Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A grúber talajállapottól függően a nagyobb gomokat nem mindíg szedi ki illetve a tömörítő henger a talajba nyomja és visszaeredhet. Ezért pl ha gabona után gabona jön újra az árvakelést nem szabad engedni,hogy őszre nagyon nagy legyen mert az őszi vetésben visszaeredve mind kultúrgyom jelenkezhet.
napraforgó-gabona vagy fordítva esetleg gabona- gabona esetén a grúber jó megoldás, de a tarlókezelésre nagyobb gondot kell fordítani. Szerintem inkább munkaidőt lehet vele nyerni. A lazításos techn. nem feltétlenül olcsóbb
Persze, mert én is gondolkodom ezen a forgatás nélküli technologián, de az ekét nem tudom kiváltani a kukorica tarló és a szervestrágya miatt, de a gabonák alá jó lenne valami amivel egy menetben vagy legalábbis gyorsabban vethető állapotba hozhatnám.
A grúber nagy előnye hogy általában nagyobb művelő szélességgel lehet dolgozni mint egy ekével. Nem porosítja a talajt mint mondjuk a tárcsa . Nedvesebb talajon is lehet vele dolgozni amikor a tátcsa már beragad.Gyorsabban vontatható igy nagyobb a napi területteljesítmény. Persze az ekét pl. kuk tarlóban nem helyettesíti ,és a tárcsának is megvan a helye a talajmunkában.
Egyébként jó munkaeszköz a grúber , én nagyon szeretem de lóerő kell neki mert 10-12 km/h-val kell húzni és 20-25cmes mélységnél kb kell kapánként 18-20 LE. Az igazi az egyébént ha mély, de legalább középmély lazítód van akkor komplett a dolog
A szívkapás -ami általában megfordítható- dupla kapás mélyebb lazításra való. A szárnybetéttel ellátott tarló hántásra, magágykészítésre alkalmas.
Általában a dupla szívkapára rászerelhető a szárny.
Válasz #2467. hozzászólásra
Én azt hittem az osztása mindegyiknek egyforma. Én kis tudatlan.
Ma is tanultam vmit.
Te kukoricatarlón húztad már a tiéd? Mik a tapasztalatok?
Válasz #2455. hozzászólásra Nedves földön (levettem a földön) sima henger lesz belőle,de volt egy másik gruberom 4+5 hegesztett késű ,az után nagyon vastag betonvasból volt hengeres rögtörő,de az is összeszedte a földet,úgy mint a gyűrűs hengeres. Tanulság nedves földön nem kell a rögtörő. Azzal az volt a gondom,hogy kicsi volt a távolság a kések között és elég gyakran összehúzta a maradványokat. Ezzel ilyen gondom nem volt! A kereskedő szívatott,mert adtam azt a grubert, egy 9 leveles disztillert és még kért 50eft-t.
Amúgy ha jó árba van, akkor érdemes tenni két kapát oldalra és már jó a szélesség. A henger úgy se lesz jó nedvesebb földön. Én elé tennék egy sor tárcsát a Te géped már bírná.
Modjuk mert grúber vásárláson töröm a fejem, ( ha megjön a támogatás)
és nem fogok elmenni Pápára csak azért, hogy megmérjem, elviszi-e a zetor szélességet.
Ma befejeztem a táblát a kölcsön Karat-tal. Nagyon meggyőzött és a mai nap még inkább megerősítette, hogy nem is keresgélünk tovább. Univerzális. Álom jo munkája van. Egy sor tárcsa, egy sor karát és csak itt-ott találni mutatóba szármaradványt. Mindenki probáljon ki egy ilyet is mielőtt venni készül grúbert, tényleg érdemes.
Az I vas az simító volt rajta, kapák nyomát húzza be. Sztem 130 kell neki. 1 kapa hiányzik róla. De át lehet tagosítani, ha nem bírja. Én 130 lóra úgy csinálnám, meg, mint a Dondinak van 30 cm-es kapaosztás és elé egy sor tárcsa.
Nekem ha nem lenne grúber én azt vettem volna meg. Jó masszívnak néz ki, magas a gerendája. Nonstop rugós.
Ezt már biztos nem, mert itt van az udvaron péntek óta.
Ez nem megy mélyre, csak tarlót hántani jó. Nekem kombinátor lesz belőle.
A nagyrugós kéket nézd, na az már komoly melóra való.
Bevallom én 130-al tudnám csak húzni.
Optimizmusomra az ad okot, hogy ennek a kistestvérével, egy 2m-es 9 kapással már dolgoztam szőlőben. Az 50-es kínlódott vele, a 82-as egészen remekül vitte.
Sajna csak kölcsönbe volt...
Szerintem hasonló vonoerő szükséglete lehet mint egy TerraCultnak(elég sűrű osztású) Szerintem 200 Le alaphangon.
Ilyen rugos kapaszárakkal adja a vogel a grubereket, csak nem lehet rossz.
De pontosabbat az tud mondani aki ilyet használt vagy használ.
Optimális munkasebesség kb olyan 8-10 km/h között. Alatta nem dolgozik rendesen, fölötte nincs látványos javulás.
7274 hozzászólás
Válasz #2485. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Kérjél hozzá traktort is!
Válasz #2479. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131207114516_lazito.jpg)
kértem egy 2 késes lazítót kölcsön de 50 centi már sok volt a 920-asnak
A grúber talajállapottól függően a nagyobb gomokat nem mindíg szedi ki illetve a tömörítő henger a talajba nyomja és visszaeredhet. Ezért pl ha gabona után gabona jön újra az árvakelést nem szabad engedni,hogy őszre nagyon nagy legyen mert az őszi vetésben visszaeredve mind kultúrgyom jelenkezhet.
Válasz #2482. hozzászólásra
" tarlókezelésre nagyobb gondot kell fordítani"
Ez alatt mit értesz?
napraforgó-gabona vagy fordítva esetleg gabona- gabona esetén a grúber jó megoldás, de a tarlókezelésre nagyobb gondot kell fordítani. Szerintem inkább munkaidőt lehet vele nyerni. A lazításos techn. nem feltétlenül olcsóbb
Válasz #2480. hozzászólásra
Persze, mert én is gondolkodom ezen a forgatás nélküli technologián, de az ekét nem tudom kiváltani a kukorica tarló és a szervestrágya miatt, de a gabonák alá jó lenne valami amivel egy menetben vagy legalábbis gyorsabban vethető állapotba hozhatnám.
A grúber nagy előnye hogy általában nagyobb művelő szélességgel lehet dolgozni mint egy ekével. Nem porosítja a talajt mint mondjuk a tárcsa . Nedvesebb talajon is lehet vele dolgozni amikor a tátcsa már beragad.Gyorsabban vontatható igy nagyobb a napi területteljesítmény. Persze az ekét pl. kuk tarlóban nem helyettesíti ,és a tárcsának is megvan a helye a talajmunkában.
Válasz #2478. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Még se lazitóm se gruberem, csak agyalok, hogy mire költsem a még meg se keresett pénzemet
Egyébként jó munkaeszköz a grúber , én nagyon szeretem de lóerő kell neki mert 10-12 km/h-val kell húzni és 20-25cmes mélységnél kb kell kapánként 18-20 LE. Az igazi az egyébént ha mély, de legalább középmély lazítód van akkor komplett a dolog
Válasz #2476. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Köszi szépen
Valami hasonlóra gondoltam én is
A szívkapás -ami általában megfordítható- dupla kapás mélyebb lazításra való. A szárnybetéttel ellátott tarló hántásra, magágykészítésre alkalmas.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131206212713_kl_clm_16.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131206212728_gruber_kapaszar.jpg)
Általában a dupla szívkapára rászerelhető a szárny.
Sziasztok
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Lenne egy kezdő amatőr kérdésem
Mi a különbség a lúdláb és a szívkapás grúber működése között? Melyiket hol és mikor használják?
Válaszokat elöre is köszönöm
colizoli
http://www.youtube.com/watch?v=arepyU_H_UE
Ez jobban aprít mint a tárcsa. Egész jó a munkája, ezen a tarlón is. Bár van előtte lóerő is
Válasz #2461. hozzászólásra Na itt van az a gruber,amelyik összehúzza a szár maradványokat!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![4+5 késes gruber](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129162619_gepek_002.jpg)
Válasz #2463. hozzászólásra Lejár a föld bérlet és befejezem a gazdálkodást!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2470. hozzászólásra
Akkor majd utána referálunk
Válasz #2469. hozzászólásra
Még nem, most lesz majd az első. Eddig csak a napra tarlón húztam búza alá.
Válasz #2467. hozzászólásra
Én azt hittem az osztása mindegyiknek egyforma. Én kis tudatlan.
Ma is tanultam vmit.
Te kukoricatarlón húztad már a tiéd? Mik a tapasztalatok?
Válasz #2466. hozzászólásra
42 cm-es osztása van. Nekem 27 cm-es osztású van, meg lentebb a Regent 22 centi körüli osztású.
http://youtu.be/D9y8iRlYUZU
Válasz #2465. hozzászólásra
Akkor az 5 kapás, hogy 2,1m, ahogy az MTZ-s topicban írtad?
Válasz #2464. hozzászólásra
20-25 cm-en elviszi tuti. Búza alá első osztályú. De ezt nem látom, hogy hányas osztású. Mert ha 22 cm-es, akkor nincs 2 m, nem viszi el a gép nyomát.
VDénes!
Én vmi ilyenre gondoltam
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4723797/REGENT-TUKAN-3-7.html
Válasz #2461. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Jani Bá eke csere nem érdekli esetleg??
Válasz #2457. hozzászólásra
HA meglesz még, visszatérünk rá.
Válasz #2455. hozzászólásra Nedves földön (levettem a földön) sima henger lesz belőle,de volt egy másik gruberom 4+5 hegesztett késű ,az után nagyon vastag betonvasból volt hengeres rögtörő,de az is összeszedte a földet,úgy mint a gyűrűs hengeres. Tanulság nedves földön nem kell a rögtörő. Azzal az volt a gondom,hogy kicsi volt a távolság a kések között és elég gyakran összehúzta a maradványokat. Ezzel ilyen gondom nem volt! A kereskedő szívatott,mert adtam azt a grubert, egy 9 leveles disztillert és még kért 50eft-t.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2458. hozzászólásra
Pöttinger synkro 303-at is kérdezd meg.Ugyan az mint a lemken.Nekem is az van.
Válasz #2448. hozzászólásra
kettő milka hatszáz péz eddig a legjobb ajánlat + fa.
Válasz #2456. hozzászólásra Ezzel húztam:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131128184813_gepek_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131128184909_gepek_002.jpg)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2450. hozzászólásra Én Forstritt Zt 303 (ifa ) húztam és bőven belefért a szélességébe !![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2454. hozzászólásra
Amúgy ha jó árba van, akkor érdemes tenni két kapát oldalra és már jó a szélesség. A henger úgy se lesz jó nedvesebb földön. Én elé tennék egy sor tárcsát a Te géped már bírná.
Válasz #2453. hozzászólásra
Ha 2m-s akkor igen. Ha jól emlékszem 2,2m a szélessége. Kár mert tetszett, és nem volt nagyon messze.
Válasz #2452. hozzászólásra
Annak keskeny lesz nem?
Válasz #2451. hozzászólásra
12045-s után szeretnék egyet.
Válasz #2446. hozzászólásra
2 m munkaszélességű grúber.
Milyen Zetor után veszed?
Válasz #2449. hozzászólásra
Modjuk mert grúber vásárláson töröm a fejem, ( ha megjön a támogatás)
és nem fogok elmenni Pápára csak azért, hogy megmérjem, elviszi-e a zetor szélességet.
Válasz #2446. hozzászólásra Nem vettelek komolyan,de ez ne legyen a fő gondod ! Hétfőre megadom a szélességét! Nem tudom miért fontos ez az adat?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2443. hozzászólásra
Mi pénz az új?
Válasz #2444. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Megjön a támogatás, el fog kelni. Én is arra várok.
Válasz #2444. hozzászólásra
A mai napig nem adta meg a szélességét.
Válasz #2444. hozzászólásra Javítok:"fórum látogatói"![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Kíváncsi vagyok,hogy a fórum mennyiért árulnák a 9 kapás gruberom,amin 6 új kapa van és így néz ki és Pápa környéke!![9 kapás gruber](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131128160049_2013_10_21_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131128160141_2013_10_21_002.jpg)
Ma befejeztem a táblát a kölcsön Karat-tal. Nagyon meggyőzött és a mai nap még inkább megerősítette, hogy nem is keresgélünk tovább. Univerzális. Álom jo munkája van. Egy sor tárcsa, egy sor karát és csak itt-ott találni mutatóba szármaradványt. Mindenki probáljon ki egy ilyet is mielőtt venni készül grúbert, tényleg érdemes.
Válasz #2440. hozzászólásra
Szerintem nagyon jó.Én 2 éve használom és meg vagyok vele elégedve!
Válasz #2440. hozzászólásra
Mi "csak" egy lengyelre tudtunk beruházni,kellemesen csalódtunk benne,tudom ajánlani
Sziasztok valaki próbált már ilyen Mandam grubert?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3912963/Mandam-TOP-gruberek.html
Elég jó árban van, meg nem is néz ki rosszul (persze csak a képekről nézve).
Válasz #2438. hozzászólásra
Az I vas az simító volt rajta, kapák nyomát húzza be. Sztem 130 kell neki. 1 kapa hiányzik róla. De át lehet tagosítani, ha nem bírja. Én 130 lóra úgy csinálnám, meg, mint a Dondinak van 30 cm-es kapaosztás és elé egy sor tárcsa.
Nekem ha nem lenne grúber én azt vettem volna meg. Jó masszívnak néz ki, magas a gerendája. Nonstop rugós.
Válasz #2437. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Használd egészséggel.
Jó áron volt az biztos.
Nézem, az is jó áron van.
Akkor azt láttad élőben?
Mért kell rá az I vas? Nem akar belemenni a földbe?
Lóerőt mennyit kérhet?
Válasz #2433. hozzászólásra
Ezt már biztos nem, mert itt van az udvaron péntek óta.
Ez nem megy mélyre, csak tarlót hántani jó. Nekem kombinátor lesz belőle.
A nagyrugós kéket nézd, na az már komoly melóra való.
Válasz #2435. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Bevallom én 130-al tudnám csak húzni.
Optimizmusomra az ad okot, hogy ennek a kistestvérével, egy 2m-es 9 kapással már dolgoztam szőlőben. Az 50-es kínlódott vele, a 82-as egészen remekül vitte.
Sajna csak kölcsönbe volt...
Válasz #2433. hozzászólásra
Szerintem hasonló vonoerő szükséglete lehet mint egy TerraCultnak(elég sűrű osztású) Szerintem 200 Le alaphangon.
Ilyen rugos kapaszárakkal adja a vogel a grubereket, csak nem lehet rossz.
De pontosabbat az tud mondani aki ilyet használt vagy használ.
Optimális munkasebesség kb olyan 8-10 km/h között. Alatta nem dolgozik rendesen, fölötte nincs látványos javulás.