Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha tarlóhántásra is akarod használni tárcsa helyett, akkor szerintem is a kapás a jobb, ha meg mélyebben akarod megcsinálni, akkor leveszed a kapákat. A gond ezzel csak az, hogy az ilyen grubberek eléggé újak, újszerű árban, a régebbieket (nem gyorscserés kapákkal) meg 300 e-ért megkapod.
Feri tud erről többet mondani, mert neki vannak kötött földjei is, és használ egy lemken grubbert. Ő a 160 lóval 3 méterest húz.
Nekem 7 szárnyas kapás vogel guberom van,beforgato tárcsás nem behúzo késes .Szerintem sokkal jobb mint a lándzsás,szebb a munkája.A szárnyak jobban forgatnak és kevernek a beforgató tárcsák meg visszazárják a csikokat.Repce tarloba guberozás után elmunkállás nélkül vetjük a gabonát és utána kroskil hengerrel lezárjuk.
Pont ezen agyalok én is. Ha sekélyen akarom használni, akkor szerintem a szárnyas jobban dolgozik. Ha meg mélyebben, akkor már a szárny nélküli lenne a jobb, főleg ha 20 centi, vagy az alá akarnánk menni. Mondjuk ez az én talajaimon nem igazán jöhet szóba mtz-vel. De itt jön be a probléma, ugyanis ha szárnyas, akkor lehet akár 45cm-es kapaszélesség is, de ha szárny nélkül akarnám, akkor max. 25cm. Az ősszel láttam a Valkon bemutatón egy Regent Tukan grubbert, napraforgó földben, szárny nélkül, 25cm- es osztással, kb. 15 cm-es mélységben dolgozni. Nekem szimpatikus volt a munkája.
Hali! Én is gondolkodom gruber vételben. Én forgó után szárzúzás, gruber, kombinátor, buza-triki vetés sorrendjében használnám. Szerintetek a szárnyas vagy a lándzsás volna a jobb?
Azért gondoltam szárnyasra, mert ha tarlóhántásra is akarom használni, akkor abban a mélységben szerintem kell a szárny, hogy jól dolgozzon. Anélkül csak csíkot húzna. Nem?
Itt nem sokan kockáztatják meg őszi alá a szántást. Ha azonnal meg van tárcsázva, akkor is kell egy batyu eső, hogy el lehessen munkálni. Volt olyan év, mikor a 30Ak-s földben a búza 10q-t adott, mert megszántották, és nem volt csak épp annyi eső, hogy kikelt, aztán télen semmi.
Mi szántás helyett tervezzük őszi vetés alá. 1 sorral kb. 15 cm mélyen. Azért van csak 70 mm-es kapa 25 cm-ként rajta, mert azzal is felszaggatja a nagyon kötött földet. Majd eső rendel, és borona+kombi, vagy csak kombi és kész. - tervek szerint
Idén különösen cumi volt elmunkálni a szántást ősszel.
Azért gondolkodom már a sekély tarlóhántástól kezdve grubberben, mert az teljes keresztmetszetben átvágja a talajt. Nem úgy, mint a tárcsa. Az tény, hogy a keverő hatása közel sem olyan, mint a tárcsáé. De így viszont a 2. sornál már könnyebb lenne a tárcsát mélyebben húzni. Bár szerintem a keverő hatás nagyban azon múlik, hogy milyen széles kapákkal dolgozik az ember. Mert a kapák a közepüknél felhozzák a földet, a szélük felé pedig inkább csak megemelik. Ezért minél kisebbek a kapák, annál jobb a forgató hatásuk. De viszont nehezebb is húzni. Jól gondolom?
A szárnyas kapák kapánként 15Le-t kérnek, nagyobb a müvelési szélességük kapánként, a doppelherz kapás grubberek minden kapája szinte ugyanezt a LE mennyiséget kérik, de nekik kisebb az átmüvelt talajréteg szélessége
1728 hozzászólás
Válasz #575. hozzászólásra
Szia!
Néked mekkora géped van, mekkora a talaj kötöttségi száma?
7 szárnyas kapához 100LE fölötti teljesítményű gépre van szükség.(müvelési sz: 3 méter)
Ha Vibroflex szárnyaskapában gondolkozol ( müvelési szélesség max 30cm kapánként), abból 7 kapa 50-70LE között 2m szélesben müxik.
Válasz #574. hozzászólásra
De nem hiszem hogy nagyon kötött földbe.
Válasz #573. hozzászólásra
Szentesen láttad te is?
Ha tarlóhántásra is akarod használni tárcsa helyett, akkor szerintem is a kapás a jobb, ha meg mélyebben akarod megcsinálni, akkor leveszed a kapákat. A gond ezzel csak az, hogy az ilyen grubberek eléggé újak, újszerű árban, a régebbieket (nem gyorscserés kapákkal) meg 300 e-ért megkapod.
Feri tud erről többet mondani, mert neki vannak kötött földjei is, és használ egy lemken grubbert. Ő a 160 lóval 3 méterest húz.
7 kapásra gondoltam.Neked a szárnyasat mekkora gép húzza?
Válasz #573. hozzászólásra
Nekem 7 szárnyas kapás vogel guberom van,beforgato tárcsás nem behúzo késes .Szerintem sokkal jobb mint a lándzsás,szebb a munkája.A szárnyak jobban forgatnak és kevernek a beforgató tárcsák meg visszazárják a csikokat.Repce tarloba guberozás után elmunkállás nélkül vetjük a gabonát és utána kroskil hengerrel lezárjuk.
Válasz #572. hozzászólásra
Pont ezen agyalok én is. Ha sekélyen akarom használni, akkor szerintem a szárnyas jobban dolgozik. Ha meg mélyebben, akkor már a szárny nélküli lenne a jobb, főleg ha 20 centi, vagy az alá akarnánk menni. Mondjuk ez az én talajaimon nem igazán jöhet szóba mtz-vel. De itt jön be a probléma, ugyanis ha szárnyas, akkor lehet akár 45cm-es kapaszélesség is, de ha szárny nélkül akarnám, akkor max. 25cm. Az ősszel láttam a Valkon bemutatón egy Regent Tukan grubbert, napraforgó földben, szárny nélkül, 25cm- es osztással, kb. 15 cm-es mélységben dolgozni. Nekem szimpatikus volt a munkája.
Hali! Én is gondolkodom gruber vételben. Én forgó után szárzúzás, gruber, kombinátor, buza-triki vetés sorrendjében használnám. Szerintetek a szárnyas vagy a lándzsás volna a jobb?
Válasz #570. hozzászólásra
Azért gondoltam szárnyasra, mert ha tarlóhántásra is akarom használni, akkor abban a mélységben szerintem kell a szárny, hogy jól dolgozzon. Anélkül csak csíkot húzna. Nem?
Válasz #569. hozzászólásra
Miért akarsz szárnyasat venni?
Válasz #568. hozzászólásra
Itt nem sokan kockáztatják meg őszi alá a szántást. Ha azonnal meg van tárcsázva, akkor is kell egy batyu eső, hogy el lehessen munkálni. Volt olyan év, mikor a 30Ak-s földben a búza 10q-t adott, mert megszántották, és nem volt csak épp annyi eső, hogy kikelt, aztán télen semmi.
Válasz #567. hozzászólásra
Mi szántás helyett tervezzük őszi vetés alá. 1 sorral kb. 15 cm mélyen. Azért van csak 70 mm-es kapa 25 cm-ként rajta, mert azzal is felszaggatja a nagyon kötött földet. Majd eső rendel, és borona+kombi, vagy csak kombi és kész. - tervek szerint
Idén különösen cumi volt elmunkálni a szántást ősszel.
Válasz #566. hozzászólásra
Korán lekerülő elővetemény után őszi vetés alá. Repcét nem szoktam vetni, de árpa, búza után, de lehet, hogy idén lesz mustár, az után is esetleg.
Válasz #565. hozzászólásra
Repce, búza alá gondolod ezt a műveletsort?
Válasz #559. hozzászólásra
Azért gondolkodom már a sekély tarlóhántástól kezdve grubberben, mert az teljes keresztmetszetben átvágja a talajt. Nem úgy, mint a tárcsa. Az tény, hogy a keverő hatása közel sem olyan, mint a tárcsáé. De így viszont a 2. sornál már könnyebb lenne a tárcsát mélyebben húzni. Bár szerintem a keverő hatás nagyban azon múlik, hogy milyen széles kapákkal dolgozik az ember. Mert a kapák a közepüknél felhozzák a földet, a szélük felé pedig inkább csak megemelik. Ezért minél kisebbek a kapák, annál jobb a forgató hatásuk. De viszont nehezebb is húzni. Jól gondolom?
Válasz #563. hozzászólásra
A szárnyas kapák kapánként 15Le-t kérnek, nagyobb a müvelési szélességük kapánként, a doppelherz kapás grubberek minden kapája szinte ugyanezt a LE mennyiséget kérik, de nekik kisebb az átmüvelt talajréteg szélessége
Válasz #562. hozzászólásra
Szia!
Miért olyan számottevő a le. különbség?
Válasz #554. hozzászólásra
Szia VMisi!
A 9 kapásat( 30cm/kapa) több pacival lehet húzni , mint a 6(45cm/kapa) kapásat azonos müvelési szélességben
Válasz #558. hozzászólásra
Szia Géza!
a 6 késes szárnyashoz idehaza a 90Le-s MTZ a nyerő
Válasz #552. hozzászólásra
Szia!
a kongskilde 7 kapás grubberje 50 le-s traktorral barátkozik, a grubberrel való müvelés 25 cm-re 3 fokozatban értendő,
I.7-8cm
II.14-16cm
III.21-25cm
Válasz #558. hozzászólásra
szerintem 5-10 cm a szárnyas Gruber, kötöttben semmit ami látványos lenne. ott még forgatni sem tud ! csak csíkoz, meg összekupacolja.
Válasz #557. hozzászólásra
most mi a gond? válaszoltam a kérdésre
de a 6 késes az már 260 cm és abban a mélységben el kell birni
szerintem ez a szélesség semmit sem ér
Válasz #555. hozzászólásra
ugye ez csak poén !!!????
simán elviszi az 5 késes szárnyast, talán még a 6 késest is
az 5 késes, olyan 210 cm
Nem. A 110 ló is majdnem nyög a 9 kapás, 2 méteres, 70mm-es egyenes kapákkal szereltnek.
5-10 centire? Annyinak jó a tátcsa is, illetve jobb!
Kérdés:
Szerintetek egy 82-es Mtz el bír e húzni igen kötött talajon max. 5-10 cm mélységben egy szárnyas grubbert, ami elviszi a gép szélességét?
Válasz #550. hozzászólásra
és a nagyobb testvére
Clemens sorközművelő kultivátora
Rau VG260 vorgrubber
Válasz #547. hozzászólásra
Erről szólt a mese!
Válasz #546. hozzászólásra
Bargam TRGM
Válasz #545. hozzászólásra
Meg van vlm. Bargam is.
Olaszok a menők az ilyenbe...
Válasz #543. hozzászólásra
hasonló felépitésű mint a Braun Vario vorgrubber
Válasz #542. hozzászólásra
Müvelési szélesség: 120 - 175 cm között állitható
Válasz #542. hozzászólásra
Na ez jónak néz ki!
RÖLL VORGRUBBER
szölősorművelésre keskeny nyomtávú traktor mögé
Válasz #540. hozzászólásra
A donor aki adta hozzá a szívét: KVERNELAND
OVLAC grubber
Válasz #538. hozzászólásra
közben elküldtek bevásárolni....
utánnanézek, h mennyibe fájhat a dolog
Válasz #537. hozzászólásra
ÉS MENNYI LENNE?? 4 KAPPA -T KÉNE BEHUZNIA
Válasz #536. hozzászólásra
VANNAK AZOK A PÁRBAN LEVÖ KAROS TÁRCSÁK LENNE OLYAN NEKEDD
Válasz #535. hozzászólásra
ja!!! nekem mindegy. végül is nem ez a godom hanem hátul nincs semmi és kicstt BAKHÁTAZIKk ÉRTED ÚGYE
Válasz #534. hozzászólásra
ami köllene
Válasz #533. hozzászólásra
volt????vagy ami kénne???
Válasz #532. hozzászólásra
Szia!
Melyik változat?
Egyenes vagy domború lapokkal?
Válasz #525. hozzászólásra
szevasztok!! na josey nekem a tárcsa sor kellenne a jd kultirol,mert az hiányzik róla..
Konkáv KU nehézkultivátor
Komondor mulchkultivátor
Válasz #529. hozzászólásra
pontosan
elvileg kukorica tarlóra találták ki
Válasz #528. hozzászólásra
CASE IH 6650