Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Körbálázót, de milyet? új
- Direktvetés, no-till. új
- Agrárjog új
- Dohánytermesztés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1368 hozzászólás
Válasz #517. hozzászólásra
Nem hogy nem lesz ára, eladhatatlan lessz, amennyi felénk vetve van nem létezik hogy el lehessen adni,csak aki allandó helyre viszi.
Válasz #516. hozzászólásra
Na akkor lesz szar ára a gyökérnek..Nem is viszem túlzásba a vetést...
Válasz #515. hozzászólásra
Most minden kelés jó, felénk az egész határ tiszta zöld csík.
Tapasztalatom szerint Eagle zöldséget nem nagyon ajánlatos racer-rel gyomírtani,mert nem nagyon szereti..Vagy kisebb dózissal mint 2liter...A májusi végi vetést úgy gondoltam bakhátra rakom..Talán a gyomíró sem fog úgy ártani neki mert a víz a bakhátról lefelé viszi a gyomírtót,és elég kötött a talajom talán szebb répa és zöldségtest képződik..Ezzel a bakhátas technológiával nincs tapasztalatom,de megpróbálom..Kelés jobb vagy rosszabb bakháton??
Válasz #511. hozzászólásra
Módosítok...Hülyének lehet hogy hülye vaok,de ez tuti a vegyszer..
Válasz #510. hozzászólásra
még ha állt rajta a víz is...De most már napok óta nem látott vizet...
Mikor stomppal csináltam sosem volt ilyen problémám..
Pont a vízzel szívja magába a vegyszert..és ott van a föld jobban leveretve..nem vagyok hülye..látom hogy a vegyszer...nem most vetettem előszőr zöldséget...
Válasz #508. hozzászólásra
Fuldoklik.A gyökér károsodott,de lehet,hogy nem csak a vegyszertől,mert úgy írod,hogy ahol több vizet kapott...ott a legsárgább.A sok víznek elvileg ilyen ügyben segítenie kellene azzal,hogy kimossa a vegyszert.Ebből gondolom,hogy a sok víz fullaszthatja a gyökeret,főleg ha most is áll rajta.
Válasz #498. hozzászólásra
Krasznahorkán lopta...
Válasz #507. hozzászólásra
Meg van sárgulva a sziklevél,és a répának a csipkés levélszéle is olyan mintha meg lenne perzselve...100%hogy a vegyszer fogja...Ahol több vizet kapott ott a legsárgább..Lehet csökkentenem kellett volna a dózist mivel az én talajom nem igazán humuszos...de ugye saját kárából tanul az ember...Nagyon bátor voltam így hogy először használtam...
Válasz #506. hozzászólásra
Miből állapítottad meg hogy a vegyszer fogja vissza?
Hát fiúk én nem vagyok evvel a raceral kibékülve..még mindig fogja gyökeret..Aki használja mindenki 2literrel nyomja ki???Én ha legközelebb használom 1,5liternél többet nem rakok bele...Például az eagle max 10%os kelést produkált..A többi aránylag jól kelt,de még kegyetlenül fogja a zöldséget..AS stompnál nem volt ilyen gondom soha,csak annak nincs tartamhatása és a parlagfüvet meg a maszlagot nem viszi...
Válasz #490. hozzászólásra
Igen! Mennyiért, hol?
Válasz #500. hozzászólásra
Igen a macska hasonló..csak a háttér ami kicsit más.....Az a háttér amiről én beszélek tele van villásklcsal,kalapáccsal,csavarhúzóval...húúú../lehet a vlagyi fülkéjével keverem most a hátteret/
Válasz #501. hozzászólásra
8 órát a masinátmajd 10 órát a macskátvégül 6 óra regenerálódás után indul minden elölről!
Válasz #501. hozzászólásra
8 órát a masinátmajd 10 órát a macskátvégül 6 óra regenerálódás után indul minden elölről!
Válasz #500. hozzászólásra
Ez természetesen hozzá jár, ha valaki 8-10 ó-t tolja a masinát
Válasz #499. hozzászólásra
Valami ilesmi?
Válasz #498. hozzászólásra
Szoktak rajtam is ilyet használni...Ilyen fekete bőrruhába öltözött nők...
Válasz #491. hozzászólásra
Mi ez valami büntető?
Válasz #490. hozzászólásra
Talajfertőtlenítő?
Ezzel betolni évi 50 ha-t 2x3x4x....
Külön embert lehet erre fölvenni!
Válasz #493. hozzászólásra
Igen az súly, és nem is elég sokszor
Ez is szuper és egyszerűségében a lényeg.
Szia!!!Az középen súly???És ez mindjárt kétsoros...
kezd mar pirosodni a sargarepa gyokere,elarulna valaki mikor es menyi adak petisoval szorhatom??
Válasz #488. hozzászólásra
Házilag barkácsolt eszköz:
trifluralin érdekel valakit?
Válasz #488. hozzászólásra
Két tengelyre kell csinálni.Sokágú csillagot kell vágni 3-5 mm vastagságú vaskorongból.Ezekből az egyik tengelyre 5, a másikra 4 darabot kell feltenni úgy ,hogy közéjük távtartónak negyedes vascsőből(amikbe beledugjuk a tengelyt is,tehát a csillagokon is kell furatnak lenni) kb 2 centis darabokat kell rakni.Az első tag és a hátsó tag NEM egymás nyomvonalán halad.Ha egy tagosra csinálod,akkor lehet sűrűbbre is.Rá egy könnyű nyél és kész.Hívj fel,ha valami nem volt érthető,könnyű megcsinálni!
valami kis kézi tologatós nyavaját nem tudtok ami feltöri a cserepet és nem bántja a csírát???
egy masik darabot stompoltam............egy szal gaz sincs ezert nem tudom mit csinaljak,szerintetek megeri afalonozni??es ha igen,akor mi okbol??
Válasz #484. hozzászólásra 2 liter racer+1.30 liter dual gold
Válasz #484. hozzászólásra
8decit...Engem nem zavar ha kicsit stresszel...fiúk ebben egy szem gaz sincs még..inkább stressz mind gaz...a stomptól nem volt stressz,de ha parlagfű,és maszlag volt a földön akkor gáz van...Volt hogy egy több tíz ezret fizettem napszámosnak hogy tiszta legyen a föld...Meg a stomp hamar elveszti a hatását....A racernek meddig van hatása???
Válasz #483. hozzászólásra
Mennyi goldot tettél a 2 l raker mellé?
Azért az a sárgulás biztos nem az igazi neki, de ettől még kiheverheti, csak akkor is kicsit visszavágja. Nem mindegy, hogy az indulásnál már rögtön kap egy stresszt mégy kiskorában a növény.
Válasz #481. hozzászólásra
nyugi jancsikaracer+dual goldot hasznalta en is,es sargult es kinotte a sargarepan meg perzseles is jelentkezetkutya baja nincs a gyomirtotol mar.egyszoval dobd el a gyomirtost falakont,mert nem lessz ra szukseg az igazad bizonyitasara
Válasz #481. hozzászólásra
Én az idén ezért nem használtam racert, mert a növvédős mondta, hogy 2l-nél már sanyargatja a gyökeret, de KIHEVERI!!!!
Válasz #479. hozzászólásra
Én mindent átszámolok,átolvasok többször is..fejetlenül nem csinálok semmit...De azt szeretném tudni hogy olvastad ezt a sárgulást...A flakonon???Én direkt elraktam hogy ha van valami elő tudjam venni..és tegnap át is olvastam a leírást...
Válasz #477. hozzászólásra
Gondoltam én, hogy nézted te a leírást!
Helyette nem a lányokat nézted.
Válasz #478. hozzászólásra
Vagy azért, mert nem ért a zöldhöz, mert még nem kelt ki.
Válasz #476. hozzászólásra
Amúgy burgit is fújtam vele...Ott nincs sárgaság...Mert azt nem öntöztem...Nem verődött fel rá szer...
Válasz #476. hozzászólásra
No nehogy elhidd hogy kelés után fújtam...Azt hittem hogy hüleségből kérdezed... Annyira azé ne néz kettyónak..
Válasz #475. hozzászólásra
Kelés után zöldségre.
Szerintem az nem a legjobb neki.
"Gyökérzöldségek és a burgonya gyomirtására kelés előtt 2,0-2,2 l/ha dózisban"
http://www.agraroldal.hu/racer_szer.html
Válasz #474. hozzászólásra
Ilyet az enyém nem ír....literes kiszerelésben van...azon nincs ilyen...kelés után szórtam ki...elcsesztem valamit???
Válasz #458. hozzászólásra
Jancsika ugye kelés előtt szórtad ki?
max. 2l/ha-t?
Olvasd el ami rá van írva, hogy múló sárgaságot okoz 2-3 hétig is. Burginál is ugyanezt mutatja, csak ott látványosabb.
Válasz #472. hozzászólásra
Szerintem vegyszer lehet a bűnös...Amióta nem öntözöm,az újonon jött árvakrumplik nem perzselődnek..szép egészséges a levelük..a krumplin látszik a legjobban mivel nagy a levele..és a zöldségn is nem a sziklevél teljes terjedelmébe sárga hanem foltokba...Most hanyagolom egy kicsit a vizet hogy erősödjön a kintlévő..Aztán megint kell öntöznöm mert az eagle nagyon nehezen bújik..
Válasz #469. hozzászólásra
A sárgásság lehet a reggeli hidegektől is.
Válasz #470. hozzászólásra
Köszönöm a köszönetet ilyensevótmégasszemtalán.....
Válasz #468. hozzászólásra
Mester magának is köszönöm a segítséget!!!
Válasz #465. hozzászólásra
Hú köszi ha ez tényleg így van..Kicsit megnyugodtam..Meg így foltokban látom rajta a sárgaságot..NA MA IS TANULTAM!!!Köszönöm!!!