Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.45 FtUSD383.29 FtCHF427.35 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az a gép nekünk csak álom marad tavaly láttam egy 3 m-t munka közben kuki tarlón. hát igen, így kell. csak potom 12 guriga. talán az idén elhozzák ide egy gazdának és akkor ismét gyönyörködünk.
két gerendelyre meg 7 kapára esetleg, de három vagy 4 gerendelyre???
nálam volt egy pöttinger a nyáron, a 110es traktor egészjól elvitte, a gond csak az volt, hogy nem bírta el a hidraulikája.
Fasza ekéd van Paldoo. Az overumos svéd gyerek szerint fele erővel tolja a traki mintha huzná mert huzza bele az elejét a földbe. Na én nem hittem neki.
Azért kellet min20cm mélyen járatni,hogy alulról kellő földmennyiséget keverjen fel,és hígítsa fel a szártömeget! Ha sekélyen jár azonnal bedugul!160le beszopott a 3m-s gruber előtt!
én is nézegettem őket, de ha már a kupece is ezt mondja, akkor van okom a gyanakvásra, pedig ő biztosan el akarja adni. Persze mindig a használó tapasztalata a döntő, a kereskedő meg azt mond, amit akar
Mulcs, mulcs, mulcs ........meg a MULCS!!!!!!!!!!!!!!
Ez a nyerő szó mostanság!
Ne legyen fekete!
Legyen felette szerves rendesen!
Egy keveset bekeverve!
A cerrier 1l gázolajjal kevesebbel beéri!De utánna visszatömöritett egyenletes talajfelszin marad! Utánna bármilyen müveletet 10km/órával vére tudsz hajtani!Nem esel szét,egésznap teljesithetsz a vetőgéppel és a grúberrel is! 4.25 a munkaszélessége! 140-160le az igénye!Nem azt nézem,hogy fekete legyen utánnam a talaj!
Még ezeket áruld el és nem faggatlak tovább:
- hány literrel tárcsáztál fel egy hektárt a régivel és ezzel?
- mekkora munkasszélességű, melyik géppel húzod és mennyivel?
De a hagyományos tárcsa teljesen más müvelő eszköz mint rugóztatott rövid változat.
A rövid nem végez olyan munkát mint a hagyományos és forditva sem, mivel a lapok teljesen más irányba vannak szerelve.
Nekem a Lemken rendszerű 2 soros kapával szerelt változata kapható, arra vannak árak képezve.
De ha holnap nekifexem kiszámolhatom, h mennyi lehet egy 3-as gerendával szerelt.
120cm-s hegyekkel szállitoták,én rendeltem hozzá 85mm-széleseket! A keskeny kések könnyebben és mélyebben hatolnak a talajba!
Kukorica után buza alá azokkal dolgozom!
7274 hozzászólás
Válasz #220. hozzászólásra
huhh Barátom, csak a 7 kapás változat jöhet szóba a Lemken rendszerűből, vagy 11 kapás a Kongskilde rendszerüből.
Válasz #221. hozzászólásra
csak irigykedem :-(((((((
Válasz #215. hozzászólásra
de itt az a gáz, h 12 kapa van 3 méteren és ez már elég sok erő köll, mig a hagyományosnál csak 7
Válasz #218. hozzászólásra
Én látom elég gyakran.
Repce alá.
Búza alá.....
Válasz #215. hozzászólásra
Mesélj Batka róla többet, engem is 110 ló után érdekel a grúber.
Válasz #214. hozzászólásra
Én is meghagyom nekik ezt a stílust.
Válasz #207. hozzászólásra
az a gép nekünk csak álom marad tavaly láttam egy 3 m-t munka közben kuki tarlón. hát igen, így kell. csak potom 12 guriga. talán az idén elhozzák ide egy gazdának és akkor ismét gyönyörködünk.
Válasz #198. hozzászólásra
Igen a 110-hez.
Válasz #197. hozzászólásra
Ha nem lennél kb 200 km-re akkor el is mennék, amúgy köszi!
Válasz #213. hozzászólásra
két gerendelyre meg 7 kapára esetleg, de három vagy 4 gerendelyre???
nálam volt egy pöttinger a nyáron, a 110es traktor egészjól elvitte, a gond csak az volt, hogy nem bírta el a hidraulikája.
Válasz #212. hozzászólásra
Fasza ekéd van Paldoo. Az overumos svéd gyerek szerint fele erővel tolja a traki mintha huzná mert huzza bele az elejét a földbe. Na én nem hittem neki.
Válasz #208. hozzászólásra
Az gáz, mert ugye a 3 méteresnek elég köllene, h legyen 75kW
Válasz #211. hozzászólásra
Van akinek van. .-))))
Válasz #207. hozzászólásra
Na ja , már akinek van olyan traktora, ami elhúzza :)
Válasz #208. hozzászólásra
Hát 10-zel biztos.
Válasz #205. hozzászólásra
Nononono!
Válasz #203. hozzászólásra
Azért kellet min20cm mélyen járatni,hogy alulról kellő földmennyiséget keverjen fel,és hígítsa fel a szártömeget! Ha sekélyen jár azonnal bedugul!160le beszopott a 3m-s gruber előtt!
Válasz #202. hozzászólásra
Pedig a Topdownokat is küldik rá rendesen.
Válasz #204. hozzászólásra
én is nézegettem őket, de ha már a kupece is ezt mondja, akkor van okom a gyanakvásra, pedig ő biztosan el akarja adni. Persze mindig a használó tapasztalata a döntő, a kereskedő meg azt mond, amit akar
a rövidtárcsákat inkább magágykészitőknek találták ki, mert ugye alapból csak max 560-as lappal vannak ellátva, bár az SMS az gyártja 610-essel is
Ne adj a hallomásokra! 4 éve igy csinálom!
Válasz #201. hozzászólásra
aha, akkor nem a szártömeggel volt a gond.
Válasz #200. hozzászólásra
Az már igaz, de pl állítólag nem túl szerencsés a rövidtárcsákat a kukoricatarlóra rá vinni.Legalábbis én így hallottam
Válasz #199. hozzászólásra
Próbáltam! Nem ment! 20cm mélyen egymenetben megált előtte a traktor!
Válasz #199. hozzászólásra
1 kis aprítás nem árthat soha!
Feri!
Nem próbáltad a grúbert carrier nélkül?
Válasz #195. hozzászólásra
110 ló hoz gondolkodnál az eszközben?
Válasz #195. hozzászólásra
Gyere el,és nézd meg öket munka közben!
Válasz #194. hozzászólásra
Mulcs, mulcs, mulcs ........meg a MULCS!!!!!!!!!!!!!!
Ez a nyerő szó mostanság!
Ne legyen fekete!
Legyen felette szerves rendesen!
Egy keveset bekeverve!
Válasz #194. hozzászólásra
Köszi a sok segítséget!
Válasz #192. hozzászólásra
A cerrier 1l gázolajjal kevesebbel beéri!De utánna visszatömöritett egyenletes talajfelszin marad! Utánna bármilyen müveletet 10km/órával vére tudsz hajtani!Nem esel szét,egésznap teljesithetsz a vetőgéppel és a grúberrel is! 4.25 a munkaszélessége! 140-160le az igénye!Nem azt nézem,hogy fekete legyen utánnam a talaj!
Válasz #191. hozzászólásra
Hát a talajmunkával gond nincsen az tuti!
Válasz #188. hozzászólásra
Még ezeket áruld el és nem faggatlak tovább:
- hány literrel tárcsáztál fel egy hektárt a régivel és ezzel?
- mekkora munkasszélességű, melyik géppel húzod és mennyivel?
Jó,a marketingesek ezt nyomják(attól még lehet igaz).Ezzel a talajmunkával,átlagos évben mennyit ad a búza kukorica után?
De a hagyományos tárcsa teljesen más müvelő eszköz mint rugóztatott rövid változat.
A rövid nem végez olyan munkát mint a hagyományos és forditva sem, mivel a lapok teljesen más irányba vannak szerelve.
Ilyenből ismerek párat.
Válasz #185. hozzászólásra
Szemlélet váltáson alapul az egész!Nem lehet ezt megmagyarázni!Mindent elmond ,hogy eleadtam a hagyományos tárcsát!
Válasz #186. hozzászólásra
alap kivitel felépitése:
2 gerendán kapák, utánna tárcsás elmunkáló, utánna 400-as rögtörő
opciós tétel: rugós fésű tag, iker rögtörő 400-as, vagy 500-as, szingli, vagy tüskés rögtörő tarajos 500-as
Válasz #184. hozzászólásra
És az előbb említett elmunkáló van nálad is?
Válasz #183. hozzászólásra
Mi a munkakülönbség a rövid és a hagyományos tárcsa között?
Válasz #179. hozzászólásra
Nekem a Lemken rendszerű 2 soros kapával szerelt változata kapható, arra vannak árak képezve.
De ha holnap nekifexem kiszámolhatom, h mennyi lehet egy 3-as gerendával szerelt.
Válasz #182. hozzászólásra
Két éve eladtam MetálWolf!
Válasz #180. hozzászólásra
Nekiállok keresni a használtak között valami 250 -t, bár a 110 lóhoz majdnem széles is. Ha nem lesz, akkor jövőre esetleg egy új.
Hagyományos tárcsád nincs is?
Válasz #178. hozzászólásra
A kombájn zúzza!
Válasz #179. hozzászólásra
80cm körüli!
Válasz #178. hozzászólásra
A gerendelymagassága mekkora?
Josey te is csinálsz ehhez hasonlót?
Válasz #177. hozzászólásra
Igen le lesz zúzva! 1 cerrier utánna a grúber utánna a rapid,és el van felejtve!
Válasz #176. hozzászólásra
Le van zúzva a kukorica?
Válasz #175. hozzászólásra
120cm-s hegyekkel szállitoták,én rendeltem hozzá 85mm-széleseket! A keskeny kések könnyebben és mélyebben hatolnak a talajba!
Kukorica után buza alá azokkal dolgozom!
Válasz #174. hozzászólásra
Ez nagyon jó!
Már csak azt nem értem, hogy a kések 120 és 85 ös vágóhegyekkel. Miért nem egyforma?