Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gergő07 #4593. hozzászólásáraMai nap próbáltam egy 3-méterest, 195-ös pumával 25cm mélyen húztam, vitte szépen gond nélkül 10-11km/h-val.. kiváncsi lennék a 4méteresre hogy vinné
Válasz fexco #4589. hozzászólásáraMajd a nyuszi fogja eldönteni a mélységet. A 11 kapásat sokkal könnyebb lett volna húzni duplaszív kapákkal,mint ezt a 7 késest a bazi nagy oldalszárnyakkal(amiket ha nem fogsz felrakatni keményfémmel,akkor ujjnyi vastag kopott éle lesz 200 Heki után).
Válasz *** HM *** #4580. hozzászólásáranemszart be,pörgetem bele az órákat rendesen.egy első motorfordulatszám érzékelő csere volt eddig-oszt semmi más...azé lett ez,mert 3méteresbe a 3soros-11kapával 3030-ast nem mertem bevállalni a lóerő miatt.ez meg 7késes+baszott nagy oldalszárnyak...tarlókezelésre milyen mélységet javasoltok??(gabonatarló-elméletileg egyből aratás után)??
Válasz *** HM *** #4585. hozzászólására
Majd a piac beárazza, ha feleslegesen bonyolult, és drága, úgysem veszik meg.
Gondolom ebben az árban még nincsenek benne a plusz művelő elemek árai (tárcsa sor vagy aprító henger), szóval olyan 6 millió lehet. Mennyibe kerülhet egy hasonló Pöttinger vagy Lemken vas?
üdv mindenkinek!pöttinger synkro 3020-asa van valakinek?tapasztalatok,gyakorlati tapasztalatok érdekelnének.(ez lett nálam a befutó,nemsokára beüzemelnénk valami árpatarlón vagy ugaron.)
Válasz Sz_Pisti #4572. hozzászólásáraAratás után repcetarló rövidtárcsával bedolgozva. 2. rövidtárcsa tavaly augusztus 10 majd másnap vetés. Idéntől elébrejön június 20 elé /új EU rendelet /.
Október első hetében grúber. Hagyom egy kicsit elhalni-kiszáradni a növényeket, majd lehengerlem és vetem Vaderstad rapidal. Ez tavalyi munkálat, idén is hasonlóképen tervezem. Edig csak tavaszi elé raktam zöldtrágyát, tavalytól őszi elé is, ahogyan jól kijön a vetésforgóban a zöldítés.
Grúber munkamélysége kb. 12 cm.
Válasz Sk Laci #4568. hozzászólásáraHogy meg a zöldtrágya bedolgozás?
- mennyivel a búza vetés előtt kezded?
- pontosan mit csinálsz vele (zúzód, tárcsázod, grúberezed)?
- hagyod-e szikkadni a talajt?
- milyen mélyen művelsz a búza alá?
Köszi!
Válasz *** HM *** #4567. hozzászólásáraMár csak zöldtrágya beforgatására használom búzavetés előt. A munkája nagyon meggyőző.
Nézegetek mostan az NH-ra első 3 pontot késes száraprító hengerre, így egyben mehetne a két gép. Ami van traktorom első karokkal a gépkapcsolat 120 lóval kevés lene. De meglehet, hogy 6 m-es késes szárapritó hengert veszek, és külön megy minden.
Neked HD 150 van? Ha igen, el kéne vinnie a tiednek is, ha csak nincsen fekete kötöt talajod, ahol 35-45 L/ha szántasz.
Válasz *** HM *** #4561. hozzászólásáraAzt láttam a Cultusnál, hogy apróbb frakciómérettel dolgozik a masína szóval biztosan jelent valamit majd a sűrű osztás, ha másnem jó nehéz lesz húzni hehe
Ami még jó benne, hogy a keskeny késekkel is 10centi mélyen már átszakít mindent, felástam és tényleg nem hullámos a kések között, mélyebben húzva meg egyértelmű ez, viszont a ritkább osztásúaknál sekély munkához szárnyak kellenek minden bizonnyal. Ha belegondolsz az 50-es késsel is 15 centi marad két szomszédos kapanyom között amit nem mozgat meg a vas, ezért is szakítja jól át.
Sziasztok szeretnék hegeszteni egy grubert 80as MTZ után (hegesztő vagyok) adjatok tanácsot! Hány kapásat visz el normálisan egy 80as? Félkötött talajok vannak erre :) A másik hogy milyen zártszelvény legyen a váz 100x100as 3mas falu és 80x80as 4es faluhoz férek hozzá nagy mennyiségben :) nekem a 80x80 as lenne a szimpibb, esetleg otthon gyártott gépek képei is érdekelnek :)előre is köszönöm :)
7244 hozzászólás
Válasz gergő07 #4593. hozzászólásáraMai nap próbáltam egy 3-méterest, 195-ös pumával 25cm mélyen húztam, vitte szépen gond nélkül 10-11km/h-val.. kiváncsi lennék a 4méteresre hogy vinné
Válasz Pumás195 #4592. hozzászólására3m synkro, puma 215le, 30-35cm mélységnél 7-9,5km/ó. Sekélyen 115le is viszi szépen.
Sziasztok, valaki használ Pöttinger synkro 4 méteres grúbert?
Mekkora géppel húzza, illetve milyen mélységben? 195ló bírná?
Válasz fexco #4589. hozzászólásáraMajd a nyuszi fogja eldönteni a mélységet. A 11 kapásat sokkal könnyebb lett volna húzni duplaszív kapákkal,mint ezt a 7 késest a bazi nagy oldalszárnyakkal(amiket ha nem fogsz felrakatni keményfémmel,akkor ujjnyi vastag kopott éle lesz 200 Heki után).
Válasz .Norbert #4577. hozzászólására14mázsa körül van,meg kb 3méterre lóg ki a vágógyűrüs henger....
Válasz *** HM *** #4580. hozzászólásáranemszart be,pörgetem bele az órákat rendesen.egy első motorfordulatszám érzékelő csere volt eddig-oszt semmi más...azé lett ez,mert 3méteresbe a 3soros-11kapával 3030-ast nem mertem bevállalni a lóerő miatt.ez meg 7késes+baszott nagy oldalszárnyak...tarlókezelésre milyen mélységet javasoltok??(gabonatarló-elméletileg egyből aratás után)??
Válasz Sz_Pisti #4586. hozzászólásáraHasonló nincs mert ezt variálni akarod azért veszed...
Válasz Sz_Pisti #4586. hozzászólásáraRugoskapa rugoshenger ez.
Válasz *** HM *** #4585. hozzászólására
Majd a piac beárazza, ha feleslegesen bonyolult, és drága, úgysem veszik meg.
Gondolom ebben az árban még nincsenek benne a plusz művelő elemek árai (tárcsa sor vagy aprító henger), szóval olyan 6 millió lehet. Mennyibe kerülhet egy hasonló Pöttinger vagy Lemken vas?
Válasz Sz_Pisti #4582. hozzászólására5.5 milla a 4.2 40száz engedménnyel.
Válasz .Norbert #4583. hozzászólásáraÁtküldtem ere a címre is az emailt. Nézzél rá. Köszönöm.
Válasz Sk Laci #4578. hozzászólásáraSzia, nem jött meg a mail.
írj ide: sutnor kukac gmail . com
Vótmá'??
Dickson Variofield
https://www.youtube.com/watch?v=_Ep_Iq4VeGs&t=3s
Ötletes megoldás
Válasz fexco #4576. hozzászólásáraNekem van, de 3 gerendás Syncro 3003. Nagyon jó szerkezet
Válasz fexco #4579. hozzászólásáraMi van beszart nh?
Hagyd a pba a 2 gerendás hányx mondjukmá
Válasz .Norbert #4577. hozzászólásáraa rossebb tuggya...
Válasz .Norbert #4577. hozzászólásáraSzia Norbert, írtam neked emailt. Légyszi nézzél rá.
Válasz fexco #4576. hozzászólásáraMTZ vagy mi lesz elébe kötve?
üdv mindenkinek!pöttinger synkro 3020-asa van valakinek?tapasztalatok,gyakorlati tapasztalatok érdekelnének.(ez lett nálam a befutó,nemsokára beüzemelnénk valami árpatarlón vagy ugaron.)
Válasz Sk Laci #4574. hozzászólásáraköszi
Válasz Sz_Pisti #4572. hozzászólásáraAratás után repcetarló rövidtárcsával bedolgozva. 2. rövidtárcsa tavaly augusztus 10 majd másnap vetés. Idéntől elébrejön június 20 elé /új EU rendelet /.
Október első hetében grúber. Hagyom egy kicsit elhalni-kiszáradni a növényeket, majd lehengerlem és vetem Vaderstad rapidal. Ez tavalyi munkálat, idén is hasonlóképen tervezem. Edig csak tavaszi elé raktam zöldtrágyát, tavalytól őszi elé is, ahogyan jól kijön a vetésforgóban a zöldítés.
Grúber munkamélysége kb. 12 cm.
Válasz mtz1221 #4571. hozzászólására
Válasz Sk Laci #4568. hozzászólásáraHogy meg a zöldtrágya bedolgozás?
- mennyivel a búza vetés előtt kezded?
- pontosan mit csinálsz vele (zúzód, tárcsázod, grúberezed)?
- hagyod-e szikkadni a talajt?
- milyen mélyen művelsz a búza alá?
Köszi!
Válasz Sk Laci #4570. hozzászólásáraNa ezt benéztem,les ide oda.Először úgy olvastam hogy lesz idióta.
Válasz mtz1221 #4569. hozzászólására
Válasz *** HM *** #4567. hozzászólásáraMiért bityes idiot ??
Válasz *** HM *** #4567. hozzászólásáraMár csak zöldtrágya beforgatására használom búzavetés előt. A munkája nagyon meggyőző.
Nézegetek mostan az NH-ra első 3 pontot késes száraprító hengerre, így egyben mehetne a két gép. Ami van traktorom első karokkal a gépkapcsolat 120 lóval kevés lene. De meglehet, hogy 6 m-es késes szárapritó hengert veszek, és külön megy minden.
Neked HD 150 van? Ha igen, el kéne vinnie a tiednek is, ha csak nincsen fekete kötöt talajod, ahol 35-45 L/ha szántasz.
Válasz Sk Laci #4564. hozzászólásáraLesek ideoda ja
Tiedhez ami van mit tud?
Válasz Batka #4563. hozzászólásáraAkármi amit csak bír normálisan elnyomni...
Válasz *** HM *** #4561. hozzászólásáraAzt láttam a Cultusnál, hogy apróbb frakciómérettel dolgozik a masína szóval biztosan jelent valamit majd a sűrű osztás, ha másnem jó nehéz lesz húzni hehe
Ami még jó benne, hogy a keskeny késekkel is 10centi mélyen már átszakít mindent, felástam és tényleg nem hullámos a kések között, mélyebben húzva meg egyértelmű ez, viszont a ritkább osztásúaknál sekély munkához szárnyak kellenek minden bizonnyal. Ha belegondolsz az 50-es késsel is 15 centi marad két szomszédos kapanyom között amit nem mozgat meg a vas, ezért is szakítja jól át.
Válasz *** HM *** #4561. hozzászólásáraRögképződés véget jobb a sürüb osztás kötöt talajon.
Csaknem valamit kilestél???
Válasz *** HM *** #4562. hozzászólásáraZöldtrágya?
Életképes dolog hosszutávon 1 3m grubberen apv cuccal akármit is vetni a horsch merev kapa mögé?
Szükség van akármikor is 27es osztástól sűrűbbre?
15 kapa 3m mondjuk...
Válasz csoppika #4557. hozzászólásáraEx V&N konstruktőr tippje csípőből... A 10-es már túl nehéz lenne... azt mondta...
köszönöm a válaszokat :)
120x4-nél a kapa felfogatásnál elcsavarodik, 5 kapa és mtz.
Válasz denkolevente #4555. hozzászólásáraS355 80x80 8-as falú.
Válasz denkolevente #4555. hozzászólására5 de inkább 6os falu, kb. 7 kapát el bír húzni elég mélyen és van sebesség is.
Sziasztok szeretnék hegeszteni egy grubert 80as MTZ után (hegesztő vagyok) adjatok tanácsot! Hány kapásat visz el normálisan egy 80as? Félkötött talajok vannak erre :) A másik hogy milyen zártszelvény legyen a váz 100x100as 3mas falu és 80x80as 4es faluhoz férek hozzá nagy mennyiségben :) nekem a 80x80 as lenne a szimpibb, esetleg otthon gyártott gépek képei is érdekelnek :)előre is köszönöm :)
Válasz csoppika #4553. hozzászólásáraMeg valami osztrák versenybringa fogaskerekei...
Válasz csoppika #4552. hozzászólásáraEgy ilyen herélt blokk váltónak...
Válasz csoppika #4551. hozzászólásáraIlyesmi vetőegység...tolóhengeres...
Válasz csoppika #4549. hozzászólásáraOlyan váz, ilyen vonórésszel...
Válasz csoppika #4549. hozzászólására
Válasz Ares 826 #4548. hozzászólásáraRau grubber,
Válasz csoppika #4544. hozzászólásáraMi ez az "űrjármű???
Válasz csoppika #4544. hozzászólásáraNekem a 12145os tarlohantaskor siman visz 2/2-ben 13 kapat, igaz rugosat (40x40 duplasziv kapakkal). Osszel kukoricatarlon levettem 2 kapat, aztan kb 20 centin vitte 1/3-ban, vagy 2/1-ben.
Válasz Vinkó75 #4545. hozzászólásáraMilyen kapákkal, hány kapa volt?
Válasz csoppika #4544. hozzászólására2/2...2/1...kb 8km/h.