Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.45 FtUSD383.29 FtCHF427.35 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A tubusos nem tudom hogy milyen munkát csinál, de a tárcsánk után pálcás rögtörő van, de az első sor tárcsázásnál nem csinál az ég világon semmit. (csak egy párszor letört) :(
A vibro és a merwev kapás grubberozás arról szól, hogy legalább 2, vagy 3 különböző irányból müveljük a talajszerkezetet, ugynevezett mélyitő müveléssel 10-10-10 cm-enként.
Rögtörőt lehet mögé tubusos( csöves nagy átmérőjüt tenni.
Heló Misi!
Ha kötött talajra grúberban gondolkodol,akkor a szárnyas késest vesd el! Több kés legyen és minél több gerendán! Az áteresztő képesség és a talajba hatolás miatt!
A Kongskilde Vibroflex kapákkal szerelt változatok 540mm-es, és 670mm-es gerendely magasság, az osztás 300-és 250 es közötti, a Lemken rendszerüeknél 720mm-es, az osztás 450mm per kapánként
Átolvastam az egészet. Arról nem volt szó, hogy mekkora kapaosztás a legoptimálisabb. A valtra bemutatón egy 4 m.-es regent grúbert húzott egy 190 lovas gép, igaz csak 5.4 -km/h -val, és annak 24 cm volt a kapaosztása, és elég jó munkát végzett.
És még mekkora szármagasság a minimális (bedúrás miatt) ?
Igen ez igy van, ezért lehetséges az, h ma megrendelsz mondjuk egy Vogel-Noot terméket azt 6 hónap mulva szállitják +30%-os felárral. :-(((
És ez benne az AKCIÓ !!!!
Nincs akarok venni de még nem körvonalazódott, és idén pénz sincs rá mükakiszoróra kell most, de a vogel tetszik nagyon és a Kverneland CTC is jól mutatna az udvarban.
Sajnos nagyon szaporák és sokba vannak már nekem, képzeld kézzel elloptak egy 240 kg-os jd pótsúlyt azt hittem megüt a guta amikor megláttam hogy kiányzik az udvarról.
könnyű arrafelé eltévedni, rendszeresen ellopják az utbaigazító táblákat, én is 1x egy marhatelepen kötöttem ki :-))), ott se volt senki sem aki mögmondhatta volna, h hol vok, igy vissza mentem a következő sarokig és a másik irányba mentem tovább
7274 hozzászólás
Válasz #173. hozzászólásra
20-22cm körül jár !Kb 12-13l/ha 8-10km/ó
Válasz #172. hozzászólásra
Milyen mélyen dolgoztál vele és kb. mekkora fogyasztással (a kötöttben)?
Válasz #171. hozzászólásra
12 kapa 7db elmunkáló tárcsa önsúly kb 16g!
Válasz #170. hozzászólásra
Most látom a leírásában hogy a 3 m-es 160 lovat igényel. Van 970 és 1370 kg -os is 3 m-ben, és mindkettő 12 kapa /4 tárcsa. Tied melyik?
Válasz #169. hozzászólásra
165-s landpówer landini!
Válasz #168. hozzászólásra
130
Válasz #167. hozzászólásra
ezt a t131 -el húzod?
Válasz #166. hozzászólásra
3m-s 12 kapa 3 gerendán felfüggesztve!Merev kések 120 és 85 ös vágóhegyekkel!
Válasz #165. hozzászólásra
És az jó a kötötten?
Milyen széles, és mennyi kapa van?
Válasz #164. hozzászólásra
Olyan amit a valtra után láttál,csak kések merülnek a hengerek közé!
Válasz #162. hozzászólásra
Elmunkáló milyen?
Válasz #158. hozzászólásra
A tubusos nem tudom hogy milyen munkát csinál, de a tárcsánk után pálcás rögtörő van, de az első sor tárcsázásnál nem csinál az ég világon semmit. (csak egy párszor letört) :(
Válasz #161. hozzászólásra
Kb 300ha-t dolgozott másfél hónap alatt!Holnap megy a buzák alá!
Válasz #159. hozzászólásra
Használtad már, milyen? Milyen elmunkálóval?
Válasz #158. hozzászólásra
A több irányból művelés szinte egyeltalán nem megoldható, mert sok kis tábla van.
Válasz #157. hozzászólásra
Most vettem egy lemken thoritot!
A vibro és a merwev kapás grubberozás arról szól, hogy legalább 2, vagy 3 különböző irányból müveljük a talajszerkezetet, ugynevezett mélyitő müveléssel 10-10-10 cm-enként.
Rögtörőt lehet mögé tubusos( csöves nagy átmérőjüt tenni.
Válasz #154. hozzászólásra
Az áteersztőképesség miatt tényleg érdemes a minél több sorban lévő kések, de a talajbahatolás hogyan függ attól?
Neked van?Ha igen, milyen?
hogy jobb legyen a BEHATOLÁS
Válasz #151. hozzászólásra
Heló Misi!
Ha kötött talajra grúberban gondolkodol,akkor a szárnyas késest vesd el! Több kés legyen és minél több gerendán! Az áteresztő képesség és a talajba hatolás miatt!
OK! Köszönöm..megteszzem
Válasz #149. hozzászólásra
Ez azt jelenti, hogy a lemken félékkel mélyebben kell dolgozni, mert amúgy "csíkos" lesz a munka?
Melyik a legjobb elmunkáló kötöttre?
A kapák után azoknak a terelő tárcsáknak nem sok jelentőségét látom, mit csinálnak azok?
Válasz #150. hozzászólásra
Legalább nem hozott létre egy újabb topikot ! :))
Válasz #148. hozzászólásra
bár ez nem az mtz topic, nézzd meg, h valóban van-e nyomás az ellenörző cső végén, ha van akkor csak a müszered rossz.
Válasz #147. hozzászólásra
A Kongskilde Vibroflex kapákkal szerelt változatok 540mm-es, és 670mm-es gerendely magasság, az osztás 300-és 250 es közötti, a Lemken rendszerüeknél 720mm-es, az osztás 450mm per kapánként
Helló..segitsetek..mi lehet a gond..mtz traki..az olajnyomás majdnem 5.bár..de mégis világit az ellenörzö lámpa...??
Válasz #146. hozzászólásra
Szia!
Átolvastam az egészet. Arról nem volt szó, hogy mekkora kapaosztás a legoptimálisabb. A valtra bemutatón egy 4 m.-es regent grúbert húzott egy 190 lovas gép, igaz csak 5.4 -km/h -val, és annak 24 cm volt a kapaosztása, és elég jó munkát végzett.
És még mekkora szármagasság a minimális (bedúrás miatt) ?
Válasz #145. hozzászólásra
Szia VMisi!
Sikerült valamit kiegerészni, bogarászni valamit a Grubber topicból?
Szia VMisi4
sikerült valamit kiegerészni, bogarászni valamit a Grubber topicból?
Válasz #143. hozzászólásra
itt a kis aranyos amelyről beszéltünk:
http://www.tomelilla.hu/archives/cat_grubberkvernelandclm.html
Válasz #141. hozzászólásra
De azt biztosan tudod, hogy féláron nem adják oda a terméket
Válasz #141. hozzászólásra
Igen ez igy van, ezért lehetséges az, h ma megrendelsz mondjuk egy Vogel-Noot terméket azt 6 hónap mulva szállitják +30%-os felárral. :-(((
És ez benne az AKCIÓ !!!!
Válasz #140. hozzászólásra
ez itt az FVM katalógus ár. Aminek mindketten tudjuk hogy vajmi kevés köze van a valósághoz.
Válasz #135. hozzászólásra
KVERNELAND CLM 3 SZFI.GRUBBER FÜGG. 75,0kW 300cm 1 200kg 3 640 000Ft+áfa
és nincs belőle se 250-es, se 200-as
Válasz #138. hozzászólásra
Én is szia.
na én lépek örülök h. összeakadtunk itt.
Válasz #136. hozzászólásra
pedig nem biztos hogy annyival jobb a külföldi. Csak hát mi ugye sznobok vagyunk oszt köll hogy jó neve legyen nekije.
Válasz #135. hozzászólásra
Az a gáz a magyar sem olcsó, és akkor már inkább az.
Válasz #133. hozzászólásra
ja. Én is néztem a Kverneland clm -et, de biztos ökör ára van.
Válasz #131. hozzászólásra
Szerintem ha egy 5-öst kaphattak érte, orgazdán keresztül megy minden.
Válasz #129. hozzászólásra
Nincs akarok venni de még nem körvonalazódott, és idén pénz sincs rá mükakiszoróra kell most, de a vogel tetszik nagyon és a Kverneland CTC is jól mutatna az udvarban.
Válasz #130. hozzászólásra
rá kéne kötni azt a 240 kg-ot vagy 10-nek a nyakára oszt bele a drávába.
Válasz #128. hozzászólásra
aztán eladták az ebadták 20 ezerért. Pedig a gyári súly baromi drága.
Válasz #128. hozzászólásra
tudták azok a trógerok, h mivel köll érte menni, elébb feltérképezték, h mi vihető el, aztán elvitték utánna nem sokkal
Válasz #124. hozzászólásra
És neked van grúbered? Már hogy a témánál maradjunk.
Válasz #125. hozzászólásra
Sajnos nagyon szaporák és sokba vannak már nekem, képzeld kézzel elloptak egy 240 kg-os jd pótsúlyt azt hittem megüt a guta amikor megláttam hogy kiányzik az udvarról.
Válasz #126. hozzászólásra
Sok kis falu van ott, nekem is 2 évbe telt mire kiismertem magamat. Nem úgy van mint arra felétek Szolnoktól Debrecenig 5 város van oszt hali.
Válasz #123. hozzászólásra
könnyű arrafelé eltévedni, rendszeresen ellopják az utbaigazító táblákat, én is 1x egy marhatelepen kötöttem ki :-))), ott se volt senki sem aki mögmondhatta volna, h hol vok, igy vissza mentem a következő sarokig és a másik irányba mentem tovább
Válasz #124. hozzászólásra
van ott sok c ...ny. de vannak erre is nefélj.