Hirdetés
- Műtrágya árak új
- S.O.S. új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Agrártámogatások kifizetése új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
Cikkajánló
Hirdetés
1728 hozzászólás
Válasz #775. hozzászólásra
A vadernél is van vagy 4 féle kapaszélesség. Ott is a mélyebbre nyúlásért a keskenyet mondják. Amikor itt volt nálam a top-d. akkor az egyel szélesebb kések voltak rajta, mint a legkeskenyebb és a 35 cm mélység eléggé messze állt a valósághoz. Nagy volt az ellenállása, még így is.
Válasz #776. hozzászólásra
A képeden látható szárnyas oldalazókat nem vettem meg a géphez,nincs értelme!
Válasz #771. hozzászólásra
Ja,a 120mm-s orrbetéteket 80mm-re cseréltem még jobb lett és könnyebben mélyebben ment!
Válasz #772. hozzászólásra
Ezt nem merném 100 %-ra venni. Mindent meg lehet oldani.
Válasz #771. hozzászólásra
Ez komoly ???
Érdekel a dolog !
Válasz #768. hozzászólásra
Persze van ilyen is.
De a 2 soroson nincs cserélgetés.
Válasz #769. hozzászólásra
Szia Szabi!
Próbáld ki az enyémet!
Válasz #767. hozzászólásra
Aktívabban kever, és kisebbet szakít ????
Válasz #767. hozzászólásra
Szeva !
Itt egy 3-as szárnyas :
Válasz #766. hozzászólásra
Sziaztok!
Kétsoros 7 kapás szárnyast,amazone pegazust cseréltem 3 soros lemken thoritra,ez 12 kapás,jobb a munkája dugulás semmi!
Válasz #764. hozzászólásra
Ugyanolyan kapaosztásnál nagyobb térközök vannak a 3sorosnál mint a kétsorosnál. De ez csak az én kútfejem gondolata. Tapasztalatom nincs.
Válasz #763. hozzászólásra
Szerintem ez csak késcsere kérdése, hogy szárnyas, vagy nem szárnyas. A 2 sorosról, ha ledobálnánk a szárnyakat akkor mélyebben lehetne vele dolgozni, mert csökkenne a késekre eső ellenállás.
Válasz #762. hozzászólásra
Pont a 3 sorosnak nagyobb lenne az áteresztő képessége ?
Válasz #761. hozzászólásra
2 sor szárnyas
3 sor késes ...
Válasz #761. hozzászólásra
Nem tudom ,de a 3sorosnak gondolom nagyobb az áteresztő képessége szármaradványos földön.
Az, hogy egy grúberen 2 sorban, vagy 3 sorban vannak kések azon kívül, hogy kisebb darabokat szaggat ki a földből -a 3 soros-, más jelentősége még mi lenne ? Tökéletesebb keverés ?
Valaki kereset multitillert, ez 8400 gbp
Válasz #757. hozzászólásra
Meg, ha egy 5 késes lazítót, sekélyebben járatod nagy sebességgel, és még egy henger is van lazító után az is megteszi. Olyanra gondolok, mint a Jympa lazítók. Nekem van és a megfelelő talajon már próbáltam és sikerült is. És így már van egy lazítód és egy áll grubered. Az sem mellékes, hogy a merevebb szárú grubert könnyebb húzni.
Válasz #757. hozzászólásra
Rövidtárcsám van egy carierr. Én is pont így gondoltam veszek egy grubbert lehetőleg olyat ami minnél mélyebben tud dolgozni. És ha majd telik akkor lazítót is. De most a grubber lenne az elsődleges.
Válasz #756. hozzászólásra
Nem lehet vetni. Viszont a lazítást nem lehet nagyon elkerülni, főleg ha az utóbbi évtizedben nem volt. De egy ilyen kombinált eszköz, mint a tárcsás lazító, nagy lóerőigényű,és elég drágák. Ha jól emlékszem neked 150 lovas géped van?! Ezekkel a viszonylag gyengébb nagygépekkel, és főleg vastag pénztárca híjján, én azt javasolnám, h vegyél egy lazítót és egy gubert. Ezeket viszonylag olcsón megkapod. A gruber elvileg nem csinál talpbetegséget, így ha azt használod, nem kell gyakran lazítani, és akár vetni is lehet utána. Rövidtárcsa szintén drága.
Válasz #755. hozzászólásra
nincs. De azután nem lehet vetni egyből ha jól gondolom (lajtával) . No mind1 majd alakul.
Válasz #754. hozzászólásra
ÉS ha vennél egy lazítót? Vagy az van?
Válasz #746. hozzászólásra
Megnéztem. Tetszene de sztem a lóvém híján lesz hozzá. :)
Nekem lehet h eladó lesz az NK 5,5. A felépítése olyan, mint a terrano-é, de mégsem ment bele a földbe rendesen. A pálcáshenger meg nem az igazi rajta.
Válasz #746. hozzászólásra
Ez 250-300 lóerő traktorral szüksége.
elég nehéz gépe.
Válasz #750. hozzászólásra
De akkor még nem volt ennyire birka nép a magyar!
Válasz #749. hozzászólásra
1 öreg mondta nekem hogy ha kicsesznek a paraszttal szorongatják akkor az hamar visszahat az egész országra is,ő ezt a történelembe figyelte meg
Válasz #748. hozzászólásra
Az igazság az h a mezőgazdaság inkább szálka a kormány szemében!
Válasz #747. hozzászólásra
minél nagyobb liberalizációt szeretnének a mezőgazdaságba(is) de a keletkező problémákat már nem kezelik.A politikai elit aszitte hogya jelen helyzet nem az ő életébe fog bekövetkezni.
Válasz #745. hozzászólásra
Itt én drasztikus változásokat vezetnék be!!!!!
Válasz #742. hozzászólásra
Komondor mulcskultivátor?
Válasz #739. hozzászólásra
Sokan szidják az uniót , de gondoljunk bele hogy a csatlakozás előtt mit művelt a gabonamaffia a termelőkkel.Akkor adták csak ki az exportengedélyeket mikor az összes áru a kereskedőknél volt.Előtte meg bagóért fölvásálták.Ezzel a módszerrel a tőkeerős termelőket is megtudnák fojtani kb 2 3 év alatt.Állítólag az összes párt érdekelt volt ebbe mert nagy volt ebbe a lé,meg igy nyomottak maradtak a belföldi árak a szegények miatt.Amit nem fizet kajára ki azt már ők letudják darizni róluk.
Válasz #742. hozzászólásra
Megfizethetőt nem találsz! Van a seed-imex-nek egy tárcsás lazítója, asszem agrikonos, van 2,5 m-es változat is.
Válasz #740. hozzászólásra
Nekünk is van egy Vertikumos gruberunk. Tavaly vettük. 5,2 m-es munkaszélességű, a akpák után sor tárcsa, utána simító, majd güttler henger. A RÁba kínódik vele!
Válasz #740. hozzászólásra
Én is a 30-35 centiben gondolkodom csak megfizethető gépet nem találok hozzá.
Válasz #737. hozzászólásra
rosszul is írtam. Most néztem, 550kg/m alapból és 800kg/m ig pótsulyozható. Tehát alapból duplája az uniának. De pótsulyokkal hanyatt esne vele a fergi, így is "megrogyik" mikor emeli. :)
Felénk a nagy cégeknek meg a maszekoknak is többnek van grubberja,van erre jd mulch tiller,terrano ,vogel terramix meg ilyen behozott használtak is mtz után.De keveset használják őket.A legtöbb nemszereti a kórót,szárazabb földbe kinlódik vagy a traki nehezen viszi, sokszor hantos utána aztán nem tud visszazárni.Ilyenkor mi a nehéztárcsát keréken huzzuk utána gy henger.Én évente inkább középmélyen lazitok nem sokkal eszik többet mintha grubberolnák aztán az legalább 30 centi.
Olyanban reménykednék h idén lesz géptámogatás. Legalábbis azt híresztelik h idén milyen sok pénz fog áramlani a mg-ba, fejlesztésekre. Persze a másik oldalon meg elveszik ugyanezt!
Válasz #737. hozzászólásra
Nekem 650-es az álmom! Vagy 820-as.
Válasz #736. hozzászólásra
Én is ezért vettem inkább cariert. 3m carier 1250kg+400kg pó tsulyt lehet rá tenni ha jól emlékszem. 3m unia pedig 850kg. 15km/óra felett a carierr is felúszik és csökken a művelési mélysége.
Válasz #735. hozzászólásra
Én nézegettem az Unia rövidtárcsát. Tetszik, csak a súlya nem biztos h elég, ezt még le kell tisztázni!
UNIA gépekkel kapcsolatban van valakinek tapasztalat?
http://www.uniagroup.com/en/uprawa-agregaty_podorywkowe-kos_-_agregat_podorywkowy.html
Lehet hogy elnéztem. Az achat-okon vannak össze vissza a kapaszámok. a samragdokon tényleg 7van. sorry
Válasz #731. hozzászólásra
Itt pont mellényúltam! :)
http://www.tractorpool.co.uk/search/detail/index/machine_id/1114733/
Válasz #731. hozzászólásra
Itt a hetes.
http://www.tractorpool.co.uk/search/detail/index/machine_id/1012156/
Válasz #730. hozzászólásra
Az marha érdekes.
Mert azoknál csak a magasság, táv ... változik.
A 9-es nehezebb...
Képet, hol volt 7-es 7-el, 9-es meg 9-cel?
Válasz #729. hozzászólásra
Én a smaragdokat néztem de azok vagy 300/7 7 késsel vagy 300/9 9késsel.
Válasz #726. hozzászólásra
Thoritnál 25cm a táv.
És semmi variálgatás.
Ha jók az eml. ...