a földeket...csak területmérésre alkalmas,nem sovezetö....de állitolag müködik,--------ha valaki tud ujat irjon!!!
Válasz #54. hozzászólásra
Ha én is megkaphatnám, jó lenne köszönöm.
pleszim@gmail.com
ha lehetne küld már el nekem is ginjoy@freemail.hu
köszi előre is
Csak nehogy rossz kezekbe kerüljön !
Válasz #60. hozzászólásra
Megköszönném az E-mailt!!!(földhivatalos)bera84@freemail.hu
Megjött........ !
........ az e-mail. :-)))
Válasz #64. hozzászólásra
kösz megjött
de ez nekem picit bonyolúlt
annnyira nem értek a gépekhez
Válasz #76. hozzászólásra
Az ,hogy bevált, ezt még nem mondanám. Egyenlőre az őszi munkafolyamatok vannak felvíve, meg egy két raktár cucc. Nagyon sok mindent nem értek rajta, de mindennek meg van a logikája, csak rá kell jönni. Az a problémám, hogy van valami gondom akkor felhívom, letisztázzuk, megcsinálom, felviszem és jön a következő gond. Így állandóan telefonálgathatok. Na ezt meguntam. Nem vagyok pc, meg programozó zseni, így még homályos. De amit elmagyaráznak és gyakorlatban megcsinálom, úgy már érthető, világos, egyszerű. Nehezen tanulok.(Mint a kis elefánt!)
Válasz #75. hozzászólásra
És bevált? Mekkora területed van?
Válasz #74. hozzászólásra
Igen.
Válasz #73. hozzászólásra
Lehet hogy működik, csak nem tudom én se. De én úgy tudom hogy a az asztali pc-re írt progik nem futnak 1 az 1be a PDAkon. Te megvetted a bogarasi táblatörzskönyvet hivatalosan?
Válasz #72. hozzászólásra
Én arra gondoltam, hogy a Bogarasi Táblatörzskönyvet rá kellene tenni SD, memória kártyára és így csatlakoztatni a PDA-ra.
De lehet ez is egy hü...ség.
Válasz #70. hozzászólásra
Ha találsz olyan táblatörzskönyvet mely PDAra telepíthatő akkor szólj. :)
Válasz #69. hozzászólásra
Nem tudom mennyire látod át a dolgot de nem hülyeség amit írtál.
Az EZ viszont állítólag sokkal komolyabb, professzionálisan erre a célra kifejlesztett valami. Tehát valószínűleg sokkal jobban megfelel a célnak. Viszont az ára is "professzionális". :) Végig kell gondolni hogy mekkora területen gazdálkodsz. És hogy ha-ra kivetítve mekkora összegbe kerülne. Van egy bizonyos területnagyság mely fölött már érdemes komolyabban beruházni mert megtérül műtrágya és vegyszer felhasználásban. Én a 80 ha-ommal nem ez a kategória vagyok.
Válasz #69. hozzászólásra
Meg még gondoltam, hogy a PDA-ra feltenném a táblatörzskönyvet, hogy "mindig" kéznél legyen, mert ha nem egyből van megcsinálva akkor már Nekem macerás, ha túl sok összejön.
Válasz #68. hozzászólásra
Nem értek hozzá, így ez egy tanács számomra !
A PDA-t meg egyszerűbb lenne alkalmaznom, mobilabb. Máshol is lehetne "ellenőrizni", nem kell az EZ-vel körbejárni a területet. De lehet ez hülyeség.
Válasz #66. hozzászólásra
Az Ez-guide szerintem tud mindent. A mellé már minek PDA?
Még annyit hogy a GPStuner területmérésre simán is alkalmazható, feltöltött térkép nélkül. A térkép csak a határok ellenőrzéséhez szükséges.
Válasz #65. hozzászólásra
Csak még valami párhuzamvezető is kelen pluszban.
Az EZ-Guide 500-al kacérkodom, meg vennék egy PDA-t, vagy valami más kütyüt.
Válasz #63. hozzászólásra
A GPStuner erre tökéletes.
Válasz #62. hozzászólásra
Tőlem elmenet. Ha sokáig nem érkezik meg akkor szólj. elküldöm újból.
Jöhetne Nekem is:
javorszabolcs@t-online.hu
Valami megoldást ki kellene találnom, mind a saját de legfőképp a bérmunkák elszámolására.
nem tudom most néztem de még nem jött meg
ilyen lassan küldi a net????
köszönöm
Válasz #59. hozzászólásra
mentek emilek. Ha valami nem világos kérdezzetek nyugodtan.
gez999@citromail.hu
előre is köszi
beavathatnál
én is meg köszönném mert érdekel mennyibe van cakli pakli a sorvezető meg a térkép
előre is kösz
dvili@freemail.hu
mégegyszer kösz
Válasz #55. hozzászólásra
ment emil
ha lehet nekem is megadhatnád
natibali@citromail.hu
köszi előre is
Válasz #53. hozzászólásra
Adj emilcímet és oda leírom. :) Lehet hogy ide is lelehetne de nem akarom magunk alatt vágni a fát.
Válasz #52. hozzászólásra
hogy tudtál földhivalati adatokhoz hozzájutni?
Válasz #50. hozzászólásra
Arra tökéletes. Elbirtoklásokat is ki lehet vele deríteni. És bérmunka elszámoláskor is nagy segítség.
Aratáskor volt úgy hogy a tulaj azt mondta a földjére 3ha, levágtam, tényleg anyi volt. De a PDAn láttam hogy a határ odaébb van vagy 10 méterrel a térképen mint a valóságban. Szóltam a tulajnak hogy a szomszéd elszántotta földjét... egyből volt anyázás köztük és kibukott az is hogy föld igazából 3,8ha csak spórolni akart az aratáson a tulaj. :)
Válasz #49. hozzászólásra
nekem 14-33 között, de érdekes módon a 33-as se jobb. érdekesen számolhatták az aranykorona értékeket.
van 10 ak-s földem is néhány ha. azokon tavaly közel 60q/ha búza volt a 25 ak-on meg pont a fele
mennem kell
Válasz #48. hozzászólásra
egyenlőre az is segitség, mert eddig megúsztam a helyszini ellenőrzéseket és nem akarok rácseszni. és van olyan földem, ami nagyon szabálytalan és le kéne mérnem
Válasz #47. hozzászólásra
Az már nem kevés. Nekem 80 körül van. De 3/4 része bérelt.
Eső most pont nincs de a sár tökig ér.
Itt is 16-18 AK földek vannak.
A félreértések elkerülése végett ez sorvezetére nem alkalmas. Bele tudod tenni a földhivatali térképet. És azalapján megtudod nézni a birtokhatárokat, utakat. Illetve területmérést tudsz végezni. + még csomó kiegészytő funkciópl: megtett út, szintkülömbség, sebesség, maxx sebesség stb.
Van sorvezető program is PDA-ra de azt még nem sikerült beszereznem. Rajta vagyok az ügyön ha sikerül akkor beszámolok róla.
Válasz #46. hozzászólásra
180 körül, de nem jó minőség
Nálatok legalább eső van
Válasz #44. hozzászólásra
Vácon melózom.Lehet 10km-re voltunk egymástól. Szólj ha erre jársz. Menyi földön gazdálkodsz?