Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
öntözök...krumplit,paprikát,káposztát...De a zöldséget kihagyom ha nem gáz...S répából 4szer akkor termés lejön egy hekin mint zöldségből nem???Sosem számoltam még utána........
Hecci!!!Most ne öntözzem mi???Talán nem szárad ki a maradék..Még szerencse hogy sűrűre raktam...Ha nem lesz eső,talán marad valamennyi...Érekes hogy már több mint egy hónapja vegyszereztem,és ebben a melegben még mindig ott van a felszínen a vegyszer..Nem párolgott úgynézki...
Hát attó függ milyen homok.....
Meghogy hány 100 mre van a talajvíz...... hehehe
A CÉGnek van pár hektó az a homokórába való fajta nappal 1000fokos ......
Ilyenkor még a zöldség is sűl a homokon mi???Ma kinn voltam a kukoriba,hát a dombokon erősen sűl..Pedig 2hete volt szép eső...De ez a 40fok hip-hop eltüntette az esőt...Szerintem az én zöldségemnek ez a forróság is betett...Egy pici felverődés elég volt neki hogy megadja magát..Ha 20fok lenne lehet nem lett volna baj..Kiheverte volna a felverődést..Ezek a nyári vetések elég neccesek...
A Te talajtipusodon lehet nincs baja..De itt ezeket a fajta zöldségeket NEM LEHET RACER-RAL CSINÁLNI!!!És ezt a forgalmazó is közölhetné a jónéppel...1,2liter/hektáros dózissal is károsítja a kúltúrnövényt...Nekem 1 nap alatt elment a zöldség 70-80%a.Pedig már cakkos volt a levele..Ha kap még egy esőt,a többi is elmegy..öntözés előtt nem volt baja.megöntöztem másnapra megcsappant az állomány..Még várok pár napot,és ha elmegy a többi is tárcsa...Aztán vagy úgy marad,vagy bepróbálok egy répát a hejére..
Levéltetvek (Aphididae)
A hajtatott zöldségfélék közül elsősorban a paprikát és az uborkát károsítják. A kártételük jelentősége tulajdonképpen nem a tápnövényen okozta kártételből, hanem a vírusterjesztő tevékenységükből adódik. A paprikán leggyakrabban károsító faj a zöld őszibarack-levéltetű (Myzus persicae), de ezen kívül gyakori még a sárga burgonya levéltetű (Aphis nasturtii), a foltos burgonya levéltetű (Aulacorthum solani) és elsősorban fűszerpaprikán előfordulhat még a fekete bükköny-levéltetű (Aphis craccivora ).
Kártételük, fejlődésük: A kártevő szívogatása következtében a megtámadott növények fejlődése lelassul, növekedési zavarok, torzulások, esetleg szövetelhalások jelentkeznek. A levelek megsárgulnak, besodródnak, majd elszáradva lehullanak. A levéltetvek táplálkozásuk folyamán mézharmatot termelnek, amelyen később megtelepszik a korompenész, ami a kártételt fokozza. Legnagyobb kártételük viszont abban áll, hogy vírusvektorok. Például a Zöld őszibarack levéltetű több mint 100 különböző vírustörzset terjeszt.
Védekezés: A védekezést már az első egyedek megjelenésekor azonnal meg kell kezdeni. A repülő egyedek rajzása sárga színű ragadós lapokkal jól nyomon követhető. Ellenük több tucat növényvédő szer használható, ezek közül eredményesen használhatók a Chess 25 WP (0,5 kg/ha), Mospilan 20 SP (0,4 kg/ha), Actara 25 WG (0,2 kg/ha), Fyfanon 50 EC (1,5 l/ha) stb (2. táblázat). A vírusátvitel meggátlására e szerek kiegészítőjeként vagy akár önmagában is eredményesen használható a Vektafid A, vagy a Vektafid R nevezetű készítmények.
Azt már szedjük...Ez nem olyan régi vetés...Mondom még pici..Tárolásra szántam volna...Nem raceral akartam csinálni csak egy kolega azt mondta inen a fórumról hogy a dual volt a hibás...Bátran csináljam a raceral..És úgy tettem...
Itteniek mind stompal nyomják..Nem mernek mással próbálkozni..Csak én vagyok ilen bátor..A magam kárára..Szerinted akkor nem öntözzem többet mert az nyom neki oda??De nagy a szárazság...Félek hogy az sem jó neki..Most pár napig biztos nem öntözöm..Meglátom mi lesz..Az biztos hogy ez a meleg sem kedvez most neki..
Hát írták még anno ebben a topikban..Ez a fórum nem azért van hogy egymásnak segítsünk???Meg már az AGAN-os képviselőt is hívtam..Ő is csóválta a fejét,....
Törölgethetnéd a kenyeret.
Hamm zsíroskenyér..... hhehehe
ÁLLÍTÓLAG volt olyan sztori h. a .....asszony vitte a hátán a kisdikket........
Volt neki vlm. rohadt nagy gennyes pattanása.......
Gyerek kifakasztotta aztán beletörölt a kiflivel aztán hammmmmmmmmm.................
Akkor racer mégis felverődhet???Mert valaki írta hogy a racernál nem a felverődés hanem a gyökérzónába való bemosódás okoz problémát...Mondjuk 1 centire simán bemosódik..Ebből mi a tanulság???Jövőre csak stomp...És kapálás mert az elég kaki cucc..De a zöldséget nem bántja legalább..
Már annyi okosságot kaptam a zöldséggel kapcsolatban...Azt is mondták hagyjam ki a dualt mert az sárgította..No én kihagytam...Úgyanúgy sárgúl...Sőt elszárad...Szóval nem a dual volt a bűnös...De ami érdekes kikelt már volt egy csipkés levele és most annyi neki..Pedig mennyit dolgoztam vele..
1368 hozzászólás
Válasz #816. hozzászólásra
öntözök...krumplit,paprikát,káposztát...De a zöldséget kihagyom ha nem gáz...S répából 4szer akkor termés lejön egy hekin mint zöldségből nem???Sosem számoltam még utána........
Válasz #815. hozzászólásra
Még a gaz se....... ------------
Válasz #814. hozzászólásra
Öntözz ne szarozz.
Akkor kapok legalább esőt...........
Válasz #813. hozzászólásra
És ott mi terem meg ilyenkor???Puputeve???
Válasz #811. hozzászólásra
Hecci!!!Most ne öntözzem mi???Talán nem szárad ki a maradék..Még szerencse hogy sűrűre raktam...Ha nem lesz eső,talán marad valamennyi...Érekes hogy már több mint egy hónapja vegyszereztem,és ebben a melegben még mindig ott van a felszínen a vegyszer..Nem párolgott úgynézki...
Válasz #812. hozzászólásra
Hát attó függ milyen homok.....
Meghogy hány 100 mre van a talajvíz...... hehehe
A CÉGnek van pár hektó az a homokórába való fajta nappal 1000fokos ......
Válasz #811. hozzászólásra
Ilyenkor még a zöldség is sűl a homokon mi???Ma kinn voltam a kukoriba,hát a dombokon erősen sűl..Pedig 2hete volt szép eső...De ez a 40fok hip-hop eltüntette az esőt...Szerintem az én zöldségemnek ez a forróság is betett...Egy pici felverődés elég volt neki hogy megadja magát..Ha 20fok lenne lehet nem lett volna baj..Kiheverte volna a felverődést..Ezek a nyári vetések elég neccesek...
Válasz #810. hozzászólásra
Bepróbálkozni a répával néha kifizetődő.....
Bepróbálkozni 1 gyökérrel sokszor nem kifizetődő...... háháháháhááhá
Válasz #807. hozzászólásra
A Te talajtipusodon lehet nincs baja..De itt ezeket a fajta zöldségeket NEM LEHET RACER-RAL CSINÁLNI!!!És ezt a forgalmazó is közölhetné a jónéppel...1,2liter/hektáros dózissal is károsítja a kúltúrnövényt...Nekem 1 nap alatt elment a zöldség 70-80%a.Pedig már cakkos volt a levele..Ha kap még egy esőt,a többi is elmegy..öntözés előtt nem volt baja.megöntöztem másnapra megcsappant az állomány..Még várok pár napot,és ha elmegy a többi is tárcsa...Aztán vagy úgy marad,vagy bepróbálok egy répát a hejére..
Válasz #808. hozzászólásra
Az akkor nem is Berlini, hanem valami fás gyökérféle.
Válasz #794. hozzászólásra
racer ,dual kombinacioba nyomtam,es hid el semi baja nem let a kulturnovenynek
racer ,dual kombinacioba nyomtam,es hid el semi baja nem let a kulturnovenynek
Válasz #805. hozzászólásra
Levéltetvek (Aphididae)
A hajtatott zöldségfélék közül elsősorban a paprikát és az uborkát károsítják. A kártételük jelentősége tulajdonképpen nem a tápnövényen okozta kártételből, hanem a vírusterjesztő tevékenységükből adódik. A paprikán leggyakrabban károsító faj a zöld őszibarack-levéltetű (Myzus persicae), de ezen kívül gyakori még a sárga burgonya levéltetű (Aphis nasturtii), a foltos burgonya levéltetű (Aulacorthum solani) és elsősorban fűszerpaprikán előfordulhat még a fekete bükköny-levéltetű (Aphis craccivora ).
Kártételük, fejlődésük: A kártevő szívogatása következtében a megtámadott növények fejlődése lelassul, növekedési zavarok, torzulások, esetleg szövetelhalások jelentkeznek. A levelek megsárgulnak, besodródnak, majd elszáradva lehullanak. A levéltetvek táplálkozásuk folyamán mézharmatot termelnek, amelyen később megtelepszik a korompenész, ami a kártételt fokozza. Legnagyobb kártételük viszont abban áll, hogy vírusvektorok. Például a Zöld őszibarack levéltetű több mint 100 különböző vírustörzset terjeszt.
Védekezés: A védekezést már az első egyedek megjelenésekor azonnal meg kell kezdeni. A repülő egyedek rajzása sárga színű ragadós lapokkal jól nyomon követhető. Ellenük több tucat növényvédő szer használható, ezek közül eredményesen használhatók a Chess 25 WP (0,5 kg/ha), Mospilan 20 SP (0,4 kg/ha), Actara 25 WG (0,2 kg/ha), Fyfanon 50 EC (1,5 l/ha) stb (2. táblázat). A vírusátvitel meggátlására e szerek kiegészítőjeként vagy akár önmagában is eredményesen használható a Vektafid A, vagy a Vektafid R nevezetű készítmények.
Szerintem
Válasz #804. hozzászólásra
Na ezek lennének!!
Válasz #803. hozzászólásra
a képet lehagytam
Válasz #802. hozzászólásra
Üdv Mindenkinek! Segítségre lenne szükségem. Felrakok egy képet megmondaná nekem valaki mi ez és mivel tudom kiírtani a paprikámról
Válasz #800. hozzászólásra
Ja bocs sunytok jóvan no............
Válasz #799. hozzászólásra
Azt már szedjük...Ez nem olyan régi vetés...Mondom még pici..Tárolásra szántam volna...Nem raceral akartam csinálni csak egy kolega azt mondta inen a fórumról hogy a dual volt a hibás...Bátran csináljam a raceral..És úgy tettem...
Válasz #774. hozzászólásra
Ezt meg minek pontoztad ki????????
Mondom COMMAND!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #798. hozzászólásra
1 hónap?
Nem tavasszal vetetted az elqrt petret??????
2x is elqrtad??????
Válasz #797. hozzászólásra
Látod ha ezt egy hónappal előbb mondod racert kidobom az ablakon..Tudsz nekem mondani olyat ami még jól jöhet???
Válasz #796. hozzászólásra
Ja csak ezt nem mondtam aszondod???????
Hát még mi mindent nem mondtam, én meg ezt mondom.....
Válasz #795. hozzászólásra
csak 10% maradt???
Ezt eddig nem mondtad nekem...
Láttam raceres 2est.........
Esők után megmaradt a 10 20 30% a.....
Döntsd el Te kie adsz annyit mindamennyi esett...............
Válasz #793. hozzászólásra
Itteniek mind stompal nyomják..Nem mernek mással próbálkozni..Csak én vagyok ilen bátor..A magam kárára..Szerinted akkor nem öntözzem többet mert az nyom neki oda??De nagy a szárazság...Félek hogy az sem jó neki..Most pár napig biztos nem öntözöm..Meglátom mi lesz..Az biztos hogy ez a meleg sem kedvez most neki..
Válasz #792. hozzászólásra
Ja az itteniek, az más.
Aszittem az ottaniak.....
Válasz #791. hozzászólásra
Hát írták még anno ebben a topikban..Ez a fórum nem azért van hogy egymásnak segítsünk???Meg már az AGAN-os képviselőt is hívtam..Ő is csóválta a fejét,....
Válasz #789. hozzászólásra
Kinek nincs?
Átvágnak h. elússzon a tied.
Hazudnak a szemetek.......
Válasz #788. hozzászólásra
Laktató és tápláló lehet.
Attól ilyen dagadtak a romai gladiátorok a tanya közelibe...........
Válasz #787. hozzászólásra
Igen látom..De a többi zöldséges kolegának miért nincs problémája a racerrel csak nekem???Pedig ők 2literrel fújják...No ezt nem értem.
Válasz #784. hozzászólásra
Amúgy kóstoltad már a pattanás váladékát???Lehet űberbrutálfincsi..
Válasz #785. hozzászólásra
Az bírja a kiképzést jobban.
Válasz #785. hozzászólásra
Mint a zöldséggel...
Válasz #784. hozzászólásra
érdekes hogy a sárgarépának nincs baja...Pedig úgyanúgy csináltam vele mindent...
Válasz #783. hozzászólásra
Törölgethetnéd a kenyeret.
Hamm zsíroskenyér..... hhehehe
ÁLLÍTÓLAG volt olyan sztori h. a .....asszony vitte a hátán a kisdikket........
Volt neki vlm. rohadt nagy gennyes pattanása.......
Gyerek kifakasztotta aztán beletörölt a kiflivel aztán hammmmmmmmmm.................
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ OKÁDOK, UNDOR!!!!!!!!
Inkább répázzunk minden.............
Moderálta: (3932) 2013-11-15 11:32:23
Válasz #782. hozzászólásra
Sülne a zsír az biztos !
Válasz #781. hozzászólásra
Minden nedved elfolyna ha befognálak a tanyán kapálni reggel 5től este 9ig.....................
Nemtudom de szerintem a (kapazinnak) párja nincs !
Válasz #776. hozzászólásra
0,8-al teszteltem kb 10 m2-en.........annyi, hogy kelni nem kelt utána eddig ki semmi gaz de ami volt az maradt.
Válasz #777. hozzászólásra
Ez jó szó ezt szeretem. hehehe
Képet ide wázéééééééééé!!!!!
Hol írnak ilyet h. ezt lehet he?????????
Válasz #776. hozzászólásra
Mert arra 6ástalan......... auuuuuuu
Válasz #774. hozzászólásra
Állítólag !
Válasz #771. hozzászólásra
Ja nem fújtam rá...Kapálva lett...De a szomszédnak a 20centis disznóparéja kiröhögte...
Akkor racer mégis felverődhet???Mert valaki írta hogy a racernál nem a felverődés hanem a gyökérzónába való bemosódás okoz problémát...Mondjuk 1 centire simán bemosódik..Ebből mi a tanulság???Jövőre csak stomp...És kapálás mert az elég kaki cucc..De a zöldséget nem bántja legalább..
Micsinátok????
Posztoltok a ...........al a paprikába?????????
Tavaly szója volt ott...Refine,és pulsart kapott...De annak már másfél éve..
Válasz #770. hozzászólásra
Nem 1,2litert..Eggyet akartam,csak akkora volt a sár amikor gyomírtóztam hogy a traktor kapirgálásába 1,2literre jött ki..
Válasz #769. hozzászólásra
Hát akkor racer vagy előző évi-évek valamilyen kegyszer maradványa lehet még a ludas !!!
Paprika-............ hogy áll ?????????
Válasz #769. hozzászólásra
Mennyit qrtá rá?
2litert????
Válasz #768. hozzászólásra
Már annyi okosságot kaptam a zöldséggel kapcsolatban...Azt is mondták hagyjam ki a dualt mert az sárgította..No én kihagytam...Úgyanúgy sárgúl...Sőt elszárad...Szóval nem a dual volt a bűnös...De ami érdekes kikelt már volt egy csipkés levele és most annyi neki..Pedig mennyit dolgoztam vele..