Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Agrárjog új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kukorica várhatóan........! új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kecsketenyésztés új
Cikkajánló
Mindenki kapott még egy kis időt az eGN benyújtásához!
Február 3-án éjfélig végezhető el az adatszolgáltatás.
Hirdetés
1368 hozzászólás
Válasz #464. hozzászólásra
Nem.
Máskülönben petr. írtásra használnák.
Válasz #461. hozzászólásra
Most leállok a vízzel és meglátom mi lesz pár nap múlva..ha elkezdi nyomni a csipkés levelet akkor megnyugszom...
Válasz #464. hozzászólásra
Elvinni !!!????
Miért ??
Mászik ??
Ha megeheti.......
Válasz #463. hozzászólásra
Napránál is ezt csinálja, sőt még perzselhet is a levélszéleken.....
Válasz #462. hozzászólásra
Akkor ez csak átmeneti???Nem fogja elvinni???
Válasz #459. hozzászólásra
Öntöztem minden nap mert nagyon kemény a föld és nem tud kikelni...most leállok a vízzel...De régebben is öntöztem mikor kelt minden nap de nem volt ilyen..
És ami a másik furcsaság hogy az árvakelésű krumplinak is sárga a levele...Kihúztam egy szikleveles zöldséget a gyökere elég épnek tűnt..Amúgy a gyomírtó kitűnően működik..Nagyon szép tiszta a föld...
Válasz #458. hozzászólásra
A válasz tanyasi üzemmódban:
Mert fingatja!
A válasz elegáns üzemmódban:
Átmenetileg levélértől kiinduló sárgulást illetve kifehéredést okoz6.
olláááááláááááááá
Válasz #459. hozzászólásra
Már mint felverte a növényre a talajról.
Eddig stompal csináltam,de az a maszlagot és a parlagfüvet nem viszi...De sosem volt gond hogy el vitte volna a zöldséget vagy a répát..Volt ahol duplán mentem a permetező kerettel max dózissal és úgy sem volt gond..
Válasz #458. hozzászólásra
Eső !
Megyek vacsizni..Nem bánnám ha valamelyik zöldséges fiú mondana valamit a racerröl...Minek sárgul az én szikleveles zöldségecském...
Válasz #456. hozzászólásra
persze arra gond. ......
Válasz #455. hozzászólásra
Drazsírozottat vagy mit???Még nem..
Válasz #454. hozzászólásra
Ilyen gömbölyű magot vetettél már?
Válasz #453. hozzászólásra
Bocsánat nem Gamma hanem Eagle...
Válasz #452. hozzászólásra
Zöldség:Hanácska,Atika,Alba,Gamma
Répa:Nandrin,Nevis,Maistro,Elegance
Válasz #451. hozzászólásra
Mi is a fajta?
Répafajta milyen?
Válasz #450. hozzászólásra
Én is utálom a permetezést,de muszáj csinálni sajna....Amúgy nem lenne semmi..Legszívesebben betiltanák mindenféle vegyszert....Egyik alapja ennek a sok rákos embernek.Tele a levegő a növények...És ezt mind megesszük,belélegezzük,megisszuk..
Válasz #449. hozzászólásra
Nem jegyzek meg ilyeneket nagyon.
Már nem izgít fel ez a gyomírtózás téma jó régóta.
Kifejezetten utálom a permetezéses tetves munkájával 1ütt...
Mittomén bedolgoztuk a trifluralint aztán meg afalon megmég ezmegaz.........
De csak a heccért volt ez is csinálva......
Kedves Mester!Maga anno mikor zöldség répázott mivel gyomirtózott???Én most először használtam racer+dualt de valami nem kóser...
Aszem odanyomtam neki..2liter ment egy hekire..Sok volt???
Szevasztok Fiúk!!!
Volt e már valakinek gondja a racer+dual gyomirtóval zöldség répában???
Válasz #446. hozzászólásra
Ezekkel nehéz versenyezni, olyan szereket használhatnak, amit mi már rég nem, és még technológiai fegyelmük is 0 és ez csak a jéghegy csúcsa.
Új technológia gabonafehérítő ellen: Végy ha-ként 5 db marokkói paprikát.....
Már megettük a mérgezett paprikát
Nem terheli felelősség azt a Békés megyei vállalkozót, aki a határértéknél nagyobb arányban mérgező anyagot tartalmazó paprikát dobott piacra.
Tizenhat tonna tv-paprikát — tölteni való zöldpaprikát — hozott be egy Pest megyei cég Marokkóból hazánkba. A zöldségből néhány tonnányit eladtak egy áruházláncnak, de a legnagyobb tételt, több mint 12 tonnát egy Békés megyei vállalkozó vette meg. Kiderült, a paprika a határértéknél jóval nagyobb dózisban tartalmaz ciántartalmú rovarölőszer-maradékot, tau-fluvalinátot.
— A vállalkozónál ellenőriztük a paprika útjával kapcsolatos számlákat, szállítóleveleket — hangsúlyozta a Beolnak Mike Zsolt megyei növény- és talajvédelmi igazgató. — Megállapítottuk, hogy minőségi kifogásokra hivatkozva 2,2 tonna zöldséget visszavitt az eladónak, 200 kilót kidobott, 9,8 tonna paprikát adott el egy üzletláncnak. A Békés megyei vállalkozó nem hibázott, üzleti céllal, de jóhiszeműen vett a portékából. A felelősség a terméket behozó cégé.
A növény- és talajvédelmi igazgatóság Heves megyében ellenőrzött egy üzletet, itt vettek mintát a marokkói paprikából. A laboratóriumi vizsgálat megállapította, hogy a megengedettnél jóval nagyobb benne a rovarölőszer-maradék. A hatóság intézkedett, de a polcokra kihelyezés és a vizsgálat, illetve annak eredménye között napok teltek el, addig a termék jórésze elfogyott. Természetesen a még el nem adott paprikát nem árusíthatta tovább az áruházlánc.
Benécsné dr. Bárdi Gabriella, a vizsgálatot folytató Pest megyei növény- és talajvédelmi igazgatóság vezetője elmondta, az ellenőrzési és az egészségügyi határérték között ezerszeres a különbség, tehát szó nincs arról, hogy valaki megbetegedett volna a paprikától. Ugyanakkor a hatás idővel összeadódik a szervezetben, emellett vannak cégek, melyek többször is lebuknak a mintavétel által.
Főként arra hivatkoznak, hogy a külföldi partner igazolását fogadták el, de ezt nem szabad készpénznek venni. A bírság a törvény szerint 15 ezertől 15 millió forintig terjed, tehát érdemes a behozatal után, az eladás előtt mintavételt kérni. Érdkesség, hogy a marokkói mérgezett paprika magyar fajta. Ez nem ritkaság, magyar cégek különböző zöldségeket, gyümölcsöket saját embereikkel termeltetnek Marokkótól Jordániáig, Egyiptomig.
Forrás: beol.hu
Válasz #444. hozzászólásra
Van egy 2kWh-s ventlátor is.A fogyasztás pedig 10-20ó x 32kWh x Xforint/kWh. Atöbbi pedig matek.
Válasz #443. hozzászólásra
Csak a kompresszor van mint fogyasztó vagy van más is?
A villanyszámla mennyivel több a tavaszi hónapokban?
Válasz #442. hozzászólásra
Télen ritkán /ritkábban/ kapcsol az automatika, és nekem 450t terményre októbertól áprilisig szépen bírja a 30kW-s kompresszor. Dec-jan napi 2-3ó, aztán ahogy emelkedik a kinti hőm. akár napi 10-20ó is.
Válasz #441. hozzászólásra
Sokba van a működtetése?
Ezek nem mennek mindig folyamatosan, csak akkor kapcsolnak be ha az adott szint felé emelkedett a hőmérséklet ugye?
Válasz #440 hozzászó
Én müködtetem állandóan, mert minden termény hőt termel, még 1-3 fokon is.
Válasz #439. hozzászólásra
De ezt az egész betárolási szezonba muszáj működtetned vagy elég akkor ha megjönnek a melegebb idők? Itt arra gondolok, hogy Februárig még "minden gond nélkül" eláll a répa.
Válasz #438. hozzászólásra
Én fóliázásba soha nem gondolkodtam, nem ismerem.Kb.5 évet prizmába tároltam /nagyobb gond nélkül/aztán 10 éve hütő tárolóba, de a páratartalom vesztés nem okozott említést érdemlő veszteséget.
Lyagri a répát másképp tárolják be egy hűtőbe, mint egy sima helyiségbe? Van ahol körbenejlonozzák.
A kompresszor termeli a hideg levegőt, ami gondolom szárazon ereszt be, a páraelsz. meg kifújja a meleget (gondolom én ezek erre valók) és akkor ezek mellett, hogy marad meg a páratartalom bent?
Válasz #435. hozzászólásra
Az aktuális politika rovat is tanulságos
Válasz #434. hozzászólásra
Ha utánna számolsz ez is reális
Válasz #429. hozzászólásra
Hát az van MO-on brutális az beton.....
Válasz #430. hozzászólásra
Mi?????
Betárolsz aztán 130ra rá meg vetsz???????
Válasz #431. hozzászólásra
Szia! Ja igen te vagy az.
Válasz #425. hozzászólásra
Ly agri a répatermesztés Naaagy öregje, Tőle tanulhatsz.................sookat
Válasz #425. hozzászólásra
A kínaiak utóbbi időben ugyan nagyon jók de "ő" nem az
Válasz #428. hozzászólásra
A betárolástól számitom
Válasz #424. hozzászólásra
Mondjuk rá pol. kultúrát
Válasz #426. hozzászólásra
Mi??????????
Aug 20án vessünk????????
Válasz #423. hozzászólásra
Semmi gond 5-6 hó-ig, ha tartod a 1-3 fokot.
Válasz #424. hozzászólásra
Várjá még vele 130 napot.
Válasz #419. hozzászólásra
Köszi! De ez a felhasználóneve, hogy Ly-agri? Ő is kínai? Vagy te vagy az?
Válasz #422. hozzászólásra
Helyes, de kitől vajon?????
Milyen fajtákat érdemes vetni manapság répa Maestroo-im???
Válasz #420. hozzászólásra
Csak azt akartam kérdezni, hogy ezek mennyire tudják benntartani a párát/páratartalmat.
Válasz #421. hozzászólásra
Tanulok ezt azt.
Válasz #420. hozzászólásra
Csaknem feléd is esik, hogy itt sassolsz???
Válasz #418. hozzászólásra
Hütő tárolóra gondolsz?
Válasz #418. hozzászólásra
Ha itt lesz Ly-agri őt kérdezd, szakembere a témának..................