Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
videot lehetett volna csinálni én is úúúúgy szeretnék egy grubbert de vater tárcsát akar de jo lenne mind a kettö csak pénz nincsen:(:(:(( mind a kettönek van elönye meg hátránya csak szinte lehetetlen dönteni
az Újvilágban mind a déli és mind az északi felén müködnek ezek a dolgok, de Európában is müködnek ilyen felépitésű rendszerek, és nem kell mindig 250LE....hiszen egy JD 512 Disk Ripper a 380-as már 180-270LE!!! között üzemeltethető , a kések 380mm, a lapok 152mm mélyen dolgoznak.
De vannak olyan országok ahol nincsennek ilyen nagy traktorok elterjedve a gazdaságokban és hasonló felépitésű keskenyebb müvelési szélességű eszközöket használnak.
a kis munkaszélesség, és behatárolt, időtartam miatt kevés helyen alkalmazzák őket, inkább egy-két művelettel több legyen mert valamelyiket mindig lehet csinálni
sztem kombinált gépekhez speciális traktor,250 le, speciális talaj, időjárás kell, mert sok helyen csak pár napig ideális a talaj hozzájuk, és lehetőleg kevés szármaradvány legyen
szerintem igazán nagy jövője olyan eszközöknek lesz, melyek akár függesztett, akár vontatott kivitelben 100-120LE-től fölfele minimum 2,1m munkaszélességtől kombinált szerszámkészlettel tudják megművelni a talajt.
Kapa, vagy lazitókés, tárcsa, rugós fésű, rögtörőhenger..
azért nem adják azt olyan olcsón... nincsennek az EU-ban, tehát van rá VÁM.... nagy távolság, nagy méretű eszközök ,nagy távolság.... lehet, h nem is olyan olcsó
a kések alapja az IH lazitókése, de a tárcsás elmunkáló az oly egyedi volt a 70-es évek elején, hogy a nyugati fejlesztők is megemelték előtte a kapjukat, hiszen egymenetben lazitott és a felső mulcsréteget bekavarta a felső talajrétegbe, lezárta a felszint
a jelenleg használatos lazítók alapképlete tulajdonképpen ezen nyugszik
készitettem róla képet, de anno összeborult a FAT táblája a pc-nek és elvesztettem naon sok kép és adat anyagot.
a kések és a tárcsalapok ezüstre voltak festve, a váz pedig piros volt
azt mondták a környékbeliek, h vigyázzak vele, nehogy mögharapjon :-))), nem szeresse az idegeneket, meg a kiváncsiskodókat, de mindegy, szerencséra a Mezőgéparchivumba kerültek fel képek az emlitett változatok mindegyik fajtájából
a képen ( 3500-as) delta (V) vázzal, a 3510-es pedig párhuzamvázas kivitelben készült.
az utóbbit láttam közelről is, de akkora gazban volt, h nem volt értelme lefotózni :-(((
1728 hozzászólás
Válasz #276. hozzászólásra
hát azt nem hiszem hogy elbirja a 85 ös NH de ahhoz pénz is kéne :D:D:D:D
Válasz #272. hozzászólásra
De hogyhogy???????????
Nem m1 a fejembe!!!!!
Nálatok ez a szokás?????????
Válasz #274. hozzászólásra
az enyém eladó lesz elvileg!VN eurogruber 2,6széles 13 szívkapa 4 sorban.egyengető+pálcás henger.
Válasz #273. hozzászólásra
a szántások már rendesen kb 8-10cm,a lazítozott kb 5cm.
videot lehetett volna csinálni én is úúúúgy szeretnék egy grubbert de vater tárcsát akar de jo lenne mind a kettö csak pénz nincsen:(:(:(( mind a kettönek van elönye meg hátránya csak szinte lehetetlen dönteni
Szia!
Mennyire volt átfagyókásodva a föld?
voltam ma gruberozni,behuzigáltam az összes borozdát.jól esett egy traktorozás.
Válasz #269. hozzászólásra
az Újvilágban mind a déli és mind az északi felén müködnek ezek a dolgok, de Európában is müködnek ilyen felépitésű rendszerek, és nem kell mindig 250LE....hiszen egy JD 512 Disk Ripper a 380-as már 180-270LE!!! között üzemeltethető , a kések 380mm, a lapok 152mm mélyen dolgoznak.
De vannak olyan országok ahol nincsennek ilyen nagy traktorok elterjedve a gazdaságokban és hasonló felépitésű keskenyebb müvelési szélességű eszközöket használnak.
Csináljunk bazidög újgépet, tegyünk rá minden xart, aztán ródsózzunk vele!
Mindig vannak jólmenők akik ráharapnak.......
Ha már a sima gép nemfogy ...
Válasz #267. hozzászólásra
a kis munkaszélesség, és behatárolt, időtartam miatt kevés helyen alkalmazzák őket, inkább egy-két művelettel több legyen mert valamelyiket mindig lehet csinálni
sztem kombinált gépekhez speciális traktor,250 le, speciális talaj, időjárás kell, mert sok helyen csak pár napig ideális a talaj hozzájuk, és lehetőleg kevés szármaradvány legyen
Visszatérve a grubbereés témához:
szerintem igazán nagy jövője olyan eszközöknek lesz, melyek akár függesztett, akár vontatott kivitelben 100-120LE-től fölfele minimum 2,1m munkaszélességtől kombinált szerszámkészlettel tudják megművelni a talajt.
Kapa, vagy lazitókés, tárcsa, rugós fésű, rögtörőhenger..
Válasz #265. hozzászólásra
akkor ne siessenek...
Válasz #264. hozzászólásra
Aztán?
Földobod a patkót?
Azt még megvárom, míg a Prontot v. a Co-t megcsinálják!!!
Válasz #262. hozzászólásra
Vagynem!
Válasz #261. hozzászólásra
Embör!
Ez Tiger 3AS!!!
Frissüljünk fel!
Ezt lessétek grubber hugók!
Itt a zabi Horsch.
Ha vlk. még nem látta volna Setleg...
Válasz #259. hozzászólásra
ja amit rendberakunk azt min 10 évre tervezük
Válasz #258. hozzászólásra
bocsi, de azt hittem, h ez van csak felujitás alatt, amin látszik, h szépen nekifeküdtetek
Válasz #257. hozzászólásra
már irtam mosst van FELÚJITÁS alatt!!ez komplet gép
Válasz #254. hozzászólásra
de ennek hiányzik a popsija ( a tárcsarész )
Válasz #252. hozzászólásra
minek? hiszen idehaza az eredeti modellek már rég használatban vannak
Válasz #254. hozzászólásra
az avatoron van az enyém
Válasz #251. hozzászólásra
ez már az enyém..http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=603104197.jpg a johni nem
Válasz #250. hozzászólásra
azért nem adják azt olyan olcsón... nincsennek az EU-ban, tehát van rá VÁM.... nagy távolság, nagy méretű eszközök ,nagy távolság.... lehet, h nem is olyan olcsó
Válasz #250. hozzászólásra
Meg kell győzni Joseyt hogy ugrodjon ki ruszkiba és hozzzon egy párat tesztelésre :-)
Válasz #248. hozzászólásra
a a Johnnyd naon takarná :-))))
Válasz #218. hozzászólásra
Remélem lesz egy élelmes gépkereskedő aki behozza ezeket a klónozott gépeket,alig várom!
Válasz #247. hozzászólásra
a kések alapja az IH lazitókése, de a tárcsás elmunkáló az oly egyedi volt a 70-es évek elején, hogy a nyugati fejlesztők is megemelték előtte a kapjukat, hiszen egymenetben lazitott és a felső mulcsréteget bekavarta a felső talajrétegbe, lezárta a felszint
a jelenleg használatos lazítók alapképlete tulajdonképpen ezen nyugszik
Válasz #245. hozzászólásra
bocs roszat nyomtam
Egyébként mi adja ennek a gépnek a pikantériáját? A kések elhelyezkedése, formája, vagy az, hogy tárcsás elmunkáló van rajta?
Válasz #244. hozzászólásra
készitettem róla képet, de anno összeborult a FAT táblája a pc-nek és elvesztettem naon sok kép és adat anyagot.
a kések és a tárcsalapok ezüstre voltak festve, a váz pedig piros volt
Válasz #243. hozzászólásra
és persze jómagam kis latarja. http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=375355738.jpg a tárcsammég felújitás alatt van.igen ő zákányszék.
Válasz #228. hozzászólásra
Piros. Megszólalásig Kühne volt.
Válasz #242. hozzászólásra
várj csak,, ez mórakert-en, vagy zákányszéken van?
de ezt a gépet nem ő csinálta, hanem csak árúsitja
Válasz #240. hozzászólásra
szögit biztos ismeritek.ez is jó börben vanhttp://kepmegoszto.extra.hu/?kep=952307367.jpg
Válasz #239. hozzászólásra
ez a párhuzamvázas kivitel a 3510-es
Válasz #239. hozzászólásra
ja ezen van.másikat akartam
Válasz #238. hozzászólásra
http://kepmegoszto.extra.hu/?kep=420625508.jpg ez is az a fajta 3500 tárcsa hiányzot
Válasz #237. hozzászólásra
Lehet brazilnak néztek, h. úgy ráizgultál kerítésen keresztül az acélra!!!
Válasz #236. hozzászólásra
azt mondták a környékbeliek, h vigyázzak vele, nehogy mögharapjon :-))), nem szeresse az idegeneket, meg a kiváncsiskodókat, de mindegy, szerencséra a Mezőgéparchivumba kerültek fel képek az emlitett változatok mindegyik fajtájából
Válasz #235. hozzászólásra
Biztos nem vetted fel a szimpátiás vigyort!
Válasz #233. hozzászólásra
keritésen belül volt és a gazdája nem értékelte még azt sem, kiváncsiskodok
jó hogy a blökiket el nem eresztette :-))))
Válasz #230. hozzászólásra
a mezögéparchivumban nézétek meg van pár jó kép
Válasz #229. hozzászólásra
Micsoda????
Azt kikell pucolni!
Kitudja lesz -e még lehetőség ilyen ritkaságot lekapni.
Válasz #227. hozzászólásra
a Soltiak készitették azt a modellt, de az Agromashexpon láttam, de sehol nem jegyzik a modellt katalógusban
Válasz #227. hozzászólásra
De azok hullámosak biztos.
Válasz #228. hozzászólásra
piros vagy zöld??
Válasz #225. hozzászólásra
a képen ( 3500-as) delta (V) vázzal, a 3510-es pedig párhuzamvázas kivitelben készült.
az utóbbit láttam közelről is, de akkora gazban volt, h nem volt értelme lefotózni :-(((