Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Érdekelne mi a vélemyényetek róla?
Vonóerőszükséglet, haladási sebesség kötött, középkötött talajon?
Mennyire jók ezek a lándzsa alakú kések és ezek a rugós kapaszárak?
Mennyire rögösít, mennyire hajlandó belemenni a földbe?
(Egy rögtörő hengert még el tudnék mögé képzelni.)
Köszönöm: Bence
jó kis cég lehet... Szerintem próbálkozz ezzel: Metalwolf GRUBBER ebből biztos van már itthon is referencia. Esetleg ha valaki ismeri mondhat róla pár infót!
Vannak érdekes dolgok.
Elmentem megnézni ezt bizonyos grúbert .Mondom az értékesítőnek -érdekel engem a 3 m rúgóbiztosítású változat a hirdetésben szereplő 950e + áfa árban.mire ő
Az márt nincs ,mivel márt nincs készleten csak egy 260 van .
Hát jó.mire én
akkor legyen szíves referencia helyet mondani ahol meg találom a 3m rúgóbiztosítású grúbert,
Válasz : azt nem tud mivel új bevezetésű termék és eddig nem értékesítetek belőle.
Hát asszonyom akkor ami a hirdetésben szerepelt 950 eft +áfa áron készleten lévő termékkel , mi lett be olvasztották?
Hát ő nem tudja majd utána kérdez és majd tájékoztat.
Akkor még 3 kapával (2 a keréknyomba, 1 középen, 80 cm-es osztással) 2 menetben sem biztos, hogy bírná húzni.
Az működő megoldás lehetne, ha tárcsázatlan tengeri tarlót megcibálnám egy elmunkáló nélküli grúberrel, utána kapna egy könnyű tárcsát (460-as átmérő, 180-as laposztás 1 t/ 36 lap), mert nehéz tárcsám nincs, és menne bele a búza ?
El csak ha lassabban megyek akkor nem forgat olyan szépen és akkor gond van a búzavetéssel.
Tavaszi alá még nem csináltam sose ősszel ezzel alapművelést, csak tavasszal húztam meg mindig vetés előtt a szántatlan tarlót. Nem volt rossz, de csak rosszabb földeken használom, mert szántottban még mindig jobb a kukorica.
Ha csernjozom akkor csak könnyű művelésű. Egyetlen szavammal nem írtam, hogy homok.
MTZ egy olyan grúbertől ami 9 kapás és 25 centin van, ha nehéz művelésű lenne akkor bőven nem bírná el. Vagy hány turbó van a gépen?
Nekünk 892 van és közép kötött földek vannak, ott 7 kapával bírok menni 25 centin.
Én csak annyit látok, hogy a második képen a rögtörő henger kicsit berakodott földel! Én ebből csak azt szűrtem le, hogy nedves körülmények között dolgozott, na meg nem vakoló homok, mert az sosem ragad be. De az hogy könnyű művelésű lenne, azt szerintem sem lehet megállapítani.
Értelmeznem is kellene a szöveget :-)) Pedig egyértelműen leírtad, hogy 9 tonnás, és a tárcsa csak megborzolta.
Jövő ősszel kukorica után kalászost kellene vetni, de mivel van a táblába egy jókora domb, oda csak tritikálét, lenne érdemes vetni, a jobb részekbe mehetne búza. Ehhez meg kellene változtatni az eddigi művelési irányt. Azokon a domboldalakon nem szeretnék szántani bevallom.
Jól látom, hogy ezen 9 kapa van, és egy 82-essel húztad az eszközt ? Pont viszi a gép nyomát ? Mennyi volt az üzemanyag fogyasztás ? Tárcsázás nélküli jó minőségű kukorica tarlón nem próbáltad ? Ott vajon összehúzná a szármaradványt ?
Nekem nagyon bevált, ilyet még nem tapasztaltam, hogy összehúzná a szármaradványokat az egyengető pálca, se naprába, se kukoricába!
Milyen géppel húznád?
Egy sor nehéztárcsát kapott, amilyen mélyen csak bevette szinte. Olyan jo 15 cm-re meg lett mozgatva. Ez homok talaj ugyan, de kötött fekete talajon is ilyen lett a tárcsázás hála, mondjuk be is vette a 12 litert tárcsával.
Nekünk 11 kapás van, a 1025-ös viszi a mi talajainkon kb. 15-20 cm-en, ha az egyik ismerős 920-a (80 le) viszi, akkor fel van hajtva rajta két szélső kapa, és úgy már el tudja húzni. SAzóval nem biztos hogy nem éri meg megvenni, de ha van kisebb olcsóbban, akkor el kell rajta gondolkodni!
Üdv mindenkinek!
Most szeretnék ilyen eszközt venni,101Le-rős traktorom van,és egy 9 kapást néztem ki......,el fogja bírni.?
Hegyek,és nagyon kötött talaj!
Minket meggyőzött. Forgóba meghúztuk maximális mélységben, olyan 34-36 cm volt.
12 liter körüli az átlagfogyasztás és olyan 28-30 cm körül húzzuk a mostani beállítással. Menetsebesség 9-10 km/h közötti, viszi vidáman.
Jól néz ki csak egy gond van vele az egyengető pálcák összehúzzák a gazt és a szármaradványt ha nem akarsz szívni olyat vegyél amin tárcsás egyengetők vannak hátul
Ma meghúztam fekete kötött réti földnek a forgójába is. Szék méretű vizes gombócok jöttek fel, de a henger összeverte őket. Húzni bírta, bár nem volt neki könnyű, de ideálisnak egyáltalán nem mondható volt a talajállapot.
Aztán huztam olyanba is ami még nem volt lazítva, tavaly ősszel lett szántva, azota 2 sor tárcsát kapott, vetve nem volt, álom munkája van benne.
Bokáig érő rozs árvakelésbe is belehuztam itt a kiskert végében. Fekete lett utána a föld rendesen.
Összességében nagyon jó eszköznek tűnik elsőre.
De holnap jön a kukorica tarló, ma sem jutottam el odáig még, na majd az lesz a sorsdöntő.
Ma kaptunk egy 11 kapás Karat-ot kölcsönbe. Olyan 26-30 cm mélyen húztuk napraforgó tarlóba, ami már kapott egy sor rövidtárcsát, ment vele a gép mint a rakéta, 10 km/h csont nélkül.
Két évvel ezelőtt nézegettem csak úgy a hirdetéseket, és megakadt a szemem egy Regent 11 kapás gruber-on, amin még aprómagvető egység is volt (Nagyon kedvező ár miatt figyeltem fel rá.). Azonnal felhívtam az illetőt, pedig nem is nagyon akartam venni ilyet, csak úgy nézegettem. Másnap mentünk le a Balatonra a haverokkal, de csak ezen járt az agyam, végül az egész baráti társasággal mentünk Győr alá megnézni a gépet, és azonnal le is foglalóztam. Hazaértünk a nyaralásból, már mentem is érte. 500 km volt az út oda-vissza, de megérte, mert nagyon szépen dolgozik, és OLCSÓ volt!
7274 hozzászólás
Válasz #2433. hozzászólásra
Vázmagasságot kellene tudni.Hátulra ékgyűrűs hengert.
Jó reggelt, boldog hétfőt mindenkinek.
Grubereket nézegetve leltem az alábbit:
Gruber
Érdekelne mi a vélemyényetek róla?
Vonóerőszükséglet, haladási sebesség kötött, középkötött talajon?
Mennyire jók ezek a lándzsa alakú kések és ezek a rugós kapaszárak?
Mennyire rögösít, mennyire hajlandó belemenni a földbe?
(Egy rögtörő hengert még el tudnék mögé képzelni.)
Köszönöm: Bence
Válasz #2430. hozzászólásra
Van különben a 3m ből csak 1200eft +afa .
Válasz #2430. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
jó kis cég lehet... Szerintem próbálkozz ezzel: Metalwolf GRUBBER ebből biztos van már itthon is referencia. Esetleg ha valaki ismeri mondhat róla pár infót!
Vannak érdekes dolgok.
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131122175251_sipma_au_300_s_01.jpg)
Elmentem megnézni ezt bizonyos grúbert .Mondom az értékesítőnek -érdekel engem a 3 m rúgóbiztosítású változat a hirdetésben szereplő 950e + áfa árban.mire ő
Az márt nincs ,mivel márt nincs készleten csak egy 260 van .
Hát jó.mire én
akkor legyen szíves referencia helyet mondani ahol meg találom a 3m rúgóbiztosítású grúbert,
Válasz : azt nem tud mivel új bevezetésű termék és eddig nem értékesítetek belőle.
Hát asszonyom akkor ami a hirdetésben szerepelt 950 eft +áfa áron készleten lévő termékkel , mi lett be olvasztották?
Hát ő nem tudja majd utána kérdez és majd tájékoztat.
Tisztán hülyének nézik az embereket.
Válasz #2427. hozzászólásra
Szerintem nem működne, inkább szántsd le, aztán ha mindenképpen gruberozni akarsz a szántást meghúzhatod.
Válasz #2426. hozzászólásra
Akkor még 3 kapával (2 a keréknyomba, 1 középen, 80 cm-es osztással) 2 menetben sem biztos, hogy bírná húzni.
Az működő megoldás lehetne, ha tárcsázatlan tengeri tarlót megcibálnám egy elmunkáló nélküli grúberrel, utána kapna egy könnyű tárcsát (460-as átmérő, 180-as laposztás 1 t/ 36 lap), mert nehéz tárcsám nincs, és menne bele a búza ?
Válasz #2424. hozzászólásra
Nem bírná.
920.3 mélység kb 20cm.
5*15,5 cmes lándzsás kapa = felezett 3.
5*30 cmes lúdtalp kapa = felezett 1.
7*6 cmes kapa = felezett 4/5
Válasz #2424. hozzászólásra
Nem bírná.
920.3 mélység kb 20cm.
5*15,5 cmes lándzsás kapa = felezett 3.
5*30 cmes lúdtalp kapa = felezett 1.
7*6 cmes kapa = felezett 4/5
Válasz #2417. hozzászólásra
Ilyen "szárnyas" kapákat néztem egy cégnél (Lemkenre való utángyártott). Mérőszalaggal megmértem, és 55 cm széles volt.
Lemken grúberen milyen osztással vannak elhelyezve a "szárnyas kapák" ?
Lehet rosszul gondolkodom, de ilyen széles kapából 4 db vinné az Mtz (820 ) nyomát, és talán húzni is bírná kellő sebességgel.
Válasz #2420. hozzászólásra
Egy 160 LE tervezhetsz utána.De inkább nagyobbat.
Válasz #2421. hozzászólásra
Sipma akció
Válasz #2420. hozzászólásra
Hány méter széles ez az eszköz? Mennyi paci kell elé?
Válasz #2419. hozzászólásra
Állítólag 950e + fa a készlet erejéig bevezető áron .
meg fogom nézni egyáltalán mennyire masszív. 1150kg
Válasz #2417. hozzászólásra
Szerintem király, bár az áráról fogalmam nincs. De Lemkenhez hasonló kapája van, nekem tetszik.
Válasz #2416. hozzászólásra
El csak ha lassabban megyek akkor nem forgat olyan szépen és akkor gond van a búzavetéssel.
Tavaszi alá még nem csináltam sose ősszel ezzel alapművelést, csak tavasszal húztam meg mindig vetés előtt a szántatlan tarlót. Nem volt rossz, de csak rosszabb földeken használom, mert szántottban még mindig jobb a kukorica.
Esetleg vélemény?bevezető ár nem rossz .![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131121200855_sipma_au_300_s_01.jpg)
Válasz #2414. hozzászólásra
Hát én egész fokozatokat nemszívesen használok és így ha le van engedve akkor a régi MTZ váltó szerint 6féllel húzom.
Válasz #2410. hozzászólásra
Ha csernjozom akkor csak könnyű művelésű. Egyetlen szavammal nem írtam, hogy homok.
MTZ egy olyan grúbertől ami 9 kapás és 25 centin van, ha nehéz művelésű lenne akkor bőven nem bírná el. Vagy hány turbó van a gépen?
Nekünk 892 van és közép kötött földek vannak, ott 7 kapával bírok menni 25 centin.
Válasz #2410. hozzászólásra
De az hogy könnyű művelésű lenne, azt szerintem sem lehet megállapítani.
Én csak annyit látok, hogy a második képen a rögtörő henger kicsit berakodott földel! Én ebből csak azt szűrtem le, hogy nedves körülmények között dolgozott, na meg nem vakoló homok, mert az sosem ragad be.
Válasz #2408. hozzászólásra
Miért szeretnétek elhagyni a szántást?
Amit betettél képeket azon úgy néz ki, hogy könnyű művelésű talaj van felétek.
Válasz #2406. hozzászólásra
Értelmeznem is kellene a szöveget :-)) Pedig egyértelműen leírtad, hogy 9 tonnás, és a tárcsa csak megborzolta.
Jövő ősszel kukorica után kalászost kellene vetni, de mivel van a táblába egy jókora domb, oda csak tritikálét, lenne érdemes vetni, a jobb részekbe mehetne búza. Ehhez meg kellene változtatni az eddigi művelési irányt. Azokon a domboldalakon nem szeretnék szántani bevallom.
Válasz #2405. hozzászólásra
A felső képen tárcsázatlan tarlót húztál, jól látom ? Bele lehetne vetni a búzát ? Vagy kellene még rá egy könnyű tárcsa ?
Válasz #2401. hozzászólásra
Jól látom, hogy ezen 9 kapa van, és egy 82-essel húztad az eszközt ? Pont viszi a gép nyomát ? Mennyi volt az üzemanyag fogyasztás ? Tárcsázás nélküli jó minőségű kukorica tarlón nem próbáltad ? Ott vajon összehúzná a szármaradványt ?
Válasz #2401. hozzászólásra
Gratulálok! Sok-sok hibamentes jó munkát vele!
Gratula!!!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #2399. hozzászólásra
Válasz #2383. hozzászólásra
Nekem nagyon bevált, ilyet még nem tapasztaltam, hogy összehúzná a szármaradványokat az egyengető pálca, se naprába, se kukoricába!
Milyen géppel húznád?
Válasz #2387. hozzászólásra
Szép. Jól kever és azért 30 centin húzva elég mély is. Fasza
Válasz #2396. hozzászólásra
Egy sor nehéztárcsát kapott, amilyen mélyen csak bevette szinte. Olyan jo 15 cm-re meg lett mozgatva. Ez homok talaj ugyan, de kötött fekete talajon is ilyen lett a tárcsázás hála, mondjuk be is vette a 12 litert tárcsával.
Válasz #2386. hozzászólásra
Szépen dolgozik!
Egyébként 1 sor tárcsát kapott előtte?
Nálunk meg se látszik, hogy tárcsázva volt...
Válasz #2394. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Vagy felhajtasz 1-2 kapát, attól még a henger dolgozik utána, csak kisebb lesz a munkaszélességed!
Nekem egy 1046 IH húzná....,ha...összejönne. Hátha elbír 9kapával,ha nem akkor sekélyebben húzzuk.
Válasz #2392. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nekünk 11 kapás van, a 1025-ös viszi a mi talajainkon kb. 15-20 cm-en, ha az egyik ismerős 920-a (80 le) viszi, akkor fel van hajtva rajta két szélső kapa, és úgy már el tudja húzni. SAzóval nem biztos hogy nem éri meg megvenni, de ha van kisebb olcsóbban, akkor el kell rajta gondolkodni!
Akkor még gondoljam át ezt a 9 kapát?![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Az a baj,hogy semmi tapasztalatom nincs.
Köszi a tanácsokat,átgondolom.
Válasz #2389. hozzászólásra
175 loerővel huztuk ezt 11 kapŕt. De igy vitte kényelmesen laza homok talajon.
Válasz #2389. hozzászólásra
szerintem a 7 kapa is elég, sőt néhol még akár az is lehet sok
Üdv mindenkinek!
Most szeretnék ilyen eszközt venni,101Le-rős traktorom van,és egy 9 kapást néztem ki......,el fogja bírni.?
Hegyek,és nagyon kötött talaj!
Válasz #2387. hozzászólásra
Szép munka!
Válasz #2382. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131113164734_2013_11_13_11.21.56.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131113164851_2013_11_13_11.21.31.jpg)
Ugy gondoljuk, ha esetleg tavasszal nem tudjuk kombinátorral elművelni, bár nem igényli rettentően, akkor így belevetjük és kap egy sor totálist.
Válasz #2382. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131113163826_2013_11_13_11.21.04.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131113163938_2013_11_13_11.22.02.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131113164043_2013_11_13_11.29.52.jpg)
Minket meggyőzött. Forgóba meghúztuk maximális mélységben, olyan 34-36 cm volt.
12 liter körüli az átlagfogyasztás és olyan 28-30 cm körül húzzuk a mostani beállítással. Menetsebesség 9-10 km/h közötti, viszi vidáman.
Nekem is ilyen van, jól dolgozik.
Jól néz ki csak egy gond van vele az egyengető pálcák összehúzzák a gazt és a szármaradványt ha nem akarsz szívni olyat vegyél amin tárcsás egyengetők vannak hátul
Válasz #2381. hozzászólásra
Meg menet sebesség adatot ![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Kukoricásról kérnék képet
Válasz #2378. hozzászólásra
Ma meghúztam fekete kötött réti földnek a forgójába is. Szék méretű vizes gombócok jöttek fel, de a henger összeverte őket. Húzni bírta, bár nem volt neki könnyű, de ideálisnak egyáltalán nem mondható volt a talajállapot.
Aztán huztam olyanba is ami még nem volt lazítva, tavaly ősszel lett szántva, azota 2 sor tárcsát kapott, vetve nem volt, álom munkája van benne.
Bokáig érő rozs árvakelésbe is belehuztam itt a kiskert végében. Fekete lett utána a föld rendesen.
Összességében nagyon jó eszköznek tűnik elsőre.
De holnap jön a kukorica tarló, ma sem jutottam el odáig még, na majd az lesz a sorsdöntő.
Ma kaptunk egy 11 kapás Karat-ot kölcsönbe. Olyan 26-30 cm mélyen húztuk napraforgó tarlóba, ami már kapott egy sor rövidtárcsát, ment vele a gép mint a rakéta, 10 km/h csont nélkül.
Válasz #2368. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Amúgy meg tényleg jó árban van, de még egy grúber nem kell már! Vontatott V tárcsád nincs esetleg eladó?
Válasz #2370. hozzászólásra
Két évvel ezelőtt nézegettem csak úgy a hirdetéseket, és megakadt a szemem egy Regent 11 kapás gruber-on, amin még aprómagvető egység is volt (Nagyon kedvező ár miatt figyeltem fel rá.). Azonnal felhívtam az illetőt, pedig nem is nagyon akartam venni ilyet, csak úgy nézegettem. Másnap mentünk le a Balatonra a haverokkal, de csak ezen járt az agyam, végül az egész baráti társasággal mentünk Győr alá megnézni a gépet, és azonnal le is foglalóztam. Hazaértünk a nyaralásból, már mentem is érte. 500 km volt az út oda-vissza, de megérte, mert nagyon szépen dolgozik, és OLCSÓ volt!