Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraCsináltatni tudsz bármelyik fémmel dolgozó kisiparosnál.
De itt a fórumozók közül is ráírhatsz valamelyik kollégára Josey, Noran /Norbira/,... szerintem szivesen segítenek.
Válasz JOSEY #5156. hozzászólásáraSzia. Engem is érdekelne egy 7keses 33as osztású mtzhez.
Árát priviben megirnad, illetve azt, hogy milyen henger opcióval lehet választani. Esetleg 1-2 kép.
Koszi
Válasz jakabsandor1106 #5149. hozzászólásáraSzia!
Hamarosan válaszolok, mèg dolgozunk (nem számit, hogy vasarnap) .Annyit mèg, hogy sürü 30cm, vagy ritka 45 cm kapa osztással es milyen rögtőrő hengerrel lenne èrdekes.
Válasz Sk Laci #5143. hozzászólásáraMint írtam szárnyak nélkül húzom a 7 kést 20 cm mélyen,bár tavaly egy kéthektáros darabban a 15 cm is nehezen ment.A kötöttség 59.
Válasz JOSEY #5138. hozzászólásáraInkább ékgyürüs hengerrel kínáld a grúbert, mert a csőpálcás henger csak a mélységtartásra jó, rögaprításra nem épp célszerü.
Fajin kis Lemken rendszerü grúbert kínálsz
Válasz Ká01 #5139. hozzászólásáraNem hinném, hogy igen kötött földed lenne, mert akkor a 180 ló is érezné, nemhogy a "100 ló szépen teszi a dolgát".
Nálam a kötötben 7 késes grúbert a 110 ló csak a tárcsázás mélységéig bírta húzni, mert ahol nem tárcsáztam ott a 110 lovas traktort megállitotta a grúber 10 cm mélységnél.
Válasz bandigh #5141. hozzászólásáraHasonlóan gondoltam... Mindenképp kellene a keskeny kés a mély műveléshez, és a széles a sekély tarlóhántáshoz kalászoshoz.
Válasz jakabsandor1106 #5140. hozzászólásáraVan aki a szántást ilyennel két menetben váltja ki. Első sorral a mélység jó feléig leteszi, utána meg teljes mélységben. Ha így csinálod lehet jó lenne cserélhető késhegy, először szélesebbel csinálnál egy tarláhántást, utàna keskenykéssel meg lemennél mélyre.
Válasz jakabsandor1106 #5136. hozzászólásáraAz 5 kés kevés lesz akkora gépnek.100 le-vel használok 7 kést igen kötött fekete földön-igaz szárnyak nélkül-és szépen teszi a dolgát.
Javaslom a Pap-Agro Kft által forgalmazott Er.Mo gyártmányú grubbert.Ha kell demózásra is tudnak gépet biztosítani,szállítással egybekötve.Szerintem ár- érték arányban az egyik legjobb választás.
Grúber vásárlása előtt állok, és kíváncsi lennék a véleményekre!
Van valakinek tapasztalata a Vadkertagro szántóföldi kultivátorával kapcsolatban?
Főként fekete, kötött talajon lenne használva. Egy 125 lovas gép húzná, és szántás kiváltása lenne a fő cél, így az 5késes, 2,2m széles eszközt néztem. Ár-érték arányban első körben ezt találtam a legjobbnak. Időjárás függvényében lazítva is lesznek a tarlók grúberezés előtt.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Válasz Tobszi #5125. hozzászólásáraÉn a Köckerling nagyobb hasonló szimpla pálcáival próbálkoztam sikertelenül. Aztán rájöttem hogy túlgondoltam! Most egy vasúti sín csúszik a kapák után a lezáró henger előtt.
Basszus, ezek már itthon vannak!
Mindegy felteszem.
Legfeljebb ha nem válik be, kicserélem egyengető karokra.Ezekből meg összedobok még egy kombinátort.
7274 hozzászólás
Válasz rcsabi1988 #5173. hozzászólásáramér érdekes, h melyik tömörít kevésbé? olyan hengert akarsz venni, ami nem tömörít?
Üdv! Henger témában érdeklődnék hogy kinek melyik vált be jobban az ék gyűrűs vagy az u profilú? Melyik ragad be hamarabb? Melyik tömörít kevésbé?
Válasz JOSEY #5171. hozzászólásárahorsch
Válasz jakabsandor1106 #5170. hozzászólásáramajdnem ugyanolyanok mint a mi kinálatunkban lévők, vagy lemken vagy horsgh alapon
Szép estét mindenkinek!
Az Omikron gruberekről kinek mi a véleménye?
Van olyan köztünk aki próbált már, esetleg használ ilyen tipusu gépet?
Válasz envagyok2 #5164. hozzászólására
Háát nem teljesen. De a munkahenger sem a legjobb. Henger nélkül igen.
Válasz ND #5167. hozzászólásáraKöszönöm!
Bambaságom határtalan
Válasz jakabsandor1106 #5166. hozzászólásárakattints rá a nevére, és feldobja a hirdetéseinél
Válasz Adam91 #5165. hozzászólásáraSzia!
Helyileg hol vagy?
Munkaszélessége mennyi?
Fényképet, elérhetőséget kérhetnék?
Üdv. Nekem van 1db 9 kapás VogelNoot eurogrubber eladó.
Van hozzá plusz 1 db kapaszár, és ajándék 5 db új kapa.
Iá : 450 e !
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraaztán az mtz föl is emeli?
Válasz Blahoncio #5162. hozzászólásáraCsináltatni tudsz bármelyik fémmel dolgozó kisiparosnál.
De itt a fórumozók közül is ráírhatsz valamelyik kollégára Josey, Noran /Norbira/,... szerintem szivesen segítenek.
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék hogy erre a grúberre hol tudnék elmunkáló hengert venni vagy csináltatni?
Válasz VMisi #5160. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Blahoncio #5159. hozzászólásáraElfogyasztott petró x 1000-1200.
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék hogy mennyiért grúbereznek egy hektárt kötött földön?
Válasz tamás820 #5157. hozzászólásárae-mail elment
Válasz JOSEY #5156. hozzászólásáraSzia. Engem is érdekelne egy 7keses 33as osztású mtzhez.
Árát priviben megirnad, illetve azt, hogy milyen henger opcióval lehet választani. Esetleg 1-2 kép.
Koszi
Válasz 44claasgarantos #5155. hozzászólásáraszia!
mtz 82---- 5 késes, mtz 100----6 késes 45 cm-es távolsággal, mtz 82 7 késes 33 cm
mikorára lenne fontos??
Az mtz 82 es az őt késest vagy a hetest is elviszi Menyi idő mig legyártod
Válasz jakabsandor1106 #5151. hozzászólásáraÜdv! Irtam privatban ajanlatot, hogy melyik felszereltsègü lenne a legmegfelelőbb.
Válasz Ká01 #5152. hozzászólásáraaz fincsi, van olyan időszak, hogy dolgozhatsz rejta 2-3 órát és vége a munkanapnak
Válasz JOSEY #5148. hozzászólásáraValóban Tisza menti réti öntéstalaj.
Válasz JOSEY #5150. hozzászólásáraMindkét kapaosztás szóba jöhet, de a henger mindenképp ékgyűrűs kellene, hogy legyen.
Válasz jakabsandor1106 #5149. hozzászólásáraSzia!
Hamarosan válaszolok, mèg dolgozunk (nem számit, hogy vasarnap) .Annyit mèg, hogy sürü 30cm, vagy ritka 45 cm kapa osztással es milyen rögtőrő hengerrel lenne èrdekes.
Válasz JOSEY #5145 hozzászó
Milyen árban van egy ilyen?
Bővebb információt kérhetnék róla?
Válasz Ká01 #5147. hozzászólásáraott perc talajok vannak? gondolom, hogy a tisza nyomvonala mellett.
Válasz Sk Laci #5143. hozzászólásáraMint írtam szárnyak nélkül húzom a 7 kést 20 cm mélyen,bár tavaly egy kéthektáros darabban a 15 cm is nehezen ment.A kötöttség 59.
Válasz jakabsandor1106 #5140. hozzászólásáraKétsoros Rabe,és 20-25 cm között szoktam használni.
Válasz Sk Laci #5144. hozzászólásáranem csőpálcás, fogazott
Válasz JOSEY #5138. hozzászólásáraInkább ékgyürüs hengerrel kínáld a grúbert, mert a csőpálcás henger csak a mélységtartásra jó, rögaprításra nem épp célszerü.
Fajin kis Lemken rendszerü grúbert kínálsz
Válasz Ká01 #5139. hozzászólásáraNem hinném, hogy igen kötött földed lenne, mert akkor a 180 ló is érezné, nemhogy a "100 ló szépen teszi a dolgát".
Nálam a kötötben 7 késes grúbert a 110 ló csak a tárcsázás mélységéig bírta húzni, mert ahol nem tárcsáztam ott a 110 lovas traktort megállitotta a grúber 10 cm mélységnél.
Válasz bandigh #5141. hozzászólásáraHasonlóan gondoltam... Mindenképp kellene a keskeny kés a mély műveléshez, és a széles a sekély tarlóhántáshoz kalászoshoz.
Válasz jakabsandor1106 #5140. hozzászólásáraVan aki a szántást ilyennel két menetben váltja ki. Első sorral a mélység jó feléig leteszi, utána meg teljes mélységben. Ha így csinálod lehet jó lenne cserélhető késhegy, először szélesebbel csinálnál egy tarláhántást, utàna keskenykéssel meg lemennél mélyre.
Válasz Ká01 #5139. hozzászólásáraMilyen tipusu a 7késes, és milyen mélyen viszi a 100le?
Válasz jakabsandor1106 #5136. hozzászólásáraAz 5 kés kevés lesz akkora gépnek.100 le-vel használok 7 kést igen kötött fekete földön-igaz szárnyak nélkül-és szépen teszi a dolgát.
Válasz jakabsandor1106 #5136. hozzászólására egy ilyen érdekes lehet
Válasz jakabsandor1106 #5136. hozzászólásáraSzép estét kívánok!
Javaslom a Pap-Agro Kft által forgalmazott Er.Mo gyártmányú grubbert.Ha kell demózásra is tudnak gépet biztosítani,szállítással egybekötve.Szerintem ár- érték arányban az egyik legjobb választás.
Szép estét mindenkinek!
Grúber vásárlása előtt állok, és kíváncsi lennék a véleményekre!
Van valakinek tapasztalata a Vadkertagro szántóföldi kultivátorával kapcsolatban?
Főként fekete, kötött talajon lenne használva. Egy 125 lovas gép húzná, és szántás kiváltása lenne a fő cél, így az 5késes, 2,2m széles eszközt néztem. Ár-érték arányban első körben ezt találtam a legjobbnak. Időjárás függvényében lazítva is lesznek a tarlók grúberezés előtt.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Sziasztok,
ha valaki megunta a gruberén az aprómag szórót, vevő lennék rá.
Válasz Tobszi #5132. hozzászólásáraA rugózott nem tartja a mélységet.
Válasz Tobszi #5130. hozzászólásáramerev
Válasz envagyok2 #5131. hozzászólásáraMég az is lehet, igazából még nem dőlt el.
Inkább az a kérdés hogy rugózott vagy merev legyen.
Válasz Tobszi #5130. hozzászólásáramenetes orsó rugó nélkül?
Szerintetek a rögtörő henger mélységállítója egy furatlemezzel mereven csatlakoztatva, vagy inkább menetes orsóval rugóztatva jobb megoldás
Válasz Tobszi #5125. hozzászólásáraHa nincs semmi bajuk, az axialnal visszaveszik.
Válasz Tobszi #5127. hozzászólásáraÍgy van nem húzta be a hátsó kapák nyomát. 15-30 cm
Válasz Bobo77 #5126. hozzászólásáraMi volt a gond vele? Nem húzta be a kapák nyomát?
Milyen mélyen használtad?
Válasz Tobszi #5125. hozzászólásáraÉn a Köckerling nagyobb hasonló szimpla pálcáival próbálkoztam sikertelenül. Aztán rájöttem hogy túlgondoltam! Most egy vasúti sín csúszik a kapák után a lezáró henger előtt.
Basszus, ezek már itthon vannak!
Mindegy felteszem.
Legfeljebb ha nem válik be, kicserélem egyengető karokra.Ezekből meg összedobok még egy kombinátort.