Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz horvath.agro #5716. hozzászólásáraVan nekem mire költsem a pénzt nem akkarok én befektetni se kereskedni csak gondoltam jó volna ez a grubber elfogatható áron van de én dolgozni szeretnék vele
Valahol fejenként kell annyi
Na jó ez "Rigol" eke és 1,8méterren dolgoznak, anno felénk gyümölcsösök alá szántottak ilyen mélységre, de lánctalpassal, nem gumikerekes trakival.
Videó leírása
"A holland gazdák és vállalkozók nemcsak szakértők a tenger földterületének visszanyerésében, hanem a mélyszántás szakértői is a talajviszonyok javítása érdekében. A Van Werven szakcég régóta végzi ezt a munkát.
A 2017 -es szezonban a bajnokság két vadonatúj Fendt traktorát használjuk. A 1050 Vario (500 LE) és a 939 Vario S4 (390 LE). Mindegyik a saját sorozatának legnagyobb modellje. Együtt háziasított eke segítségével szántják a talajt 1,80 m mélységig.
Mély szántást végeznek, hogy homokot vigyenek a tetejére, és temessék el a nehéz agyagot. ezenkívül növeli a talaj talaj szerves anyagát (SOM). Ez sokoldalúbbá és könnyebben használhatóvá teszi. Ebben az esetben a szántóföldet biogazdasággá alakítják át. Most számos zöldségnövény termeszthető. Mivel a föld könnyebben megmunkálható, üzemanyagot takaríthat meg, hamarabb kezdje el, és hosszabb ideig folytassa."
Válasz horvath.agro #5716. hozzászólásáraTe meg azt nem érted meg hogy fékpadra téve 160 lónál csúszik meg a tltje. Mindig az emelő erejével meg a 6 tonnás súlyával van a gond, soha a motor erejével.
Válasz dnsv #5719. hozzászólásáranem is értem ezeket a szárnyakat amúgy, tök felesleges, nem egy 3 méteres grubberral fogsz tarlót hántani az rohadt nagy luxus és időpazarlás, arra ott van egy rt vagy egy könnyű kulti amiből sokkal szélesebbet is elvisz a gép.
A munkaszélességbe ha 7 kapa van azt könnyebb húzni mintha 10-11. Kevesebb talajt mozgat meg, ergó könnyebb húzni.
Szárnnyal persze, hogy beszarik, a teljes felületet átemeli/átvágja. Ha kötött talaj lenne a kapaszár szét is törne olyan igénybevételnél.
Válasz dnsv #5717. hozzászólásáraén 3 méteres 3 sorost akarok a 215 lovam után és még én is tartok tőle hogy 25cm alatt kiköti. ez meg szintén 3 méter.
Válasz Anonimus82 #5715. hozzászólásáraszerintem a srácok kicsit túlsztárolják a 1221et... ha az agromaszt 160 lóval húzza a kolega akkor te ezt el nem húzod az biztos.
de befektetésnek is jó, legfeljebb ha nem viszi keresel rajta egy kis pénzt.
Válasz mtz1221 #5714. hozzászólásáraOké te rád meg dnsv hallgatok beszélek a barátomal Ausztriàba beszéljen a tulajal nincs amúgy meghírdetve csak ott van a faluba ahol dolgozik ujonan vásárolta a gazda anyit tudni
Válasz Anonimus82 #5710. hozzászólásáraValószínű ő szárnnyal húzza. Úgy jóhogy nem viszi.
Kacagva vinni fogja a 1221, nyugi. Annyi pénzért nem éri meg otthagyni.
Válasz Josku #5705. hozzászólásáraKöszi elengedem nem merem meg venni nem birna szerintem vagy nem tudom de nem kockáztatok én is csak képen láttom sajnos
Válasz Anonimus82 #5686. hozzászólásáraKb. 160-tól felfelé.
Amikor megvettem az agromasz grubert bótba bizonygatták hogy ehez bőven elég a 120-130 le. Aha! A jd. Is nézeget hátrafele, igaz a 8 as váltóval 5ben húzza tisztességgel.
Válasz Anonimus82 #5701. hozzászólásáraAkkor az sima ügy. A rövidtárcsánk 1600 kg + mikor színig megy földdel az ékgyűrűs akkor is emeli a traktor.
Nekünk már nem gyári beállításon megy a 1221, de közel hozzá. 1523 alá van állítva nekünk. Az előtöltés maradt gyárin.
Amit mondtam 1221-et az viszont gyári adagolós volt akkor még.
Válasz Anonimus82 #5698. hozzászólásáraTudd meg mennyi a Vogel-Noot Terra Mix 300 súlya ékgyűrűs hengerrel, meg ez mennyi. Ha kisebb a súlya akkor megvenném, ha nagyobb akkor nem.
Ha a földön van a 1221 elhúzza ez 100%.
7 kapás 2 gerendelyes gép tökéletes utána.
Válasz mtz1221 #5695. hozzászólásáraFelénk is pont az a grúber volt.
Fordulni volt rossz vele, meg emelni azt mondta a tulaja. Akkor döntöttem el, hogy nekem 1221 kell ez már 13 éve volt legalább.
De vinni úgy vitte, mint a rongyot. Meg vinnie is kell, mert én 4 gerendásba húzok közel 3m-t. Amit jóval nehezebb hútni, mint egy 2 gerendást.
Válasz mtz1221 #5694. hozzászólásáraMost jut eszembe ha vissza keresel 7-8 évet, akkor valahol lesznek képek egy demós 7 fogú vogel gruberról amit használtam. Azon ékgyűrűs henger volt, okkal móddal lehetett vele közúton is menni, igaz 25 km/h elég volt neki.
Válasz Buvargabi #5684. hozzászólásáraAz a 40cm-es késosztás már inkább talajlazító. Hogy azzal átrepeszd a teljes talajszelvényt, legalább 40cm mélyen kellene húzni, ahhoz viszont nagyon kevés a 70LE.
Ekkora teljesítményhez nem hinném, hogy van olyan grubber, ami a traktor szélességét elvinné.
Válasz horvath.agro #5672. hozzászólásáraBocs hogy bele szólok de ilye vas árak mellett biztos hogy olcsobban veszel egy használt nyugatit ,mint ha magad kezded el csinálni. Meg az sem mellékes ha el akarod adni akkor sokkal eladhatóbb egy használt nyugati ,mint egy egyedi.
Válasz horvath.agro #5672. hozzászólásáraA fenéket. Vegyél 2 darab 20 centi osztásu öreg vackot azokból csinálj 1 rendészet. Ott még lesz anyagminőség is. Regent lemken eberhard knoche rabe frost vogel, lehet válogatni. Még keress rá a consum oldalára, nehogy olcsóbban csináljanak mint te magad.
7274 hozzászólás
Válasz horvath.agro #5716. hozzászólásáraVan nekem mire költsem a pénzt nem akkarok én befektetni se kereskedni csak gondoltam jó volna ez a grubber elfogatható áron van de én dolgozni szeretnék vele
Válasz _NB_ #5722. hozzászólásáraTyű
Válasz dnsv #5717. hozzászólásáraOFF
Valahol fejenként kell annyi
Na jó ez "Rigol" eke és 1,8méterren dolgoznak, anno felénk gyümölcsösök alá szántottak ilyen mélységre, de lánctalpassal, nem gumikerekes trakival.
Videó leírása
"A holland gazdák és vállalkozók nemcsak szakértők a tenger földterületének visszanyerésében, hanem a mélyszántás szakértői is a talajviszonyok javítása érdekében. A Van Werven szakcég régóta végzi ezt a munkát.
A 2017 -es szezonban a bajnokság két vadonatúj Fendt traktorát használjuk. A 1050 Vario (500 LE) és a 939 Vario S4 (390 LE). Mindegyik a saját sorozatának legnagyobb modellje. Együtt háziasított eke segítségével szántják a talajt 1,80 m mélységig.
Mély szántást végeznek, hogy homokot vigyenek a tetejére, és temessék el a nehéz agyagot. ezenkívül növeli a talaj talaj szerves anyagát (SOM). Ez sokoldalúbbá és könnyebben használhatóvá teszi. Ebben az esetben a szántóföldet biogazdasággá alakítják át. Most számos zöldségnövény termeszthető. Mivel a föld könnyebben megmunkálható, üzemanyagot takaríthat meg, hamarabb kezdje el, és hosszabb ideig folytassa."
Válasz horvath.agro #5716. hozzászólásáraTe meg azt nem érted meg hogy fékpadra téve 160 lónál csúszik meg a tltje. Mindig az emelő erejével meg a 6 tonnás súlyával van a gond, soha a motor erejével.
Válasz dnsv #5719. hozzászólásáranem is értem ezeket a szárnyakat amúgy, tök felesleges, nem egy 3 méteres grubberral fogsz tarlót hántani az rohadt nagy luxus és időpazarlás, arra ott van egy rt vagy egy könnyű kulti amiből sokkal szélesebbet is elvisz a gép.
Válasz horvath.agro #5718. hozzászólásáraNem mindegy, hogy egy méterhez 30 vagy 60 lóerő kell. Teljesen máshogy dolgozik a 2 gerendelyes grúber a 3-hoz képest.
A munkaszélességbe ha 7 kapa van azt könnyebb húzni mintha 10-11. Kevesebb talajt mozgat meg, ergó könnyebb húzni.
Szárnnyal persze, hogy beszarik, a teljes felületet átemeli/átvágja. Ha kötött talaj lenne a kapaszár szét is törne olyan igénybevételnél.
Válasz dnsv #5717. hozzászólásáraén 3 méteres 3 sorost akarok a 215 lovam után és még én is tartok tőle hogy 25cm alatt kiköti. ez meg szintén 3 méter.
majd kiderül...
Válasz horvath.agro #5716. hozzászólásáraNincs az túlsztárolva
11411-es Forterra húzza azt. Szárnyat nem 30cm-en kell használni és kész. Csak úgy kell használni minden gépet, ahogy kitalálták.
Ez most olyan, hogy ha az ekén a gerendellyel akarod a földet leforgatni akkor a 3 fejhez kell 400-450 lóerő.
Válasz Anonimus82 #5715. hozzászólásáraszerintem a srácok kicsit túlsztárolják a 1221et... ha az agromaszt 160 lóval húzza a kolega akkor te ezt el nem húzod az biztos.
de befektetésnek is jó, legfeljebb ha nem viszi keresel rajta egy kis pénzt.
Válasz mtz1221 #5714. hozzászólásáraOké te rád meg dnsv hallgatok beszélek a barátomal Ausztriàba beszéljen a tulajal nincs amúgy meghírdetve csak ott van a faluba ahol dolgozik ujonan vásárolta a gazda anyit tudni
Válasz Anonimus82 #5712. hozzászólásáraÉs ilyen áron még gondolkodsz rajta ???
Válasz Anonimus82 #5712. hozzászólásáraIlyen felszereltségű grúbert 2 millióért nem kapsz nettóba.
1,3 körül láttam használtan, simán eladható gép.
Válasz dnsv #5711. hozzászólására2800 eur lenne itthon le rakva az ára
Válasz Anonimus82 #5710. hozzászólásáraValószínű ő szárnnyal húzza. Úgy jóhogy nem viszi.
Kacagva vinni fogja a 1221, nyugi. Annyi pénzért nem éri meg otthagyni.
Válasz Josku #5705. hozzászólásáraKöszi elengedem nem merem meg venni nem birna szerintem vagy nem tudom de nem kockáztatok én is csak képen láttom sajnos
Válasz fexco #5707. hozzászólására
Válasz fexco #5707. hozzászólására
Válasz Josku #5705. hozzászólásáraLehet a visszanézegetős jd -bol már széttszalatt a ménes,oszt már magát is alig tudja mozgatni......
Válasz Josku #5705. hozzászólásáraSzárny nélkül húzza 30cm-es mélységbe? És úgy tekintget vissza?
Hajdúba nekem van ismerős ugyanilyen grúbert 11411 Forterra húzza.
Válasz Anonimus82 #5686. hozzászólásáraKb. 160-tól felfelé.
Amikor megvettem az agromasz grubert bótba bizonygatták hogy ehez bőven elég a 120-130 le. Aha! A jd. Is nézeget hátrafele, igaz a 8 as váltóval 5ben húzza tisztességgel.
Válasz Anonimus82 #5699. hozzászólásáraMegvan, de akármeddig piszkálom a .
-as erősebb gyári állapotában is.
https://autoline24.nz/-/sale/cultivators/GEBO-Rubin-380--21031118100055556400itt egy 380 van es 1170 kg a plaketen
Válasz Anonimus82 #5701. hozzászólásáraAkkor az sima ügy. A rövidtárcsánk 1600 kg + mikor színig megy földdel az ékgyűrűs akkor is emeli a traktor.
Nekünk már nem gyári beállításon megy a 1221, de közel hozzá. 1523 alá van állítva nekünk. Az előtöltés maradt gyárin.
Amit mondtam 1221-et az viszont gyári adagolós volt akkor még.
https://sprzedajemy.pl/agregat-scierniskowy-gruber-gebo-rubin-3m-jak-lemken-smaragd-kozlowka-2-e30984-nr64224746itt azt irja 1120 kg ebben a hirdetesben
Válasz Anonimus82 #5698. hozzászólásáraTudd meg mennyi a Vogel-Noot Terra Mix 300 súlya ékgyűrűs hengerrel, meg ez mennyi. Ha kisebb a súlya akkor megvenném, ha nagyobb akkor nem.
Ha a földön van a 1221 elhúzza ez 100%.
7 kapás 2 gerendelyes gép tökéletes utána.
Válasz mtz1221 #5694. hozzászólásáraNeked az adagolod 1221 ,,me van piszkálva"de mivan ha nincs akkor is el viszi valyon?
Sajnos kiprobálni nem lehet mivel Ausztriaba van a vas de ra kérdezek a súlyára de nekem is nagyon nagynak tünik
Válasz Ares 826 #5690. hozzászólására
Válasz mtz1221 #5695. hozzászólásáraFelénk is pont az a grúber volt.
Fordulni volt rossz vele, meg emelni azt mondta a tulaja. Akkor döntöttem el, hogy nekem 1221 kell ez már 13 éve volt legalább.
De vinni úgy vitte, mint a rongyot. Meg vinnie is kell, mert én 4 gerendásba húzok közel 3m-t. Amit jóval nehezebb hútni, mint egy 2 gerendást.
Válasz mtz1221 #5694. hozzászólásáraMost jut eszembe ha vissza keresel 7-8 évet, akkor valahol lesznek képek egy demós 7 fogú vogel gruberról amit használtam. Azon ékgyűrűs henger volt, okkal móddal lehetett vele közúton is menni, igaz 25 km/h elég volt neki.
Válasz Anonimus82 #5686. hozzászólására7 kapás lemken smaragdal játszik a 1221-es, ez rövidebnek látszik, szerintem a súllyal sem lesz gond.
Válasz Anonimus82 #5689. hozzászólásáraHello
1221 elhúzna, a felemelese a kerdes.
Tudni kene a sulyat. Ez a nonstop rugos biztositas baromi nehez.
Válasz Anonimus82 #5689. hozzászólásáraSzárnyakkal nem.
Válasz Anonimus82 #5689. hozzászólásáraDe viszi esetleg közúton!
Válasz barazdabetyar. #5687. hozzászólásáraNa ja, vagy 180-200 inkább, nézz már rá arra a vasra ember! A 150 arra elég hogy hazavigye vele!
Válasz barazdabetyar. #5687. hozzászólásáraAkkor a 1221 mtz nem viszi?
Válasz Buvargabi #5684. hozzászólásáraSzia
Éppen jó lehet. Min. 25cm-en viszont huzni kene, hogy jol dolgozzon szarnyak nelkul. Duplasziv kapa helyett valami jo 75ös kapat tegyél ra.
Válasz Anonimus82 #5686. hozzászólására150
Üdv.szerintetek a képen látható grubert hany loerő szükséges hogy szépen dolgozon ?
Válasz Buvargabi #5684. hozzászólásáraAz a 40cm-es késosztás már inkább talajlazító. Hogy azzal átrepeszd a teljes talajszelvényt, legalább 40cm mélyen kellene húzni, ahhoz viszont nagyon kevés a 70LE.
Ekkora teljesítményhez nem hinném, hogy van olyan grubber, ami a traktor szélességét elvinné.
Sziasztok!az lenne a kérdésem ,hogy egy 70 loerős traki el e húzna 5 késes 2méteres grúbert.vagy esetleg milyet ajánlotok?
Előre is köszi!
Válasz horvath.agro #5672. hozzászólásáraBocs hogy bele szólok de ilye vas árak mellett biztos hogy olcsobban veszel egy használt nyugatit ,mint ha magad kezded el csinálni. Meg az sem mellékes ha el akarod adni akkor sokkal eladhatóbb egy használt nyugati ,mint egy egyedi.
Válasz horvath.agro #5681. hozzászólásáraVektor
Válasz Vinkó #5678. hozzászólásárahol lehetne kapni, ki forgalmazza?
Válasz horvath.agro #5676. hozzászólásáraA lemkenre is olyan betétet raksz amilyet akarsz és úgy kever,mint ez ívelt kapás.
Válasz horvath.agro #5676. hozzászólásáraPassz, csak tippelni tudnék. Majd Josey megmondja, ha erre jár...
Válasz horvath.agro #5672. hozzászólásárahttps://youtu.be/g12u9-9dP4E Használtan kb 2000 Euro. A rendszeredbe talán ez férne bele a leg jobban. Alighanem újban itthon is kapni.
Válasz mtz1221 #5675. hozzászólásáranekem a kapák kellenének csak így lehet drága lenne a használtat is csak azok miatt megvenni.
Válasz Bárány #5673. hozzászólásárapont azt néztem, mièrt jobb amúgx a hajlított szár mint az egyenes, mondjuk egy lemken?
Válasz horvath.agro #5672. hozzászólásáraA fenéket. Vegyél 2 darab 20 centi osztásu öreg vackot azokból csinálj 1 rendészet. Ott még lesz anyagminőség is. Regent lemken eberhard knoche rabe frost vogel, lehet válogatni. Még keress rá a consum oldalára, nehogy olcsóbban csináljanak mint te magad.